![]() |
#2701 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
Głowa do góry, w Poznaniu jest dużo zajęć dla maluchów, kawiarnie. Grunt to się nie zamknąć w domu, a zawsze będziesz miała z kim porozmawiać bo takich samotnych mam jest pełno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2702 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś po wczorajszym dole załapałam jakiś taki megapower - pościerałam kurze, odkurzyłam, umyłam podłogi, ugotowałam zupę i przygotowałam rybę na drugie danie, byłam na zakupach. Teraz zjem i jadę po córkę, niech dziecko skorzysta, że mama ma dziś dobry dzień i poszaleje dłużej na placu zabaw ![]() Wśród naszych bliskich znajomych też większość nie ma dzieci, dopiero teraz powoli worek zaczyna się rozwiązywać. Przykro mi, yoona, że tak odczułaś odsunięcie się przyjaciół i tż-ta, nie wiem, co Ci napisać, bo rozumiem, że nie chce Ci się po raz kolejny poruszać tego tematu w rozmowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawda jest taka, że powiększenie rodziny u znajomych to test dla znajomości, zaraz potem są problemy w związku i podział znajomych w razie rozstania (wiem, idiotyzm, ale sama się z tym spotkałam). Ja bym spróbowała kilka razy umówić się na kawę, jeśli to nic nie zmieni, to krzyżyk na drogę. Wam i tak będzie wygodniej spotykać się z ludźmi, którzy mają dzieci w wieku Waszych ![]() A w Poznaniu faktycznie dużo się dzieje dla mam, które na macierzyńskim mają czas a nie mają z kim go spędzić (poza dzieckiem). Zajrzyj na fb stowarzyszenia Poznań w chuście, często pojawiają się zapowiedzi różnych spotkań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
U nas sporo par miało dzieci, tylko na początku było mi ciężko bo Ci mieszkający blisko 30 km to znajomi męża. Ci moi to 70 km ale nie jest źle. I tak najlepszy kontakt mamy z parą która dopiero teraz stara się o szkraba a starszą córka ma prawie 3lata. Tylko ta para to znajomi na zawsze. Nawet na wakacje razem jeździmy my z dzieckiem i oni. Jednym autem. Moja mała jak jest u nich to sama mówi że chce spać i idzie do nich do sypialni
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
Też zmierzylam brzuch na wysokości pępka
![]() ![]() Aha upolowałam spodnie materiałowe z HM Mama w sh za uwaga 2zł! Wzięlam w ciemno nie mierząc i są super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znalazłam pod pachą jakiegoś guza. Byłam dziś na USG i rzeczywiście coś tam jest tylko trudno powiedzieć co to. Umówiłam się na biopsje na przyszły tydzień. Chyba zwariuje zanim bede wyniki. Tak się boję...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
Nie denerwuj się na zapas, może to być zwykły tłuszczak ![]()
![]() |
#2709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A na pewno zależy to też od mięśni brzucha i kręgosłupa. Znalazłam np. taki obrazek kiedyś na stronie o fizjoterapii: "Kształt brzucha tej samej kobiety, w tym samym tygodniu ciąży, w czasie 2 różnych ciąż, w zależności od wcześniejszego przygotowania mięśni głębokich." Choć jak wczoraj na jakiejś stronce, czytając opis III trymestru, przeczytałam że teraz brzuch jeszcze będzie rósł 1 cm na tydzień, to trochę trudno mi to sobie wyobrazić.... Jeszcze 12 w obwodzie? Ale wiadomo, że te teksty też trzeba traktować z dystansem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://www.aliexpress.com/item/baby...761217802.html https://www.aliexpress.com/item/3-Pa...832564134.html Edytowane przez ronja Czas edycji: 2018-05-30 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny dzień dziś miałam. Skończyłam kawą i deserem na mieście z koleżanką, teraz czekam aż mąż uśpi córcię i siadamy do filmu. Niestety nie dostał urlopu na piątek, ale zabieram jutro małą na cztery dni na działkę, dołączy do nas w weekend. Miłego wypoczynku i do zobaczenia pod niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Rozeznanie
|
Emcia , na pewno to nic groźnego ale fakt dobrze ze wykryte i pod kontrolą!!!Przyznam ze ja o badaniu sobie piersi i okolic nigdy nie pamiętam a tak wiele od nas zależy przecież , powinnyśmy robic to regularnie żeby jakieś zmiany wykryć i szybko reagować !!
Ja brzucha wolę nie mierzyć bo miarki może zabraknąć ![]() Panterka ja to sie już pogubiłam , widać u Ciebie ten brzuszek czy nie , bo o ile sie nie mylę ostatnio pisałas ze afera była w sklepie a teraz ze brzuch bez zmian 😛 Dzisiaj armagedon w biedronce byl taki ze kolejka na pol sklepu bylam w szoku bo sami kliencie oczywiście nie wszyscy przepchali mnie do przodu , ja oczywiście czerwona jak burak 😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anka, jak tam w szpitalu? Jakieś wyniki wieści? Przepraszam ale jeśli pisałaś coś w poniedziałek to przeoczyłam prawdopodobnie... ![]() ![]() ![]() No i gdzie Cloe?? Pominmy że Zielinka już zaginęła całkowicie... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2717 |
Raczkowanie
|
Dzięki za słowa wsparcia
![]() Co nie zmienia faktu że warto się badać. I nawet w ciąży czy przy karmieniu piersią warto robić usg kontrolne. Badać się dziewczyny dziś pod prysznicem! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
Chloe pewnie zabiegana jak to ona ale o Zielinkę się martwię...
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
NICOLE wtedy byłam najedzona i go było widać a tak to go nie widać ;p Tez miałam kolejki ale jakoś kas było 5 czynnych i obsługa szybka albo mi tak szybko minęło bo Tż stał w tej kolejce a ja dwa razy byłam między półkami jak coś sobie przypomniałam
No tak Tż wrócił i zakupy spożywcze były robione a naczynia dostałam spadek od mamy i coś z działki mogłam zabrać Armagedon nastrojowy i mnie dziś złapał dodatkowo boli mnie jest mi niedobrze i myślę co by zjeść żeby nie było szkoda jak "oddam" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem że źle się czujesz. Ale takie porownanie jest ekcheem, Lekko niesmaczne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Raczkowanie
|
A co do alliexpres to już staram się nie zaglądać bo mam już tyle rzeczy dla małej stamtąd że lepiej już żeby mnie nie kusilo.. niektóre są naprawdę piękne!
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Konto usunięte
|
Ja też jak zaszłam w pierwszą ciążę straciłam pare koleżanek,za to zyskalam jedną przyjaciółkę
![]() Mój brzuch ma 93cm, alw pępek wypukły i taki miałam do porodu z Olkiem ![]() Szwagierka sobie na wczasy pojechała i zostawiła syna z dziadkami, czyli w pokoju obok. Też bym tak chciała.. on tu non stop jest od jakiegoś czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Emcia, trzymam kciuki! Musi być dobrze, innej opcji nie widzę!
![]() Alingles, dzięki że pytasz. Nie piszę za dużo żeby Was nie zanudzać szpitalną nudą. Nic się nie dzieje, w poniedziałek mi pobrali wymaz na powtórne badanie i czekam na wynik. Dzisiaj przestój bo święto więc też pewnie żadnych nowych informacji nie będzie. Jestem trochę przerażona lekarzami tutaj, dokładnie na patologii ciąży i czuję się jak na prawdziwej patologii ![]() Berenika, to masz ciekawe z tym siostrzeńcem... ale ja odnoszę wrażenie jakoś tak uogolniajac że dzieci córek są bardziej przez dziadków uważane niż dzieci synów. Jakby nie było opieka nad dzieckiem spada w 90% na kobietę więc rodzice chętniej pomagają córce niż synowej... smutne to ale w moim otoczeniu często to obserwuje :/ Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
03.10.2015 żonka ![]() 26.04.2017 mamusia ❤ 02.08.2018 mamusia ❤ Edytowane przez ania9o Czas edycji: 2018-05-31 o 05:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nam trzeba dodatkowej opieki to wygląda to też tak że ja się martwię i myślę a mąż zostawia to na ostatnią chwilę. No i tak - tylko jeden z moich braci ma dzieci. On miał syna a ja core 4 lata później. Powiem wam że nie raz moja mama pytała czy pomoc przy synu ale nie bo dziecko szło do drugich dziadków. Nawet jak byli u moich rodziców jak moja mama pytała czy zmienić pieluchę to żona brata mówiła że nie, że sama sobie poradzi i tak że wszystkim. Moi rodzice musieli specjalnie zapraszać brata z rodziną a ja dzwoniłam że jadę. Mieszkam 30km od miasta a oni w centrum koło pracy mojego męża. Więc nawet jak moi rodzice mieli iść do pracy to ja nie raz przyjeżdżałam i zostawałam z kluczami. Pierwszy raz tak przyjechałam jak mała miała 2,5 tygodnia. Starałam się tylko ustalić wtedy dzień tak by był ktoś - rodzice lub moi bracia w porze spaceru by i w jedną i w drugą stronę ktoś mi pomógł z wózkiem bo to wysoko bez windy. Dopiero jak bratu urodziło się drugie dziecko (rok młodsze od mojego) po paru miesiącach brat powiedział że zazdrości relacji mojej córki z dziadkami w porównaniu do relacji jego drugiego dziecka z dziadkami. Trochę mu było przykro, jak mu powiedziałam że trzeba dawać sobie pomóc już od tych najmniejszych dzieci. No ale po tamtej rozmowie z bratem trochę się zmieniło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Olajadetektyw, nie wiem, ja nie miałam oporów żeby teściowa zajmowała się małą, w zasadzie to lubilam do nich chodzić czy jak razem jeździliśmy na wieś bo teściowa przyjmowała Asię, jeszcze mi herbatę robiła a ja mogłam w tym czasie posiedzieć i odpocząć. I obydwie byłyśmy zadowolone bo ona spędzała czas z wnuczką a ja miałam chwilę żeby porobić nic. Niestety mojej teściowej już nie ma a mój teść na wy☠☠☠ongo na małą więc w tym momencie mogę liczyć tylko na pomoc swoich rodziców i bardzo żałuję że nie mam już teściowej a Asia babci
![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#2729 |
Zadomowienie
|
Emcia tak jak dziewczyny piszą to na pewno jakiś tłuszczak albo inne dziadostwo, a nie nic poważnego. Musisz być dobrej myśli
![]() Ania trzymaj się tam jakoś w tym szpitalu. Wkurzajacy musi być fakt, że tak naprawdę nic nie robią konkretnego, a jak już to tak strasznie długo czekasz na każde info... jak chcesz tam rodzić to może do jakiegoś innego lekarza szpitalnego się zapisz na wizytę jak wyjdziesz? ![]() Pisałyście tu obwodach i aż zmierzyłam dzisiaj przed śniadaniem 84cm ![]() Wczoraj wieczorem tak się mała wyginała, że mąż był w szoku, że tak się wypinała, że miałam takie kulki wystające z brzucha:p Dotarła do nas wczoraj szafa dla małej, jutro podejmiemy próbę składania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Ja zdycham od rana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.