Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-31, 22:54   #3421
lykki
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Ja mam +5kg, nie glodze sie, nie przejadam, jem to na co mam ochote

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-31, 23:18   #3422
Tenebre
Rozeznanie

Ja mam od początku -6 i na razie stoi na tym poziomie.

Co do wakacji, to my planujemy tylko mały wyjazd pod koniec czerwca, na kilka zamków i nad morze na jeden dzień.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 00:02   #3423
bambusiek
Zakorzenienie

Ja jestem nadal na minusie 2 kg. Też mi pokazuje, że za mało ważę i jakoś mnie to nie martwi, bo wyglądam i czuję się dobrze
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 07:17   #3424
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie wiem bo nie mam wagi. Na ostatniej wizycie u lekarza miałam +2,6kg na kolejna idę teraz 5 czerwca to się będę ważyć.

Bajka czym Ty farbujesz włosy ? Kurczę nie wiem czy nie zrobić sobie znów jasnego blondu na całych włosach (obecnie mam spłukane i odrośnięte 6 miesięczne sombre)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wcześniej chodziłam do fryzjera ale się obraziłam na nich bo mi żaden nie chciał rozjaśnić włosów w końcu kupiłam sama rozjasniacz bez amoniaku z Garniera bardzo polecam na to popielaty toner zmieszany z odżywka i wyszedł ładny kolor a na wakacjach zaszalalam z różową szamponetka

My też już kończymy urlop buuuu ale polskie morze w tym roku też daje czadu z temperaturami więc zabierzcie mocne filtry jak się wybieracie bo mnie zjaralo słońce a siedziałam ciągle pod parasolem Udanych wakacji dla tych co teraz wyjeżdżają

XXboo świetne lupy też się muszę wybrać do kika bo otwarli niedawno w Krakowie
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016

Edytowane przez bajka775
Czas edycji: 2018-06-01 o 07:22
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 09:06   #3425
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Wcześniej chodziłam do fryzjera ale się obraziłam na nich bo mi żaden nie chciał rozjaśnić włosów w końcu kupiłam sama rozjasniacz bez amoniaku z Garniera bardzo polecam na to popielaty toner zmieszany z odżywka i wyszedł ładny kolor a na wakacjach zaszalalam z różową szamponetka

My też już kończymy urlop buuuu ale polskie morze w tym roku też daje czadu z temperaturami więc zabierzcie mocne filtry jak się wybieracie bo mnie zjaralo słońce a siedziałam ciągle pod parasolem Udanych wakacji dla tych co teraz wyjeżdżają

XXboo świetne lupy też się muszę wybrać do kika bo otwarli niedawno w Krakowie

Wow rozjaśniaczem ?! Myślałam ze jakaś farbka Ci wyszedł ten kolorek. Mnie taki jasniutki wychodził alfaparfem 11.11 + oxy 12% ale tak myślałam ze może jakaś sklepowa by chwyciła w końcu farby trochę poszły na przód rozjaśniacza nie chce bo to trzeba dwa razy kłaść a ja jestem leniuszkiem hahaha. A znów u fryzjera wydam 200 zł....

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 10:00   #3426
amiyaa
Zadomowienie

Hejka!

Wywaliło mi całą poprzednią stronę w aplikacji i nie wiem o czym pisalyście. Kolejny dzień upału. Póki co nawet dobrze go znoszę, ale od kilku dni wrócił mi ból cyckow Dzisiaj mamy trochę załatwień, jedziemy kupić panele do pokoju malucha, później odwiedzimy dzieciaki i pewnie wstąpię na chwile do rodziców
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 10:04   #3427
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Hejka!

Wywaliło mi całą poprzednią stronę w aplikacji i nie wiem o czym pisalyście. Kolejny dzień upału. Póki co nawet dobrze go znoszę, ale od kilku dni wrócił mi ból cyckow Dzisiaj mamy trochę załatwień, jedziemy kupić panele do pokoju malucha, później odwiedzimy dzieciaki i pewnie wstąpię na chwile do rodziców

Ja się zmagam z bólem sutków już jakiś czas do tego prawie codziennie mam w nocy mokra niespodziankę na koszulce. Już się przyzwyczaiłam. Najgorzej o dziwo jest jak się schylam. Za to w staniku jakimkolwiek nawet sportowym nie mam tego problemu.

W ogóle dziś czytałam ze jakieś 2-3 tyg przed porodem warto smarować brodawki kremem MALTAN (kosztuje grosze) ponoć bardzo pomaga i może w dużym stopniu zapobiegać popękanymi brodawkom na początku karmienia. A potem ponoć nie trzeba go zmywać przed karmieniem dzidzi

Dziewczyny a wy zastanawialyscie się czy będziecie używać chusteczek nawiązanych czy będziecie przebywać pupę wacikami dużymi nasączonymi woda ? Bo na drugim forum na którym jestem jakiś taki trend zapanował ze chusteczki nawilżane fuj i w ogóle same zło. I laski będą latać z miseczkami z woda ..... nie wiem czy to już nie przesada , a z drugiej strony dobry sposób na oszczędność

PEDAGOG

Stary 2018-06-01, 10:14   #3428
amiyaa
Zadomowienie

xboo, ja mam zarówno kupione chusteczki nawilżane jak i kilka paczek takich dużych wacikow. W domu będę się starać więcej używać wacikow namoczonych wodą, jednak na wyjścia, spacery, podróże myślę że chusteczki nawilżane sprawdzą się dobrze Trzeba patrzeć na składy, ja akurat kupiłam z lidla Lupilu chusteczki premium ultra sensitive i mają fajny krótki skład. Polecam Najgorszy skład mają np niestety chusteczki z pampers, a są chyba najdroższe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180601_101150.jpg (75,0 KB, 49 załadowań)
Stary 2018-06-01, 10:49   #3429
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zmagam z bólem sutków już jakiś czas do tego prawie codziennie mam w nocy mokra niespodziankę na koszulce. Już się przyzwyczaiłam. Najgorzej o dziwo jest jak się schylam. Za to w staniku jakimkolwiek nawet sportowym nie mam tego problemu.

W ogóle dziś czytałam ze jakieś 2-3 tyg przed porodem warto smarować brodawki kremem MALTAN (kosztuje grosze) ponoć bardzo pomaga i może w dużym stopniu zapobiegać popękanymi brodawkom na początku karmienia. A potem ponoć nie trzeba go zmywać przed karmieniem dzidzi

Dziewczyny a wy zastanawialyscie się czy będziecie używać chusteczek nawiązanych czy będziecie przebywać pupę wacikami dużymi nasączonymi woda ? Bo na drugim forum na którym jestem jakiś taki trend zapanował ze chusteczki nawilżane fuj i w ogóle same zło. I laski będą latać z miseczkami z woda ..... nie wiem czy to już nie przesada , a z drugiej strony dobry sposób na oszczędność

Dla mnie to nie jest przesada niestety większość chusteczek ma okropny skład i sa nieekologiczne. Woda plus guziki u nas nie sprawdziły. Latania nie było. Na wyjsiacia oczywiście chusteczki, bo nie ma co popadać w paranoje u nas najlepsze babydream sensitive zielone

A do szpitala kupię paczkę waterwipes.

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 11:10   #3430
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:

Też mam najgorzej jak się schylam Czasem jem śniadanie w takiej pochylonej pozycji, bo coś wtedy przeglądam na komputerze, no i najczęściej kończy się plamą

A chusteczki - pewnie będzie u mnie różnie, chcę wybierać te z lepszym składem a do domu spróbować gaziki z wodą - ale czas pokaże jak mi to wyjdzie
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 11:11   #3431
lykki
Zadomowienie

Ja też w domu waciki z wodą, a na wyjścia chusteczki. Muszę popatrzeć te z dobrym składem, bo mnie takie zwykłe uczulają, więc bobas też może nie tolerować.

Upały bardzo źle znoszę w ciąży, o dziwo, zazwyczaj mi nie przeszkadzały. Teraz siedzę tylko w domu przy wiatraku.

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-06-01 o 11:12
Stary 2018-06-01, 11:11   #3432
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
xboo, ja mam zarówno kupione chusteczki nawilżane jak i kilka paczek takich dużych wacikow. W domu będę się starać więcej używać wacikow namoczonych wodą, jednak na wyjścia, spacery, podróże myślę że chusteczki nawilżane sprawdzą się dobrze Trzeba patrzeć na składy, ja akurat kupiłam z lidla Lupilu chusteczki premium ultra sensitive i mają fajny krótki skład. Polecam Najgorszy skład mają np niestety chusteczki z pampers, a są chyba najdroższe
Ja tez chce w domu duże waciki . Oszczędność i uważam zawsze na ekologiczne sprawy a pozatym ten sklad mnie powala. Wszystko perfumowane. Pampers ma najgorsze chusteczki. Ostatnio znajoma mówiła że w Polsce można dostać chusteczki z wodą i podobmo są świetne ale nie znam firmy.

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 11:14   #3433
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Ja tez chce w domu duże waciki . Oszczędność i uważam zawsze na ekologiczne sprawy a pozatym ten sklad mnie powala. Wszystko perfumowane. Pampers ma najgorsze chusteczki. Ostatnio znajoma mówiła że w Polsce można dostać chusteczki z wodą i podobmo są świetne ale nie znam firmy.

To są te watervipes, a o których pisała chupacabra
Stary 2018-06-01, 11:58   #3434
bambusiek
Zakorzenienie

przy moich dzieciach korzystałam głòwnie z wacikòw i wody chusteczki miałam na jakieś kryzysowe sytuacje tupu zgarnięcie większej ilości ładunku albo na wyjscia.
Mnie akurat najbardziej przekonywała kwestia mniejszej ilości chemii i łatwiejszego recyklingu
--------------
Cześć

byłam od rana w pracy zwolnienie zawieżć bo w środę pocałowałam klamkę. Potem zakupy i już do wieczora siedzimy w domu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 13:15   #3435
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
To są te watervipes, a o których pisała chupacabra

Dla mnie te waterwipes są za drogie. Znów biedronkowe beznadziejnie domywaja pupę. Używałam jeszcze pampers i te super
Myją ale znów mówicie ze skład średni. Z woda i wacikami nie wiem czy będzie mi się chciało latać, aczkolwiek dziewczyna na babyboom sprzedała fajny patent z wlewaniem wody do butelki z atomizerem i tak sobie psikala na pupkę i wycierała dużym wacikiem, ale znów czy to aż taka oszczędność przecież takie waciki tez kosztują swoje a jest ich mniej w paczce niż chusteczek

Porównałam ceny i faktycznie - oszczędność żadna
A pampers ma rzeczywiście masakryczny skład !
Zostają chyba babydream z rossmanna bez żadnych substancji uczulających.

PEDAGOG

Edytowane przez xxboo
Czas edycji: 2018-06-01 o 14:05
Stary 2018-06-01, 14:37   #3436
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Agateczka ja tez raczej z wyzszej rozmiarowki. Ledwo zipie w upale. U mnie na razie tylko brzuch i mam spuchniete nogi wiec uda.. cale szczescie w wiekszosc sukienek sprzed ciazy jeszcze wchodze..

Mnie wkurza w sukienkach i spódnicach latem że nogi mi się ocierają i kleją dlatego nie przepadam. A na spuchnięte nogi gdzieś czytałam że dziewczyny polecały jakiś żel z kasztanem z rossmana.

Cytat:

Powiedzcie mi czy wolno spać tylko na lewym boku ? Ja już nie wyrabiam w nocy. Świadomie myślę: tylko się nie przekręcaj bo zrobisz małemu krzywdę. A co ze spaniem na plecach ?

Gesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk
Ja w poprzedniej ciąży spałam głównie na plecach bo tak mi było wygodnie, no na boku też myślę że nie ma co popadać w skrajność z tym spaniem.

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość

Agateczka dopisalam księżniczkę

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
dziękuję

Cytat:
Witam po wizycie ! Płeć potwierdzona będzie chłopiec ( w końcu normalny facet w rodzinie poza moim świetnym mężem ) dzis sie ucieszyłam bardzo. Przytulam do myśli że będzie chłopiec i mam banana na twarzy . Może kiedyś trafi mi że dziewczynka o której tez marzę. Ale bardzo zaczęłam się cieszyć na chłopczyka.

Mały na 410 gram i 21 cm więc jest ciut większy jakby był z 21 tyg a nie 20. Pozatym wszystko ok! Cieszę sie Mega. Nie sądziłam że będę się tak cieszyć! Wiecie jaka to ulga po mojej ost reakcji ?

I jest zdrowy a siusiak na pewno jest bo widziakam bardzi wyraźnie .

Ja w pierwszej ciąży też liczyłam na dziewczynkę i mam synka jestem pewna że twoja miłość z każdym dniem będzie większa a już na pewno jak się urodzi i utulisz go w ramionach

Cytat:
My też już po! Nasze bobo waży całe 399g wszystko jest idealnie,ale leżał tyłeczkiem do góry i nie mogliśmy buziaczka dojrzeć

ładna waga już takie te maluchy nieśmiałe następnym razem się pokaże

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Hej, ja jednak wylądowałam w szpitalu z tą nerką. Koszmarnie się tu czuję oby mnie szybko wypuścili
zdrówka ja w pierwszej ciąży wylądowałam w 7mc z kolką nerkową, więc rozumiem co czujesz.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaglądam aby poinformować o badaniach bo miałam je dopiero dzis gdyż wczoraj nie mogłam się pojawić. Z dzieckiem na tym etapie wszystko ok jest. Nie ma żadnych nieprawidłowości. Waży 390g i okazało się, że chyba będzie akrobata bo nóżki miało zarzucone na główkę. W 30-32 tygodniu ciąży mam ponownie wykonać echo serca.
A no i okazało się, że będzie dziołcha więc babiniec w domu się zrobi.
za wizytę i córcię.

Daj sobie czas i wróć do nas

Cytat:
W piątek lecimy do Turcji. Znajomi dobuchowali do nas tydz temu.

Turcja zazdro

Hello, ale pogoda jestem z wami na bieżąco ale na pisanie mi sił brak bo zasypiam wieczorami na stojąco. Całe dnie na podwórku z synkiem. W domu nawet nie mam kiedy ogarnąć aż wstyd.

A co do chusteczek to wygoda na pewno, i ja używałam przy synku różnych ale miska z wodą najlepsza przy grubszej sprawie. I tak też teraz będę robić. A polecam analizę chusteczek u srokiO obszerna i jest w czym wybrać z popularnych babydream wygrywa.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Aha i polecam wam stronę Promobaby, szybko i łatwo znajdziemy interesujące nas produkty w promocyjnych cenach
Stary 2018-06-01, 15:09   #3437
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie te waterwipes są za drogie. Znów biedronkowe beznadziejnie domywaja pupę. Używałam jeszcze pampers i te super
Myją ale znów mówicie ze skład średni. Z woda i wacikami nie wiem czy będzie mi się chciało latać, aczkolwiek dziewczyna na babyboom sprzedała fajny patent z wlewaniem wody do butelki z atomizerem i tak sobie psikala na pupkę i wycierała dużym wacikiem, ale znów czy to aż taka oszczędność przecież takie waciki tez kosztują swoje a jest ich mniej w paczce niż chusteczek

Porównałam ceny i faktycznie - oszczędność żadna
A pampers ma rzeczywiście masakryczny skład !
Zostają chyba babydream z rossmanna bez żadnych substancji uczulających.

Waterwipes sa mega drogie! Ale do samego szpitala może się wykosztuje bo nie mam aż tak dużo wydatków Jak Wy

Babydream sensitive 4paki sa w promce za 13,90 często. Nam taki zapas starcza na długo

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 15:14   #3438
amiyaa
Zadomowienie

Ja dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc! Ale to zleciało Na dzień dziecka idę zaraz z mamą i siostrą na szoping, na pewno upolujemy też coś dla małego
Stary 2018-06-01, 15:52   #3439
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc! Ale to zleciało Na dzień dziecka idę zaraz z mamą i siostrą na szoping, na pewno upolujemy też coś dla małego

Nas starszyzna zabiera na lody do miejscowości Hvar ;D ale najpierw rundka po zatoczce na dmuchanym donucie

PEDAGOG

Stary 2018-06-01, 16:07   #3440
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Wow rozjaśniaczem ?! Myślałam ze jakaś farbka Ci wyszedł ten kolorek. Mnie taki jasniutki wychodził alfaparfem 11.11 + oxy 12% ale tak myślałam ze może jakaś sklepowa by chwyciła w końcu farby trochę poszły na przód rozjaśniacza nie chce bo to trzeba dwa razy kłaść a ja jestem leniuszkiem hahaha. A znów u fryzjera wydam 200 zł....

Rozjasniaczem ale ja miałam ciemny blond dużo ciemniejsze włosy od Twoich i musiałabym jakaś mega mocna farbę kupić a tak to wzięłam ten rozjasniacz bez amoniaku na naturalnych olejach i potem tylko coś delikatnego do tonowania u Ciebie pewnie spokojnie wyjdzie farba

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 16:43   #3441
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Rozjasniaczem ale ja miałam ciemny blond dużo ciemniejsze włosy od Twoich i musiałabym jakaś mega mocna farbę kupić a tak to wzięłam ten rozjasniacz bez amoniaku na naturalnych olejach i potem tylko coś delikatnego do tonowania u Ciebie pewnie spokojnie wyjdzie farba

Profesjonalna wychodziła sklepowa nie wiem ale znów bym musiała farbować włosy co miesiąc a teraz nostatni raz farbowałam 7 miesięcy temu ahhh dylematy kobiety

PEDAGOG

Stary 2018-06-01, 17:03   #3442
catarynca
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! My dopiero 2 dzień w Grecji, ale dziś już przed słońcem uciekamy. Jutro wycieczka na Zatokę Wraku i Błękitne Groty
a teraz chill przy basenie
Miłego weekendu wszystkim! 1527864935122.jpeg

Stary 2018-06-01, 17:14   #3443
amiyaa
Zadomowienie

catarynca, zazdroszczę! Widziałam oba miejsca i są zachwycające
Stary 2018-06-01, 17:15   #3444
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! My dopiero 2 dzień w Grecji, ale dziś już przed słońcem uciekamy. Jutro wycieczka na Zatokę Wraku i Błękitne Groty
Miłego weekendu wszystkim! Załącznik 7552606

woow zazdroszcze, od dawna mialam chrapke na zakynthos ale boje sie leciec w ciąży
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 18:34   #3445
Jasiel
Raczkowanie

Amiyaa mi tez wywalilo 114 strone😫
Stary 2018-06-01, 18:57   #3446
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie ❤️ udanego odpoczynku ! My już w poniedziałek wsiadamy do auta i wracamy ;( IMG_2915.jpgIMG_2904.jpg

PEDAGOG

Stary 2018-06-01, 20:11   #3447
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

Cudownie zazdroszcze tez mi sie marzy jeszcze Grecje zobaczyc
Baw sie dobrze milego wypoczynku
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 20:35   #3448
wiola_p
Zadomowienie

dziewczyny, piszecie ze niektóre chusteczki mają słaby skład, są gorsze i lepsze, o co dokładnie chodzi? na co zwracacie uwagę przy zakupie?

doczytałam na srokaO

Edytowane przez wiola_p
Czas edycji: 2018-06-01 o 20:48
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-01, 21:02   #3449
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
dziewczyny, piszecie ze niektóre chusteczki mają słaby skład, są gorsze i lepsze, o co dokładnie chodzi? na co zwracacie uwagę przy zakupie?

doczytałam na srokaO

Generalnie chyba najlepiej wychodzą te babydream extra sensitive chociaż podobno mało mokre są hehe

PEDAGOG

Stary 2018-06-01, 23:15   #3450
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
omg, ale to leci!!

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości