|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
i dodatkowe - to amatorskie
|
|
|
|
#2522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w srode jedziemy podpisac umowe z fotografem strasznie sie ciesze zastanawiam sie wciaz nad kamerzysta - dk czy promix? Bardziej jestem za ta druga firma, ale oni wiecej kosztuja i zastanawiam sie caly czas.buziaki
|
|
|
#2523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam Kamarzystkę - firmę FilMik - Pan Kamerzysta - odjazdowy, młody cżłowiek, bez zadęcia i wyglądał jak nasz gość i zachowywał się świetnie Efektów pracy nie widziałam jeszcze- cena - niewygórowana
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Czarnula bardzo ładnie byłaś uczesana
mi się bardzo podoba, może i ja bym się skusiła na coś podobnego tylko chyba mam za krótkie włosy, bo mi tak sięgają z 10 cm. za ramiona
|
#2525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2526 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma przeszkód - doradzą abyś kupiła treskę. Upinają to tak, że wygląda jak własne włosy i jest genialne. Możesz iść na próbne czesanie- 100zł, ale wiesz wtedy jak mniej wiecej. Ja byłam na próbnym, było podobnie, ale jak poszłam na ślubne, to pokazałam jej tamto i powiedziałam, że tak, ale absolutnie jej ufam i jak teraz mam jakis inny ale podobny pomysł to ja jej ufam. Zastrzegłam, że żadnego robienia loczków prostownicą (takich płaskich zakręceń - do koków), żadnego upiętego ściśle koka i żadnych loczków nienaturalnych, chcę mieć pofalowane ładnie włosy z takim zakręceniem lekkim i opadaniem dużej części na szyję, aby mi wysmukliło twarz i było odpowiednie do mojej karnacji i koloru włosów
![]() Wyszło rewelacyjnie, a czesała mnie przesympatyczna blondynka- jedyna tam z tych głównych fryzjerek - naprawdę świetna - ten kwiat - nieduży, a bardzo zintegrowany z suknią - sama mi doradziła Polecam szczerze. Nie wiem czy sajgon mieli później w tą sobotę, ale ja byłam na 7.10 tam, wyszlam około 9.20 , a ślub o 17 i nawet lakierem nie musiałam utrwalać. Trzymało sie do końca
|
|
|
|
#2527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie wiem czy to juz czas, zeby zalatwiac dekoracje czy poczekac moze do stycznia? w sumie to ja lubie wszystko załatwiac wczesniej, a nie czekac na ostatnia chwile..
|
|
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie doradzę ci, bo ja załatwiłam wszystko w 2 miesiące - bez jakiegoś szaleństwa, po pracy i też, moim zdaniem, było wszystko dopięte na ostatni guzik i nie miałam żadnej "obsuwy" ani nikt nie "zawalił" dlatego ja, nie bardzo rozumiem, po co, co i dlaczego rok wcześniej już planować skoro wszsytko sie może zmienić do tego czasu Ale to moze wynik tego, że ja miałam dość skromny ślub i przyjęcie weselen dla 60 osób, i do tego przekroczyłam 30-stkę i inaczej na to patrzę Nie wiem, ale jak ktoś rok wcześniej to robi, to moze też dobrze - planuje, przemyśliwa,wybiera, wybrzydza i nie wiem co jeszcze Ale mnóstwo was ma tak odległe śluby ![]() Ja z moim mężem prawie 7 lat się jesteśmy razem, od roku i 2 miesięcy byliśmy nareczeństwem, w końcu kwietnia - ustalaliśmy termin w kosciele i to był pierwszy krok nasz w kierunku przygotowywania ślubu. Do tego momentu nawet nie rozmawialiśmy o slubie oprócz ogólnego jak byśmy chcieli, a od lipca jesteśmy małżeństwem A jak poszliśmy do kościoła ustalać termin (dość spontanicznie) to plan był taki, że ślub i potem obiad dla rodziców i świadków wyszło przyjęcie na 60 osób z muzyką do do prawie rana i też zdążyliśmy
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Twojego slubu to miałas szczescie, ze byl wolny termin i wszystko udało Ci sie tak fajnie załatwic
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego też - moje opinie o tym w ile można zorganizować to raczej są dla par, które mają mniejsze wesela tak do 70 osób, i nie mają upatrzonej sali w której "musi być wesele i już"
Zdaję sobie sprawę, że przy weselach powyżej 100 osób sale są na lata wprzód rezerwowane, a przy takich to liczy się to jaka sala, jaki standard i gdzie. Wesele do 70 osób większość restauracji obsłuży Ja z mojego wyboru jestem bardzo zadowolona, przygotowali super, łacznie ze stołem wiejskim, który także ładnie "stworzyli"
|
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Czarnula to ja moge podać sobie z Tobą ręke bo moje planowanie ślubu zaczeło się też od kwietnia, i ze wszystkim wyrobilismy się. Plusem jedynie było to że sale mamy dlatego że ktoś zrezygnował
moje przyjęcie jest tylko dla najbliższej rodziny ok. 60 osób, nie chcieliśmy dużego wesela i to była nasz współna decyzjia ty już masz stres za sobą a ja jeszcze miesiąć Życze ci wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia...
|
#2533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to ani sie nie ojadłam, ani nie opiłam na swoim weselu A dodatkowo to jak zanalizowałam to czasu mi zbrakło, aby choć porozmawiać ze wszystkimi, a miałam tylko 60 osób Nawet z mężem sie rozdzielaliśmy aby choć jedno pogadało ze wszystkimi.Ale przyznam, że około 21 jak siadłam za stołem to pomyślałam-dopiero 21, a ja juz bym poszłam spać, ale potem minęło mi do 3 nad ranem - jak 5 minut ![]() Największy strach to tak 2-3 dni przed ślubem - że gości nie będzie - nie przyjdą, że za mało jedzenia będzie, że będa obmawiać bo nic nie wyjdzie, że nie będzie zespołu i kamerzysty. Ale w dzień ślubu - nie myślałam o tym, nawet jak siedzieliśmy sobie około 11-12 w dzień z mężem i czekaliśmy na ślub to jakoś innego rodzaju zdenerwowanie było niż wcześniej. A tak naprawdę to jak założyłam suknię i zobaczyłam - jak cudnie wyglądam, jak mojej bratowej szczęka opadła jak mnie zobaczyła, zaczęłam sie denerować, że to mój ślub
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam nadzieje że u mnie też pójdzie wszystko gładko tak jak ty opisujesz. Ja już sie denerwuje, już mi się ślub śni
a jeszcze tyle czasu. Raczej moje przyjecie nie bedzie do rana bo goscie bedą z daleka, no ale zobaczymy. Piszesz że jesteś po 30 w zyciu bym nie powiedziała, na zdjęciach super wygladasz
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poważnie, to naprawdę wyglądałam rewelacyjnie i większości dech zaparło się niespodziewali -zwłaszcza jak nie widzieli mnie z pół roku uważam, że suknia była rewelacyjna i uczesanie z makijażem. Dlatego z czystym sumieniem dzielę sie opinią i polecam Ja miałam podobną liczbę gości, w tym połowa była spoza Lublina - jakieś 80 km, więc był autokar, a wesele było do 3 rano. Choć zakładaliśmy, że z powodu tego, że małe i będzie autokar to będzie do maks. 2. Niektórzy by zostali dłużej, ale no ale jak zostało 8 osób to też postanowili iść
|
|
|
|
|
#2536 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te małe białe kwiatuszki to stefanotis albo jaśmin- takie domowe pnącza, myślę jednak, że to stefanotis bo używają go czasem do wiązanek ślubnych- jest bardzo wdzięczny a do tego ma śliczny zapach.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna sukienka i uczesanie też - w ogóle wszytko pięknie dopasowane
Zostało 18 dni, zaczynam powoli się denerwować
|
#2538 | ||||
|
Rozeznanie
|
ślicznie wyglądałaś, naprawdę super fryzura, suknia prześliczna
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też tak sądzę, że nic a nic nie wyglądasz na 30tkę..... Cytat:
|
|
#2539 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszcze już Wam bardzo że macie tak blisko do ślubu i ja bym juz chciala a tu jeszcze 270 dni
Ja się bardzo waham co do dekoderacji sali. U mojej siostry dekorowala p. Pietrzyk i bylo slicznie i czekoladowa fontanna mmm I pytanie czy usadzac gosci wedlug wlasnego uznania?? Z jednej strony to bym chciala ale z drugiej dogodzic ponad 200 osobom.. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fontanna tak, byłam na jednym weselu z tą atrakcją i podobała się wszystkim, prawie wszystkim, bo starsze osoby nie podchodziły, chyba nie rozumieli do końca zastosowania ![]() i ja też mam problem z winietkami, usadzać czy nie usadzać, wszystkie racjonalne argumenty są za! ale co sobie tam ktoś pomyśli to juz inna kwestia..., no i ja jeszcze się waham ze względu na lokal... jakoś nie mogę sobie wyobrazić wizytówek w tej Podolance... czy któraś z Was była tam na weselu?? może mi coś napisać?
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Wy macie rok, a ja mam miesiąc i dla mnie to jakoś jeszcze tak długo
może dlatego mam takie myśli bo nie widziałam się z moim tż już 1,5 misiaca, ale takie to uroki pracy za granica
|
#2544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje wesele bedzie w Katarzynce w Bogucinie. Ładna nowa sala taka do 250 osob. I bylam na poczatku lipca na weselu w Bistro Podolance. I ze tak powiem: ciasno i duzy minus ze sala do jedzenia jest na dole a do tanczenia na gorze. Ogolnie jedzenie bardzo dobre i mila obsluga i dzieci maja gdzie poszalec daleko od ulicy
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi chodziło o ślub, bo wesele pisałaś już nie mogę dojść w którym kościele ksiądz zabrania dekoracji zamawiać... ??![]() no my mamy wesele na 120 osób więc właściwie tylko na jednej sali będzie, wolałabym na górnej ale podejrzewam ze dolna będzie wygodniejsza, górna za to jest ładniejsza... jedzenie też mi smakuje, no i cena jest idealna. już też sie nie mogę doczekać...
|
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogolnie rzecz biorac dekoracja moze byc, ale moze ja zrobic tylko jedna pani polecona przez ksiedza. Niestety nie jest to juz profesjonalna dekoracja i mi nie bardzo sie podoba Zadne firmy dekorujace nie wchodza w gre Jestem zla i rozczarowana. A jeszcze miesiac temu wszystko bylo normalnie, nie wiem dlaczego ksiadz teraz zabrania. Musze odwolac zamowiona firme... Ech same problemy mnie napotykaja....
|
|
|
#2547 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam Cię Cannabis
nie chciałam być złą wróżką ![]() a przepraszam jeśli płaciłaś zaliczkę to co ? ksiądz CI zwróci? ja bym troszkę sie kłóciła, wiadomo nie na zabój ale jednak mocno bym postawiała sprawę! a samemu można sobie zrobić? bo ja np. planuje wynająć do tego swoje harcerki, nie mam ślubu w Jastkowie, ale niech by mi ksiądz tylko pokrzyżował plany wiadomo moje przyjaciółki nic za to nie wezmą kasy, jakoś im się tam odwdzięczę ![]() a kwiaty kupimy sami z TŻem na Elizówce, razem z owocami. takie są plany ale, jeszcze 11 miesięcy i 5 dni ![]() może się odmienić, dziś gramy w Lotto, życie może się na prawdę zmienić
|
#2548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehehe... No trudno, nie Twoja wina przeciez... Chyba, ze masz cos z proroka...? Na szczescie nie placilam zaliczki i nie podpisywalam jeszcze zadnej umowy. Gdyby tak bylo, to napewno bym sie klocila. A tak juz dalam spokoj, bo ksiadz i tak poszedl nam na pewne ustepstwa. Ps. Zycze duuuzej wygranej
|
|
|
#2549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym się wkurzyła.. |
|
|
|
|
#2550 |
|
Raczkowanie
|
mi chodziło o ślub, bo wesele pisałaś już nie mogę dojść w którym kościele ksiądz zabrania dekoracji zamawiać... ??![]() Ja to jednak zdolna jestem Moj slub bedzie w MBNP na Czechowie (kolo telekomunikacji). Ale mimo ze nie ma pozwolenia na dekoracje zewnetrzna to Kosciol zawsze ladnie wyglada na ślubach. Przy lawkach sa biale wstazeczki lub tiulowe zawieszki i swieze kwiaty przy klęcznikach dla młodych. Tak wiec jest ok. Najlepiej w Garbowie chyba jest gdzie Pani Koscielna pobiera oplate za dekoracje sali i to calkiem nie malo bo cos ok 100 albo i ponad zalezy jak zamoznie mlodzi wygladaja. A pozniej jeszcze po slubie wychodzi do mlodych zeby zostawili jakies kwiatki pod oltarz... Bylam starsza u kolezanki i baardzo mnie to zdziwilo.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

a jeszcze tyle czasu. Raczej moje przyjecie nie bedzie do rana bo goscie bedą z daleka, no ale zobaczymy. Piszesz że jesteś po 30 w zyciu bym nie powiedziała, na zdjęciach super wygladasz
Doro22 ale masz malutką stopę 
(to prawie jak na komunię
I pytanie czy usadzac gosci wedlug wlasnego uznania?? Z jednej strony to bym chciala ale z drugiej dogodzic ponad 200 osobom..
05.07.2008