|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz. III
Dziewczynki u nas rodzinka była mała ale zgrana. Ale od ślubu mojej siostry coś się popsuło. Patryk poczuł się pewnie no i masz babo placek. Hmm moja siostra bardzo kocha swojego męża. On się wkurzył że mama moja nie mogła mu podżerowac kredytu (za mało zarabiała) no i potem cała litania żalu. Jak mój dziadek zmarł potrafił mi przy grobie powiedzieć że to nie fair że dostanę dwa mieszkania (niby mieszkanie rodziców i dziadka i cioci). To nic że zarówno rodzice jak i ciocia mają się dobrze. Mój szwagier to typ człowieka materialisty. W domu im sie nie przelewało, bo ich mama nie pracowała ( kiedyś mi powiedzial ze nie jestesmy z siostra wychowane bo nasza mama pracowała). Wiele nam zazdrościł. Teraz mają bardzo dużo pieniędzy, Patryk jest snajperem w Iraku , Afganistanie. Lubi sie chwalić majątkiem. Moja siostra z kolei jak ślepa koza za nim podąża. I dlatego jest jak jest. Wiecie zastanawiam sie czasem czy my z siostrą nie wychowywałyśmy się w różnych rodzinach, za co ona ma tyle żalu ? Ale wiecie co? ostatnio coś ruszyło, przez długi czas byłam dla Patryka (szwagra) wrogiem, nawet na ulicy cześć mi nie odpowiadał... Kiedy jednak przez przypadek wyszło że mojego Kamila rodzice mają dom nad samym morzem i wynajmują kwatery stosunki zaczynają się ocieplać. A ja mam niesmak.
Kasieńka jak ty masz grube dupsko to ja jestem święta!!!! A co do kolorków- w tych co ie widze na zdjeciach jest ci po prostu REWELACYJNIE!!! Ale nadal u mnie wygrywa czerwony. Stylizacja hiszpańska na poprawiny bardzo wskazana!!!
#3872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem też czy Twoja siostra kocha, czy też jest zwyczajnie w jakiś psychiczny sposób uzależniona od meża. To co piszesz jest bardzo bardzo przykre, myślę, że Twoja siostra się w końcu opamięta. Oby tak było... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Wtajemniczenie
|
Kakusia wejdź na profil Kasieńki to zobaczysz
![]() Gosia moja siostra jest naprawdę uzależniona. Ona nie miała raczej śmiałości do mężczyzn, nie umiała nawiazywać kontaktów. Na studiach przeżyła trudne uczucie , potem poznała Patryka i został dla niej całym światem. Jej przyjaciele z czasów studiów też nie maja z nią kontaktu. Już z nami się w tej sprawie kontaktowali. To jest jak sekta. Szwagra prawie wcale w domu nie ma bo jest na misjach a ona ze znajomymi spotyka się tylko w Jego obecności. Złota klatka. Szwagier powiedział mi kiedyś że jak ktoś stanie im na drodze dostanie w mordę. Mi też groził po tym jak wywaliłam go z naszego mieszkania bo przeklinał na moich rodziców. On jest zawodowym żołnierzem, 7 lat ćwiczył kickboxing, teraz jest specem od zabijania. Czasem boimy sie czy siostra nie jest w domu terroryzowana. Ale nawet jeśli to się nie przyzna bo jest zawzięta i skryta. Wybrała swoją ścieżkę. Moja mama odwiedza wnuka, mały bardzo ją kocha. Mama o to walczyła by mieć z nim kontakt. Mi zabrakło siły gdy kilka razy nikt mi u nich nie otworzył.
#3875 |
Raczkowanie
|
Witam! teraz padło na mnie! waśnie miedzy rodzinne!
Wczoraj dostałam smsa od młodszego 26-cio letniego brata, w którym oświadczył, że on ze swoja żoną nie przyjda na mój ślub i wesele ![]() Nie muszę pisac , że w trakcie czytania tego smsa byłam bliska wylewu!!! 5 dni do ślubu, wczoraj wpłacaliśmy należność w lokalu za ilośc gości. No to zdenerwowana dzwonie do niego, jak to?? a on że - z powodu waśni ze starszym bratem, który równiez jest zaproszony na ślub, nie przyjda na tą uroczystość! no więc tłumaczę jak opóźnionemu w rozwoju - że to mi zrobią życiową przykrość, a nie bratu! Dałam im czas na przegadanie i zastanowienie się - dzwonie ponownie po 2 godzinach - teraz twierdzi, że ma problemy finansowe, no to ja z TŻ że nie chemy prezentów, tylko ich obecności!! znów dajemy czas na zastanowienie się dzwonimy ponownie, a oni nie odbieraja telefonu, wiele prób i nic... ![]() a po chwili sms - nie gniewajcie sie ale nie przyjdziemy. i podane powody finansowe - dodam od siebie że nawet najbiedniejszy człowiek potrafi przyjść do kościoła na ślubowanie ,a oni nawet to odwołali.. a więc jest w tym jakieś zaklamanie, bo dla chcącego - nic trudnego!! mama jest załamana tym faktem, długo płakała jak sie o tym dowiedziała,dzwonila do niego, ale on tez nie odbiera od niej telefonu. Zrobilismy co w naszej mocy aby zachęcić go, więc nic nie mamy na sumieniu. Teraz rozumie już PM, u których na weselu nie zagoszczą najbiżsi. To smutny ciężar, niezaleznie od powodu braku członka rodziny... Całusek dla was PM , okropna ta batalia do stoczenia przed ślubem, tyle spraw , nerwów, zarwanych nocy - tyle pracy w to wkladamy, a nawet mala porażka potrafi przygnębic na długo... |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak można być tak zaślepionym???? ![]() Dla mnie to szok!!! Nie wiedziałam myszko, że jesteś święta... <nie wspominałaś o tym wcześniej> ![]() Widzisz, ja po prostu w pastelach nie występuję, bo jestem mdła wtedy! Lubię szalone kolorki! ![]() A espanolowej sukni nadal brak! nic takiego cudacznego nie widzę! buuuuu... pomóżcie żabeńki! ![]() W moim albumie na moim profilu! Zapraszam! ![]() Kathatea- królewno przytulam Cię mocno! ![]() A bratu należy się porządne ![]() ![]()
![]() ![]() 20.05.2015 punkt południe ![]() 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! ![]() Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2008-07-29 o 08:56 Powód: Kathatea- dziubek :* |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | ||
Rozeznanie
|
Bry
![]() dzisiaj jedziemy po obraczki i oczywiscie juz mialam sen ze zrobil nie takie jak chcielismy i wogole mi sie niepodobaly... nienormalna jestem nie ![]() Ale wczoraj usiedlismy ze swiadkiem i jego dziewczyna i zawiazalismy te moje serduszka na wszystkich butelkach wodki ![]() PS. zostalo mi ich troche chce ktoras??? Nie wiem ile dokladnie... policze w domu moze ktores pracy oszczedze ![]() Cytat:
![]() ![]() ale u mnie wyszlo wszystko ok (a przynajmniej lekarz stwierdzil tradycyjnie ze dojrzewam i ze to nic powaznego ![]() Nadal trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() chyba kazda z nas w jakims stopniu to dotknelo... ![]() a zachowania brata nie skomentuje... szkoda slow i nerwow. A wesele i tak bedzie cudowne... jego strata ![]()
![]() |
#3879 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj cały dzień spędziłam z Tż w poszukiwaniu garniaka-znaleźlismy jedne całkiem fajny,ale 100% wełny,więc to nie bardzo bo będzie się gniotło...Będziemy szukać dalej ![]() Dziś wyruszam do Kazimierza nad Wisłą z kumpelami,więc nie piszcie tu za dużo!!! kasienka1985-podejżałam twoje fotki-no no Salma Hayek w wersji Polish ![]()
![]() |
#3880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A serduszka naturalnie cudaczne!!! Dziewczynki ja nic kompletnie nie myślę o takich pierdołach jeszcze jak zawieszki itp. I znając mnie obudzę się z ręką w nocniku! ![]() Podrzućcie mi jakąś listę o czym powinnam pomyśleć... plizzzzzzzzzzzzz... Wy jesteście takie zorganizowane, że mi aż wstyd...<nie to że się podlizuję> ![]() Lofkam ![]() Gdzie mój Liloszek kochanyyyy? Tęskno mi... ![]() Cytat:
![]() dziękować ![]()
![]() ![]() 20.05.2015 punkt południe ![]() 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! ![]() Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2008-07-29 o 09:07 Powód: Katia mnie tu podrywa, nooooo :* |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to prawda- nikt i nic nie jest w stanie zakłócić tego dnia. Ślubujemy naszym TZ-tom. A najbliżsi to ci, z którymi prócz więzów krwi łączy nas coś innego- przyjaźń.
I takich ludzi nie zabraknie- tych dla których jesteśmy ważni. Życie jest pogmatwane, gdyby ktoś mi powiedział 10 lat temu że tak będzie w mojej rodzinie to bym go wyśmiała. A jednak zdarzyło się. Wiecie czasem się wzruszam patrząc na to jak moja paczka podchodzi do tego ślubu, jak pytają co pomóc, czy coś załatwić i takie tam. I to właśnie jest cenne- że chcą aktywnie uczestniczyć w tym dniu. Owszem nie zadręczam ich różnymi drobnostkami- od tego mam Was ![]() ![]()
#3882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie molestowanie psychiczne wykonywanie na bieżąco przez izazusię!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3883 |
Raczkowanie
|
no właśnie, ah te "nasze paczki" 2 tygodnie przed planowanym slubem wynalazłam telefon do dawnej, serdecznej znajomej i jej męża, nie widziałam się z nim z 2 lata, zadzwonilam i okazalo sie że nie zmienili nr tel., nieśmialo zaprosiłam ich na weselna uroczystość, a ona - OCZYWIŚCIE!!! wczoraj dzwoniła, aby się ponownie przypomnieć i znów potwierdzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W każdym razie - chyba będziemy w takich samych tarapatach, bo ja slubuję 9.08 ![]() ![]() Ja nie będę miała pończoch, ani rajstop - mam to gdzieś - po za tym będe miała buty bez palców, więc w życiu bym do nich pończoch nie załozyła. Zrób tak, by Ci było wygodnie, tylko żeczywiście, jesli nie załozymy rajstop, to trzeba się zaopatrzyć w plastry na stopy, bo się moga otrzeć. Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę sie, że czasem jednak można trafić na fajnego Księdza - przyjemnie się wtedy zalatia wszystkie formalności. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama mam 4 starszego rodzeństwa. Oni są ode mnie sporo starsi i teraz mieszkamy od siebie bardzo daleko, ale kochamy się strasznie. Każde z nas jest troche inne. Przez długi czas miałam pretensję do jednego z moich braci, ze żona nim "zawładnęła", ale to i tak nic w porównaniu z Twoim szwagrem Izazusia. Mówi się, ze z rodzina fajnie wychodzi się na zdjęciach, a w życiu jest różnie, ale tak na prawdę to zależy to tylko od nas samych. Jeśli ludziom zalezy na więzach i podtrzymaniu kontaktów, jesli ludzie patrzą na życie rozsądnie, to rodzina na prawdę może być ogromnym oparciem i z tego że się ją ma można czerpać mnustwo przyjemności i miłości. Nie wyobrażam sobie życia bez moich braci i siostry - wiem, że mogę na nich liczyć i mam ogromną nadzieję, że nigdy się to nie zmieni. katathea - Twój brat chyba nie zdjae sobie sprawy z tego jak ogromną przykrośc robi i Tobie i Twojej mamie. Przecież jego nieobecność będzie rzutowała na pewno na dalsze Wasze kontakty - zawsze zostanie jakiś uraz. Nie potrafię zrozumieć jak można być tak egoistycznym - myślę, że kiedy będzie tego bardzo żałował. izazusia - Twoja siostra chyba jest trochę jak w klatce. To chore żeby w taki sposób ograniczać kobiecie kontakt z rodziną. Przecież i Ty i Twoja mama macie pełne prawo by się z siostrą widywać, żeby babcia mogła widywać wnuka - w głowie mi się to nie mieści. Twój szwagier to może i osiłek, ale przede wszystkim to jakiś psychopatyczny palant. Wystarczy trochę pomyśleć, zeby wyciągnąć racjonalne wnioski z róznych sytuacji. Co Twoja mama była winna, że za mało zarabia i nie mogła mu poręczyć kredytu? pepitka- nie znam powodów takich relacji w Twojej rodzinie, ale siostra, to powinna zrozumieć, że zalezy Ci na jej i jej męża obecności - nie na prezentach od nich. Swoja drogą, to dziwne zachowanie rzucać robotę, zanim się znjdzie następną. ![]() Po babcię może po prostu pojedź i wytłumacz jej że nie wyobrażasz sobie swojego ślubu bez niej - niech się stawi choc do kościoła i na początek imprezy - wystarczy że rodzice się córki wyrzekli - no wlaśnie - czasownik nie pasuje do rzeczownika - dziecko kocha się przez całe życie. Nie zamordowałaś nikogo by rodzice mogli odwrócić się od Ciebie - przykro mi bardzo. Dziewczyny odbieramy dziś naszkicowane nasze portrety - wręczymy je jako prezenty rodzicom. Już się nie moge doczekać, żeby je zobaczyć ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
cześć dziouchy szalone, próbowałam poczytać, co nabazgrałyście, ale nie dałam rady
![]() w sobotę byłam na próbnej fryzurce, poniżej zdjęcia (ten welon miała fryzjerka, ja go założyła, żeby tylko zobaczyć, jak będzie wyglądał welon na koku, a nie wpięty od spodu) a wczoraj miałam egzamin na prawko ![]() ![]() ![]() ![]() buziolki Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rodzina najbliższa się wykręca, a jak już kiedyś piałam, dziewczyna mojego brata tak sobie poukładała plany wyjazdy do pracy do Niemiec, żeby być u mnie na ślubie. I może się zdarzyć, że 20 września dopiero wróci do Polski, ale powiedziała że na ślubie musi być i koniec. I to mimo tego, że mój brat będzie mi robił zdjęcia, więc będzie prawie cały czas zajęty, a ona wielu osób znać nie będzie (tylko mojego brata drugiego i siostrę- świadkową moją z młodych). I tym się należy cieszyć. I nie płakać mi tu dziewczyny przez rodzinę, powtarzam jeszcze raz- ni epłakać mi przez osoby które tak Was traktują, bo nie są oni warci Waszych łez!!!!! Cytat:
![]() Ja ostatnio doszłam do wniosku, że zamiast mojej rodziny najchętniej zaprosiłabym kupę znajomych, nawet tych dawno nie widzianych. Bo oni nie stroiliby fochów, nie robiliby łaski że przyjdą, tylko cieszyli się na to, że mogą ze mną być w tym dniu! Całe szczęście, że chociaż znajomych się wybiera ![]() maugosia, z tą spowiedzią to nie zależało od księdza czy fajny czy nie, on MUSIAŁ Wam darować tą jedna spowiedź, z prostego powodu- nie dostlaibyście rozgrzeszenia. W takim przypadku ksiądz czasem próbuje namawiać na zamieszkanie oddzielne do ślubu, ale jeśli para ma dalej razem mieszkać to zostaje tylko jedna opcja- jednej spowiedzi, inaczej się nie da i ksiądz który dopuszcza do dwóch spowiedzi, to za przeproszeniem, chyba sam nie wie co robi kina super ta fryzurka, bardzo mi się podoba ![]() Gratuluję prawka!!!!!!!!!!!!! ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2008-07-29 o 10:15 Powód: ożesz zapomniałam o prawku!!!!!!! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Wtajemniczenie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alez ja bym chciała umieć jeździć! ![]() Za kierownicą czuję się jak totalna sierota!!! I na razie mój kurs leży odłogiem ![]() A fryzik ładny! ![]() Aguniu- to nie herezje! Brak akceptacji własnego ciała to u mnie fakt, a nie herezja! Dostaję szału w przymierzalni mając na sobie majty wrzynające mi się w tyłek... wygląda to strasznie!!!!!!!!!! Bleeeeee jednym słowem! Jak już znajdę fajne majciochy to znów stanik jest do bani! ![]() Chciałabym najnormalniejszy w świecie stanik do stroju i gacie nie obciskające za bardzo... istnieją jakieś takie bezszwowe majty od stroju???? Wrrrrrrrrrrrrrrrr
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś jak kupowałam spodnie z orsaya, to mało szału nie dostałam. Teraz widzę już to zmienili, ale kiedyś robili spodnie, rozmiar 34, na kobietę która ma 90 lub więcej w biodrach a mniej jak 60 w pasie. No sorry, ale to chyba raczej mało realne ![]()
![]() |
#3892 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a prawko ![]() ![]()
![]() |
#3893 |
Wtajemniczenie
|
http://www.volin.pl/index_pol.html
Jeżeli macie problem z doborem stroju na większy biuścik przy nieproporcjonalnym tyłeczku to polecam tę firmę. Można obejrzeć tu kolekcję a potem ewentualnie poszukać w sklepach lub sklepach internetowych. Moja teściowa się tam zaopatruje, i koleżanki. I sobie chwalą
#3894 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a, co do welonu, to nie mój, założyłam go, żeby zobaczyć, jak fryzurkę spod welonu będzie widać, mój będzie jednowarstwowy i baaaardzo delikatnie zmarszczony, tak, żeby tylko grzebyk zakryć ![]() dziękuje podwójnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3896 |
Rozeznanie
|
Agata R
Śliczna sukienka ![]() Agunia 82 Śliczny makijaż ![]() Katathea Fryzurka poprostu boska ![]() Wszystkim świeżo upieczonym żonkom życzę wszystkiego naj na nowej drodze życia
#3897 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wpraszam się na impreze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() fryzurka ładna, ale czegoś brakuje, może wloski, które są rozpuszczone powinny być odrobinke pofalowane?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() Właśnie wróciłam z usg i wszystko w porządku, małe ma już ![]() ![]()
#3900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli z fasolką wszystko ok mówisz? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.