![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Hej
Czytałam Was wczoraj na raty i dzięki Wam miałam świetny humor. Wszystkuego najlepszego dla wszystkich dzieciaczkóew, dużo słoneczka i uśmiechu. Mężu pojechał na dwa dni na ryby, niby mu nie żałuję ale miałam nadzieję, że jednak pomyśli, że ostatnio gorzej się czuję i wypadałoby zostać w domu. Folinko jesteście cudowną rodziną. U nas do tego daleko, dużo przez teściów, co chwilę naśmiewali się z tż, że jak to, facet i sorząta albo myje naczynia... Nie dość, że teściowa całe życie go we wszystkim wyręczała to jeszcze jak się wyprowadził i zaczął ogarniać to jej nie pasowało. Dzisiaj co chwilę się budziłam, bo łapały mnie ksurcze, jedynie na lewym boku było w miarę ale po jakimś czasie noga mi drętwiała i musiałam się przekręcać. My zaraz bierzemy się za śniadanie, potem do sklepu i do chrześniaczki. Na chwilę do domu, a potem jedziemy do mojej siostry (oby nie miała czepialskiego humoru, bo pogryzę). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4832 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale muszę powiedzieć, że dzisiejsze zakupy były miłe. W biedrze Pani specjalnie dla mnie otworzyła kase, reszte, która się przede mnąszybko wcisnęła to przegoniła ![]() ![]() Cytat:
![]() Poprzez dzisiejszy dzień jakoś dotarło do mnie, że zostanę Matką, że już bezpowrotnie mija czas mojej beztroskiej egzystencji. Oczywiście nie była ona beztroska, jednak jakoś człowiek zawsze miał z tyłu głowy jakieś poczucie, że może od tego jeszcze uciec. Teraz już nie ucieknę od mojego syna. Otwiera się nowy rozdział... Dziewczyny, które prosiły o zdjęcia otulaczy Bambino Mio NB- poniżej zdjęcia. Zaraz wrzucę zwijanie ciuszków ![]()
![]() |
![]() |
#4833 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Kurczę mogloby cos sie ruszyc w kierunku porodu. A po wczorajszym maratonie tylko pare razy brzuch twardnial i to wszystko. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4835 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a przed nami najpiękniejszy czas z dziećmi, nie mogę się tego doczekać ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry! ☺️
Kolejny upalny dzien sie zapowiada. Ja zaraz jade na małe zakupy licze, ze ruch nie bedzie największy dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry Kochane
![]() Ja mialam nienajlepsza noc. W związku ze złożeniem łóżeczka postanowilismy tez "przemeblowac" siebie na łóżku, więc próba spania od zewnątrz za mną - tragedia, nie moglam sie ułożyć. W koncu zasnelam ale mam wrazenie, że byli to okolo drugiej :/ Summer piękne życzenia, juz za rok będziemy zupelnie inaczej patrzeć na ten dzien ![]() Dzisiaj kolejna część prasowania - pajace. I znowu problem ze skladaniem. Jak mowilyscie z tymi nogami, że tak do srodka je schowac ? Rekawki do srodka jak w bodziakach, nogi w gore i na pół ? Bylismy wczoraj z mężem u sąsiada na urodzinach - ja wróciłam grzecznie ale o moim mężu powiedzieć tego nie moge ![]() U mnie tez juz cieplutko w mieszkaniu, ale znosnie jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pajace mam w ruloniki postawione w koszyczku, tak mam dostęp do wszystkich i oszczędzam miejsce. Tak samo pieluchy. Body później będę też składać w rulonik tak jak pokazuję, a póki co są złożone tak jak chyba Elaa pokazywała i ułożone pionowo w koszyczkach. Może którejś z Was spodoba się pomysł i wykorzysta u siebie ![]()
![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Folinka rowniez potwierdzam ze macie bardzo ciekawa relacje w rodzinie.
Anima przepiękne widoczki! I jak zielono. Mnie to jeszcze nikt w kasie nie przepuścił, nikt zakupów nie pomogł wnieść. Czesto robie zakupy w M&S a tam sami starsi ludzie sa jedynie wiec to oni czekają az ja ich przepuszczę ![]() Wiecie ja nie oczekuje zeby mnie przepuszczali ale tez nie chciałabym zeby wymuszali... a tak to poczułam sie jakos tak dziwnie. Poza tym te kobiety tutaj to maja czas zeby do kosmetyczek sobie paznokcie zrobic, zeby do fryzjerki włosy codziennie miec ułożone ale stać w kolejce w M&S to jej sie nie chce. Nigdy chyba nie zapomnę sytuacji z zeszłego roku... wracałam z Bristolu do domu pociągiem z pracy. Był naprawde tłum bo odwołali jeden pociag wczesniej. Dlatego masa ludzi stała w pociagu. Nie miałam miejscówki wiec usiadłam w korytarzu na podłodze. Sa dywany wiec czesto tak robiłam czytając ksiazke zamiast stać 30 minut. No i tego dnia był akurat upał na maxa No i przy mnie w korytarzu stała kobieta chyba juz w 8 miesiącu ciazy... z naprawde widocznym brzuszkiem. Ciezko jej było bo usiąść nie mogła na podłodze. Myślicie ze jej ktos ustąpił miejsca... oczywiscie ze nie. Stała cła drogę. Oj z opowieści pociągowych to mogłabym opowiadania napisać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przeżyłam taki szok, że jak żyję, to mnie coś takiego nie spotkało.
Pojechałam na zastrzyk i jeszcze niedaleko mnie z podporządkowanej kitra się jakaś baba. Zatrąbiłam na nią, bo zajęła pół ulicy i żeby ją wyminąć musiałam wjechać na przeciwległy pas. Na moje trąbnięcie ona zaczęła walić w klakson jak opętana. Ustawiła się na światłach za mną i widzę w lusterku, że bluzga, macha rękami i dalej trąbi. Miałam tego serdecznie dość, bo przecież to ona wymusiła pierwszeństwo, więc się popukałam w głowę. Patrzę, a ona wysiada z auta i biegnie do mnie. Opuszczam szybę i się zaczęło.... Zwyzywała mnie takimi słowami, że powtarzać nie będę, nawet bałam się, że z łapami do mnie wyskoczy, potem do mnie wyskoczyła, że w ciąży jestem, a swój wywód zamknęła słowami "KRÓLICA PIER****NA". Nikt mnie tak nigdy nie potraktował, od kiedy jestem w ciąży też nikt nie powiedział nic negatywnego nt. mojego stanu i jak to usłyszałam, to bałam się, że nie dojadę do przychodni... Dodam, że babka koło 40. elegancko ubrana, wypacykowana, w czyściustkim, wypolerowanym aucie. A tu taki rynsztok. Musiałam wam to napisać, bo dosłownie jest mi słabo na samą myśl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4841 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja już drugie pranie wstawiłam, trzeba szukać pozytywów tych upałów - wszystko szybko schnie :P ogarniam trochę mieszkanie ( tż zabrania mi odkurzać czy mopować ) więc tyle ile mogę to sprzątam, on robi resztę ![]() później małe zakupy i pójdę do parku posiedzieć bo w domu już duchota ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany co za szuja, Summer wcale Ci sie nie dziwie. Tez bym ciezko to zniosła. Jakas psychiczna. Ktos ja wczesniej zdenerwował a ona na Tobie sie wyżyła. Co za babsztyl. Wcale nie mysl o tym bo niepotrzebnie nerwy stracisz. Kobieta miała zdecydowanie cos na sumieniu i byłaś piwresza w kolejce i na Ciebie padło. Boje sie takich ludzi. Ona pewnie ma problem ze sobą. Zgłoszenie na policję nic nie da. Ona dała sobie upust bo wyrzuciła wszystko na Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4844 |
Wtajemniczenie
|
Kropko dzięki za tutorial ! Ja póki co złożyłam tak na pół, ale te ruloniki prezentują sie ekstra ! Zastanawiam sie tylko, czy nie zajmą w takiej pozycji wiecej miejsca niz takie płaskie skladaki ???
O matko Karolinko przykro sie czyta takie historie z pociągów czy kolejek... ja co tydzień jezdze na takie wieksze zakupy do biedronki, i jade sama bo mąż to by mi tylko dychal zirytowany że długo - a sama ti ja sobie pochodzę, popatrze ![]() Summer i matko co za sytuacja ! I jak sobie dalej poradzilas, dojechalas do przychodni ? Boże ja to bym sie tam rozplakala i juz pewnie nigdzie nie pojechala ![]() ![]() Ja to jestem chyba śpiąca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
No, powiem wam, ze powoli sie uspokajam, ale takie niby ☠☠☠☠☠☠☠y mocno we mnie uderzaja. Z ta kobieta na pewno bylo cos nie tak, to nie byla tylko frustracja. Ona zachowywala sie jakby byla oblakana...
Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Emma dobry Tz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam raz nieprzyjemną sytuację- w lidlu, Pan otworzył kasę więc podeszłam a za mną biegnie kobita, co stała w innej kolejce i do mnie z pretensjami, że ide pierwsza, pół sklepu wykupuję a ona przecież stała już w kolejce, więc jej się należy, żeby pójść pierwsza. Miała tyle samo zakupów co ja i ewidentnie widziała mój brzuch. Ja stałam jak wryta, nie wiedziałam co powiedzieć... Ale Pan kasjer poprosił mnie żebym wykładała i zaczął mnie kasować i tym sposobem zamknął jadaczke tej Pani... Ja to zawsze ciętą ripostę mam 30 min po danej sytuacji ![]()
![]() |
![]() |
#4848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Kropko bardzo miło ze strony pań w biedrze.
Summer biedna ale miałaś pecha, że trafiłaś na tego babsztyla. Topie się. Jest tak gorąco i duszno, że na nic nie mam siły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry. U nas kolejny dzień upału... Co do obowiązków domowych, powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie aby mieć za partnera kaleke, która nawet prania zrobić nie potrafi, uważa, że sprzątanie gotowanie to obowiązki kobiety a on czeka na gotowe. U nas podział obowiązków, gdy oboje pracowaliśmy był taki, że kto bym wczesnjej w domu ten ogarniał obiad, stawiał pranie.. Kto wstawal pierwszy do pracy, ten robił śniadanie dla nas. Jak pracowaliśmy w tych samych godzinach, to wspólnie robiliśmy obiad na dwa dni np. Wieczorem, żeby po przyjściu do domu tylko odgrzac ![]() Co do sprzątania, to wiecie jak to zemna jest teraz ... ![]() ![]() M. Nie ma problemu z tym, aby umyć okna, czy powiesic firanki, a ja nie mam problemu z tym, aby odpalić kosiarke, czy narąbac sobie drewna do kominka. Dopełniamy się ![]() Odkąd nie pracuje przyznaje bez bicia ja w większości sprzątam, ja gotuje obiady, ale jak M. Jezdzil w trasy to co? Miałam czekać aż wróci i coś zrobi? Albo jak pracowal do późna to po 10 godz pracy miał na szmacie latać, chociaż ja siedzę w domu? Nie potrafiła bym tak. Oczywiście w dni wolne, czy gdy jest szybciej w domu ugotuje, posprząta... A odkąd jestem w ciąży to co chwilę fuczy, że mam siedzieć na pupie i nic nie robić, ale wiecie jak to ze mną jest ![]() Ostatnio chciałam kosic, ale mogłabym tego nie przeżyć, jakby mnie M. Z tatą dopadli..a mama by mnie dobila na do widzenia.. ![]() Ja jestem bardzo zadowolona z tego jaki "podział obowiązków" mamy i wiem, że mogę liczyć na męża, że nie zostanę sama ze wszystkim po porodzie, a jego rola nie ograniczy się do pracy i zajęcia się dzieckiem godzine dziennie... To jest nasze dziecko, nie moje.. A moim zdaniem partner nie powinien pomagać przy dziecku, bo pomagać to może babcia, a powinien mieć taki sam udział w wychowaniu, opiece jak matka. A już w ogóle nie rozumiem kwiku zachwytu np. Koleżanek jak mąż został sam pierwszy raz z dzieckiem po 2-3 miesiącach, a czasem dopiero po roku... I one takie dumne bo w końcu wyszły same do ludzi... A dziecko zostało z tatusiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4851 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się nią, szkoda zachodu ! ![]() Cytat:
![]() I też często zdarza mi się od koleżanek, czy teściowej słyszeć :"zobaczysz nie uda Ci się wrócić do pracy, nie zostawisz takiego maleństwa" a ja wiem, że miłością dziecku domu nie zbuduje, czy nie kupię tak więc będę chciała, jak tylko wrócę do formy wrócić do dodatkowej pracy, zamieniając się z mężem. Już czuję ten wzrok i opinie wyrodnej matki.. ale mam to gdzieś, mąż da synowi tyle samo uwagi i miłości co ja i to żaden wyczyn, tylko rodzicielstwo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
Summer, aż mnie zatkało jak przeczytałam, co Cię spotkało! Masakra, że tacy nienormalni ludzie jeżdżą po ulicach
![]() U nas tez gorąco. .. zastanawiam się w ogóle co robić na obiad i nie mam pomysłu ![]() Chyba powoli zacznę dziś ogarniać co jest mi jeszcze potrzebne do szpitalnej torby i na początku przyszłego tygodnia ją spakuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
Summer współczuje przeżyć, tez bym się zdenerwowała, ale to na pewno osoba z jakimiś problemami psychicznymi nikt normalny tak się nie zachowuje. Ja pospalam jednak do 8. Teraz zaczyna się już u mnie upalowe piekło, ale nie ruszam się już z domu spod wiatraka do wieczora. Ma przyjść do mnie koleżanka, jednak trochę ogarnelam w domu i przyjmę ja wśród kartonów z meblami i puszek farb, trudno.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4854 |
Wtajemniczenie
|
U nas ukrop... ja sprzatam, tz biedny ogarnia dalej taras w tym upale... ja mu tylko donisze co chwile wode... jutro przyjezdza do mnie kolezanka wiec chcialabym dzisiaj wszystko ogarnac... mam nadzieje ze mi sie uda...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4855 | |
Zadomowienie
|
Ania
![]() Świetne widoki! norko, u sroki sporo osób pisało w komentarzach, że coś jest nie tak z tym Bepanthenem Extra, że dzieciaki bardzo płakały po jego nałożeniu na odparzenie i ci rodzice, gdy sami na sobie próbowali ten krem, to okazywało się, że bardzo piecze. Może lepiej już zwykły Bepanthen? Tak tylko do rozważenia podrzucam co mi się obiło o uszy. Fakt, ją cały czas dla Lidki właśnie Bepanthenu używam, bo to jedyne, co jej pupa zaakceptowała, choć jestem miłośniczką Linomagu. Przy chłopcach na co dzień był Linomag, a na specjalne potrzeby, nie tylko do pupy, Bepanthen jeszcze chyba w starych formułach i nazwach. Cytat:
![]() ![]() Tak, tak, tak! Krew pępowinowa jest bardzo dobra dla dziecka. Organizm dziecka nie musi napracować się tak mocno w tych pierwszych dobach, żeby uzupełnić brak krwi i oprócz tego co napisałaś, jeszcze mi wiadomo, że pomaga to bardzo z utrzymaniem zapasów żelaza na pierwsze pół roku życia, z czym często jest problem, a pediatrzy uwielbiają nakazywać rozszerzanie diety wcześniej niż 6 mies, bo żelazo, bo mięso! Z kąpielą w UK nikt a nikt się nie spieszy. Hm, wiesz, myślę, że lewatywa taka tradycyjna działa ostrzej, szybciej... ![]() ![]() Zdecydowanie zgadzam się, że w czasie porodu nie myśli się o jedzeniu, organizm jest tak skupiony na czym innym! Ale też moje porody nie były bardzo długie, gdy już się dobrze akcja rozkręcała, więc nie wiem, jakby przy takim dłuższym było. Haha, wiesz, to jest możliwe, że coś jest na rzeczy z tą 3 dzieci ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-06-01 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktorej coś dopisać do pierwszej strony?
I rozumiem, że mam założyć nowy wątek?? Czy któraś chce spróbować? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
A ja dalej kwitne przy prasowaniu
![]() I juz dwa razy przypiwklam noge zelazkiem, geniusz ! XD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2018-06-01 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4858 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4860 | |||
Zadomowienie
|
Zgarniam część dzisiejszych życzeń dla dzieciaków
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystko przed Wami jeszcze! U mnie nieraz to było tyle głupich kłótni o obowiązki, że teraz sama już w to nie wierzę. Z latami jakaś wypracowaliśmy nasz podział, który obydwojgu pasuje. Są rzeczy które robię raczej tylko ja, takie które raczej tylko tż i takie które wspólnie czy wymiennie i na dom poświęcamy czas i siły stosownie do danego dnia i okoliczności. Wiadomo, czasem tż zrobi więcej, czasem ja, no różnie, o to chodzi, żeby się uzupełniać tak jak piszecie. Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie mam taką myśl, rychło w czas... ![]() Gdyby może któraś z dziewczyn z końca miesiąca czuła się na siłach poprowadzić ten następny wątek, żeby odciążyć Blankę w okolicach porodu? Żebyśmy miały nowe maluszki wpisywane jako tako na bieżąco na listę. Myślę, że gdzieś w lipcu go wykończymy i wtedy znowu któraś z mam z początku już ogarnięta z maluszkiem może prowadzić? Wiem, że Blanka będzie tu jak najbardziej w miarę możliwości klikać wszystko jak najszybciej, ale może jeszcze się ktoś chętny do pomocy znajdzie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.