|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Ja mam +5kg, nie glodze sie, nie przejadam, jem to na co mam ochote
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam od początku -6 i na razie stoi na tym poziomie.
Co do wakacji, to my planujemy tylko mały wyjazd pod koniec czerwca, na kilka zamków i nad morze na jeden dzień. |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem nadal na minusie 2 kg. Też mi pokazuje, że za mało ważę i jakoś mnie to nie martwi, bo wyglądam i czuję się dobrze
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na to popielaty toner zmieszany z odżywka i wyszedł ładny kolor a na wakacjach zaszalalam z różową szamponetka ![]() ![]() ![]() My też już kończymy urlop buuuu ale polskie morze w tym roku też daje czadu z temperaturami więc zabierzcie mocne filtry jak się wybieracie bo mnie zjaralo słońce a siedziałam ciągle pod parasolem Udanych wakacji dla tych co teraz wyjeżdżają ![]() ![]() ![]() XXboo świetne lupy też się muszę wybrać do kika bo otwarli niedawno w Krakowie ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez bajka775 Czas edycji: 2018-06-01 o 07:22 |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow rozjaśniaczem ?! Myślałam ze jakaś farbka Ci wyszedł ten kolorek. Mnie taki jasniutki wychodził alfaparfem 11.11 + oxy 12% ale tak myślałam ze może jakaś sklepowa by chwyciła w końcu farby trochę poszły na przód rozjaśniacza nie chce bo to trzeba dwa razy kłaść a ja jestem leniuszkiem hahaha. A znów u fryzjera wydam 200 zł.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Wywaliło mi całą poprzednią stronę w aplikacji i nie wiem o czym pisalyście. Kolejny dzień upału. Póki co nawet dobrze go znoszę, ale od kilku dni wrócił mi ból cyckow Dzisiaj mamy trochę załatwień, jedziemy kupić panele do pokoju malucha, później odwiedzimy dzieciaki i pewnie wstąpię na chwile do rodziców
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Ja się zmagam z bólem sutków już jakiś czas do tego prawie codziennie mam w nocy mokra niespodziankę na koszulce. Już się przyzwyczaiłam. Najgorzej o dziwo jest jak się schylam. Za to w staniku jakimkolwiek nawet sportowym nie mam tego problemu. W ogóle dziś czytałam ze jakieś 2-3 tyg przed porodem warto smarować brodawki kremem MALTAN (kosztuje grosze) ponoć bardzo pomaga i może w dużym stopniu zapobiegać popękanymi brodawkom na początku karmienia. A potem ponoć nie trzeba go zmywać przed karmieniem dzidzi Dziewczyny a wy zastanawialyscie się czy będziecie używać chusteczek nawiązanych czy będziecie przebywać pupę wacikami dużymi nasączonymi woda ? Bo na drugim forum na którym jestem jakiś taki trend zapanował ze chusteczki nawilżane fuj i w ogóle same zło. I laski będą latać z miseczkami z woda ..... nie wiem czy to już nie przesada , a z drugiej strony dobry sposób na oszczędność ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
xboo, ja mam zarówno kupione chusteczki nawilżane jak i kilka paczek takich dużych wacikow. W domu będę się starać więcej używać wacikow namoczonych wodą, jednak na wyjścia, spacery, podróże myślę że chusteczki nawilżane sprawdzą się dobrze
Trzeba patrzeć na składy, ja akurat kupiłam z lidla Lupilu chusteczki premium ultra sensitive i mają fajny krótki skład. Polecam Najgorszy skład mają np niestety chusteczki z pampers, a są chyba najdroższe
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety większość chusteczek ma okropny skład i sa nieekologiczne. Woda plus guziki u nas nie sprawdziły. Latania nie było. Na wyjsiacia oczywiście chusteczki, bo nie ma co popadać w paranoje u nas najlepsze babydream sensitive zielone A do szpitala kupię paczkę waterwipes. ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#3430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem jem śniadanie w takiej pochylonej pozycji, bo coś wtedy przeglądam na komputerze, no i najczęściej kończy się plamą A chusteczki - pewnie będzie u mnie różnie, chcę wybierać te z lepszym składem a do domu spróbować gaziki z wodą - ale czas pokaże jak mi to wyjdzie
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w domu waciki z wodą, a na wyjścia chusteczki. Muszę popatrzeć te z dobrym składem, bo mnie takie zwykłe uczulają, więc bobas też może nie tolerować.
![]() Upały bardzo źle znoszę w ciąży, o dziwo, zazwyczaj mi nie przeszkadzały. Teraz siedzę tylko w domu przy wiatraku. Edytowane przez lykki Czas edycji: 2018-06-01 o 11:12 |
|
|
|
#3432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
przy moich dzieciach korzystałam głòwnie z wacikòw i wody
chusteczki miałam na jakieś kryzysowe sytuacje tupu zgarnięcie większej ilości ładunku albo na wyjscia. Mnie akurat najbardziej przekonywała kwestia mniejszej ilości chemii i łatwiejszego recyklingu ![]() -------------- Cześć ![]() byłam od rana w pracy zwolnienie zawieżć bo w środę pocałowałam klamkę. Potem zakupy i już do wieczora siedzimy w domu
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Dla mnie te waterwipes są za drogie. Znów biedronkowe beznadziejnie domywaja pupę. Używałam jeszcze pampers i te super Myją ale znów mówicie ze skład średni. Z woda i wacikami nie wiem czy będzie mi się chciało latać, aczkolwiek dziewczyna na babyboom sprzedała fajny patent z wlewaniem wody do butelki z atomizerem i tak sobie psikala na pupkę i wycierała dużym wacikiem, ale znów czy to aż taka oszczędność przecież takie waciki tez kosztują swoje a jest ich mniej w paczce niż chusteczek Porównałam ceny i faktycznie - oszczędność żadna A pampers ma rzeczywiście masakryczny skład ! Zostają chyba babydream z rossmanna bez żadnych substancji uczulających. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-06-01 o 14:05 |
|
|
|
#3436 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ładna waga już takie te maluchy nieśmiałe następnym razem się pokażeCytat:
Cytat:
za wizytę i córcię. Daj sobie czas i wróć do nas Cytat:
Hello, ale pogoda jestem z wami na bieżąco ale na pisanie mi sił brak bo zasypiam wieczorami na stojąco. Całe dnie na podwórku z synkiem. W domu nawet nie mam kiedy ogarnąć aż wstyd.A co do chusteczek to wygoda na pewno, i ja używałam przy synku różnych ale miska z wodą najlepsza przy grubszej sprawie. I tak też teraz będę robić. A polecam analizę chusteczek u srokiO obszerna i jest w czym wybrać z popularnych babydream wygrywa. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Aha i polecam wam stronę Promobaby, szybko i łatwo znajdziemy interesujące nas produkty w promocyjnych cenach |
||||||||
|
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Babydream sensitive 4paki sa w promce za 13,90 często. Nam taki zapas starcza na długo Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc! Ale to zleciało
Na dzień dziecka idę zaraz z mamą i siostrą na szoping, na pewno upolujemy też coś dla małego |
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas starszyzna zabiera na lody do miejscowości Hvar ;D ale najpierw rundka po zatoczce na dmuchanym donucie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u Ciebie pewnie spokojnie wyjdzie farba![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Profesjonalna wychodziła sklepowa nie wiem ale znów bym musiała farbować włosy co miesiąc a teraz nostatni raz farbowałam 7 miesięcy temu ahhh dylematy kobiety Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! My dopiero 2 dzień w Grecji, ale dziś już przed słońcem uciekamy. Jutro wycieczka na Zatokę Wraku i Błękitne Groty
![]() a teraz chill przy basenie ![]() Miłego weekendu wszystkim! 1527864935122.jpegWysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
catarynca, zazdroszczę! Widziałam oba miejsca i są zachwycające
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
Amiyaa mi tez wywalilo 114 strone😫
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie ❤️ udanego odpoczynku ! My już w poniedziałek wsiadamy do auta i wracamy ;( IMG_2915.jpgIMG_2904.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baw sie dobrze milego wypoczynku
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, piszecie ze niektóre chusteczki mają słaby skład, są gorsze i lepsze, o co dokładnie chodzi? na co zwracacie uwagę przy zakupie?
doczytałam na srokaO
Edytowane przez wiola_p Czas edycji: 2018-06-01 o 20:48 |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie chyba najlepiej wychodzą te babydream extra sensitive chociaż podobno mało mokre są hehe ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Udanych wakacji dla tych co teraz wyjeżdżają 
rozjaśniacza nie chce bo to trzeba dwa razy kłaść a ja jestem leniuszkiem hahaha. A znów u fryzjera wydam 200 zł.... 
Dzisiaj mamy trochę załatwień, jedziemy kupić panele do pokoju malucha, później odwiedzimy dzieciaki i pewnie wstąpię na chwile do rodziców
Dzisiaj mamy trochę załatwień, jedziemy kupić panele do pokoju malucha, później odwiedzimy dzieciaki i pewnie wstąpię na chwile do rodziców 

ładna waga już takie te maluchy nieśmiałe
następnym razem się pokaże