|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Mysle ze na poczatku bedzie maly stresik, w koncu w elce byl instruktor ktory w razie czego hamowal, teraz trzeba liczyc tylko na siebie. Ja narazie bede jezdzila malym samochodem, wiec bedzie latwiej. nie moge sie doczekac pierwszej samodzielnej jazdy
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu lubi grać na nerwach. To jest straszne, ale kurczę, cieszę się, że stawiłam mu czoła. ![]() ps. W ogóle jak się sprawdza to postępowanie administracyjne w sprawie prawa jazdy? Instruktor mi tylko powiedział, że nie muszę nic wypełniać tylko się tam zgłosić.
|
|
#4413 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
człowiek już wystarczająco zdenerwowany... a ten jeszcze sobie z nim igra... i jak zaczyna te swoje 'zabawy' to wtedy większość wymięka... albo poprzez stres popełnia głupie błędy... albo sie poddaje... ![]() tak mi sie wydaje
|
|
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Super Paula!!!!!! Świetnie dałaś radę facetowi
opanować nerwy to baaardzo trudna sztuka
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
jak było/jest w waszym przypadku...
czy prócz obowiązkowych 30 godzin na elce bierzecie/brałyście jakies dodatkowe godzinki? czy wystarczały wam te 30? jeśli tak to ile tych godzin i w jakim odstępie czasu i na ile dni przed egzaminem ? ![]() ja mam egzamin za 2 tygodnie, zostały mi jeszcze 4 godziny do wyjezdzenia z kursu i zastanawiam sie czy brac jeszcze jakies dodatkowe..... ??? |
|
|
|
#4416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spokojnie, jeszcze aż tak długo nie czekasz: ja na pierwszy egzamin czekałam równe 2 miesiące (łączony), na drugi miało też być dwa miesiące ale musiałam przesuwać i wyszło ponad trzy miesiące .Czyli miałam tylko dwa terminy a ponad 5 miesięcy to trwało od zapisu na egzamin - chyba mnie tutaj nikt nie pobije .A teraz tak ślicznie "usprawnili" (zlikwidowali łączone) że chyba jeszcze dłużej się czeka
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 30 wyjeżdżone, bo w mojej szkole nie można zapisać się na egzamin jeśli nie wyjeździło się wszystkiego (w sumie dobra taktyka, bo tak to każdy zostawia coś na przed egzaminem, a ja muszę dokupić). Planuję dokupić 2 h na dzień przed egzaminem
Nie wiem czy pisałam, ale zdaję 2 września.
|
#4418 |
|
BAN stały
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;8387424]Spokojnie, jeszcze aż tak długo nie czekasz: ja na pierwszy egzamin czekałam równe 2 miesiące (łączony), na drugi miało też być dwa miesiące ale musiałam przesuwać i wyszło ponad trzy miesiące
.Czyli miałam tylko dwa terminy a ponad 5 miesięcy to trwało od zapisu na egzamin - chyba mnie tutaj nikt nie pobije .A teraz tak ślicznie "usprawnili" (zlikwidowali łączone) że chyba jeszcze dłużej się czeka [/quote]wow rzeczywiście mnie przebiłaś ![]() no to już nie będę marudziła ![]() dziewczyny jutro powodzenia!!!!!! dacie radę!!!!! bierzcie przykład z Pauli ![]() do jutra jutro mam jazdę z szefem... tak tak z szefem.. z tym z którym tak się nie lubimy \jak się nie pozabijamy to będzie cud...
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dziewczęta, możecie stresować się "przed", ale w żadnym wypadku w trakcie.
![]() Powodzenia dla zdających jutro
|
#4420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak inne dziewczyny?
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, wyczarowałam sobie egzaminatora.
![]() Przeglądałam teraz swoje archiwum na gg teraz. Znalazłam rozmowę z kumpelą, z którą zdawałam dzisiaj. Gadałyśmy o panie X, który jak się dziś okazało był moim egzaminatorem. Tzn. podobno to jeden z dwóch najwredniejszych, tak mówił instruktor. I ja wpisałam go kilka dni temu na nk i znalazłam jakiegoś o tym nazwisku, ale lat 33, więc zwątpiłam, że to on! A to faktycznie był on! Widziałam go wcześniej, ale dzisiaj nie skojarzyłam! Wyszukałam go sobie chyba.
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki, zeby nerwy mnie nie opanowały!!
Bo już mam lekki stresik ,a jakoś dzisiaj kiepsko mi łuczek szedł ![]() Ide teraz spać a za 14 i pół godziny egzamin!!
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, gratulacje
dziewczyny, passa zdawania trwa, więc od dzisiejszych zdających też czekamy na dobre wieści. |
|
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Paula wielkie gratulacje !!! Dobra passa trwa i mam nadzieję ze ona potrwa cały czas ![]() jane, marta6704, KAT@RZYNKA - 3 mamy kciuki!!! a Ja właśnie ustalałem wczoraj jazdy przed egzaminem-i nie wiem czy dobrze zrobiłem bo ostatnie 2h mam w dniu egzaminu ![]()
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze. Trzymam kciuki.
|
|
#4427 |
|
przyczajony tygrys
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr... ale się zdenerwowalam. mialam dziś mieć godzinkę jazd, ale autobus, ktorym dojeżdżam do Gliwic po prostu sobie nie przyjechał, a gdybym czekała na następny, straciłabym z tej godziny jakieś 15-20 minut, co by mi się w ogóle nie opłacało. na szczęście mam wyrozumiałego instruktora, powiedział, że pójdzie sobie na kawkę, a ta godzina mi nie przepadnie
![]() nie cierpię autobusów ! |
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
margo skąd ja to znam
Dlatego tak się cieszę, że będę miało to prawko. ![]() Tylko, kto mi będzie auto pożyczał. Bo tato coś mało skłonny, ale zdałam za pierwszym razem, więc nie będzie miał chyba wyboru.
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mąż mi obiecał, że pomyślimy o małym autku dla mnie jak zdam, bo to, którym on jeździ jest za nowe i za duże, żeby się na nim 'doszkalać'
|
|
|
|
|
#4431 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się nie zdecydowałam na takie wyjście ani przed pierwszym ani przed drugim terminem, choć obaj instruktorzy oferowali że jak najbardziej moge jeździć w dniu egzaminu . Wiedziałam że myślami byłabym już przy egzaminie, więc nic ta jazda by mi nie dała, już pomijając to że gdyby coś nie wychodziło to tylko bym się podłamała przed samym egzaminem. Ale to zależy od danej osoby, może dla Ciebie będzie to dobre rozwiązanie: tego Ci życzę
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
pytanie do tych co mają juz prawo jazdy - jak sie odbiera prawko trzeba coś jeszcze płacić, pamietacie ile?
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle znalazłam ten adres, gdzie można znaleźć status prawa jazdy, ale nie ma mnie jeszcze w systemie. Po ilu dniach od zdania egzaminu powinnam się tam pojawić?
|
|
#4434 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny zorientujcie się czy płacicie w Waszym wydziale komunikacji przy odbiorze czy może trzeba zapłacić wcześniej, bo różnie to jest, zależy od danego urzędu (w tym drugim wypadku dokumentów nie wyślą do Warszawy póki nie zapłacicie i tylko stracicie czas) Ja komunikat że jest postępowanie miałam w tydzień po zdaniu (zdałam we wtorek, w kolejny wtorek popołudniu miałam komunikat). Potem w kolejnym tygodniu w poniedziałek (niecałe 2 tyg. od zdania) miałam prawko do odbioru ![]() Płaciłam 70,50 przy odbiorze (bo u mnie tak było w wydziale komunikacji że płaciło się przy odbiorze) |
||
|
|
|
#4435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chodzi ci o ten adres co jest na pierwszej stronie tego wątku? ja zdałam w piątek i jeszcze nie ma mnie tam Dusia - u mnie sie placi przy odbiorze tylko nie wiedzialam ile. Pare osob ktore znam mialo juz prawko po tygodniu od zdania egzaminu, tez bym tak chciala, 2 tygodnie to duzo czekania
But at the end of the day Who is?... Edytowane przez izkaaa_ Czas edycji: 2008-07-29 o 10:57 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, czyli wszystko chyba w porządku.
Mnie się wydaje, że u nas się płaci przy odbiorze. Ale pewna też nie jestem. Bo wczoraj jak dzwonił instruktor i go pytałam, co mam teraz zrobić, to mówił, że nic.![]() A egzaminator powiedział mi na koniec, że prawo jazdy będzie do odbioru za 10 dni.
|
#4437 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
paula jak nie jesteś pewna na 100% że płaci się przy odbiorze to zadzwoń do urzędu i spytaj. Mnie egzaminator powiedział że tydzień po zdaniu mam się zgłosić do wydziału komunikacji (może w Tychach na przykład w tydzień po zdaniu trzeba zapłacić i to wysyłają - bo właśnie tydzień poczta szła z WORDu do wydziału komunikacji), ale ja w Tychach nie odbierałam bo tam nie mieszkam
|
||
|
|
|
#4438 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W trakcie kursu byłam zadowolona z instruktora, a teraz się zastanawiam, czemu on nas tego nie uczył. Wydaje mi się, że myślał, że skoro większość kursantów nie miała tego na egzaminie, to my też nie będziemy. A jednak. Z zawracania wybrnęłam sama, skośne też by mi wyszło gdyby egzaminator nie zaczął nagle wrzeszczeć, że miałam zaparkować dalej (niby czemu, skoro tam gdzie chciałam było dużo miejsca ). Na szczęście zdałam, uff.
|
|
#4440 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
na twoim miejscu niepolecałabym twojej szkoły jazdy a swoje zdanie za pierwszym razem tłumaczyłabym wrodzonymi zdolnosciami do kierowania samochodem A ty nie czytałas różnych artykułów itp o zadaniach egzaminacyjnych albo innych podobnych ? ja mialam w ksiazeczce z testami .... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

opanować nerwy to baaardzo trudna sztuka

.
- chyba mnie tutaj nikt nie pobije 

\jak się nie pozabijamy to będzie cud...