![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: BEAGL Co to za psy? Gdzie kupić?
Jakie małe,przyjazne rasy proponujesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Cytryno21 czy ty masz pieska? Jak przekonałaś rodziców?słuchaj czy labrador wytrzymałby sam dużo godzin w domu czy raczej nie? Zanim sie wróci ze szkoły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie, co do zwierzęcia- musi być z dobrej hodowli, RASOWE, mój brat ma właśnie labradorkę, ofiara mody, ma 7 miesięcy a zdążyła mieć już PARĘ RAZY zapalenie ucha, zapalenie mieszków włosowych, ma alergię. Jest skutkiem krycia na chybił trafił najbliższym psem... pies musi być też karmiony dobrą karmą- 15kg kosztuje ponad 150zł, labrador taki już nawet 4-ro miesięczny zje to w miesiąc, stać na to ciebie i twoich rodziców? to są właśnie skutki posiadania dużego psa ![]() dla porównania mój 8kg piesek je w miesiąc 3kg karmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Jakiego psa radzisz?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Tak naprawdę bardzo duzo zalezy od wychowania. Pies dobrze ułożony nie bedzie sprawiał problemów. Pies źle ułożony, nwet jesli jest mały, może przysporzyc sporej dawki kłopotów. Do bloku napewno nie polecałabym terierów - są raczej szczekliwe (sąsiedzi mogą tego nie zdzierżyć). Beagle - nie jako pierwszy pies - wymaga doświadczenia z psami.
Może faktycznie pembroke, cardigan , któryś ze spanieli albo pudel (wbrew obiegowym opiniom bardzo inteligentny pies). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
jak niżej
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
W wyborze rasy wieksza rolę niz siła fizyczna odgrywa siła charakteru i konsekwencja w postępowaniu - nie tylko Twoja ale całej rodziny. Cała rodzina bedzie musiała się dostosowac do pewnych zasad (przykładowo - jesli nie karmimy psa przy stole - to nikt tego nie robi, nie może np. babcia stwierdzić że on tak ładnie patrzy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
@tinkussia akurat co do yorka się nie zgodzę z Twoim zdaniem, w tej chwili hodowle psów przekierowały tak tą rasę na kanapowca, że naturalne instynkty tej rasy zanikają!
@paula tak mam suczkę foksteriera szorstkowłosego ale studiuję i mieszkam sama, rodziców nigdy nie musiałam przekonywać odkąd pamiętam w domu zawsze były zwierzęta. Teraz obecnie nie ma. Tata kocha tylko jedną rasę psów owczarek niemiecki. Wcześniej też mieliśmy suczkę tej rasy przeżyła z nami wiele lat i odeszła. W tej chwili nie miał kto by się zajmować ON, tata za granicą a mama nie poradzi sobie z ułożeniem tej rasy! Ale za to jak przyjeżdżam to rozpieszczają moją foksie aż za bardzo! labrador wytrzyma tzn ile godz masz na myśli? ale później za to siedzenie w domu należy mu sie wielka nagroda 3godz spacer! Ale przemyśl to dobrze czy masz czas dla psa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Słyszałam ,że psy nie lubią jeść tylko suchej karmy.Potrzebują urozmaicenia,lubią też domowe jedzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
lepiej im dawać ciągle sucha karmę ale dobrą! niż resztki z obiadu, ale można od czasu do czasu ugotować np. ryż z kurczakiem, jakimiś sercami czy czymś, nie wiem dokładnie bo wolę tego nie robić : P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
![]()
Myślę ,że miałabym czas. Każdy uważa ,że jakaś tam rasa jest kłopotliwa!Myślę ,że każdy człowiek powinien mieć takiego psa ,który pasuje do jego charakteru. cocker spaniel nie jest trudny w wychowaniu! Tutaj jeden chłopak ma cocker spaniela i jak go kupił był bardzo mądry i słuchał się go. Może labrador je dużo ,ale myślę ,że z pewnością nam się odwdzięczy przyjaźnią za to co dla niego robimy.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
zależy do czego przyzwyczaisz psa! Moja je puchy i paszteciki przeznaczone tylko dla piesków, suchą karmę też codziennie. raz na jakiś czas kurczak gotowany z marchewką, ser biały, raz na 3tyg surowe jajko na ładną sierść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
BEAGL Co to za psy? Gdzie kupić?
Cytryno21 masz labradora? Labrador nie powinien tak narozrabiać jak beagle?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poznaj 10 cocker spanieli, żaden pies nie będzie grzeczniutki sam z siebie ![]() ale niech sobie je labrador dużo, zapytaj tylko rodziców czy są w stanie na same jedzenie miesięcznie wydać ponad 200zł, chyba że to ty sama będziesz na niego zarabiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem zwolenniczką suchej ale dobrej karmy. Karmę powinno sie dobierać z zależności od potrzeb a nie czy będzie psu smakować, bo jeśli zaczniesz wybierać, która najbardziej smakuje to skończysz na jakimś Chappi, które ma najwiecej chemii, przywabiaczy itp a obok miesa nawet nie leżało. Psom raczej nie powinno sie zmieniac karmy tylko po to zeby wprowadzic urozmaicenie - przewód pokarmowy psa przyzwyczaja się do określonej karmy i raczej źle reaguje na zmiany. takimi zmianami można narobic więcej szkody niz to warte. Jeśli juz jakoś urozmaicic to raczej przez "dosmaczenie" karmy (np. łyżeczką oleju, nieprzyprawionym rosołkiem itp.).
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Nie chodziło mi o suchą karmę ,o urozmaicenie suchej karmy. Psy lubią też jedzenie DOMOWE .Raz na jakiś czas można im dawać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
gotowane mięso!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
mam foksteriera szorstkowłosego! ale pracowałam z labradorami! teoretycznie każdy pies może narozrabiać jak się nudzi! Ważne żeby go nauczyć co mu wolno a co nie. a jeżeli chodzi o te dwie rasy to beagel to indywidualista, o wysokim temperamencie, uparciuch który stawia na swoim, do tego instynktowny dlatego ciężko jest go wychować. nie polecam jak na pierwszy raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Jesli zaczniesz psu raz na jakiś czas dawać domowe zarcie, to z czasem odmówi jedzenia suchego. I zacznie sie bajka. Ja uważam, że jesli decydujesz sie karmic suchymi karmami to przy nich zostajesz, jesli decydujesz sie na domowe to tez sie tego trzymaj. Ale nie raz takie raz takie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Tinkussia chyba nie za bardzo lubisz psy?????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Dzięki za dobrą radę Aferka.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Cytryna21 jakie szczepienia powinno się robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
jakie szczepienia powinny być robione u szczeniaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
tu masz link do strony ze szczepieniami http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=67&page=2
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
ja psy uwielbiam, ale nie lubię jak cierpią w rękach niedoświadczonych, nic nie wiedziących właścicieli, z dysplazjami, niewykrytymi alergiami i innymi cudami, nie lubię też jak trafiają do schronisk bo jak urosły nagle stały się kłopotliwe
![]() to powinien powiedzieć ci hodowca psa, odbierając go powinien mieć już jakieś szczepienia zrobione, przestrzegam przed hodowcami którzy tylko wpisują szczepienia a tak naprawdę ich nie robią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ja nie jestem z tego typu ludzi ,którym jak zwierze się znudzi to oddają je do schroniska. Kocham zwierzęta i też nie lubię jak cierpią.Ostatnio oglądałam "Fakty" i tam jakiś właściciel przywiązał psa do drzewa. Odnaleźli go jacyś ludzie i uratowali.Pieskowi sznur się wrósł w skórę i cierpiał. Na szczęście uwolnił się i przegryzł sznur. Jeszcze był pokazany pies którego ktoś powiesił. To dopiero okrutność!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
znacie jakieś stronki z imionami dla zwierząt?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.