Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-02, 00:10   #3451
awusia
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Mnie wkurza w sukienkach i spódnicach latem że nogi mi się ocierają i kleją dlatego nie przepadam. A na spuchnięte nogi gdzieś czytałam że dziewczyny polecały jakiś żel z kasztanem z rossmana.

Ja w poprzedniej ciąży spałam głównie na plecach bo tak mi było wygodnie, no na boku też myślę że nie ma co popadać w skrajność z tym spaniem.

dziękuję

Ja w pierwszej ciąży też liczyłam na dziewczynkę i mam synka jestem pewna że twoja miłość z każdym dniem będzie większa a już na pewno jak się urodzi i utulisz go w ramionach

ładna waga już takie te maluchy nieśmiałe następnym razem się pokaże

zdrówka ja w pierwszej ciąży wylądowałam w 7mc z kolką nerkową, więc rozumiem co czujesz.

za wizytę i córcię.

Daj sobie czas i wróć do nas

Turcja zazdro

Hello, ale pogoda jestem z wami na bieżąco ale na pisanie mi sił brak bo zasypiam wieczorami na stojąco. Całe dnie na podwórku z synkiem. W domu nawet nie mam kiedy ogarnąć aż wstyd.

A co do chusteczek to wygoda na pewno, i ja używałam przy synku różnych ale miska z wodą najlepsza przy grubszej sprawie. I tak też teraz będę robić. A polecam analizę chusteczek u srokiO obszerna i jest w czym wybrać z popularnych babydream wygrywa.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Aha i polecam wam stronę Promobaby, szybko i łatwo znajdziemy interesujące nas produkty w promocyjnych cenach
A to polecam posmarowac uda antyperspirantem w kremie zwl na jakies imprezy. Nic sie nie klei wtedy i nie ociera.
Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
omg, ale to leci!!
U mnie tez 6 miesiac jutro

Witam sie z Wloch! Dzisiaj w koncu dotarlismy i zaliczylam nawet kapiele w morzu. Woda cieplutka. Pozdrawiam Was slonecznie! Tutaj 35stopni.. a liczylam na 20.. po to wyjechalismy tak wczesnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 00:11   #3452
awusia
Zadomowienie

Podwojny post

Edytowane przez awusia
Czas edycji: 2018-06-02 o 00:12 Powód: Podwojny post
awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 06:43   #3453
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! My dopiero 2 dzień w Grecji, ale dziś już przed słońcem uciekamy. Jutro wycieczka na Zatokę Wraku i Błękitne Groty
a teraz chill przy basenie
Miłego weekendu wszystkim! Załącznik 7552606

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Ale pieeeeknie

---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ----------

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
A to polecam posmarowac uda antyperspirantem w kremie zwl na jakies imprezy. Nic sie nie klei wtedy i nie ociera. U mnie tez 6 miesiac jutro

Witam sie z Wloch! Dzisiaj w koncu dotarlismy i zaliczylam nawet kapiele w morzu. Woda cieplutka. Pozdrawiam Was slonecznie! Tutaj 35stopni.. a liczylam na 20.. po to wyjechalismy tak wczesnie

Super baw się dobrze

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 12:03   #3454
lykki
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny! Ale fajnie wakacjujecie, zazdro! Bawcie się dobrze

U nas był pożar w bloku i co najmniej do poniedziałku nie ma wody, a dopiero co włączyli prąd. Katastrofa w te upały

Dziewczyny 0 będziecie korzystać z pajaców? Czy lepiej na zimne dni body, spodnie (albo te od razu ze stópkami) i na to jakaś bluzeczka/sweterek? Mam wrażenie, że te pajace to chyba niewygodne, żeby np. zmienić pampersa?

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-06-02 o 12:46
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 13:25   #3455
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny! Ale fajnie wakacjujecie, zazdro! Bawcie się dobrze

U nas był pożar w bloku i co najmniej do poniedziałku nie ma wody, a dopiero co włączyli prąd. Katastrofa w te upały

Dziewczyny 0 będziecie korzystać z pajaców? Czy lepiej na zimne dni body, spodnie (albo te od razu ze stópkami) i na to jakaś bluzeczka/sweterek? Mam wrażenie, że te pajace to chyba niewygodne, żeby np. zmienić pampersa?

Ja będę przede wszystkim korzystać z pajaców. Dla mnie wygodniejsze jest wyciągnięcie nóżek z nich niż ściągnięcie polspiochow i odpięcie body - 2x więcej roboty, nienawidzę body przy zmianie pampersa
Chociaż ciuszków mam tak raczej po równo z każdego rodzaju

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 13:49   #3456
chupacabra88
Zadomowienie

A ja z tz nienawidzilismy pajacow. Mały się przesikiwal, Ulewal i trzeba było wszystko przebierać. Jakoś spodenki dużo szybciej i sprawniej nam szły plus trzy guziczki od body. Jak jest zimno w mieszkaniu to pod pajaca jeszcze bodziaka z krótkim nie zakłada więc roboty dużo. Ale to trzeba sprawdzić na sobie. Bo ile ludzi tyle opini

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 15:21   #3457
Mila 23
Rozeznanie

My już na miejscu. Ale tu jest wspaniale. 20180602_154646.jpeg

Gesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 16:21   #3458
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
My już na miejscu. Ale tu jest wspaniale. Załącznik 7553331

Gesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk
Baw się dobrze ! ❤️

My jutro ostatni dzień już i pora wrócić do Polski i do miasta ;( jedyny plus jest taki ze zobaczę w końcu mojego psa ;P

PEDAGOG

Stary 2018-06-02, 16:55   #3459
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Ja głòwnie z pajacòw korzystałam przy zmianie pieluchy tylko rozpinałam od pasa w dòł, odsuwałam dòł na bok, rozpinałam body i miałam całą pupcię na widoku.
Zresztą pajacy i body mam najwięcej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 17:17   #3460
amiyaa
Zadomowienie

Laski ale Wam zazdroszczę tych wyjazdów tym bardziej dzisiaj, jak cały dzień u nas pada deszcz Posprzątane, zaraz zbieram się na zakupy spożywcze i dzień zleci.

Co do ubierania dzieci, pajace wydają mi się sensownym rozwiązaniem, jednak mam też komplety body + długie gatki lub półspiochy, zobaczę co w praktyce wyjdzie lepiej
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-02, 17:26   #3461
lykki
Zadomowienie

Dzięki za rady ubraniowe! Na razie nie mam jeszcze nic, kupię w takim razie i pajace i spodnie i półśpiochy i zobaczę co będzie mi bardziej pasowało
Stary 2018-06-03, 00:04   #3462
Tenebre
Rozeznanie

My też mamy mniej-więcej po równo wszystkich rodzajów ubranek. Ciężko mi było ocenić co się bardziej sprawdzi, a co nie, tym bardziej, że to też chyba trochę od dziecka zależy, czy będzie np. dużo ulewać, czy da się mu spokojnie założyć kilka warstw ubrań czy raczej łatwiej będzie z tymi pajacami itp. TŻ też uznał, że lepiej być przygotowanym na różne opcje, z ubranek naprawdę mieliśmy w czym wybierać i udało mi się znaleźć miejsce na wszystko.

Dziś byliśmy na takim historycznym pikniku poza miastem, ogólnie fajnie, ale w te upały to jednak ciężko tak dłużej gdzieś wytrzymać. Jeszcze wieczorem spotkanie ze znajomymi i niedawno do domu wróciliśmy, z jednej strony padam na twarz, a z drugiej noc znów tak ciepła, że spać mi się nie chce.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 09:27   #3463
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tenebre Pokaż wiadomość
My też mamy mniej-więcej po równo wszystkich rodzajów ubranek. Ciężko mi było ocenić co się bardziej sprawdzi, a co nie, tym bardziej, że to też chyba trochę od dziecka zależy, czy będzie np. dużo ulewać, czy da się mu spokojnie założyć kilka warstw ubrań czy raczej łatwiej będzie z tymi pajacami itp. TŻ też uznał, że lepiej być przygotowanym na różne opcje, z ubranek naprawdę mieliśmy w czym wybierać i udało mi się znaleźć miejsce na wszystko.

Dziś byliśmy na takim historycznym pikniku poza miastem, ogólnie fajnie, ale w te upały to jednak ciężko tak dłużej gdzieś wytrzymać. Jeszcze wieczorem spotkanie ze znajomymi i niedawno do domu wróciliśmy, z jednej strony padam na twarz, a z drugiej noc znów tak ciepła, że spać mi się nie chce.

Ja dziękuje za klimatyzacje w pokoju tutaj w Chorwacji bo za Chiny bym nie usnęła ..... muszę mieć chłodno w pokoju

PEDAGOG

Stary 2018-06-03, 11:59   #3464
mwmwm91
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Ja jestem w trakcie dość intensywnego weekendu - wczoraj byliśmy w Ikei, kupiliśmy trochę mebli, trochę jeszcze trzeba będzie dokupić, bo przerabiamy tę graciarnię na pokój dla gości. No i w sumie takie zakupy mebli i dodatków do domu zawsze pozytywnie na mnie działają, mimo, że później jest dużo pracy ze składaniem tego, przenoszeniem rzeczy itp. A wieczorem złapałam strasznego doła, nie wiem zupełnie co mi się stało, oglądaliśmy film "Król rozrywki", musical, więc niby raczej lekki film, a mnie nagle złapał straszny stres przed porodem. Nie wiem czemu, może coś było w którejś z piosenek w filmie, po prostu nagle się popłakałam i nie mogłam tego opanować. Cały wieczór ryczałam, ze strachu, że coś może mi się stać przy porodzie, że, uwaga, np. umrę i to umrę w samotności, bo męża nie wpuszczą na porodówkę itp. Dziś rano znów o tym myślałam, teraz zajęłam się tymi meblami, więc jakoś myśli poszły w inną stronę. Ogólnie kiedyś, zanim jeszcze zaszłam w ciążę, też martwiłam się porodem, ale później, już w ciąży i do tej pory podchodziłam do tego dość luźno, pozytywnie. Boję się, że ten stan będzie się u mnie utrzymywał, na pewno porozmawiam o tym z lekarką na najbliższej wizycie, a póki co będę starać się o tym nie myśleć...
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 13:43   #3465
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja jestem w trakcie dość intensywnego weekendu - wczoraj byliśmy w Ikei, kupiliśmy trochę mebli, trochę jeszcze trzeba będzie dokupić, bo przerabiamy tę graciarnię na pokój dla gości. No i w sumie takie zakupy mebli i dodatków do domu zawsze pozytywnie na mnie działają, mimo, że później jest dużo pracy ze składaniem tego, przenoszeniem rzeczy itp. A wieczorem złapałam strasznego doła, nie wiem zupełnie co mi się stało, oglądaliśmy film "Król rozrywki", musical, więc niby raczej lekki film, a mnie nagle złapał straszny stres przed porodem. Nie wiem czemu, może coś było w którejś z piosenek w filmie, po prostu nagle się popłakałam i nie mogłam tego opanować. Cały wieczór ryczałam, ze strachu, że coś może mi się stać przy porodzie, że, uwaga, np. umrę i to umrę w samotności, bo męża nie wpuszczą na porodówkę itp. Dziś rano znów o tym myślałam, teraz zajęłam się tymi meblami, więc jakoś myśli poszły w inną stronę. Ogólnie kiedyś, zanim jeszcze zaszłam w ciążę, też martwiłam się porodem, ale później, już w ciąży i do tej pory podchodziłam do tego dość luźno, pozytywnie. Boję się, że ten stan będzie się u mnie utrzymywał, na pewno porozmawiam o tym z lekarką na najbliższej wizycie, a póki co będę starać się o tym nie myśleć...

Nas to czeka w przyszłym tygodniu ! Wreszcie mebelki będziemy mieli ❤️
Powiem wam ze Chorwacją super ekstra ale troszkę już tęsknie za swoim łóżeczkiem ;D

A co do porodu to nie ma co o tym teraz myśleć , jeszcze trochę czasu przed nami z brzuszkiem a później no cóż ..... wyjść jakoś musi, nikt krzywdy nam świadomie nie zrobi, pełno kobiet rodzi codziennie i nic im nie jest. Grunt żeby to przetrwać i żeby dzidzie były zdrowe jak małe rybki

PEDAGOG

Stary 2018-06-03, 15:31   #3466
bajka775
Zadomowienie

Od jutra fajne sweterki dla dzidziusiow w Lidlu

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
Stary 2018-06-03, 15:46   #3467
lykki
Zadomowienie

O bodziaki tez

Stary 2018-06-03, 16:58   #3468
królewna z drewna
Zakorzenienie

i pościel w chmurki

Edytowane przez królewna z drewna
Czas edycji: 2018-06-03 o 16:59
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 17:18   #3469
amiyaa
Zadomowienie

Dziewczyny, była któraś z Was już na glukozie? Ja właśnie jadę jutro i zastanawiam się jak to będzie wyglądać - mam kupiona cytrynowa glukoze 75g i co, wode tez mam wziac?
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 17:58   #3470
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. IItt

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, była któraś z Was już na glukozie? Ja właśnie jadę jutro i zastanawiam się jak to będzie wyglądać - mam kupiona cytrynowa glukoze 75g i co, wode tez mam wziac?
Ja to przechodziłam 2 razy glukozę mi rozpuszczali w swojej wodzie w takim plastikowym kubku jak do piwa. Koleżanka ma się dowiedzieć czy u nas można cytrynową, no jak ja robiłam to nie było takiego czegoś
No i w trakcie żadnego chodzenia, picia, jedzenia itp.

Średnio przyjemne badanie, bo w trakcie często mdli, ale polecam zabrać coś do słuchania - mnie strasznie mdliło od patrzenia w książkę/telefon. Na szczęście zawsze akurat kogoś znajomego spotykałam i przegadaliśmy te 2 godziny

My właśnie wròciliśmy z lasu
G. 9.1O.18
Stary 2018-06-03, 18:13   #3471
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Od jutra fajne sweterki dla dzidziusiow w Lidlu

Dzięki za cynk! Widzę też fajne legginsy, ale chyba tylko dla dziewczynek?
niemampomyslu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 18:35   #3472
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Też mam iść niebawem ale mnie lekarka kazała kupic zwykłą glukoze i wziac ze sobą dwie cytryny. Zeby sok z cytryny wlać do glukozy. Pytałam czy mogą mi nie pozwolić a ona powiedziała że nie, że mam do tego prawo bo cytryna nie wpływa na badanie wogole wiec zabronić nie mogą. Z wodą nie wiem jak jest. Może lepiej weź ze sobą butelkę, tak na wszelki wypadek.

Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 18:48   #3473
Apola88
Rozeznanie

A od czego to zalezy kiedy sie idzie na ta glugoze? Mi leci 22 tydzien. Wizyte mam za 2 tyg. A na poprzedniej jeszcze mi nie zlecila tego badania.

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 18:50   #3474
Angela_B
Raczkowanie

Na necie czytalam ze między 24 a 28 tygodniem sie robi to badanie. Ale właśnie ja mam wizytę za tydzień we wtorek i będzie to 23 tydzień wiec musze zadzwonić do lekarki zapytac czy to nie za wczesnie.

Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 18:58   #3475
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
A od czego to zalezy kiedy sie idzie na ta glugoze? Mi leci 22 tydzien. Wizyte mam za 2 tyg. A na poprzedniej jeszcze mi nie zlecila tego badania.

Dokładnie tak jak ktoś już tutaj napisał mój lekarz również kazał mi jeszcze czekać i zrobić między 24 a 28 tyg ciąży

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 19:30   #3476
bambusiek
Zakorzenienie

Z tego co kojarzę lekarz może też zlecić glukozę chyba 50 g wcześniej niż 75 g. Ale to chyba w jakichś tam przypadkach
G. 9.1O.18
Stary 2018-06-03, 19:39   #3477
Esti10
Zakorzenienie

Ja sie musze wyzalic okropny mam weekend z powrotem do przeszlosci
Wczoraj caly dzien wszystko zwracalam normalnie szok po takiej przerwie az mi tak dziwnie bylo
Wieczorem juz nie zwracalam ale bylo mi niedobrze caly czas nawet w nocy nie zasnelam ani na chwile dopiero dzis kolo 8 rano juz ze zmeczenia padlam i wstalam o 9 30 takze porazka.
Bylismy dzis u tesciow na obiedzie zeby przy okazji dac prezenty dla dziewczyn od szwagierki i masakra prawie nic nie zjadlam tak mnie mdlilo
Wzielam se na wynos
Wypilysmy ze szwagierka piwko 0 % i potem bylo mi lepiej nie wiem czy to od tego czy przypadek ale polepszylo mi sie
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 20:22   #3478
Mila 23
Rozeznanie

Jej a ja mam okropny ból lewej strony pleców. W okolicy nerki trochę wyżej .. Co robić? Co to może być? Jak sie kładę to chyba jeszcze gorzej.

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 20:26   #3479
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Jej a ja mam okropny ból lewej strony pleców. W okolicy nerki trochę wyżej .. Co robić? Co to może być? Jak sie kładę to chyba jeszcze gorzej.

Miałam tak jakieś dwa tygodnie temu kilka razy mnie tak złapało w trakcie spania na prawej stronie lub po dłuższym wysiłku. Ale po odpoczynku, zmianie boku przeszło i w sumie odpukać jak na razie nie wróciło do gina idę dopiero w środę więc będę o to pytać. Wszystko zależy jaki to rodzaj bólu jeśli kolkowy to warto sprawdzić nerki. Któraś z dziewczynam nawet teraz z forum jest w szpitalu z nerka w ramach badań kontrolnych.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 21:09   #3480
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
i pościel w chmurki

Też ja upatrzylam

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Ja mam iść przed następną wizytą 28 czerwca. To samemu się ta glukozę kupuje i przynosi? Myślałam że dają na badaniu.

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości