Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-03, 21:19   #3481
Esti10
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Ja sie chyba wsciekne jak bylismy u tesciow to nam wspomniala ,ze oni sie zle czuli jakies czyszczenie i wogole i teraz meza to meczy nie wiem czy to od nich czy cos ogolem w powietrzu ale jak mnie tez dopadnie to chyba sie zalame po tym wczorajszym dniu i nocy
W sumie to mogli o tym wspomniec i bysmy nie pojechali no ale teraz to juz trudno .
Maz ma dopiero jutro nocke to oby mu przeszlo i jakos to bedzie .

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Ja tez juz dostalam skierowanie na glukoze niestety
19 mam wizyte wiec kilka dni wczesniej wszystko zrobie glukoze ,krew i mocz . Boje sie ze bede wymiotowac skoro to takie oblesne a ja rano czasem jeszcze wymiotuje masakra
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 21:44   #3482
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Jej a ja mam okropny ból lewej strony pleców. W okolicy nerki trochę wyżej .. Co robić? Co to może być? Jak sie kładę to chyba jeszcze gorzej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A długo masz ten ból? Ja tak miałam ale po nocy przechodziło

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Ja sie musze wyzalic okropny mam weekend z powrotem do przeszlosci
Wczoraj caly dzien wszystko zwracalam normalnie szok po takiej przerwie az mi tak dziwnie bylo
Wieczorem juz nie zwracalam ale bylo mi niedobrze caly czas nawet w nocy nie zasnelam ani na chwile dopiero dzis kolo 8 rano juz ze zmeczenia padlam i wstalam o 9 30 takze porazka.
Bylismy dzis u tesciow na obiedzie zeby przy okazji dac prezenty dla dziewczyn od szwagierki i masakra prawie nic nie zjadlam tak mnie mdlilo
Wzielam se na wynos
Wypilysmy ze szwagierka piwko 0 % i potem bylo mi lepiej nie wiem czy to od tego czy przypadek ale polepszylo mi sie
Boziu biedna jesteś tak długo Cię trzyma. Podobno trochę gazowanego napoju pomaga na mdłości więc pewnie dlatego pomogło Ja w najgorszych czasach ratowałam się piciem troszkę pepsi. Oby to był już ostatni epizod Ja w ubiegłym tygodniu raz wymiotowalam ale tylko rano i potem przeszło

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 22:01   #3483
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
A długo masz ten ból? Ja tak miałam ale po nocy przechodziło

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Boziu biedna jesteś tak długo Cię trzyma. Podobno trochę gazowanego napoju pomaga na mdłości więc pewnie dlatego pomogło Ja w najgorszych czasach ratowałam się piciem troszkę pepsi. Oby to był już ostatni epizod Ja w ubiegłym tygodniu raz wymiotowalam ale tylko rano i potem przeszło

No powiem ci tak przywyklam do tego ,ze rano a to slinka a to zolc albo czasem nawet sniadanie i mysle ze to ze mna zostanie do konca skoro to 22 tydz a nadal sie zdarza ale,ze zwracalam wczoraj kazdy posilek jak dawniej to tego sie nie spodziewalam serio bylam w szoku czulam sie jak dawniej albo nawet gorzej
Stary 2018-06-03, 23:05   #3484
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! My dopiero 2 dzień w Grecji, ale dziś już przed słońcem uciekamy. Jutro wycieczka na Zatokę Wraku i Błękitne Groty
a teraz chill przy basenie
Miłego weekendu wszystkim! Załącznik 7552606

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
super udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
A to polecam posmarowac uda antyperspirantem w kremie zwl na jakies imprezy. Nic sie nie klei wtedy i nie ociera. U mnie tez 6 miesiac jutro

Witam sie z Wloch! Dzisiaj w koncu dotarlismy i zaliczylam nawet kapiele w morzu. Woda cieplutka. Pozdrawiam Was slonecznie! Tutaj 35stopni.. a liczylam na 20.. po to wyjechalismy tak wczesnie

słyszałam o tym patencie tylko właśnie muszę kupić antyperspirant
Udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość

Dziewczyny 0 będziecie korzystać z pajaców? Czy lepiej na zimne dni body, spodnie (albo te od razu ze stópkami) i na to jakaś bluzeczka/sweterek? Mam wrażenie, że te pajace to chyba niewygodne, żeby np. zmienić pampersa?
Ja uważam że pajac to wygoda, i dla dziecka i mamy na jesień zimę welurowy jest fajny. Każdy musi sam wypróbować, ale warto mieć w garderobie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Laski ale Wam zazdroszczę tych wyjazdów tym bardziej dzisiaj, jak cały dzień u nas pada deszcz Posprzątane, zaraz zbieram się na zakupy spożywcze i dzień zleci.
Serio deszcz, u mnie gorąc pogrzmi czasem a deszczu nic

Cytat:
Ja sie musze wyzalic okropny mam weekend z powrotem do przeszlosci
Wczoraj caly dzien wszystko zwracalam normalnie szok po takiej przerwie az mi tak dziwnie bylo
Wieczorem juz nie zwracalam ale bylo mi niedobrze caly czas nawet w nocy nie zasnelam ani na chwile dopiero dzis kolo 8 rano juz ze zmeczenia padlam i wstalam o 9 30 takze porazka.
Bylismy dzis u tesciow na obiedzie zeby przy okazji dac prezenty dla dziewczyn od szwagierki i masakra prawie nic nie zjadlam tak mnie mdlilo
Wzielam se na wynos
Wypilysmy ze szwagierka piwko 0 % i potem bylo mi lepiej nie wiem czy to od tego czy przypadek ale polepszylo mi sie
A może to jelitówka, skoro tak często zwracałaś i jeszcze u teściów było i mąż złapał A piwko pomogło więc coś jest na rzeczy myślę. Też sobie wypiłam dziś 00%

Wiecie co tak mnie wybrzuszyło ostatnio że nie mogę się przyzwyczaić jak się ubieram w cokolwiek, teraz to już będzie wiadomo że ciążowy a nie nadwyżka kg.
Stary 2018-06-03, 23:15   #3485
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
No powiem ci tak przywyklam do tego ,ze rano a to slinka a to zolc albo czasem nawet sniadanie i mysle ze to ze mna zostanie do konca skoro to 22 tydz a nadal sie zdarza ale,ze zwracalam wczoraj kazdy posilek jak dawniej to tego sie nie spodziewalam serio bylam w szoku czulam sie jak dawniej albo nawet gorzej
Mnie też znòw męczą od rana mdłości, często wymiotuję na czczo a wczoraj to tragedia była, bo wymiotowałam kilka razy a na jedzenie patrzeć nie mogłam :/
Tylko, że ja podejrzewam jako winowajcę zmianę dawki tabletek tarczycowych albo witaminy, chociaż endokrynolożka mòwi, że to raczej nie leki.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 09:17   #3486
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Miałam tak jakieś dwa tygodnie temu kilka razy mnie tak złapało w trakcie spania na prawej stronie lub po dłuższym wysiłku. Ale po odpoczynku, zmianie boku przeszło i w sumie odpukać jak na razie nie wróciło do gina idę dopiero w środę więc będę o to pytać. Wszystko zależy jaki to rodzaj bólu jeśli kolkowy to warto sprawdzić nerki. Któraś z dziewczynam nawet teraz z forum jest w szpitalu z nerka w ramach badań kontrolnych.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
To ja
W badaniu usg wyszedł zastój na nerce, jeśli was boli to warto sprawdzić. Nawet ginekolog powinien umieć zobaczyć, czy coś się pojawiło. A jeśli coś rzeczywiście będzie to polecam dobrego urologa zamiast szpitala beznadziejnie się mną zajmują, dzisiaj wychodzę poniekąd na własne życzenie.
I ogólnie, pobyt na oddziale bez własnego lekarza to horror. Traktowanie olewcze, zero informacji, niemiły personel. Przynajmniej tu tak jest.
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 09:42   #3487
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
super udanego wypoczynku

słyszałam o tym patencie tylko właśnie muszę kupić antyperspirant
Udanego wypoczynku

Ja uważam że pajac to wygoda, i dla dziecka i mamy na jesień zimę welurowy jest fajny. Każdy musi sam wypróbować, ale warto mieć w garderobie

Serio deszcz, u mnie gorąc pogrzmi czasem a deszczu nic

A może to jelitówka, skoro tak często zwracałaś i jeszcze u teściów było i mąż złapał A piwko pomogło więc coś jest na rzeczy myślę. Też sobie wypiłam dziś 00%

Wiecie co tak mnie wybrzuszyło ostatnio że nie mogę się przyzwyczaić jak się ubieram w cokolwiek, teraz to już będzie wiadomo że ciążowy a nie nadwyżka kg.
Raczej watpie u mnie to byly takie same objawy jak na poczatku ciazy czyli co zjadlam to zwrocilam . Potem tradycyjnie w aucie slina w sklepie przerwa i w aucie znowu . Mysle,ze gdyby to jelitowka to inaczej bym sie czula raczej bym nie dala rady wyjsc z domu . A piwo to bylo wczoraj a wczoraj juz nie wymiotowalam tylko mi bylo niedobrze i sie smieje,ze to od tego mi lepiej ale kto wie

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mnie też znòw męczą od rana mdłości, często wymiotuję na czczo a wczoraj to tragedia była, bo wymiotowałam kilka razy a na jedzenie patrzeć nie mogłam :/
Tylko, że ja podejrzewam jako winowajcę zmianę dawki tabletek tarczycowych albo witaminy, chociaż endokrynolożka mòwi, że to raczej nie leki.
No to witaj w klubie i wspolczuje . Widac takie dnie nas czekaja i chyba nie ma na to rady no coz trzeba to jakos przezyc
Stary 2018-06-04, 10:20   #3488
lykki
Zadomowienie

Masakra, jestem w szoku! Co tydzień się ważę, cały czas waga szła powolutku, do 5 miesiąca miałam 4 kg na plusie, czyli jak dla mnie ok, a teraz w 2 tygodnie przybyło mi kolejne 3 kg!!! Już jestem 7 na plusie, jestem w szoku. Nie zmieniłam nic diety. Może teraz mniej się ruszałam przez te upały, albo może to jakaś woda mi się zebrała? Albo po prostu będę tak tyć i będę grubasem!!!!! Jestem w szoku

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-06-04 o 10:23
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 10:29   #3489
Heledore
Zakorzenienie

U mnie było tak samo. W pewnym momencie po prostu waga pokazała nagle +2 kg. I z ładnych tylko +3.5 zrobilo się szybko +7 . Według widełek że zbyt wolnego przyrostu wagi wpadłam w zbyt duży.
Część z tego to faktycznie może być zatrzymana woda ale nie na się co oszukiwać, większość ton NIE woda. Diety tez w zasadzie nie zmienialam, a nawet mąż poprosił o trochę chudsze wersje standardowych dan - np zamiast tłuczonych ziemniaczków robię pieczone itp.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 10:32   #3490
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość

To ja
W badaniu usg wyszedł zastój na nerce, jeśli was boli to warto sprawdzić. Nawet ginekolog powinien umieć zobaczyć, czy coś się pojawiło. A jeśli coś rzeczywiście będzie to polecam dobrego urologa zamiast szpitala beznadziejnie się mną zajmują, dzisiaj wychodzę poniekąd na własne życzenie.
I ogólnie, pobyt na oddziale bez własnego lekarza to horror. Traktowanie olewcze, zero informacji, niemiły personel. Przynajmniej tu tak jest.
W jakim szpitalu jesteś? Dobrze że już wychodzisz

Byłam w labo na badaniach i w Lidlu. Udało mi się upolować ta pościel w chmurki dla Antka. Jest śliczna, warto wzięłam mu jeszcze jakieś bodziaki z siateczki na upały. A dla Neli..nic dostałam cały worek ciuszków dziewczęcych 68(wybieralam z 4 worków dużych u kumpeli) inna koleżanka ma mi wysłać paczkę 56-62, inna już szykuje worek z kombinezonami i cieplejszymi ciuszkami a jeszcze kuzynka obiecała coś dać. No i jak żyć szkoda wydawać kasy. Może w lumpeksach tylko będę się rozglądać

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 10:34   #3491
Esti10
Zakorzenienie

Dziewczyny a wracajac do wozkow czy ktoras brala pod uwage Anex sport , x-landera albo bebetto ?
Bylam wreszcie zobaczyc moj maxi cosi nova no i sliczny jest fajny zgrabny ale badziew bo ta firma foteliki moze miec tylko z maxi cosi
No i zaczelismy ogladac inne cyknelam sobie fotki nazw czytam o tych wszystkich i chyba najbardziej z tych 3 co wypisalam to ten Anex sport mnie przekonuje .
Ktos cos moze o tym wozku powiedziec ?
Stary 2018-06-04, 10:40   #3492
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
U mnie było tak samo. W pewnym momencie po prostu waga pokazała nagle +2 kg. I z ładnych tylko +3.5 zrobilo się szybko +7 . Według widełek że zbyt wolnego przyrostu wagi wpadłam w zbyt duży.
Część z tego to faktycznie może być zatrzymana woda ale nie na się co oszukiwać, większość ton NIE woda. Diety tez w zasadzie nie zmienialam, a nawet mąż poprosił o trochę chudsze wersje standardowych dan - np zamiast tłuczonych ziemniaczków robię pieczone itp.

No to u mnie było to samo, cały czas albo za mało, albo na dolnej granicy, a teraz w 21 tygodniu ważę tyle, ile powinnam ważyć w 24 tygodniu. Boję się, że ta tendencja się utrzyma, zdołowałam się

Cytat:
Dziewczyny a wracajac do wozkow czy ktoras brala pod uwage Anex sport , x-landera albo bebetto ?
Bylam wreszcie zobaczyc moj maxi cosi nova no i sliczny jest fajny zgrabny ale badziew bo ta firma foteliki moze miec tylko z maxi cosi
No i zaczelismy ogladac inne cyknelam sobie fotki nazw czytam o tych wszystkich i chyba najbardziej z tych 3 co wypisalam to ten Anex sport mnie przekonuje .
Ktos cos moze o tym wozku powiedziec ?

Mi podoba się anex sport, ale czytałam bardzo duzo negatywnych komentarzy na temat spacerówki, że dziecko zjeżdza i cięzko ustawic pasy i odpuściłam. Chociaz podobno to kwestia wyregulowania, ale nie wiem czy by mi się chcialo w to bawic. Teraz wybieram pomiędzy wiekszym (bebetto holland) a mniejszych (cybex balios s). Czytałam wiele opinii na temat tych wózków i akurat oba spelniaja moje wymagania A czemu nie chcesz fotelika maxi cosi?

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-06-04 o 10:45
Stary 2018-06-04, 10:49   #3493
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość

To ja
Czyli muszę poprosić gina w środę żeby zwrócił uwagę też na te nerki w trakcie badania. Urologa w razie czego mam, dziękuję za infirmacje

Byłam również w Lidlu po pościeli w chmurki ani śladu ogólnie zostały tylko dwa różowe komplety sweterki chłopięce też okropnie przebrane ale udało mi się kupić jeden mniejszy i większy będzie na później w tej cenie i jakości ciężko upolować coś na mieście jeśli nie ma fajnych SH

izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 10:54   #3494
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Masakra, jestem w szoku! Co tydzień się ważę, cały czas waga szła powolutku, do 5 miesiąca miałam 4 kg na plusie, czyli jak dla mnie ok, a teraz w 2 tygodnie przybyło mi kolejne 3 kg!!! Już jestem 7 na plusie, jestem w szoku. Nie zmieniłam nic diety. Może teraz mniej się ruszałam przez te upały, albo może to jakaś woda mi się zebrała? Albo po prostu będę tak tyć i będę grubasem!!!!! Jestem w szoku
Ja się martwię w drugą stronę, od miesiąca przytyłam tylko 1kg... No i zachodzę w głowę czy moje dziecko nie siedzi w brzuchu głodne, ale nie jestem w stanie jeść więcej, jem tyle na ile mam apetyt (wciąż mam czasem mdłości). Wszystko do omówienia z lekarzem
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 11:10   #3495
izaa29
Zakorzenienie

W temacie wagi ja miałam spory wzrost początkowo później już raczej stopniowo ale od poprzedniej wizyty którą miałam prawie miesiąc temu już tylko jakieś 1,5kg na plusie. Łącznie do przodu jesteśmy już 5kg. Ale dziewczyny szybkie wzrosty wagi dopiero przed nami, cała ta machina matki natury dopiero się rozkręca najważniejsze żeby maluchowi nic nie brakowało, a z kilogramami jakoś sobie poradzimy stworzymy grupę wsparcia na wizażu

Stary 2018-06-04, 11:17   #3496
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Ja się martwię w drugą stronę, od miesiąca przytyłam tylko 1kg... No i zachodzę w głowę czy moje dziecko nie siedzi w brzuchu głodne, ale nie jestem w stanie jeść więcej, jem tyle na ile mam apetyt (wciąż mam czasem mdłości). Wszystko do omówienia z lekarzem
Cytat:
W temacie wagi ja miałam spory wzrost początkowo później już raczej stopniowo ale od poprzedniej wizyty którą miałam prawie miesiąc temu już tylko jakieś 1,5kg na plusie. Łącznie do przodu jesteśmy już 5kg. Ale dziewczyny szybkie wzrosty wagi dopiero przed nami, cała ta machina matki natury dopiero się rozkręca najważniejsze żeby maluchowi nic nie brakowało, a z kilogramami jakoś sobie poradzimy stworzymy grupę wsparcia na wizażu

Ja chyba trochę wpadłam w panikę jak dziś zobaczyłam ta wagę No tak myślę, że dopiero najwieksze wzrosty przed nami, a ja już mam 7 na plusie, to co będzie dalej. A przecież nie będę się głodzić w ciąży Nawet słodyczy nie jem za dużo Dżizasss Muszę ochłonąć Będziecie mnie wspierać po ciąży w odchudzaniu?

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-06-04 o 11:18
Stary 2018-06-04, 11:22   #3497
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba trochę wpadłam w panikę jak dziś zobaczyłam ta wagę No tak myślę, że dopiero najwieksze wzrosty przed nami, a ja już mam 7 na plusie, to co będzie dalej. A przecież nie będę się głodzić w ciąży Nawet słodyczy nie jem za dużo Dżizasss Muszę ochłonąć Będziecie mnie wspierać po ciąży w odchudzaniu?
Damy radę wspólnie będziemy tu stękać i pocić się żeby coś zrzucić między jednym karmieniem z przewijaniem a drugim

Stary 2018-06-04, 11:40   #3498
xxboo
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny , ja już wracam z wakacji właśnie siedzę na promie z wyspy do Splitu, powinnam być w domu coś koło 1-2 w nocy. Jutro mam wizytę u lekarza ale sądząc po ruchach małej to na pewno ma się wspaniałe bo wierci się i kopie niemiłosiernie, czasem nie mogę przez nią zasnąć bo taka dyskotekę sobie robi

Co do kg to ja ostatnim razem ważyłam się 3 tygodnie temu i było +2,6-3 kg. Ale obawiam się ze teraz już spokojnie może być +5 bo brzuszek mi sporo urósł, i nawet TZ mówi do mnie BAMBARYŁA ;D

Ja jak dużo przytyje to mam już obiecany karnet na siłownie z wykupionym trenerem personalnym żeby się szybciutko doprowadzić do porządku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 11:43   #3499
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny , ja już wracam z wakacji właśnie siedzę na promie z wyspy do Splitu, powinnam być w domu coś koło 1-2 w nocy. Jutro mam wizytę u lekarza ale sądząc po ruchach małej to na pewno ma się wspaniałe bo wierci się i kopie niemiłosiernie, czasem nie mogę przez nią zasnąć bo taka dyskotekę sobie robi

Co do kg to ja ostatnim razem ważyłam się 3 tygodnie temu i było +2,6-3 kg. Ale obawiam się ze teraz już spokojnie może być +5 bo brzuszek mi sporo urósł, i nawet TZ mówi do mnie BAMBARYŁA ;D

Ja jak dużo przytyje to mam już obiecany karnet na siłownie z wykupionym trenerem personalnym żeby się szybciutko doprowadzić do porządku

Ja od tygodnia już nie przespałam spokojnie nocy młody karate ostro trenuje co drugi dzień w sumie i w ciągu dnia intensywnie daje o sobie znać więc też jestem spokojniejsza przed wizytą w środę
Mąż też mi przyobiecał w razie potrzeby pomoc i karnet na siłownię. Zobaczymy jak się sprawdzi w rzeczywistości

Stary 2018-06-04, 11:49   #3500
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Damy radę wspólnie będziemy tu stękać i pocić się żeby coś zrzucić między jednym karmieniem z przewijaniem a drugim

Cytat:

Eeej, znowu jestem głodna, ale tym razem zjem gruszkę i brzoskwinię Oj, będziemy się wspierac po porodzie Mój za to mówi "ALE BĘBEN"
Stary 2018-06-04, 11:55   #3501
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Eeej, znowu jestem głodna, ale tym razem zjem gruszkę i brzoskwinię Oj, będziemy się wspierac po porodzie Mój za to mówi "ALE BĘBEN"

Patrz na nasze IMG_2807.jpg TZ trochę wypina , ale nie ukrywajmy brzuszek tez ma

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 12:28   #3502
zielona hortensja
Rozeznanie

Moj maz na mnie wola per "mamut" Mowi, ze to ma byc takie mile, bo od "mamy" no ale nie wiem co o tym sadzic...
Stary 2018-06-04, 13:02   #3503
izaa29
Zakorzenienie

Mój na razie nie komentuje wielkości brzucha jedynie na niego zerka. Może dlatego że ostatnio ciągle narzekam że w nic się nie mieszcze. Dziś chciał sprawić mi komplement i po powrocie ze służby stwierdził że w sumie no twarz to mi nie przytyła. I po buzi nie widać że jestem w ciąży hahaha gdyby twarz miała puchnąć w takim tempie jak rośnie brzuch to oo matko

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

W kwestii wagi i jedzenia BUTELKA dla maluszka. To samo pytanie dotyczące SMOCZKA? Na jaką firmę warto zwrócić uwagę? Polecacie jakieś konkretne? Wiadomo jak chyba większość z przyszłych mam będę próbowałam karmić naturalnie ale różnie to może być. W kwestii smoczka na razie się zastanawiam i lepiej jeden mieć aniżeli później mąż miałby biegać po sklepach i zasypywać mnie milionem telefonów ze sklepu Jestem z siebie dumna, powoli biorę się w końcu za listę wyprawkową

Stary 2018-06-04, 13:08   #3504
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]W kwestii wagi i jedzenia BUTELKA dla maluszka. To samo pytanie dotyczące SMOCZKA? Na jaką firmę warto zwrócić uwagę? Polecacie jakieś konkretne? Wiadomo jak chyba większość z przyszłych mam będę próbowałam karmić naturalnie ale różnie to może być. W kwestii smoczka na razie się zastanawiam i lepiej jeden mieć aniżeli później mąż miałby biegać po sklepach i zasypywać mnie milionem telefonów ze sklepu Jestem z siebie dumna, powoli biorę się w końcu za listę wyprawkową

Miałam chyba z 5 różnych smoczków i kilka butelek od różnych firm. (prawie wszystkie dostałam). Moje dziecko było bardzo wybredne. Smoczek kształtem pasował mu jeden -zwykły avent. A butelki różnie - chwytał raczej od razu ale męczył go brzuszek i w sumie dopiero przy dr brownsie mu przeszło. No ale mógł to być zbieg okoliczności. ;-)

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-06-04, 13:16   #3505
chupacabra88
Zadomowienie

Zrobiłam pierwsze różowo koralowe zakupy dla Nelki Screenshot_20180604-131221.jpegScreenshot_20180604-131309.jpeg

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-06-04, 13:23   #3506
amiyaa
Zadomowienie

U mnie póki co +3,5 kg w 23tc, ale zauważyłam, że waga zaczyna troszkę przyspieszać, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie Na tą chwilę jestem zadowolona. Ale patrząc na brzuszek np xboo to daleko mi do takiego, w luźnych bluzkach jestem jeszcze w stanie go ukryć. Każdy inny

Odnośnie butelek, też planuję KP ale kupiłam zestaw avent natural a smoczek lovi.
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 13:25   #3507
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
No to u mnie było to samo, cały czas albo za mało, albo na dolnej granicy, a teraz w 21 tygodniu ważę tyle, ile powinnam ważyć w 24 tygodniu. Boję się, że ta tendencja się utrzyma, zdołowałam się

Mi podoba się anex sport, ale czytałam bardzo duzo negatywnych komentarzy na temat spacerówki, że dziecko zjeżdza i cięzko ustawic pasy i odpuściłam. Chociaz podobno to kwestia wyregulowania, ale nie wiem czy by mi się chcialo w to bawic. Teraz wybieram pomiędzy wiekszym (bebetto holland) a mniejszych (cybex balios s). Czytałam wiele opinii na temat tych wózków i akurat oba spelniaja moje wymagania A czemu nie chcesz fotelika maxi cosi?
No patrz to nigdzie nie trafilam na opinie o tej spacerowce ze tak sie zjezdza poza tym dziwne bo ta spacerowka ma ten dodatkowy pas krokowy . Musze poczytac dokladniej bo chyba ten mi sie najbardziej podoba i ten material skorkowy ktory latwo wyczyscic a jednak rodzimy na jesien i zima przed nami to bloto,snieg,deszcz. Ta zamykana torba pod wozkiem tez mnie przekonuje mam pewnosc ze od sniegu czy blota nic mi sie nie zamoczy nie ubrudzi ,wiekszosc wozkow ma jednak otwarte kosze jedne glebsze inne plytsze ale jednak otwarte wiadomo to nie podstawa wozka ale jednak fajny plus
No i te dobre opinie o trudnych terenach ze dobrze sie sprawdza a dla mnie to wazne .
A fotelik chce ten kiddy w ktorym dziecko jezdzi w pozycji lezacej odpowiedniej dla malego kregoslupa i niestety jego nie da sie wpiac w maxi cosi a szkoda bo bym miala problem z glowy wozek ten co chce i fotelik tez no ale zawsze musi byc cos nie tak nie mozna miec wszystkiego niestety
Stary 2018-06-04, 13:38   #3508
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie póki co +3,5 kg w 23tc, ale zauważyłam, że waga zaczyna troszkę przyspieszać, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie Na tą chwilę jestem zadowolona. Ale patrząc na brzuszek np xboo to daleko mi do takiego, w luźnych bluzkach jestem jeszcze w stanie go ukryć. Każdy inny

Odnośnie butelek, też planuję KP ale kupiłam zestaw avent natural a smoczek lovi.
U mnie też nie jest jakiś bardzo duży ale luźne bluzki już delikatnie zaczynają się opinać na brzuszku także ciężko już go ukrywać i niektórzy nieśmiało podpytują czy jestem w ciąży
Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Miałam chyba z 5 różnych smoczków i kilka butelek od różnych firm. (prawie wszystkie dostałam). Moje dziecko było bardzo wybredne. Smoczek kształtem pasował mu jeden -zwykły avent. A butelki różnie - chwytał raczej od razu ale męczył go brzuszek i w sumie dopiero przy dr brownsie mu przeszło. No ale mógł to być zbieg okoliczności. ;-)
Czyli chyba trzeba będzie po porodzie szukać metodą prób i błędów

Stary 2018-06-04, 13:44   #3509
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie to samo pomyslalam u mnie 22 tydz a xboo mlodsza ciaza ciut jak porownam to mam bardzo maly i ja nadal ukryje bez problemu ciekawe od czego to zalezy?
U mnie niestety juz 5+ ale dlatego ze sobie pozwolilam ze slodyczami lodami itd gdy mi sie zrobilo lepiej takze moglam sie tego spodziewac wiec pretensje tylko do siebie
Teraz juz sie postawilam do pionu i waga stoi
Ciekawi mnie ile lacznie przytyje czy przekrocze 10kg ?
I jak to robia niektore osoby ktore tyja np 30 kg serio trzeba chyba caly dzien tylko jesc i sie nic nie ruszac przeciez to jest mega duzy przyrost

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:

Bezpiecznej podrozy
Co do silowni to obys miala czas i checi bo pewnie roznie to bedzie bywac
Stary 2018-06-04, 13:45   #3510
lykki
Zadomowienie

Xxboo - mega fotka!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości