![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
OLA miałam batonik ale co tam batonik jak w domu czekają zawaliste cienkie kiełbaski
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Dziele się znaleziskiem TANIO !!! Różne rodzaje pampersów pampersy 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 https://www.olx.pl/oferta/tanio-rozn...8-IDuqTQf.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
limonka84
|
Cytat:
![]() ![]() Tak jak napisała Gosia - magnez na skurcze. Ja biorę Magne B6. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://sklep.lupoline.pl/product,pl...del-1681,.html Drogaśna, ale podobno świetnie trzyma biust, a mój mocno rośnie w ciąży, na początku laktacji i zastanawiam się, czy nie zainwestować w coś porządnego. Bo po karmieniu moje piersi wyglądają kiepsko, nie chciałabym jeszcze im "dokładać". Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja biorę magneb6, też mnie chwytają skurcze w jednej łydce ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
Ten lekarz co chodziłem na NFZ pierwszy twierdził że z ust się liczy A mi wychodziło na 30 lipca. A ten mówi że z miesiączki i wychodzi na 23 lipca. Więc chyba ta będzie. Ja kupiłem magnez ale taki w biedronce do rozpuszczenia nie wiem czy się nadaje. No duży ciekawa ile będzie miał przy porodzie bo takie duże dziecko to masakra urodzić . Moja córka miała 3,5 ale jakoś boję się porodu z 1 szłam nieświadomie A teraz wiem co mnie czeka. Ok idę coś porobić później wpadnę 🙃
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zadomowienie
|
Ja też pokornie wróciłam do Magne B6 po ostatnim nocnym skurczu łydki
![]() ![]() T_89 kawał dziecia ![]() ![]() U mnie do szpitala wymagaja niewielu rzeczy, więc jak bedę mieć już wszystko kupione to zobaczymy czy torba którą mam nie jest za duża i będę kombinować. Po namyśle jednak kupuje od razu torbę do wózka - macie jakieś sprawdzone? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak jedziesz przez pół miasta autobusem do przychodni to bierz kanapki, bo prędzej czy później zemdlejesz z głodu gdzieś w busie i co wtedy. Ja mam 5 minut do przychodni, a jak z niej wracam to piekarnię zaliczam obowiązkowo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Wczoraj tylko wyżebrałam w lidlu obslugę bez kolejki, ale pani zamykała kasę, a ja miałam tylko loda, zapłaciłam kartą, żeby z resztą się nie bujała, a w kasie obok było z 15 osób z pełnymi wózkami. Zapytałam grzecznie, czy mogę jeszcze z tym lodem i się zgodziła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak z miesiączki na 23.07., to jesteś pierwsza w kolejce ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Ja nie pomogę, bo nie miałam i nie planuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
A co do toreb mam pytanie do tych, które już rodziły. Czy lepiej jest zabrać ze sobą jedną dużą torbę i w niej mieć wszystko, tylko logicznie ułożone (np. To co na poród na samej górze), czy lepiej podzielić na torbę na poród, torbę dla malucha i torbę dla siebie na później? Zastanawiam się nad tym, ale chyba lepiej jedna torba niż milion tobołków? Zawsze to chyba łatwiej się zebrać samej z domu w razie potrzeby (jakby mąż był w pracy akurat, przecież nie będzie siedział ze mną w domu i wyczekiwał)? Co myślicie?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
Nie odzywałam się przez weekend , jakoś nie miałam weny i czasu. Te upały dają mi w kość. Dziś u nas chłodniej to odżyłam. Ja jestem do tyłu jeszcze z wyprawką, jakoś straciłam wenę. Nie wiecie kiedy się zaczynają letnie wyprzedaże dzieciece w hm czy smyku ? Ale nasze dzieciaczki rosną, niektore to już naprawdę wypasione są, niektóre dzieci się rodzą z taką wagą. Ciekawa jestem ile mój synuś juz waży, ale wizyta dopiero za tydzień. Naprawdę długo ten miesiąc mi się wydaje między wizytami. Dobrze ,że później będę miała już częściej wizyty. Ja do szpitala będę brała torbę sportową - mam taką jak na foto. Nie chcę brać walizki. Mam nadzieję, że się zmieszczę - nie jest duża. Ja wolę mieć jedną torbę - w środku sobie wszystko popakuję w woreczki strunowe. 2 torby to za dużo wg mnie. Edytowane przez Aisza21 Czas edycji: 2018-06-05 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
limonka84
|
Ja też planuję mieć jedną torbę sportową, ale u mnie w szpitalu nie trzeba mieć prawie niczego dla dziecka więc spokojnie się ze wszystkim zmieszczę. Pomysł z woreczkami strunowymi jest bardzo fajny - wszystko widać, łatwo znaleźć. Ubrania na wyjście tż dowiezie ostatniego dnia, uszykuję mu wszystko, żeby nie szukał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
Też się zaopatrzyłam w woreczki strunowe, żeby zabrać ze 3 komplety ciuszków. Oprócz tego dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki i jakaś jedna tetra i nie wiem, czy brać rożek, jak ma być ciepło to lepiej pieluche bambusową, może położna nauczy mnie przynajmniej owijać dziecko, więc chyba nie potrzebuje osobnej torby
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, ja biorę tylko to, co niezbędne. 3 komplety ciuszków, pieluchy, chusteczki, kocyk/rożek, kosmetyczkę dla siebie, ręcznik,szlafrok, klapki, ręcznik papierowy, 2 koszule, stanik do karmienia, podpaski duże, majtki,skarpetki, wodę, może jakieś batoniki i oczywiście dokumenty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
T89 mam rozpuszczalny i tabletki wole ten pierwszy
SYLWIA mam tylko przystanek do przejechania jeden i jakieś 200m. Do tej koło wsi jeszcze długa droga żeby się przepisać może coś bliżej zimy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Kiedy się idzie na pierwsze ktg i jak to wygląda? Gin daje skierowanie i je w szpitalu w okienku pokazuje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Panterka, nie mam pojęcia, chyba jak się jest po terminie dopiero ![]() Nie przeprowadzasz się jednak do domu z partnerem i zostajesz z mamą w mieszkaniu ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
Na razie jest on w delegacji ja w mieszkaniu on z delegacji ja nie mam żadnych wizyt jadę tam do domu. Juz busem nie mogę jeździć bo musze psa zabierac ze sobą. No i zależy na ile jest jak 2 dni z dzisiejszym to przyjeżdża w środku nocy na wieś bo jada w 4-5(wszyscy z wiochy) a do mnie jak wstanie i załatwi na miejscu co trzeba.
#2962 |
Rozeznanie
|
Ja mialam ktg w 9 miesiacu co tydzień, czyli przed każdą wizytą
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Ale to gin mi daje skierowanie i z nim do szpitala do okienka się idzie?
#2964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
Hmm tyle że zapominasz że moja przychodnia dziwna i nawet usg nie robią żadnego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Idę dziś do sh ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2966 |
Zadomowienie
|
Zależy od lekarza z tym ktg. Najczęściej chyba dopiero od tp robią.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie ty mieszkasz w tym Lublinie? Bronowice czy mi się poplątało? Pójdź topolową, tam jest dobry lekarz. Położna szybko cię zapisze na wizytę. Polecam doktora Sikore. Powiedz o swoich wątpliwościach a wszystko Ci wyjasni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
OLA gorzej tatary. Na melgiewka chodzę bo najbliżej i najłatwiejszy dojazd puszka a szpital będzie lubartowska
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Wątpliwości nie mam żadnych tylko tak z ciekawości pytałam jak to z tym ktg jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2969 | ||
Raczkowanie
|
Próbowałam, poparzyłam sobie palce
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zadomowienie
|
Ja ktg miałam dopiero w 38tc. I w sumie nawet nie pamiętam czy miałam skierowanie. Na pewno na gbs to ze skierowaniem.
Mnie dziś jakoś muli. Młody nam w nocy harce urzadzał, a to do nas do łóżka a to do niego. Dobrze że u nas tak ciepło i mlody jest fanem dużej ilości pluszakow i spania bez przykrycia bo zasnelam na pół siedzaco u niego w łóżku oparta o te wszystkie miękkie rzeczy. Więc nie wiem czy ból głowy zwalić na zmianę pogody, bo w koncu na dworzu można posiedziec i jest nawet zimno. Czy na niewyspanie. Zaczęłam rano ambitnie od rozebrania pościeli i wyrzucenia na dwór, potem sobie spokojnie odkurzylam i pomylam podłogi a tu dopiero 11 z groszami. Pościele to ubierze mi mąż jak wróci z pracy więc teraz się chwilę wyciagam.. I może młodą spod żołądka wygonie bo prócz głowy Żołądek też coś mnie boli.. Mi z wyprawki została apteka do kliknięcia i koszule do karmienia. Tak na prawdę tylko na szpital więc nie będę mocno inwestować, ale te dwie rzeczy dopiero na lipiec, bo w czwartek jadę do ikei kilka rzeczy kupić, a koszule może mi kuzynka przywiezie jeśli znajdzie po sobie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.