Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-05, 07:55   #2941
Panterka1313
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

OLA miałam batonik ale co tam batonik jak w domu czekają zawaliste cienkie kiełbaski

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Dziele się znaleziskiem

TANIO !!! Różne rodzaje pampersów pampersy 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
https://www.olx.pl/oferta/tanio-rozn...8-IDuqTQf.html

Stary 2018-06-05, 07:56   #2942
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej ja też byłam na wizycie ostatnio. Mały waży 2,3 już duży jest, a termin mi wyszedł na 23 lipca aaaaaaaa!!! Boję się. Ej dziewczyny łapią mnie skurcze w mogę w nocy co mogę na to brać bo wizytę mam za 2 tyg. A i jeszcze mam pytanie l4 z zusu dostań po 30 dniach od złożenia dokumentów. No moja szefowa złożyła 7 tyle że później mi odeslala bo zus zobaczul ze nie ma pieczątki instytucji to oni liczą teraz te 30 dni od korekty czy 1 złożenia wie ktoś może?
O rany, jaki już duży!!! Na skurcze magnez

Stary 2018-06-05, 08:05   #2943
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja też byłam na wizycie ostatnio. Mały waży 2,3 już duży jest, a termin mi wyszedł na 23 lipca aaaaaaaa!!! Boję się. Ej dziewczyny łapią mnie skurcze w mogę w nocy co mogę na to brać bo wizytę mam za 2 tyg. A i jeszcze mam pytanie l4 z zusu dostań po 30 dniach od złożenia dokumentów. No moja szefowa złożyła 7 tyle że później mi odeslala bo zus zobaczul ze nie ma pieczątki instytucji to oni liczą teraz te 30 dni od korekty czy 1 złożenia wie ktoś może?
A na kiedy masz termin z om?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 08:29   #2944
limonka84
limonka84

Cytat:
Gratuluję jaki duży chłopak!

Tak jak napisała Gosia - magnez na skurcze. Ja biorę Magne B6.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 08:32   #2945
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/dobranocka-dyskret...ant=7226412758

zamówiłam takie w dwóch kolorach. Wyszłam z założenia, że czegokolwiek bym nie przymierzyła to i tak się sobie w niczym teraz nie podobam więc nie szukałam już dłużej.
Bardzo ładna ta koszula. Ja mam dwie z poprzedniej ciąży, wiadomo, już trochę zużyte, jedną z lidla a drugą z IF i teraz koleżanki mi poleciły taką:
https://sklep.lupoline.pl/product,pl...del-1681,.html
Drogaśna, ale podobno świetnie trzyma biust, a mój mocno rośnie w ciąży, na początku laktacji i zastanawiam się, czy nie zainwestować w coś porządnego. Bo po karmieniu moje piersi wyglądają kiepsko, nie chciałabym jeszcze im "dokładać".

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze luz z pakowaniem, bo u mnie ponad 80 dni do tp, ale właśnie sobie dzięki wam uświadomiłam, że brakuje mi.... samej torby W co się pakujecie? Chyba za jakąś sportową muszę się rozejrzeć, nie mam nic takiego, zawsze podróżuję z walizkami.
Ja chyba wezmę dużą sportową - poprzednio też jakąś taką miałam. Ona musi być jednak spora, bo trzeba mieć rzeczy dziecka (pieluchy, chusteczki, ubranka), swoje (bielizna, koszula na zmianę, kosmetyki, podkłady, awaryjny ręcznik itp.). Mnie na szafce przy łóżku mieściło się picie i coś do przekąszenia, cała reszta musiała w torbie.

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
U mnie 74 dni do tp, ale przejrzałam już ciuszki po małej i zrobiłam jedno pranie. W wolnej chwili poprasuję, od kiedy mam nowe żelazko z generatorem pary prasuję szybciej, a od kiedy słucham przy tym audiobooków, prasuję chętniej

Do pytania o torbę się podpinam, wcześniej pożyczałam, teraz nie wiem, jak dużą wziąć. Sportowej jako takiej nie mam, na wszelkie fitnessy i siłkę latałam z plecakiem albo naprawdę kompaktową torbą.
Ja zawsze oglądam filmy do prasowania Ale i tak nie lubię tego robić.

Cytat:
O, to faktycznie duży chłopaczek! Pewnie i tak będą brali pod uwagę termin z OM, prawda? Bo teraz dzieci już tak różnie rosną, że te przesunięte wg USG terminy chyba nie mają znaczenia?
Ja biorę magneb6, też mnie chwytają skurcze w jednej łydce

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 08:36   #2946
t_89
Zakorzenienie

Ten lekarz co chodziłem na NFZ pierwszy twierdził że z ust się liczy A mi wychodziło na 30 lipca. A ten mówi że z miesiączki i wychodzi na 23 lipca. Więc chyba ta będzie. Ja kupiłem magnez ale taki w biedronce do rozpuszczenia nie wiem czy się nadaje. No duży ciekawa ile będzie miał przy porodzie bo takie duże dziecko to masakra urodzić . Moja córka miała 3,5 ale jakoś boję się porodu z 1 szłam nieświadomie A teraz wiem co mnie czeka. Ok idę coś porobić później wpadnę 🙃
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 08:37   #2947
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Do 30 dni od korekty

Dokladnie, przeciagna jak sie da 🤣

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-05, 08:41   #2948
AndziaHa
Zadomowienie

Ja też pokornie wróciłam do Magne B6 po ostatnim nocnym skurczu łydki u nas znowu upał, zaraz się rozpłynę

T_89 kawał dziecia jak czytałam na fb mamy sierpniowe to moja dziewczynka na swój tydzień wypadała przy innych dosyć blado, ale ciągle w normie

U mnie do szpitala wymagaja niewielu rzeczy, więc jak bedę mieć już wszystko kupione to zobaczymy czy torba którą mam nie jest za duża i będę kombinować.

Po namyśle jednak kupuje od razu torbę do wózka - macie jakieś sprawdzone?

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 08:53   #2949
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Miałam fart gość z socjalnego mnie zobaczył na schodach bo krzesełka zajęte i ich wejściem mnie wziął przed czasem otwarcia.
Na krzywej korzystałam z karty a dziś pod zabiegowy drzwi nawet bym się nie dopchala od razu żeby karta machać.

Szukały żyły 20min i się przejęła pani bo pękła pierwsza siniak od razu na pół ręki i fontanna. Z drugiej ręki szukała tez długo

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Oby dojechać do domu przystanek jeść

Współczuję z szukaniem żył, u mnie panie w labo szczęśliwe bo wszystkie żyły na wierzchu. Na krzywej trzy pobrania, każde z innej
Jak jedziesz przez pół miasta autobusem do przychodni to bierz kanapki, bo prędzej czy później zemdlejesz z głodu gdzieś w busie i co wtedy. Ja mam 5 minut do przychodni, a jak z niej wracam to piekarnię zaliczam obowiązkowo

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Przecież masz coś takiego jak karta ciąży i to jest podstawą do pierwszeństwa, i odrobina kultury i wchodzisz od razu.

No właśnie wystarczy poprosić o pierwszeństwo u mnie kultura nawet, bo ostatnio stanęłam w kolejce, bo było tylko z 5 osób, a i tak mnie sami przepuścili na przód kolejki.
Wczoraj tylko wyżebrałam w lidlu obslugę bez kolejki, ale pani zamykała kasę, a ja miałam tylko loda, zapłaciłam kartą, żeby z resztą się nie bujała, a w kasie obok było z 15 osób z pełnymi wózkami. Zapytałam grzecznie, czy mogę jeszcze z tym lodem i się zgodziła

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 08:53   #2950
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Dokladnie, przeciagna jak sie da 🤣

Właśnie wiem czekam i nic A tej pieczątki nie zobaczyłam głupia ja i mam za swoje .,😭😭😭
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 08:56   #2951
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Ten lekarz co chodziłem na NFZ pierwszy twierdził że z ust się liczy A mi wychodziło na 30 lipca. A ten mówi że z miesiączki i wychodzi na 23 lipca. Więc chyba ta będzie. Ja kupiłem magnez ale taki w biedronce do rozpuszczenia nie wiem czy się nadaje. No duży ciekawa ile będzie miał przy porodzie bo takie duże dziecko to masakra urodzić . Moja córka miała 3,5 ale jakoś boję się porodu z 1 szłam nieświadomie A teraz wiem co mnie czeka. Ok idę coś porobić później wpadnę 🙃
Najdokładniejszy jest ponoć ten z USG I trymestru, później dzieci już tak różnie rosną, że lekarze tak tylko dla szacunku podają. I generalnie, jeśli nie ma dużej rozbieżności w terminach to patrzą na OM. Ja poprzednio miałam z OM chyba 9.10, z I USG wychodził 15-17.10 i i tak patrzyli na OM tylko.
To jak z miesiączki na 23.07., to jesteś pierwsza w kolejce

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Po namyśle jednak kupuje od razu torbę do wózka - macie jakieś sprawdzone?
[/URL]
Ja nie pomogę, bo nie miałam i nie planuję.

mama 2015 i 2018

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-05, 09:03   #2952
sylwia1906
Zadomowienie

A co do toreb mam pytanie do tych, które już rodziły. Czy lepiej jest zabrać ze sobą jedną dużą torbę i w niej mieć wszystko, tylko logicznie ułożone (np. To co na poród na samej górze), czy lepiej podzielić na torbę na poród, torbę dla malucha i torbę dla siebie na później? Zastanawiam się nad tym, ale chyba lepiej jedna torba niż milion tobołków? Zawsze to chyba łatwiej się zebrać samej z domu w razie potrzeby (jakby mąż był w pracy akurat, przecież nie będzie siedział ze mną w domu i wyczekiwał)? Co myślicie?

Stary 2018-06-05, 09:04   #2953
Aisza21
Wtajemniczenie

Witam,

Nie odzywałam się przez weekend , jakoś nie miałam weny i czasu. Te upały dają mi w kość. Dziś u nas chłodniej to odżyłam.

Ja jestem do tyłu jeszcze z wyprawką, jakoś straciłam wenę.

Nie wiecie kiedy się zaczynają letnie wyprzedaże dzieciece w hm czy smyku ?

Ale nasze dzieciaczki rosną, niektore to już naprawdę wypasione są, niektóre dzieci się rodzą z taką wagą.

Ciekawa jestem ile mój synuś juz waży, ale wizyta dopiero za tydzień. Naprawdę długo ten miesiąc mi się wydaje między wizytami. Dobrze ,że później będę miała już częściej wizyty.

Ja do szpitala będę brała torbę sportową - mam taką jak na foto. Nie chcę brać walizki. Mam nadzieję, że się zmieszczę - nie jest duża. Ja wolę mieć jedną torbę - w środku sobie wszystko popakuję w woreczki strunowe. 2 torby to za dużo wg mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1364317877.jpg (32,1 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Aisza21
Czas edycji: 2018-06-05 o 09:05
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 09:28   #2954
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
A co do toreb mam pytanie do tych, które już rodziły. Czy lepiej jest zabrać ze sobą jedną dużą torbę i w niej mieć wszystko, tylko logicznie ułożone (np. To co na poród na samej górze), czy lepiej podzielić na torbę na poród, torbę dla malucha i torbę dla siebie na później? Zastanawiam się nad tym, ale chyba lepiej jedna torba niż milion tobołków? Zawsze to chyba łatwiej się zebrać samej z domu w razie potrzeby (jakby mąż był w pracy akurat, przecież nie będzie siedział ze mną w domu i wyczekiwał)? Co myślicie?
Ja przed porodem leżałam na patologii, ale miałam wszystko w jednej torbie, czyli te rzeczy na bieżąco i do porodu. Dla dziecka mąż dowiózł później i przepakowałam to już po porodzie do jednej znów.

mama 2015 i 2018
Stary 2018-06-05, 09:39   #2955
limonka84
limonka84

Ja też planuję mieć jedną torbę sportową, ale u mnie w szpitalu nie trzeba mieć prawie niczego dla dziecka więc spokojnie się ze wszystkim zmieszczę. Pomysł z woreczkami strunowymi jest bardzo fajny - wszystko widać, łatwo znaleźć. Ubrania na wyjście tż dowiezie ostatniego dnia, uszykuję mu wszystko, żeby nie szukał.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 09:41   #2956
sylwia1906
Zadomowienie

Też się zaopatrzyłam w woreczki strunowe, żeby zabrać ze 3 komplety ciuszków. Oprócz tego dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki i jakaś jedna tetra i nie wiem, czy brać rożek, jak ma być ciepło to lepiej pieluche bambusową, może położna nauczy mnie przynajmniej owijać dziecko, więc chyba nie potrzebuje osobnej torby w domu naszykuje mężowi jeszcze kilka kompletów ubrań w razie czego i to co na wyjście dla mnie i małej, żeby nas nie stylizował lepiej:p jak ja mam 10 min do szpitala to nie ma potrzeby brać pół domu bo zawsze mi ktoś dowiezie czysty ręcznik, wodę, czy ubranka. Z tego co zauważyłam w szpitalu nawet nie ma miejsca na te wszystkie fanty

Stary 2018-06-05, 09:49   #2957
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Też się zaopatrzyłam w woreczki strunowe, żeby zabrać ze 3 komplety ciuszków. Oprócz tego dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki i jakaś jedna tetra i nie wiem, czy brać rożek, jak ma być ciepło to lepiej pieluche bambusową, może położna nauczy mnie przynajmniej owijać dziecko, więc chyba nie potrzebuje osobnej torby w domu naszykuje mężowi jeszcze kilka kompletów ubrań w razie czego i to co na wyjście dla mnie i małej, żeby nas nie stylizował lepiej:p jak ja mam 10 min do szpitala to nie ma potrzeby brać pół domu bo zawsze mi ktoś dowiezie czysty ręcznik, wodę, czy ubranka. Z tego co zauważyłam w szpitalu nawet nie ma miejsca na te wszystkie fanty

U nas dla dziecka trzeba było mieć tylko pieluchy i mokre chusteczki jak boję się myć pod kranem. Ja miałam też laktator zupełnie niepotrzebny bo w razie czego były na stanie, miałam octanisept i jeszcze jakieś pieluchy tetrowe ręcznik.... Nie miałam ubranek. Teraz zabiorę ręcznik, pieluchy jednorazowe - 10 na start i tak każda mama dostaje. Wezmę jeden zestaw ubranek bo przy pierwszym dziecku raz dostałam za duże i było mi aż nie wygodnie. Więc na to to zwykła siatka nie torba. A rzeczy na wyjście przyniesie mąż w foteliku

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 09:49   #2958
Aisza21
Wtajemniczenie

Dokładnie, ja biorę tylko to, co niezbędne. 3 komplety ciuszków, pieluchy, chusteczki, kocyk/rożek, kosmetyczkę dla siebie, ręcznik,szlafrok, klapki, ręcznik papierowy, 2 koszule, stanik do karmienia, podpaski duże, majtki,skarpetki, wodę, może jakieś batoniki i oczywiście dokumenty.
Stary 2018-06-05, 09:56   #2959
Panterka1313
Zadomowienie

T89 mam rozpuszczalny i tabletki wole ten pierwszy

SYLWIA mam tylko przystanek do przejechania jeden i jakieś 200m. Do tej koło wsi jeszcze długa droga żeby się przepisać może coś bliżej zimy

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Kiedy się idzie na pierwsze ktg i jak to wygląda? Gin daje skierowanie i je w szpitalu w okienku pokazuje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-05, 10:00   #2960
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
T89 mam rozpuszczalny i tabletki wole ten pierwszy

SYLWIA mam tylko przystanek do przejechania jeden i jakieś 200m. Do tej koło wsi jeszcze długa droga żeby się przepisać może coś bliżej zimy

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Kiedy się idzie na pierwsze ktg i jak to wygląda? Gin daje skierowanie i je w szpitalu w okienku pokazuje?

Panterka, nie mam pojęcia, chyba jak się jest po terminie dopiero Ja nie miałam żadnego ktg w pierwszej ciąży - dopiero jak pojechałam rodzić to na porodówce mnie podpięli pod ktg.

Nie przeprowadzasz się jednak do domu z partnerem i zostajesz z mamą w mieszkaniu ?
Stary 2018-06-05, 10:09   #2961
Panterka1313
Zadomowienie

Na razie jest on w delegacji ja w mieszkaniu on z delegacji ja nie mam żadnych wizyt jadę tam do domu. Juz busem nie mogę jeździć bo musze psa zabierac ze sobą. No i zależy na ile jest jak 2 dni z dzisiejszym to przyjeżdża w środku nocy na wieś bo jada w 4-5(wszyscy z wiochy) a do mnie jak wstanie i załatwi na miejscu co trzeba.

Stary 2018-06-05, 10:13   #2962
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Panterka, nie mam pojęcia, chyba jak się jest po terminie dopiero Ja nie miałam żadnego ktg w pierwszej ciąży - dopiero jak pojechałam rodzić to na porodówce mnie podpięli pod ktg.

Nie przeprowadzasz się jednak do domu z partnerem i zostajesz z mamą w mieszkaniu ?
Ja mialam ktg w 9 miesiacu co tydzień, czyli przed każdą wizytą
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 10:14   #2963
Panterka1313
Zadomowienie

Ale to gin mi daje skierowanie i z nim do szpitala do okienka się idzie?

Stary 2018-06-05, 10:17   #2964
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Ale to gin mi daje skierowanie i z nim do szpitala do okienka się idzie?

U mnie bez żadnego skierowania bylo. Przed wizytą szlam do położnej i mowilam że ja na ktg, podpinala mnie a potem z wynikami do gabinetu do lekarza
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 10:23   #2965
Panterka1313
Zadomowienie

Hmm tyle że zapominasz że moja przychodnia dziwna i nawet usg nie robią żadnego

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Idę dziś do sh tylko kuriera ogarnę do 14. Mam nadzieje że szybciej dupe ruszy

Stary 2018-06-05, 10:24   #2966
sylwia1906
Zadomowienie

Zależy od lekarza z tym ktg. Najczęściej chyba dopiero od tp robią.

Stary 2018-06-05, 10:28   #2967
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Hmm tyle że zapominasz że moja przychodnia dziwna i nawet usg nie robią żadnego

Jak nic się nie dzieje w ciąży to nie chodzisz na ktg. U mnie przed wejściem do gabinetu bada tylko tętno płodu. Usg tylko te zalecane. Pierwsze ktg miałam w szpitalu - lekarz kazał się zgłosić w dniu planowanego terminu porodu, wtedy robią już regularnie.
Gdzie ty mieszkasz w tym Lublinie? Bronowice czy mi się poplątało? Pójdź topolową, tam jest dobry lekarz. Położna szybko cię zapisze na wizytę. Polecam doktora Sikore. Powiedz o swoich wątpliwościach a wszystko Ci wyjasni

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 10:32   #2968
Panterka1313
Zadomowienie

OLA gorzej tatary. Na melgiewka chodzę bo najbliżej i najłatwiejszy dojazd puszka a szpital będzie lubartowska

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Wątpliwości nie mam żadnych tylko tak z ciekawości pytałam jak to z tym ktg jest

Stary 2018-06-05, 10:38   #2969
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość

Ja zawsze oglądam filmy do prasowania Ale i tak nie lubię tego robić.
Próbowałam, poparzyłam sobie palce

Cytat:

Ja miałam 2 torby poprzednio, jedną do porodu, drugą z resztą rzeczy, ale teraz wezmę jedną torbę, łatwiej się połapać w zawartości. T-shirt do porodu skradnę mężowi, potem się wyrzuci. Koniecznie muszę zabrać skarpetki, ostatnio było mi zimno. Po wszystkim dostałam takich dreszczy, że przynieśli mi kołdrę.

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Jak nic się nie dzieje w ciąży to nie chodzisz na ktg. U mnie przed wejściem do gabinetu bada tylko tętno płodu. Usg tylko te zalecane. Pierwsze ktg miałam w szpitalu - lekarz kazał się zgłosić w dniu planowanego terminu porodu, wtedy robią już regularnie.

W poprzedniej ciąży miałam ktg jakoś chyba od 36 tc przed każdą wizytą, co 2 tygodnie, ale to było prywatnie.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 10:40   #2970
alingles
Zadomowienie

Ja ktg miałam dopiero w 38tc. I w sumie nawet nie pamiętam czy miałam skierowanie. Na pewno na gbs to ze skierowaniem.

Mnie dziś jakoś muli. Młody nam w nocy harce urzadzał, a to do nas do łóżka a to do niego. Dobrze że u nas tak ciepło i mlody jest fanem dużej ilości pluszakow i spania bez przykrycia bo zasnelam na pół siedzaco u niego w łóżku oparta o te wszystkie miękkie rzeczy.
Więc nie wiem czy ból głowy zwalić na zmianę pogody, bo w koncu na dworzu można posiedziec i jest nawet zimno. Czy na niewyspanie.
Zaczęłam rano ambitnie od rozebrania pościeli i wyrzucenia na dwór, potem sobie spokojnie odkurzylam i pomylam podłogi a tu dopiero 11 z groszami.
Pościele to ubierze mi mąż jak wróci z pracy więc teraz się chwilę wyciagam..
I może młodą spod żołądka wygonie bo prócz głowy Żołądek też coś mnie boli..

Mi z wyprawki została apteka do kliknięcia i koszule do karmienia. Tak na prawdę tylko na szpital więc nie będę mocno inwestować, ale te dwie rzeczy dopiero na lipiec, bo w czwartek jadę do ikei kilka rzeczy kupić, a koszule może mi kuzynka przywiezie jeśli znajdzie po sobie..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości