|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lutowe 2018 cz. 2
Cytat:
masować, masować, masować, myć, myć,myć. Jak nie przejdzie to będa nam po 10 miesiącu odtykac kanalik. Mieliśmy dwa antybiotyki na oko, ale to nic nie daje. Cały czas wraca, a nie możemy też ciągle brać. Teraz znowu tydzień dawałam krople i nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta dzieci na szczęście mam luksus ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
mi mąż już przywiózł jedną dynie ze wsi Ja dynie kroje w kostkę i mroze , później po kostce czy dwie wyjmuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
U bywają i noce gdzie karmię co godzinę. Teraz w dzień je co 1,5-2h, aż mi się wydaje że nie mam mleka
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały strasznie charczec jak by mu ślina zalecala w gardle, też tak macie ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam zupę z pieczonej dyni ![]() Cytat:
A co do zabezpieczeń to popełniłam ten błąd przy najstarszej. Wszystkie rogi wyoklejane i jedne i tak spadły a inne trzymały się tak mocno, że być problem ściągnąć. A uderzy się o kant i 5-10 latek... Zabezpieczenia w szafkach/szufladach działały jak magnes, były bardziej interesujące niż zawartość. Po maks kilku dniach miała każde jedno zabezpieczenie rozpracowane. Przy drugiej postawiłam na taktykę "wszystko co mogłaby zjeść schować wyżej" i jakoś się udało. Kontakty miałam też przy najstarszej pozabezpieczane i to samo, tylko ją do nich ciągneło, żeby to wyciągać ;-) ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodki Jezu, Misiek wazy 8160
![]() ![]() (w czwartek kończy 16 tygodni). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Figa, ogolnie i dzieci też Malpka, dobry pomysl z tą dynią w kostkach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze niedawno mało przybierał a teraz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Wtajemniczenie
|
4200 urodzeniowa zobowiązuje
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3377 |
|
Raczkowanie
|
Mamy lutowe 2018 cz. 2
Dziewczyny powoli wracam do rzeczywistości, ostatnie 1,5tyg to jakaś masakra. Mamy regres snu, od kilku dni Antek śpi do 24-1, a później potrafi się budzić nawet co godzinę, dziś już się poddałam i wylądował u nas w łóżku. Poza tym włosy wypadają mi garściami, aż się dziś popłakałam jak brałam prysznic. Biorę Vitapil Mama praz używam szamponu i odżywki z Biotebalu, ale na razie zero poprawy. Pójdę chyba zrobić sobie jeszcze morfologię i TSH. W niedziele mieliśmy pierwsza rocznice ślubu, pojechaliśmy na weekend do hotelu, w którym mieliśmy wesele, niestety synek nie pozwolił nam poświętować. Mamy także bunt na wózek, nie chciałabym jeszcze przekładać Antka do spacerówki, bo wydaje mi się za mały. Kupiłam dziś taki łuk z zabawkami, którym można zaczepić na gondole, zobaczymy może to coś pomoże.
A i wkońcu zmotywowałam się do wysłania zdjęć do wywołania, wybrałam 200 z jakiś 600. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez luga Czas edycji: 2018-06-05 o 19:03 |
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie co do wypadajacych włosów-zauwazylam ze za uszami mam normalnie wielkie przerzedzone zakola tak mi wypadly masakra
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest co nosić![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Może to skok. Oby szybko minęło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co mnie przeraża? Że z tego co kojarzę to nasze dzieci szły prawie łeb w łeb Aż jestem ciekawa ile ma moja "mała". Dowiem się pewnie dopiero na szczepieniu 19.06Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo włosów, jakiś czas temu pisałam że nie wypadają mi, są gęstsze niż przed ciążą i zapeszyłam. Ostatnio tak mi lecą podczas czesania. Jak przejadę dłonią nie, ale na szczotce jest ich mnóstwo
![]() Powiem Wam, że strasznie boję się czwartkowej szczepionki. Może to głupio zabrzmi ale mam wrażenie że wszystko za dobrze się układa. Synek jest zdrowy, nic mu nie dolega, jest złotym dzieckiem, grzeczny, wszystko mogę przy nim zrobić. Mam jakiegoś schiza, że po szczepionce będzie coś nie tak bo mam za dobrze i musi się "wyrównać" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialas tak przed ciąża? Jak nie to szukaj przyczyny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana, Twoja Niunia miała 3020 jak się urodziła. Nie sadze, żeby tyle zmasowala żeby dogonić Miska ![]() Policzyłam, ze Młody w 2 miesiące przykoksowal 2,5 kg To dużo, czy normalnie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Klaudetka,moja też patrzy w piersi. Mądre te dzieci
![]() Figa, ładna waga ![]() Klaudetka, co do tego czy dasz radę coś zrobić przy raczkującym dziecku, to tak naprawdę zależy od dziecka. Przy jednym zrobisz, przy innym nie. Ja zajmowałam się bratankiem jak miał pół roku do drugiego roku życia o było ok. Ale różnie bywa. I nie stosowaliśmy żadnych zabezpieczeń na kanty, szafki, itp. Tak jak dziewczyny mówią, to działa jak magnes. A prędzej czy później dziecko się nauczy. Tylko warto pochować wartościowe i małe rzeczy w razie więcej. Love, ja nie znoszę robić przetworów. Jedyne co robię to syrop z czarnego bzu. I chyba będę wszystko kupować. Ewentualnie pomrożę trochę warzyw i owoców.. Shelby, kurcze, za szybko na przewroty na brzuch? Moja non stop się kręci. Co gorsze, chyba zapomniała jak się przekręcić z brzucha na plecy i jak się zmeczyu to się drze. Super, że z bioderkami wszystko ok. My też ciągle mamy przemywać i masować oczko. Mała strasznie się przy tym denerwuje i tym bardziej mi się odechciewa jak nie widać efektu ale wizja odtykania kanalika jeszcze mniej mi się podoba.Magdalena ale koks z synka i z Ciebie pewnie też, jak go nosisz ![]() Luga, chyba większość dzieci ma teraz jakoś problem ze snem. Oby szybko się poprawiło. Jak trzeba to bierz go do siebie i wyśpij się porządnie. Włosy będą wypadać tak czy siak. Żadne szampony, odżywki itp. nie pomogą. Co ma wypaść to wypadnie. Gdzie wywołujesz zdjęcia? Ja też bym musiała w końcu coś zamówić Karska, nawet tak nie myśl. Wszystko będzie dobrze! U nas znowu cyrk z usypianiem. Nie wiem co jest. Płacz, krzyk, nagle zaczyna się bawić albo śmiać, za chwilę znowu krzyk. Potem jest już tak zmęczona że nie umie usnąć i się jeszcze bardziej nakręca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się znowu martwie że moja za mało przybiera:/ wizyta u lekarza dopiero na 4 miesiące czyli za dwa tygodnie. Waga łazienkowa pokazuje 5260 a na dwa miesiące ważyła 4700
Za to rośnie w długość urodzona 45cm a na dwa miesiące było 58cm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3387 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Empik Foto. Polecam, dobra jakość i ceny przystępne ![]() Tak niby wiem, że co ma wypaść to wypadnie, ale wydaje mi się, że u mnie to wypadanie jest nadmierne. Boje się, że zaraz będę łysa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dużo. Jak to wyglada na siatkach centylowych. |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa i poszłam dzisiaj do Lidla, myślałam że już nic nie kupię. A dużo było ubranek. Kupiłam małej dwie paczki bodziaków i spodnie lniane. Legginsy chciałam jeszcze ale już same duże zostały
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Wy tu o tych siatkach a ja się kompletnie na tym nie znam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

Będziemy próbowali teraz pracować nad jej brakiem szyi. Mam nadzieję że coś w końcu ruszy...
masować, masować, masować, myć, myć,myć. Jak nie przejdzie to będa nam po 10 miesiącu odtykac kanalik. 

mi mąż już przywiózł jedną dynie ze wsi
05.07.2008 

To dużo, czy normalnie?