|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Melduje się z glukozy, nie pozwolono mi użyć tej cytrynowej
dali mi swoją ta zwykła dla kogoś kto nie przepada za słodkim może być ciężko to wypić. Ale Pani, która pobierała próbowała mnie skutecznie zagadywać i jej rada było nie wąchać ani nie smakować tylko do dna Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
ja na"szczescie"nie musze aktualnie robic glukozy, nie wiem od czego to zależy jedynie mi kazal mocz/krew zbadać
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12 czerwca mam wizytę to może wtedy mi zleci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie sam lekarz mówił żebym kupiła cytrynowana albo wzięła ze sobą dwie cytryny. Ciekawe czy mnie pozwolą .... ale ja dopiero za jakieś 3 tyg będę robić. No wizytę mam za 4 dopiero - lekarz się mi urlopuję ;D Lianeska to dobrze zostałam uratowana ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3635 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak pochodzę to tez nie wyrabiam. Najgorzej z prawej strony. Po urlopie idę do lekarza niech coś zaleci. Ból nie raz taki ze nie mogę wstać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
||||
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
A to mój brzusio ale trochę w cieniu 20180606_092720.jpeg
Gesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
takie body beda ok na poczatek? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0244269016.html i z jakiego materialu najlepiej brać piżamki? ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
a w lipcu ostatnie prenatalne
|
|
|
#3638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Drugie pobranie za mną, czekamy na trzecie i do domu junior zaczyna podkopywać chyba cukier mu uderzył Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Izaa zmieniły się wytyczne i juz nie można dodawać soku z cytryny ani mieć smakowej. Nie wszystkie laboratoria wiedzą o tym. Pewnie tylko te większe. Najważniejsze że masz już za sobą. Ja dostałam zlecenie od lekarza i Idę 30.06 dopiero
![]() Cytat:
więc przede wszystkim materiały naturalne. Bawełną jest ok. Body z hm sa bardzo fajne. Na sam początek miałam bodziaki z hm te kopertówe bo nie trzeba przez głowę przeciągać ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Mila 23 no właśnie tez zadaje sobie te pytanie co jest
kiedyś się szło na ściąganie koloru i farbowanie za 120 zł a teraz 250-350. Salony pozmieniały nazwy na atelier i się cenią. A czasem wychodzisz zakupach na głowie. Dlatego zamówiłam wczoraj moja sprawdzona farbę która robiłam stary blond i się zafarbuję. Najwyżej te pasma włosów które wyjdą gorzej poprawie. Kiedyś tez tak dochodziłam do mojego idealnego blondu i się udało. I zapłaciłam 35 zł..... Kurczę zalamalyscie mnie trochę ta smakową glukoza ..... ja nie przepadam za słodkim dla mnie nawet słodzona herbata to już za dużo...... będę musiała zadzwonić do lab i się zapytać Wczoraj dopiero odebrałam wielka siatę rzeczy od kuzynki i jestem zakochana dostałam piękne ciepłe sweterki, pajace, sukIMG_2955.jpgIMG_2954.jpgieneczki ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-06-06 o 09:19 |
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, dziwne z tą smakowa glukoza, ja robiłam w Diagnostyce więc w dużym labie i nic babka nie mówiła. Mam wyniki, po 2h cukier 104 więc pięknie i brak cukrzycy ciążowej (norme miałam do 140)
![]() Mila, kolejna śliczna zgrabna mamuśka ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- xboo, ale śliczności |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyniki na 15 więc uda mi się odebrać przed wizytą u lekarza bo następna koniec czerwca więc trochę pozno by już było na glukozę a jeszcze przeciwciała musiałam robić ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ae zgrabna mamusia ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
troche sie obawiam nie tego slodkiego a samego braku jedzenia, niestety rano aby nie bylo mi niedobrze musze cos zjesc
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Rozeznanie
|
Mila 23 figurka super. Pewnie tak juz zostanie. A w ogóle wczoraj w dzien dobry tvn bylo o tyciu w ciąży i wielkości brzuszków. No i oczywiscie to indywidualna kwestia i u niektorych kobiet nawet do konca moze byc brzuszka nie widac i wielkosc brzucha nie ma zwiazku z wielkością dzidziusia zazwyczaj, w kolejnych ciążach czesto brzuch jest wiekszy niz w pierwszej ale to tez nie reguła. A co do tycia, jesli jestesmy zdrowe i mamy prawidlowe BMI przed ciąża to tylko od nas zalezy ile przytyjemy czyli od tego co jemy. Takze jak pojemy tak bedziemy mialy
( wiadomo poza sytuacjami chorobowymi, wielowodzie itp)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Xxboo ja biore chelamag b6 2x dziennie. Podobno lepiej sie wchlania niz zwykly tlenek wedlug mojej gin. Mowila ze albo chelat albo cytynian magnezu. I warto brac bo rozluźnia mieśnie przeciwskurczowo dziala no i dzidzia z nas wyciaga ten magnez stad skurcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze z Nuk miałam małą na wodę i też super się sprawdziła. Smoczek u nas w sumie nie był używany i też Nuk ale to osobista kwestia bo teraz tyle tego na rynku że głowa boli.Cytat:
za wizytę i synka Cytat:
biorę zwykły magnez. ładne ubranka xxboo ![]() ehh Esti my też mieliśmy 8 rocznicę ślubu 29.05, także piątka i najlepszego Odnośnie badania z glukozą, ja dostanę dopiero na następnej wizycie zlecenie, ale z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży wypiłam to bez problemu. Więc chyba nie było takie złe A w ogóle to mnie lekarz mówił że robi się między 24-28 tc więc dziwię się że wy już robicie co niektóre :confus ed:A ja wczoraj byłam w rossmannie i były ubranka niemowlęce w cenie na do widzenia, i poczyniłam pierwsze zakupy, uwaga Body kopertowe 4,99 dwupak skarpetek 0,99gr pieluszka z ceratką taka pod pupkę 0,99gr no żal było nie brać ![]() takie zakupy to sama przyjemność.
|
|||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trochę wczoraj siedziałam na necie w związku z tymi butelkami. I teraz sama nie wiem właśnie co i jak bo ponoć TT wchodzi do standardowego podgrzewacza..... tylko trzeba mieć ten ich bo butelki są szersze niż standardowe. I ponoć smoczek do butelki często się zapada bo jest miękki .... inni znów piszą ze jest super ekstra.
Dla mnie temat ciężki bo będę karmić naprzemiennie, piersią i butelka i chce taka żeby dziecku nie było zbyt łatwo żeby chciało potem z piersi pic dalej ;( i tutaj najlepsze opinie ma AVENT NATURAL Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3648 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ktoś pytał o wózek Bexa - ja mam Bexa Ultra (dokładnie taki: http://allegro.pl/bexa-2018-lekki-wo...146994149.html kolor pod komodę ) i miałam do wyboru ten, jakiś model Bebetto a zastanawiałam się też nad Cybexem Baliosem S albo M. Przejrzałam opinie i te wózki Bexa miały naprawdę dobre, nie spotkałam się z opinią, że komuś się zepsuł, coś odpadło, a ktoś napisał, że jakość jest porównywalna z jakością Cybexów. No i miał wszystko to, co chciałam (dużą budę, pompowane koła, montowanie spacerówki przód/tył itd.), jest też stosunkowo lekki, bo gondola waży 12kg, a spacerówka 13 (w sklepie podnosiłam po kolei mnóstwo wózków i Adamexy i Bebetto i wiele innych były cięższe). Cybex też w sumie spełniał wymagania, ale na niego musiałabym więcej wydać, więc ekonomia wzięła górę Myślę, że jeśli ten Bexa Ideal New spełnia Twoje wymagania pod względem wyposażenia, to bierz!
Edytowane przez mwmwm91 Czas edycji: 2018-06-06 o 10:23 |
||||
|
|
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię za 3 tyg i znów robię toksoplazmozę i coombsa drugiego i wdam pewnie majątek pewnie ze 100 zł nie moje. TZ załamany bo gin zabronił nam oficjalnie seksow, kazał śpię radzić inaczej hahaha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Zapisałam. Kupię sobie dzięki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3651 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II66
Cytat:
Cytat:
Co do glukozy, to właśnie dzisiaj była kumpela z naszej ciążowej tròjcy. Mòwiła, że w naszym laboratorium (jednym z większych w mieście) można glukozę cytrynową albo pòł cytryny do zwykłej. Za moich poprzednich glukoz nie było to dopuszczalne, zresztą o smakowej jeszcze wtedy nie wiedziałam. Właśnie się pierze ostatnia partia ciuszkòw dla Małej. Mam ich tyle, że podzielę się z koleżanką, bo pewnie i tak jeszcze dostanę albo dokupię ![]() Pòki co robimy w domu totalne czystki, bo za miesiąc remont i zaczynamy zakupy :/
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
kopertowe to są np takie? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0592009002.html i na jesien najlepiej pewnie dlugi rekaw?
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2018-06-06 o 10:32 |
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, mam taki problem. Dostałam pismo z ZUS, że z powodu spóźnienia dostarczenia zwolnienia lekarskiego mam za dwa dni obniżony zasiłek o 25%. To tylko dwa dni, ALE ja nie spóźniłam się z dostarczeniem, więc nie rozumiem skąd ta decyzja? Zwolnienie było wystawione 10 maja, 14 maja wysłałam polecony priorytet, na e-monitoringu poczty polskiej jest, że dostarczono 15 maja o 14.45, czyli 5 dnia. A w piśmie z ZUS jest, że dostarczono 18 maja. Nie rozumiem tego. Czy może być tak, że tego 15 maja jest, że dostarczono, a nie dostarczono, tylko próbowano dostarczyć, a nikt nie odebrał, tylko leżało na poczcie do 18? Raczej wtedy by było, że dostarczono 18, prawda? Bo to ja mam 7 dni, żeby dostarczyć pracodawcy, tak? A jak pracodawca zwleka z doniesieniem zwolnienia do ZUS, to nie powinien mi obniżyć zasiłku, nie? W piśmie jest napisane, że mogę się odwoływać poprzez ZUS do sądu, nie wiem czy jest sens, ale z drugiej strony ja nie zawiniłam.
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zus to ...nie bede pisac, kochana ja bym dzwonila najpierw odrazu o co im chodzi, ewentualnie jak masz ich blisko podejsc p.s ja zawsze do 7dni dostarczam pracodawcy (elektronicznie gin wystawia) i nie ma problemu
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2018-06-06 o 11:00 |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, chętnie do was dołączę
termin z USG mam na 18.10 Od tygodnia wiem, że będę miała synka, mały do tej pory skutecznie się zasłaniał. W poniedziałek byłam na USG 3d i tam z kolei pokazał, że jest chłopcem, ale buźkę zakrył rączkami ![]() Jedyne co mnie martwi, to fakt, że nie widać u mnie brzucha, wyglądam jakbym przytyła, natomiast jeśli ktoś mnie nie zna na pewno nie powiedziałby, że za mną połowa ciąży. Mam nadzieję, że doczekam się brzuszka, a póki co cieszę się tym, że czuję jak mały się rusza
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow szok nie wiedziałam ze tak Mogą ?! Przecież mi pracodawca zwolnienie z litego dostarczył w kwietniu dopiero do ZUS ..... i nic mi nie obniżyli. Zazwyczaj jest tak ze za dzień dostarczenia gdziekolwiek czegokolwiek uznaje się datę stempla pocztowego czyli dnia kiedy wysyłasz list. Ale nie wiem czy wszyscy tak to widza. I tak masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia do pracodawcy (pracodawca na zwolnieniu musi napisać informacje czy zwolnienie było dostarczone w terminie) a pracodawca zwolnienie do ZUS musi dostarczyć NIEZWŁOCZNIE, ale nigdzie nie jest uregulowane ile to jest dni Cytat:
Z powodu szwu powiedział ze lepiej tak nic nie drażnić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

dali mi swoją ta zwykła

jak pochodzę to tez nie wyrabiam. Najgorzej z prawej strony. Po urlopie idę do lekarza niech coś zaleci. Ból nie raz taki ze nie mogę wstać.
oby do środy...

dostałam piękne ciepłe sweterki, pajace, suk

( wiadomo poza sytuacjami chorobowymi, wielowodzie itp)
i jeszcze z Nuk miałam małą na wodę i też super się sprawdziła. Smoczek u nas w sumie nie był używany i też Nuk ale to osobista kwestia bo teraz tyle tego na rynku
za wizytę i synka
ehh
:confus ed: