|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lutowe 2018 cz. 2
Magda powiem Ci ze tez mam takie watpliwosci ale w druga strone- skoro nosidlo jest szkodliwe dla niesiedzacego dziecka to jak chusta moze nie szkodzic, bo w niej dziecko sie tez rusza, wierci i nie zawsze te plecy sa tak jak powinny. Mysle ze nikomu sie nic nie stanie jak bedzie uzywane sporadycznie, ja przy starszym nieswiadomie uzywalam wisiadla a nic mu na szczescie nie jest. Malemu przymierzam juz ergonomiczne ale jednak za maly jest jeszcze, zbyt duzy rozstaw nozek jest
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3422 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja próbuję mała zmusić do obrotów przez drugi boczrk, ale jej wzrok zawsze mówi to samo - już wolę się nie pobawić tą grzechotką My po pneumo, płakała 2 sek ale nie tak masakryczny za to przybralysmy w 3 tyg tylko 100g...4 miesiąc i 7kg. Taka stara pediatra była i 3x się pytalam o datę urodzenia i co szczepimy, że stwierdzilam że nic jej nie będę dopytywać.Mam nadzieję, że będzie ok, póki co jest z tz na spacerze za 3 tyg NimenrixWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- OtTakaJa jak u Was po szczepieniu, przeszło? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3423 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Upss... może stary go cichcem czymś dokarmia ![]() ![]() ![]() A tak serio, to pewnie to zdymane mleko pepti. Choleratwo jest na sacharozie 🤦☠♀️ ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Ja mam plan, że jak wrócę do Gdańska, to skoczę z Młodym (o ile będzie w nastroju ) do wypożyczalni i poprzymierzamy nosidła. Babeczka, która wypożycza zna się na rzeczy więc mam nadzieję, że doradzi. Jak trzeba będzie to poczekam aż siądzie. Chociaż nie ukrywam, że marzę o nosidle już teraz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Daleko szukać nie trzeba - moja mama nosiła mnie w nosidle. Korzystałam z bujaczka, chodzika, pchacza i grom wie czego jeszcze. Żyję, mam się dobrze i nie jestem „koślawa” Moj brat tak samo. Mam wrażenie, ze dzisiejszy świat jest jakiś przewrażliwiony. Nie noś w nosidle jak nie siądzie, tak nie podnoś, w tym nie myj, tym nie smaruj, tak nie karm, tym nie przykrywaj, itp... A już w ogóle nie rozumiej hejtu na wkładanie do spacerówki niesiedzacego dziecka. Jeśli oparcie opuszcza się do pozycji lezacej i jest gładkie (nie ma żadnych wybrzuszeń, rowków, itp, które mogłyby „deformować” kręgosłup i powodowac nierówne ułożenie pleców, ramion i głowy, to w czym problem? Czym różni się pozycja leżąca w spacerowce od pozycji leżącej w gondoli? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to ze dzis wiadomo duzo wiecej niz kiedys. I o to ze jednemu nic nie bedzie ale jak trafi sie podatny grunt to i dziecko moze sie pokrzywic niezle, a inny nie. Trzeba tez zdac sie na swoja intuicje co jest dobre dla nas
|
#3425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dopasować pod swoje dziecko. Nie każde dziecko niesiedzace będzie miało odpowiednia pozycje w nosidełku i nie każde niesiedzace dziecko będzie bezpieczne w spacerowce. Wszystko z głową i dobrane pod własne dziecko. Takie jest moje zdanie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też niedługo wyłysieję. A ten vitapil to można przy kp? U nas po szczepieniu 1,5 dnia i dwie noce wyjęte z życia Gorączka i ciągły płacz oraz brak snu. Nie życzę najgorszemu wrogowi. Dziś na szczęście powoli mała wraca do siebie. Wydaje mi się, że do szczepienia doszła jakaś kulminacja skoku, bo dziś mała kręci się w kółko na brzuszku jak szalona, zaczęła pożerać stopy i okropnie głośno piszczeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3428 |
|
Raczkowanie
|
Nie przypomniałam sobie hasła dziewczyny, zmieniłam tel i okazało się ze backup iPhone zrobił mi się grubo jeszcze z zeszłego roku, wchodzę w przeglądarkę a tu jestem zalogowana na wizażu!!!
|
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
OtTakaJa, ooo to na pewno skok
u nas to właśnie osiągnęła po, a piszczy tak że mi szklanki chyba popękają no i jeszcze jedno, złości się jak nie wiem o byle coJa łykam ten Vitapil mama, sprawdziłam sobie skład i np zrezygnowałam z Pregny plus i łykam tylko DHA. |
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Aha nie wiem czy powinnam pisać publicznie ale podwójne macierzyństwo niestety mnie przerosło
|
|
|
|
#3431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- OtTaka, dobrze że już lepiej. Mam wrażenie że odkąd Mała przewraca się na brzuszek to non stop jest wszystko, łącznie z nią zarzygane. Na spacerach też jak nie śpi, to jeździ na brzuszku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam czasem takie dni, że tez tak myśle... przy jednym dziecku Ale jak się uśmiechnie to mi przechodzi ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Nie kojarzę ![]() Wiesz, to niekoniecznie musi być tula. To może być zaffiro, Marsupi, bondolino czy cokolwiek innego, byle nie miało za szerokiego panelu i pasowało do mojego dziecia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3434 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam temat nosideł- ja dziś na próbę wsadziłam mala w tule po starszaku ale ma za krótkie nogi do niej mimo 8 kg
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Dzięki dziewczyny... byle do września |
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Też by mi się przydało nosidlo, bo nie mam czasu na ta chustę
![]() A noszenie dziecka na ręku i kosza z praniem po schodach jest ciężkie musiałam potem wracać, bo polowe pogubiłam:pSzuuu do września niedaleko. Wysyłasz starszaka do przedszkola ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
Szuuu
to odzyskaj teraz hasło! A może da się napisać do modów? jesteś super mama, bo się nie poddajesz, dasz rade! ![]() Demeter, nasza też się wszędzie przekręca. W wózku czasem nawet w poprzek się układa jak stopami łapie zwisającego węża Najpierw zła, że już nie chce na brzuchu, a za chwilę zła że ją przekręciłam na plecy i daje na brzuch ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Ja też chce nosidło ![]() ![]() jak to dopasować, macie jakiś fajny link jak dobierać??---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Co myślicie? Chce coś dokkupić małej do gryzenia ![]() https://www.smyk.com/catalog/product...konowy-miekki/ https://www.smyk.com/catalog/product...k-z-gryzakiem/ https://www.smyk.com/dr-brown-s-gryzak-ridgees.html |
|
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym wzięła 3. Pierwszy mi się nie podoba. Drugi mamy i córka gryzie ale nie tą stronę co trzeba
ale ogólnie będę dokupować słonia z mombelliWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Jak zdecydujesz się na pierwszy, to zwróć uwagę że wysyłają losowy kolor Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
|
Rozmawiałam z koleżanką, która jest fizjo i powiedziała, że ta Tula free to grow jest ok. Pozycja dzieciaczka jest taka sama jak w chuście. Ale wiadomo wszystko z umiarem. Chyba się zdecyduje na zakup, bo moje nadgarstki już wysiadają.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawaj znać jak znajdziesz gdzieś w dobrej cenie albo z jakąś promocją ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy lutowe 2018 cz. 2
Cytat:
Regularna cena to 525 zł. Może gdzieś jest taniej, albo jakieś -x% ![]() Na ekomaluch jest -50% z kodem TULASUN, ale nie sprawdzałam czy działa. Edit: działa kod. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2018-06-06 o 18:32 |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Droga sprawa
mały dostał od babci kasę to pójdzie na nosidlo ![]() Zasnął, ale jak tylko odchodzę od niego to się budzi. Znowu noc we troje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3444 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiemy co zrobić, bp tego nie ma w pakiecie jużKto ma chmurke z pepco? Moha ubostwia, widzi ją tylko przy kapaniu i na dobranoc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi ostatnio coś z biodrem się dzieje. Jak się położę to nie umiem wstać, tak jakby się blokowało ![]() Co za chmurka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

moje dziecko obraca się z pleców na brzuch 
ja próbuję mała zmusić do obrotów przez drugi boczrk, ale jej wzrok zawsze mówi to samo - już wolę się nie pobawić tą grzechotką
za to przybralysmy w 3 tyg tylko 100g...4 miesiąc i 7kg. Taka stara pediatra była i 3x się pytalam o datę urodzenia i co szczepimy, że stwierdzilam że nic jej nie będę dopytywać.
za 3 tyg Nimenrix
Moj brat tak samo.
♀️
Gorączka i ciągły płacz oraz brak snu. Nie życzę najgorszemu wrogowi. Dziś na szczęście powoli mała wraca do siebie. Wydaje mi się, że do szczepienia doszła jakaś kulminacja skoku, bo dziś mała kręci się w kółko na brzuszku jak szalona, zaczęła pożerać stopy i okropnie głośno piszczeć
no i jeszcze jedno, złości się jak nie wiem o byle co
to napisałam ale jak mnie coś wyloguje to znowu 

Ale jak się uśmiechnie to mi przechodzi
05.07.2008
jesteś super mama, bo się nie poddajesz, dasz rade! 
mały dostał od babci kasę to pójdzie na nosidlo