![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziwna prośba.
Cytat:
Może nie miałbyś nic przeciwko, ale mi się takie numery nie podobają, nie chciałabym liczyć się głównie ze względu na ładną buzię bez makijażu albo dużego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- co do tematu, to trochę dziwna prośba z jego strony. przecież i tak prędzej czy później zobaczy Cię bez makijażu. ( o ile będziecie kontynuować znajomość)
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie ustosunkowałabym się przychylnie do takiej prośby. Nawet jeśli dziewczyna maluje się mocno to jest to część niej samej, zawsze można poszukać takiej malującej się delikatnie albo wcale. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyspieszylabym mu decyzje w ogole nie przychodzac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Niemiłe to, ale szczerze zawsze facetom lekko współczułam
![]() ![]() ![]() Gość jakiś nietaktowny i dziwny myślę, normalny by to delikatnie zasugerował albo poczekał na basen czy wspólny wyjazd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ruda_beksa naprawdę dajesz dzisiaj czadu ![]() ![]() ![]() ![]() a co do tematu wątku - ja bym zaczęła się śmiać, bo taką prośbę potraktowałabym jako żart. Jeżeli chłopak dalej by się upierał to raczej odpuściłabym sobie kolejną randkę. Nie dlatego że bez makijażu czuję się źle ale dlatego że nie lubię jak ktoś każe mi coś udowadniać albo coś wymusza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Bez przesady. Jeśli na randce możemy oceniać czyjąś wiedzę, inteligencję, wykształcenie, charakter, to dlaczego nie urodę?
To jakaś ujma? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
prośba niezbyt stosowna (to jak nie lubić dresów i poprosić chłopaka by ubrał garnitur
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W świetle powyższego ludzie chyba zdają sobie sprawę, że osoba, którą poznają, pokazuje im swoją najlepszą twarz i rzeczywistość może nie być ideałem. Ale raczej na kilku pierwszych randkach nie staramy się na chama weryfikować oblicza, które prezentuje potencjalny partner (np. pracuję na wysokim stanowisku, skończyłam świetny kierunek, mam rzęsy na 5cm). Nie prosimy o stan konta, o dyplom, o rodowód - chociaż po jakimś czasie, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to się dowiemy ![]()
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2018-06-08 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Jedna nadworna wizażanka rzuciła co bardziej wybredny tekst i już 40 postów klakierów...
...a pomyślała która, że może laska się umalowała jak dziunia i nałożyła autentycznie taką ilość make-upu, że to było aż niesmaczne? A chłopak zamiast powiedzieć: "dobra spadaj, nie umawiam się z takimi", postanowił grzecznie zasugerować bardziej naturalny wygląd? Czyli jakby odrzucił wersję pierwotną, na maxa wymalowaną - co za burak. Jak zasugerował coś - jeszcze większy burak. Ale głupi tekst z linijką poszedł i już jest fejm i szał na kolejne 5 stron ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Tylko o ile intelekt czy wykształcenie można ocenić już po kilkunastu minutach, o tyle urodę niekoniecznie. Zwłaszcza mocno zakonspirowaną.
A ludzie są towarem, a związek barterem. Żaden protest tego nie zmieni. [1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8406159 6]Skoro mu nie pasuje to niech się z taką nie spotyka - proste. [/QUOTE] Właśnie o to chodzi, że nie wiadomo czy mu nie pasuje, bo jeszcze nie widział jej sauté. Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2018-06-08 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli kobieta delikatnie się maluje to facet nawet nie zauważy, że ma makijaż. Dwa niektóre kobiety mają makijaż permanentny, inne tak się pilnują, że facet nawet nie ma szans zobaczyć ich bez makijażu, no takie życie Ale jeśli kobieta maluje się za mocno to już facet może stwierdzić czy mu to odpowiada czy nie ![]() Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-06-08 o 23:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Tylko że dyskusja dotyczy nie tego czy i jak ona się koloruje, ale tego, że facet chciałby zobaczyć ją bez makijażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
kwestia sierpnia o to, jak jej to zakomunikował i potrzedl do tematu. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8406175 6]Chcieć to sobie może
![]() ![]() Porównać twarz kobiety do penisa... A potem kobiety same narzekają na wszechobecną dyskryminację. "Potrzedl" do tematu bez owijania w bawełnę. Skoro mu na tym zależy, to po co ma się bawić w podchody i marnować czas jej i swój. Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2018-06-08 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
![]()
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8406168 1]Jeśli kobieta delikatnie się maluje to facet nawet nie zauważy, że ma makijaż. Dwa niektóre kobiety mają makijaż permanentny, inne tak się pilnują, że facet nawet nie ma szans zobaczyć ich bez makijażu, no takie życie
Ale jeśli kobieta maluje się za mocno to już facet może stwierdzić czy mu to odpowiada czy nie ![]() Zauważy. Widać różnicę między brakiem makijażu (często trochę dramat), a lekkim, a takim ultra mocnym jak na imprezę czy też inny dziunia style. Może właśnie chłopak zamiast od razu zakwalifikować laskę jako tipsiarę stwierdził, że ma fajny charakter i chciałby ją jednak bliżej poznać, ale że zarazem ten ch&^wy makijaż jest nie do przyjęcia, wobec czego wystosował kulturalną prośbę (a nie wymóg), by ta przyszła bez 1 kg tapety? Czy tak ciężko to zrozumieć? Aż tak to boli Twoje ego, że komuś 1 kg tapety i permanentny mogą się nie podobać, ale że zarazem widzisz potencjał w tej osobie? Tego drugiego zapewne jednak jak sama nazwa wskazuje nie uda się tak łatwo zmyć. To trochę tak jakbyś poznała fajnego faceta, super się rozmawia, ale na spotkanie przyszedł w wymiętolonym T-shircie. I teraz co, odrzucasz go? Idąc Waszym powierzchownym tokiem myślenia - tak. A może widząc w nim potencjał warto mu zasugerować, że chętnie byś go zobaczyła w koszuli? ![]()
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wtracanie sie po paru randkach w wyglad dziewczyny i prosby np. o nie pomalowanie sie, czy jak w innym watku zalozenie spodni, bo lepiej widac tylek, to to samo i jest wysoce nie na miejscu. Skoro tak lubi, to niech takiej szuka a nie dziewczyne przerabia i testuje. Dobrze napisala ruda beksa, ze nikt nie lubi czuc sie, jak na sprzedaz, kupi, czy nie kupi. Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2018-06-08 o 23:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mojego narzeczonego uwielbiam w koszuli, ale nawet po 3,5 latach w związku nie zmuszam go aby w nich chodził. Widziałam go w koszuli na pierwszym spotkaniu, ale po prostu wtedy bardziej odpowiadał mu taki styl ubioru i tyle. Gdyby chodził w t-shirtach i taki styl by mu odpowiadał to spoko, niech się każdy ubiera co chce. Tak jakby mi facet zasugerował, że mam na drugie spotkanie założyć sukienkę, albo krótką spódniczkę to bym go wyśmiała. Sama wiem w co się chce ubierać, nie jestem dzieckiem by ktoś mi mówił co mam robić. Zresztą co innego zasugerować ubranie czegoś co nam się podoba u drugiej osoby, będąc w stałym związku, a co innego po pierwszym spotkaniu. Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-06-08 o 23:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8406183 1] I na pewno takich rzeczy, jak nie malowanie się na randkę nie sugeruje się w tak bezpośredni sposób i nie po pierwszej randce.[/QUOTE]
Nie sugeruje się, bo Ty tak uznałaś? Przecież to nie było na pierwszej randce, tylko na ostatniej!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
live your passion
|
Tutaj nie chodzi o to, że to tylko makijaż, bo często pokazanie się bez makijażu wymaga zaufania. Być może autorka nie chce wyjść do ludzi bez makijażu, bo źle się bez niego czuje. Nie każda kobieta ma podejście "e tam, mogę iść bez makijażu", a część nawet na krótkie wyjścia do sklepu czy ze śmieciami się maluje. Taka prośba to może być wymuszenie wyjścia poza strefę komfortu, a kobieta może nie być na to gotowa. A jakby kobieta chciała by facet przyszedł w krótkich szortach i prześwitującej koszulce by ocenić jego wygląd? Też pewnie za fajnie by się nie poczuł, zwłaszcza jeśli na co dzień nosiłby zupełnie inne ubrania czy też tuszujące jakieś niedoskonałości.
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli gość przychodzi na randkę w czymś, co mi nie odpowiada (u mężczyzn nie lubię koszul na guziki z krótkim rękawem, wyżelowanych włosów, długich włosów, biżuterii, kozich bródek) to nie mówię mu "hej, koleś, na następną randkę ubierz się inaczej/ogól się/nie dawaj żelu", bo to chamstwo i nie mam prawa dyktować praktycznie obcej osobie, jak ma dla mnie wyglądać. I jest moment decyzji - albo uważam że facet jest wystarczająco interesujący, żeby olać problem ze stylizacją, albo nie umawiam się na kolejną randkę. I tyle. To dla mnie wyraz pewnego szacunku dla drugiej osoby. Ewentualnie później w związku mogę zasugerować tekstem typu "kochanie, uwielbiam gdy nosisz garnitur / nie żelujesz włosów / jesteś ogolony". I sama takie sugestie przyjmuję - od partnera. Idąc na randkę z mężem nie walę tony czerwonej szminki i perfum, bo on tego nie lubi. Od właściwie obcego typka? Spadaj pan na drzewo. Tak samo jak mąż ma prawo powiedzieć mi, że lubi jak wyglądam w bluzkach bez stanika, ale gdyby facet na randce powiedział "na następną przyjdź bez push-upa" to tyle by mnie widział.
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2018-06-08 o 23:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
BAN stały
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8406185 6]Pierwsza czy kolejna, co to za różnica. Nie są w każdym razie w związku, tylko spotykają się niezobowiązująco
![]() No chyba istotna, skoro odnosiłaś się do tego kilkukrotnie. Cytat:
Każdy ma jakieś conditio sine qua non: 20 cm we wzwodzie, brak niedostatków w urodzie, dzieci czy posiadanie wszystkich kończyn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
Niby nic, a różnica ogromna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.