|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz. III
Cytat:
Rany, ogromny buziol dla Ciebie geniuszu Ty mój
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tez o tym pomyślę... ![]() Dziewczynki czy macie jakąś ropiskę rzeczy które trzeba załatwić i o których pomyśleć, żebym mogła to sobie druknąć i wykreślać?? Jestem leniem okrutnym żeby samej na to wszystko wpaść... ![]() Pomożecie obywatelki??
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż moje kochanie co i rusz mi mówi- zrób sobie rozpiskę. Ale ja też leń okrutny i mi się nie chcę. Dołączam się więc gorąco do prośby.Śliiiiicznie prosimy
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tą poradnią miałam identyczną sytuację...powinnam iść na jeszcze jedno spotkanie,ale ksiądz sie nic nie upominal to nie bedę nadgorliwa Zepsuty dzwonek??? ![]() no no na pewno ![]() A ja już zlazłam ze słonka,bo pomijając to,że się rozpływałam to na dodatek mrówka dziabneła mnie nie powiem w co ...bezczelna Z listy spraw weselnych(moich bynajmniej); -umówić sie na pazury:/; -ubrać Tz'ta; -zdecydować się na bukiet,bo mam mętlik w głowie ![]() -skompletować kosmetyki; -opalić się troche ![]() -kupic bielizne,pończochy itp; -zamówic tort; -kupic alkohol;/; -kupić bizuterię; -kupic/zrobić ksiegę gości ;-zrobic winietki,ale to dopiero jak będę wiedzieć kto przyjdzie ;-wybrać piosenkę na pierwszy tanieć i nauczyć się tańczyć w ogóle ![]() -lista piosenek dla orkiestry; -zaopatrzyć sie w jakieś wdzianko na obiad na drugi dzień; -wybielić zębiska ![]() -oj i nie wiem co jeszcze,ale pewnie sporo,ale teraz nic mi do głowy nie przychodzi
|
|
#4026 |
|
Rozeznanie
|
kobietki ile płacicie za fotografa?
ja chce na lewo jakiegos zamówic z studia fotograficzngo - ciekawe ile skasuje np 100 w sumie fotek z relacji śłubnej, przed slubnej, w trakcie przyjecia i jakies pozowane w plenerze podajcie swoje ceny prosze( jakie płacicie wy) |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Widget widzę Cię!!!
Wiem, że odpowiadasz teraz na tym wątku więc Cię ubiegnę i dam Ci...
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- koszyki - wodka, cukierki - ozdobic szampanowki dla nas - winietki dla mlodych i swiadkow - ksiega gosci - prezenty dla rodzicow - prezenty dla gosci - plyta z muzyka do 1 tanca - kurs tanca - spotkanie z orkiestra - spotkanie z kamerzysta (plytka ze starymi zdjeciami do filmu i muzyka) - lista gosci hotelowych - zaplacic za tort - ubrac Mlodego - zakupic (swiece do domowego blogoslawienstwa, serwetki na sale, owoce, napoje, alkohol, cukierki) - spotkanie z wlascicielem lokalu - posprzatac mieszkanie Mlodej - przygotowac dekoracje kosciola - wydrukowac "konspekt mszy slubnej" - wszytsko sami ustalalismy - dogranie bukietu i dekoracji auta - dokonczenie piorkowej dekoracji ciekawe co mi jeszcze zostalo Kasienko dzieki za buziaka.... Jestes cudaczna hihihi Wiiniii my placimy po znajomosci 1200 razem z filmowaniem Edytowane przez daget Czas edycji: 2008-07-30 o 13:17 Powód: bo Kasienka mnie ubiegla |
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować królewny!!!
Coś sobie z tego ukleję Jakoś nie potrafię się sama zebrać w sobie, żeby to wszystko ogarnąć! ![]() I mam tak potwornego lenia!!! Że to po prostu szok!!!
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aha ja tylko chce fotografa mysle za 500 wezmie co? to juz maks |
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz.... powinien tylko uwazaj, bo co sprytniejsci potrafia robic przekrety... W zeszlym roku nasi znajomi mieli fotografa zaplacili 800 zl... I dostali 3 komplety zdjec, musieli wybrac tylko 30 ujec i nie dostali nawet plytki.... Dlatego dogadaj wszystko |
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję za samego fotografa 2000 niecałe!
I za kamerzystę drugie tyle. Wszystko zależy od tego czy chcesz mieć porządnego fotografa czy partacza? Czy profesjonalistę czy żółtodzioba? Może znajdziesz za 500 zł kogoś odpowiedniego i oby Ci on odpowiadał. Powodzenia życzę, bo się przyda.
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Fotograf za 500zl?
To chyba niemozliwe...Ja powiem szczerze,ze nie spotkalam takiego co by brał mniej niz 1000zł,ale może w jakimś regionie jest inaczej powodzenia w poszukiwaniach
|
#4034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz nalazłam jestem przed spotkaniem on pracje w stylowym studio tylko zasstanawiam sie ile wezmie wiesz ja go chce tylko na 3 godzinki bo nie robie wesela tylko przyjeecie mm juz powybierane jakie fotki chce np same dłonie a na nich lezace nasze obraczki i np jak puszczamy banki i np jak jedziemy na rowerze wiesz takie szalone chce i zero takich pozowanych ja mu zapłace po wykonaniu pracy chyba sie zzzcwaniłam co? ale nie zapeszajac jestem optymistka ! |
|
|
|
|
#4035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w naszym niezbyt duzym miescie za fotografa na całą noc krzycza z bardzo dobrej agencji fotograficznej 1200 za 100 zdjec+ album a my chcemy go wyrwac na lewo(ciii) nie oficjalnie |
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to, że już sobie obmyśliłaś jakie zdjęcia chcesz to już są zdjęcia pozowane!!! Najlepsze fotki wychodzą na totalnym spontanie! Fotograf ma wiedzieć jakie ujęcie zrobić, a nie potrzeba mu tego mówić. I tu zaczyna się kwestia doboru fotografa: Nie ma dobrych i złych fotografów tak naprawdę, bo każdemu podoba się zupełnie co innego!!! Po stylowym studio nie spodziewaj się tak niskich kwot! Albo tak jak mówi Widget I pamietaj o tym, że ślub ma się tylko raz! Nie cofniesz czasu żeby wziąć innego fotografa, tylko tak jak Pan każe zapłacisz za zdjęcia , bo w innym przypadku nie będziesz miała żadnej pamiątki ze ślubu. Nie stawiaj tak do końca na swój optymizm... Czasem potrafi nas nieźle oszukać...
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasieńka ma rację. Dwa razy się zastanów i dokładnie dopytaj co oferuje (pamiętaj, żeby potem sprawdzić czy wszystko jest w umowie), najlepiej też obejrzeć jego portfolio. Wieczorem odbieramy nasze zdjęcia
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masz racje w zupełnosci własnie mysle o spontanicznych fotkach w trakcie o pozowanych to mysle o takich jak np wszyscy sie ustawiaja i ogolnie usmiechaja a podczas jazdy rowerm nie wyobrazam sobie ustawic sie do fotografa i tryskac usmiechem mysle ze to co wymysiłam nie da sie pozowac tylko szalec z zaskoczki albo pozowane siada swiadek i swiadkowa i młodzi - masakra lub jakies fotki koło słupa rzymskiego -szookulec całe zycie jestem optymistka nie potrafie sceptycznie podchodzic do niczego z gory zawsze zakładam sukces a porazki jak juz sa to jakos dzielnie przechodze juz taki ze mnie cfffaniaczek ![]() mam rozmowe z tym fotografem jak wyczaje ze ma fantazje to go wezme jak nie to odpadnie nic na siłe a co do slubu raz w zyciu to nie podchodze do tej imprezy az tak jestem praktyczna takze mam skromne przyjecie grono przyjacół ktorych kocham i mysle ze bedzie to najcudowniejszy dzien w moim zyciu a pamiatki pozostana w sercu jak i na kilku fotkach . Edytowane przez wiiniii Czas edycji: 2008-07-30 o 14:30 |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to studio jest naprawdę stylowe, to wątpię żeby ten fotograf miał wolny termin.Poza tym, moi rodzice mają firmę fotograficzną, więc lepiej nie będę się wypowiadać co myślę o braniu fotografów "na lewo", bo m. in. dzięki temu, że branża fotograficzna nie jest nic a nic chroniona przed szarą strefą są o krok od plajty. A to co wyczyniają dorabiający sobie na ślubach "pseudo- fotografowie" na co dzień trudniący się czym innym woła o pomstę do nieba (mówię tu o zdjęciach i ich jakości). I jeszcze jedno- na lewo z fotografem nie spiszesz umowy. Może wystawić Cię do wiatru i tyle będziesz miała z fotek z uroczystości. Nigdy nie wiadomo, czy nie znajdzie się ktoś kto "przebije" Twoją ofertę. Jednak co na piśmie, to bezpieczniejsze
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podeslalam mu linki do zdjec, ktore nam sie spodobaly i liczymy na jego tworczosc. Wybralismy jedno obowiazkowe bo nas zachwycilo jak bylismy na Targach Slubnych w Warszawie a reszta lezy w jego fantazji. W dodatku z nim planujemy sesyje caly 2 dniowy weekend na 2 tydzien po weselu w kilkunastu miejscach okolic. Na weselu bedziemy miec fotografa, aby uwiecznic zdjecia rodzinne i grupowe, ale wiadomo ze najfajniejsze fotki wychodza spontanicznie... Dlatego liczymy na naszych gosci bedzie kilku, ktorzy maja dobra reke do tego .
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Rozeznanie
|
masz racje
szukam dopiero fotografa jestem gapa |
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My niestety nie mamy nikogo takiego po znajomości i zdecydowalismy się na wydanie kupyyyy kasy <jak dla mnie> na ten cel! Mam nadzieję tylko, że się opłaci! ![]() Jeszcze niecała godzinka w pracy, a ze mnie już się leje!! Nie mamy klimy i słoneczko przeszło na drugą stronę biura!! ![]() Świeci mi prosto w okienko ![]() Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie urzekły fotki na necie robione przez mojego fotografa, niby normalne, ale wiedziałam, że chcę go na moim ślubie i weselu.
W sumie zdjęcia wyniosły nas 1400. Gościu był na przygotowaniach jakąś godzinę przed przyjazdem pana młodego, u młodego w domu, na weselu i pojechaliśmy z nim w plener. Zdjęć mamy dużo dużo, chyba ponad 1000 na płytce, ślicznie przygotowanej,, wywołanych jest jakieś 300 w tym dość dużym formacie (oczywiście nie wiem dokładnie jakim ) + 120 zdjęć z pleneru na wspaniałym, metalicznym papierze (120 zdjęć to już z odbitkami dla rodziców) i te z pleneru są w większym formacie niż reszta.Jestem bardzo zadowolona, drugi raz wybrałabym tą samą osobę. |
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
Ja płacę za zdjęcia z kościoła i plener ok. 2500. Fotografik jest rewelacyjny, a "ukradłam" go naszej wizażowej koleżance, bo zachwyciły mnie jej zdjęcia. Kamerzysty nie planujemy. Wolę zainwestować w świetnie zdjęcia
, a film pokręci rodzina.A tak w ogóle to dziękuję Wam za "fasoklowe" wsparcie i ciepłe słowa
|
|
#4045 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia a my do tego bonzaja
też będziemy mieć tabliczki z grawerkiem![]() jeśli chodzi o fotografów to u mnie w mieście ceny od 1000 do 3000 ![]() zależy od renomy danego fotomena bądź fotołumenki ostatnio spotkałam koleżanką która ślubowała w na początku lipca i fotograf namówił ją na sesję po ślubie-i się skomplikowało-brak pogody, przesunięcia terminów itp. sesja odbyła się w poniedziałek. Koleżanka mówiła, że jest zła bo mogła zrobić w czasie wesela a tak trzeba było bukiet, fryzjera i makijer robić od nowa i nie "czuła" już tej atmosfery z dnia ślubu. a jak będzie u Was? |
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mówię o tabliczkach)A ja plener robię na bank po ślubie kilka dni, mam późno ślub, bo o 18, więc ewentualnie parę fotek nocą pstrykniemy. Parę dni później pojedziemy do Sandomierza (uczeszę i umaluję się już sama) i popstrykamy foty w moim rodzinnym mieście i okolicach. A potem jeszcze zabieramy suknię, garnitur i mojego brata do Karpacza i kolejne foty tam To wszystko w ramach prezentu ślubnego od mojego braciszka. Nawet nie chcę myśleć jaki byłby tego koszt łączny gdybyśmy chcieli coś takiego zrobić u profesjonalnego, nie znajomego fotografa
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokażesz kilka fotek? zastanowie sie kogo wybrac , ale ten jest z polecenia i podobno ma to coś oby było dobrze
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja chcę coś naturalnego... na drodze, przy drzewku itp. Nic w stylu : ogrody japońskie itp. Nie wiadomo <wrzesień> jaka będzie pogoda, więc logiczne jest, że jeśli tfu tfu będzie padało to nici z tej sesji. Ale jeśli będzie ladnie to kto wie... Zawsze możemy zrobić sobie sesyjkę w czasie wesela... Blisko mojej sali są lasy... i juz po kłopocie! Wszystko zalezy od pogody! Sesje nocną też sobie zrobimy, bo nasz Pan nam to proponował. Wiemy, że spokojnie się z nim dogadamy. A mnie chwila wytchnienia <przy moich szalonych wujkach> się przyda!!!! Nas też nasz fotomen odciągał od pomysłu sesji po ślubie... Ale mnie cały czas kusi, żeby zrobić tę sesję jak wrócimy tacy opaleni z Egiptu ![]() ************* Lilosz! Cóżeś Ty narobiła dobrego na naszej klasie??? Dałaś sobie profil fikcyjny i nawet komenciora dać Ci nie mogę, bo blokuję wszystkie te ułomne profile typu: "Piaskownica Misia Gogo" ![]() No nieładnie nieładnie
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
My płacimy za fotografa 2400 zł. W tym jest 2 godziny przygotowań, kościół, plener i początek wesela. Już teraz nie pamiętam, ile odbitek jest w cenie, ale jak dla mnie optymalnie. Siostra miała w zeszłym roku tego samego fotografa, byliśmy wszyscy pod wrażeniem
![]() Plener będziemy mieli w innym dniu. Wiem, że już nie powtórzy się ta fryzura i makijaż, ale będziemy przynajmniej maksymalnie wyluzowani. No i będzie można porobić różne dziwne rzeczy, nawet potaplać się w błocie - nie bedę się już przejmować sukienką Ślubujemy w październiku, więc pogoda może być różna. Wiem jednak, że istnieje możliwość pojechania w ciekawe miejsca, do jakichś starych kamienic itp, więc nie będę się tym przejmować
|
|
|
|
#4050 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
własnie własnie my tez chcemy z drzewkami i wieczorkiem a we wrzesniu bedzie ładna i słoneczna pogoda zobaczysz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Ciekawe
.

hand-made: urodzinowo na 40tkę

Ślubujemy w październiku, więc pogoda może być różna. Wiem jednak, że istnieje możliwość pojechania w ciekawe miejsca, do jakichś starych kamienic itp, więc nie będę się tym przejmować