|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4022 | |
Jedi
|
Cytat:
![]() Obowiązki domowe sobie planujemy i się dzielimy sprzątaniem, pod warunkiem że ja się dobrze czuję. Wtedy jak jestem w domu to ugotuję, popiorę, pełen serwis ![]() Ale w pierwszym trymestrze jak mi było słabo to nie robiłam NIC. Kompletnie. Poza leżeniem na kanapie i czytaniem ![]() A Tż ogarniał wszystko sam, po 10 godzinach pracy, czasem 6 dni w tygodniu. Głupio mi było, ale no chłop zrozumiał ![]() Czasem mam takie dni że się gorzej czuję i przez cały dzień tylko pozmywam 3 naczynia i 4 sztućce ![]() Ja tam uwielbiam fast foody, ale ogólnie kocham jeść i to różne rzeczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pytanie jeszcze dotyczące fotelików samochodowych. Macie fotelik i przypinacie go normalnie pasami? Czy macie kupione te bazy na które tylko nakłada się fotelik i tyle? Te bazy rzekomo podnoszą mocno poziom bezpieczeństwa fotelików no i dzięki nim można wozić dzieci tyłem. Czytam o tym i bardzo polecana jest baza 2wayfix, kosztuje ok 700 zł i tak rozmyślam właśnie. Bo pasuje zarówno do łupinek jak i tych kolejnych większych fotelików i jest to "jednorazowy" zakup na kilka lat. Można wpinać przodem i tyłem. Dzisiaj widzieliśmy ja na żywo, pracownik sklepu montował i pokazywał jak działa a teraz doksztalcam się w necie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
Ja mam fotelik maxi cosi pebble i nie kupuje do niego bazy, będziemy pasami zapinać
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4027 | |
Jedi
|
Cytat:
![]() Jedyny problem (poza mniejsza wygoda) to taki, że fotelik montowany na pasy musisz przed każda jazda dobrze sprawdzić czy nie ma luzu i dociagnac pasami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I moj wszystko robil doslownie plus pracujac i jeszcze podajac mi jedzenie i czasem wyplukujac miske nawet jak byl w domu takze ja mialam na prawde dobrze zlego slowa nie powiem ![]() Ogolem tez mam dobrze bo on swietnie gotuje szczerze mowie,ze lepiej ode mnie takze nie ma on problemu zeby gotowac taki chlop to skarb serio ![]() To ja jakos nie mam tak ,ze bardzo bardzo lubie fast foody ale czasem lubie a ze dawno nie jadlam i cena 5zl to wiadomo korci ![]() ![]() A ogolem tez lubie jesc najbardziej slodycze i miesne rzeczy a juz najbardziej jak zjem obiad jakies miesko to zaraz po tym cos slodkiego zjesc mmmm pysznosci ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak lubisz testowac nowe smaki to kiedys sobie sprobuj z ta przyprawa serio sa pyszne ![]()
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-06-09 o 22:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4030 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzialam fajna oferte byl komplet reczny elektryczny i pelno dodatkowych elementow no ogolem troche jest ofert niektore jeszcze na gwarancji wiec sie chyba oplaca ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() No jasne ,ze tak jakis podzial musi byc ja nie twierdze,ze masz teraz lezec i pachniec bo jestes w ciazy i nic nie robic ![]() Ja poki nie moglam to nie robilam nic doslownie nic bo nie bylam w stanie i nie wyobrazam sobie tego ze moj nic nie robi mimo ze widzial jaka jest sytuacja . Wiadomo,ze duzo tez zalezy od charakteru osoby jedni sie poczuwaja i sami z siebie wiedza co zrobic inni wogole i nawet jak im palcem sie pokaze to maja z tym problem takze no nie ma zasady mam tego swiadomosc ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4033 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() macie jakies stronki z testami lub testami fotelików? kupujecie 0-13kg czy większe? Cytat:
moja miłość to flurry lion z karmelem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do fotelika to poki co chce ten co sie rozklada do pozycji lezacej w trakcie jazdy ale musimy sprawdzic czy on wogole sie nam zmiesci w aucie jak nie to zalamka ![]()
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-06-10 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zadomowienie
|
Ja póki co mam zamiar kupić Maxi Cosi Pebble Plus i do niego bazę 2wayfix.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zadomowienie
|
Ja mam lupinke maxi cosi pebble z baza isofix. Początkowo nie chcielismy bazy Ale tz zmienił zdanie po szkoleniu bezpieczny maluch. Baza sama w sobie nie nie dodaje bezpieczeństwa Ale prawidłowe zapięcie fotelika to ma prawdę każdorazowo 10 min naciągania. Mało kto tak robi. Nie widziałam żeby ktoś np. Wchodzil do samochodu i dopychal lupinke a tak powinno się robić. Mój tż stwierdził że niebezpieczna jest rutyna. Szybko, szybko i nie koniecznie ściągnięte na maca pasy. A baza cóż... Raz montujesz, wkładasz fotelik, pika i tyle. Ułatwiacz życia
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
#4037 |
Zadomowienie
|
chupacabra, dzięki za info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Raczkowanie
|
No właśnie nie zamawiałam
![]() ![]() O tak, zdecydowanie z karmelem! ![]() Cytat:
Mogłabym oglądać ubranka dla młodego po kilka razy dziennie. Wyciągam z szafy i oglądam. Uwielbiam kompletowanie wyprawki. Tez tak macie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Raczkowanie
|
Argh, właśnie dzwoniła do mnie siostra, która planuje zajść w ciążę pod koniec roku, że mama każe jej z tym czekać, bo ciężarna nie może wg przesądu trzymać dziecka do chrztu, a ona jest kandydatką nr 1 na chrzestną mojego dziecka
![]() Ja nie jestem przesądna, ale to gadanie w rodzinie mnie wykańcza. Mamy taką historię, że moją siostrę właśnie trzymała ciężarna ciocia, siostra zachorowała na zapalenie opon mózgowych, a ciocia ciążę straciła (okazała się pozamaciczna) no i wszystkie ciotki klotki mówią, że to wszystko właśnie przez to trzymanie do chrztu ![]() Normalnie przydałyby mi się jakieś badania pokazujące jaki procent dzieci trzymanych do chrztu przez ciężarne zachorowało na jakieś poważne choroby i jaki procent trzymanych przez nieciężarne zachorowało, bo jak tu inaczej udowodnić, że ten przesąd nie ma sensu? Jak moje dziecko do chrztu będzie trzymać ciężarna siostra to później babcia każdą chorobę mojego będzie podciągać pod ten przesąd, no to gadanie to będzie nie do zniesienia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że ja coś pomyliłam ![]()
"Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt". ![]() ![]() I picture you in the sun wondering what went wrong... ![]() Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-06-10 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zadomowienie
|
mwmwm, bardzo szanuję zawsze zdanie mojej mamy, ale w kwestii czasu na macierzyństwo nie posłuchała bym nikogo, tylko liczyła bym się ze zdaniem męża i nasza decyzja była by najważniejsza... My najlepiej wiemy kiedy będzie odpowiedni czas np. na kolejne maleństwo. Ale ja też kompletnie nie wierzę w takie przesądy, nie będę wozić czerwonej czy jakiejś kokardki przy wózku, przed chrzcinami wyjdę z synem na spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama powiedziała ze jak nie ochrzczę dziecka to nie będzie do nas przyjeżdżać hahahaha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4043 |
Jedi
|
Aż się nie chce wierzyć że w tych czasach, w dobie wszechobecnych smartfonow z internetem i lajtowym pokazywaniem dupy w telewizji, ludzie zatrzymali się w innych kwestiach w średniowieczu
![]() Edytowane przez So_close Czas edycji: 2018-06-10 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jej sie podoba, koniec kropka, tż przez glupote jej wygadal jedno imie i osmieszala ![]() - moja matka tez mi truje o chrzcie ![]()
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2018-06-10 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
W kwestii planowania chrztu nie jesteście dziewczyny same
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja jestem osoba niewierząca ![]() Nie chce nawet ślubu kościelnego brać. A Iza piękne imie - moje !;D heheheh Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Na początku się troszkę zirytowałam na szczęście mąż od razu odpowiedział na tą nowinę że nikt nam gości spraszać nie będzie i sami zdecydujemy kiedy i gdzie ale czy to coś dało nie mam pojęcia
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.