|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
las vegas plus jakas wycieczka na pobliskie wyspy
ile takie cos moze kosztowac??czy ktos sie orientuje?
do las vegas?? ja z moim partnerem bylismy wtym roku w Egipcie a w przyszlym planujemy las vegas(przy okazji tam wziasc slub) . Czy ktos z was byl i orientuje sie ile taka wycieczka moze kosztowac ,chcielbysmy miec wyiceczke objazdowac po las vegas a z las vegas poleciec na jakies wyspy tam nie odlegle np ,Hawaje albo polwysep floryda . Tzn.Chielibysby zwiedzic las vegas ,a wypoczac na plazy przy ocenia na jakies wyspie np ,tydzien zwiedzania i tydzien leniuchowania na wyspie w jakims hotelu ile takie cos by kosztowalo??
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: las vegas plus jakas wycieczka na pobliskie wyspy
Coś mi się wydaje, że nie znajdziesz nigdzie takiej oferty (Las Vegas - Hawaje albo Floryda.) Poza tym, gdzie Las Vegas - zachód USA, a gdzie Floryda - wschód USA) - więc generalnie nie jest to blisko (w grę wchodzą tysiące mil).
Najlepsza opcja to wyjaz na własną rękę. To najbardziej się opłaca i po drodze można jeszcze zwiedzić parę fajnych miejsc (np. Wielki Kanion czy Monument Valley). Parę lat temu jeździłam samochodem po stanach z przyjaciółmi. W sumie zrobiliśmy ok 6000 mil przez dwa tygodnie - od Chicago do Las Vegas i z powrotem na wschód do Nowego Jorku. Wtedy wyszło mnie to jakieś 500 $ (benzyna, spanie, jedzenie - nie wliczając wcześniejszego przelotu z Polski do USA) Moja rada: nie warto bawić się w żadne biura podróży. Samemu można zorganizować sobie super wyjazd. Gdyby nie ograniczenia czasowe samam bym sie w taką podróż wybrała. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak z polski ale w UK można dostać takie łączone wycieczki... Wybierasz np port docelowy Floryda na 7 dni do tego Hawaje na 4... Inne połączenia też są, ale nie znam szczegółów. Koszt to minimum 1500-1800 f za osobę. Plus musisz doliczyć koszty uzyskania wizy (nie wiem ile w tym momencie kosztuje), dojazdy do ambasady no i liczyc się z tym że wycieczkę możesz kupić a wizy nie dostaniesz...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Popatrzmy:
-- Przelot z Polski do Las Vegas będzie kosztować z 5 tysięcy zlotych za bilet powrotny za 2 osoby. -- Tydzień w Las Vegas -- policzmy $100 za dobę w hotelu, plus drugie tyle za jedzenie. Wychodzi $1400 czyli jakieś 3000 złotych. -- Za tydzień pobytu na Hawajach rezerwując z wyprzedzeniem, korzystając z expedii albo orbitz (samolot z Las Vegas + hotel) trzeba liczyć minimum z 6 tysięcy złotych. Czyli razem czternaście tysięcy złotych (minimum). Przy okazji -- podróż z Las Vegas w te "nie odległe" miejsca trochę trwa. Na Hawaje jest 6 (sześć!) godzin lotu non stop. Lot na Florydę (Miami) trwa ponad cztery godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.