|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Iwka, Xantia - noooo, strajkuję
![]() Emcia zdrowieje, a ja wymiatam strupki z pościeli. Martwię się o ewentualne blizny ![]()
#242 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rówież cię popieram - dasz radę - jesteś silna baba ![]() I od nas również Madziu Powodzenia ![]() Cytat:
![]() I gratki zębolów ![]() Ogromniaste gratulacje Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę tego z całego serca ![]() No właśnie jak tam biedroneczka nasza ![]() Ja padam dziś - oboje mieliśmy wolne i zrobiliśmy sobie wycieczkę do Krakowa do Aqua Parku. Hania zachwycona, non stop w wodzie z przerwą na obiadek. W drodze powrotnej padła jak mucha jak tylko wsiedliśmy do auta ![]() Dopiłam Heńka i idę spać, bo jutro na rano do pracy ![]() Pa kochane ![]()
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Miałam zdążyć przed północą, ale łącze padło
![]() ![]() Anula, to pewnie szmery wzrostowe. dobrzy kardiolodzy są też podobno w IMiDz - ja byłam tam z Igorkiem, bo szmery wykryli mu zaraz po urodzeniu, jeszcze w szpitalu. ale zapisywałam się na msc-u przy okazji innej wizyty, więc nie wiem, czy można tel. Izuniak, moja Weronika przechodziła ospę w wieku 2 lat. była masakrycznie obsypana i oczywiście się drapała, ale lekarz uspokoił mnie mówiąc, że u dzieci do 3. roku życia ślady nie zostają i miał rację ![]() Kancia, gratulacje dla Apusia ![]() ![]()
#244 | |
Zadomowienie
|
No to ja zaczynam dzisiejsze nadawanie
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8395651]no to fajnie, ja juz jestem zarażona, ![]() ![]() jaki artykuł miniu ?? gdzie? o czym?? chwal się tu szybko!! koniec zębów? to ile w końcu tych zębów ma wyrosnąć w najbliższym czasie? roczna córeczka znajomej ma już komplet aż do czórek, czyli w sumie 16 ząbków... ![]() lea no to ja mogę codziennie tym humorem zarażać, tylko powiedz mi how ![]() A o zębach pisałam, że już koniec widać, Olivia ma 12 (jedynki, dwójki i czwórki wszystkie), teraz wychodza trójki, no i spokój. Ok. drugiego roku wyjda piątki (no chyba, że im sie wcześniej zechce) no i koniec mleczaków ![]() Napisałam artykul o Stacjach Opieki Caritas, czyli same nudy, no ale ja się bardzo cieszę bo brukują go w naukowym uczelnianym piśmie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słodkości ![]() ![]() Cytat:
![]() Eve zdjęcia cudowne ![]() ![]() Izuniak no to ruszam z ratunkiem i przekazuję 60% mojego dobrego nastroju (a co tam podzielę się) ![]() Dzisiaj niania poda na śniadanko Olivce trochę mleka "krowiego", zobaczymy jak będzie. No i rano gdy niania przyszła powiedziała, że jej dzieci wczoraj grały w totka, i ma dylemat, czy jak juz jej któreś odpali miliona, to czy będzie jej sie chciało tak rano wstawać ![]() ![]() Ja milionerką nie zostałam więc wracam do pracy. Miłego dzionka
![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/199406261138.png ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20030906310120.png ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/637f72f2f2.png Edytowane przez minia99 Czas edycji: 2008-07-30 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja nawet nie grałam ...
ale dzis mieliśmy noc masakraaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() minia99 gratulacje artykułu, a tak nawiasem od kuchni caritas nudny nie jest (ale nie pozytywnie) ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#246 | |||
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Wczoraj byłam trochę zalatana, więc nie miałam za bardzo czasu na pisanie. Dziękuję wam wszystkim bardzo za rady odnośnie spania. Postanowiłam kłaść Matiego tak jak dotychczas na 1. drzemkę ok 11, ale budzić go po 1,5 godziny i na drugą drzemkę ok 15:30 i też godzinka tylko. Wczoraj tak zrobiłam i wieczorem o 21 Mati sam zaczął trzeć oczka i nawet nie miał siły kaszki jeść ![]() GRATULACJE ![]() ![]() hahaha dobre, niezły kamuflaż ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O kurcze, ja muszę sprawdzić mojego lotka ![]()
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy za dalsze gratki
![]() Anula Adrianowi wykryli szmerki jakos miesiac po urodzeniu okazuję się, ze on ma tzw strunę rzekomą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
AAA zapomniałam z niedospania superrrr fotki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
izuniak- gdy moja Weronika miała jakieś makabryczne uczulenie /taie rozlane niby strupki/ na dekolcie i szyi pediatra też mi pow.,że nie będzie blizn po tym, bo taka młoda skóra się pieknie regeneruje patrilla- a Pola miała już trzydniówkę? ajanno- my mamy planowaną wizytę u ortopedy tzw."kontrolę chodu" we wrześniu i coś czuję, że też będę ja przekładała ![]() U nas nocka trochę niespokojna, wstawałam ze 3 razy z tą niby herbatką, ale chodziło oczywiście o pociamcianie ustnika od butelki. Za to, gdy Werka się obudziła rankiem pomiauczała i zajęła tym co miała pod ręką, a więc wystawą urodzinowych karteczek z parapetu- noszą teraz wyraźne ślady użytkowania ![]() No i niestety miliony nie moje, szkoda.... Właśnie podeszła Werka i mamy śmierdzącą sprawę do załatwienia. Tymczasem pa! EDIT: właśnie mi przypomniała moja Mama dzwoniąc z życzeniami, że mamy dzisiaj 3 rocznicę ślubu. Ciekawe czy TŻ pamięta, no ja zapomniałam na śmierć to on też ma prawo ![]()
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-07-30 o 08:33 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Iwka hehe dlatego braliśmy slub w moje urodziny trudniej zapomnieć
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
w czasie Weronki trzydniówki środki przeciwgorączkowe też krótko działały i zbijały temp. czasami tylko o 3-4 kreski
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Iwka co jej robiłaś Jeszce oprócz przeciwbólowych Pola sie wydziera przy okładach je i pije ładnie
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Werka okłady na główkę znosiła dobrze. Jako przeciwbólowe szczególnie w nocy podawałam tylko czopki - głównie Nurofen, a jak w nocy zadzwoniliśmy na pog. dziecięce, bo gorączka sięgała 40 st. lekarz dyżurny powiedział nam żeby podawać na zmianę nurofen z paracetamolem co 6 godz. Werka też pryzy 39.5 nawet sie bawiła w łóżeczku, jadła normalnie. Nie piła, bo ona wtedy niepijąca była
![]()
#254 |
Zakorzenienie
|
iwka2002 mam wrażenie ze One są dość podobne dzięki za rady
![]()
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Patrilko, ja podczas trzydniówki oprócz przeciwgorączkowych i okładów, których on też nie lubił rozebrałam go do samego pampersa, żeby ciałko mogło się wychładzać, a jeszcze lekarka powiedziała mi, że można robić krótkie chłodne kąpiele, ale nie za zimne. Buziaczki dla Polci
![]() Acha, jeszcze położna mi mówiła, że można mokre, chłodne skarpetki założyć. iwka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]()
#256 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko właśnie urządza w łóżeczku histerie, wyje na 100 decybeli chyba. Zaczęło się od tego, że prawie zasypiała przy drugim sniadaniu i przeniosłam ją do sypialni na nasze łóżko żebyśmy razem pospały i zaczął się ryk. Chodziła na czworaka po łóżku w tą i z powrotem i wyła. Nawet na rękach nie mogła się uspokoić.
Płacze/ krzyczy potakując sobie miarowo głową z zanoszeniem się, gile do pasa. Aż cała mokra. Zobaczę dałam jej 10 minut na wyciszenie. Niby są przerwy w ryku- ciekawe co z tego wyjdzie. Taki płacz to nerwowo potafi człowieka wykończyć. patrilla- też wielokrotnie odniosłam wrażenie,że podobne ta nasze damy juleczko - dzięki za życzonka EDIT_ minęło 10 minut, nadal wyje. NIE IDĘ! EDIT2- podglądam ją przez dziurkę od klucza- taki ze mnie detektyw- leży, pochlipuje, potrzebowala 14 min., o znowu ryk... Edit3_ cisza...21 minut, ile mnie te 21 minut kosztowało...
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GRATULUJEMY !!! ![]() Xantia, nie wiem, jak tam u Was na północy kraju, ale u nas poduszkę sie pod główkę kładzie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez już mam tort zamówiony, ubranko dla Maksia gotowe, zaproszenia rozdane, niby wszystko gra, tylko tak jak Ty, ja też nie mam co na tyłek włożyć. ![]() ![]() eve, cudne fotki!!! juz oglądałam je wcześniej na n-k. ![]() ![]() minisiu, wybierasz się w moje strony? bo ja wciąż czekam z nadzieja na kawę i klachy. ![]() Wczoraj odwiedziła nas chrzestna Maksia, była kawa, były klachy, i moje rozradowane dziecko. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Ale wczoraj mi niepodzianke zrobiłysmcie
![]() ![]() Bardzo bardzo dziekuje ![]() No niestety wczora stuknęło mi ćwierczwiecze i chyba sobie jakis krem na zmarszczki musze kupic na odstresowanie ![]() U nas wszystko raczej dobrze. Mati CHODZI, co ja pisze ZASUWA jak mały MOToREK ![]() ![]() PO za tym ma juz 13 kg i 8 ząbków, mówi: mama, tata, gdzie, ide, niuniu, Nie przeczytałam postó wiec ciezko mi odniesc sie do Waszych wpisów, ale teraz siadam i czytam jak Mati mi da i bedzie spał ![]() PS. a ja mam stresa, rano pekła nam gumka...... Chcielibyśmy ale czy juz...
![]() |
#260 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego myślę, że jeśli ktoś chce drugiego dzieciaczka, a nie potrafi dokładnie sprecyzować kiedy, to najlepsza jest wpadka. ![]() Ale ten Twój syn zdolniacha!!! ![]() No i po raz kolejny pytam o to samo Madziu: pochwalisz Ty się wreszcie szczegółowo na temat swojej firmy?? EDIT: już minęły 2,5 godziny od mojego posta .. a tu wciąż taka CISZA!!! jestem oburzona!!! Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-07-30 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
No to ja się odzywam, żeby lei (nie wiem jak to się odmienia) przeszło oburzenie
![]() ![]() Cytat:
![]() A Cartitas ![]() ![]()
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
No jakiś marny dzisiaj ruch na wizażu
![]() Mati drzemie. Wstał dzisiaj o 7. 1.drzemka była normalnie o 11 , ale tylko 55 minut bo za oknem zaczęli wiercić, a Mati boi się takich hałasów więc darł się jak poparzony jak go zbudzili i koniec spania ![]() ![]() ![]() No Madzia, to zaraz się okaże że ty jesteś pierwsza z następnym dzidziusiem ![]() ![]() ![]() Ja mam dzisiaj straszliwego lenia, dobrze, że obiadu nie muszę robić bo mam zupę z wczoraj ![]() ![]()
#263 |
Rozeznanie
|
No to i ja coś skrobnę
![]() Na początku buziaki dla zaległych solenizantów ![]() ![]() Miniu- -dzięki za 60% dobrego humoru. Zadziałało ![]() ![]() ![]() ![]() Patrilla - i na Polę przyszedł chyba czas z tą trzydniówką. Buziole dla niej ![]() ![]() ![]() Madzia - spóźnione życzenia urodzinowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kanciu - brawka dla Apusia za samodzielne kroczki ![]() ![]() Anula - moja Jagoda też ma taką strunę jak Adrian od Kanci ![]() ![]() ![]() Eve - fotki extra, pomimo kiepskiej pogody. Dobrze, że wyjazd się udał ![]() Iwka - moja jak ma napady płaczu, chociaż ma je rzadko, to zanoszę ją do pokoju starszej córki, sadzam na dywanie, zostawiam samą, przymykam drzwi i daję jej się wypłakać i wyryczeć do woli. Trwa to ok. 2 minut. Jak zobaczy, że nikogo koło niej nie ma, drepta do nas z powrotem już z uśmiechem na twarzy ![]() ps: "stosunkowo udanej " ![]() Coś o Emci: pomimo choroby rozwija się piorunująco ![]()
#264 |
Konto usunięte
|
izuniak, jestem pewna, że będziesz meeega szczęśliwa
![]() ![]() Tak piszecie pytająco: "czy... miała już trzydniówkę..??" Czy to znaczy, że trzydniówkę dziecko tylko raz może mieć?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
My po spacerze i zakupach. Ta moja cwaniara czaruje sprzedawczynie we wszystkich sklepach. Robi minki uśmiecha się, gada po swojemu, skaczą przy niej niemal wszystkie, a w domu takie numery potrafi odegrać, NO!! Charakterek to ona bęzie miała...
lea- zdania co do 3dniówki słyszałam dwa; JAK OSPA tylkO RAZ I DRUGIE W MNIEJSzoŚCI, ALE JEDNAK ŻE W DZIECIŃSTWIE MOŻNA I CZĘŚCIEj. cHOĆ TA PIERWSZA OPINIA jEST PRZWAŻAJĄCA. nIE WIEM JAKą wiedzę mają inne dziewczyny. miniu- ale Wam sie ta Olivka udała, toć to ideał nie dziecko izuniak- dzięki, coś czuję ,że życzenie się spełni ![]() xantia- kupiłaś tej majtaski dla ALi?, ja znalazłąm dzisiaj na Jarotch. Nawe fajne.
#266 |
Raczkowanie
|
Wy tu sobie ze mnie nie żartujcie o reprodukcji bo i tak stres mnie zje...ale z drugiej strony
![]() juleczka u mnie to nic nie robienie juz długo kurcze trwa, im cieplej tym ma wiekszą siłe ![]() lea po raz kolejny przemilcze moja firmę, bo własnie weszła w faze konca sezonu i musze koniecznie cos wymyslic na druga połowę roku, kurcze ile to trezba pracy nad "zyłką złota" ![]() Dla mnie własnie zaczyna sie lepsza połowa dnia ![]() ![]() Niestety mój TZ dzis wyjatkowo no noc w pracy wiec bede sama, moze i nawet jutro przez dzien bo z nieog okropny pracocholik. A ja zeby nie bnyło ze sie obijam chyba za jakies ciasto sie zabiorę. I oczywisice bede zerkac na wizaz, bo obiecuje ze wróciłam na dłuzej ![]() w Nazwiazaniu do zdjeci Xantii przedstawiam Wam mojego spiacego malucha. W naszym regionie zamiast poduszki na głwoie w ręce trzyma sie butelkę ![]() Zapomniałam Wam jeszcze dopisac ze na zdjeciach widac te piękne strupy na powiekach;(
#267 | |||||
Zakorzenienie
|
No qrna, moje też. Ale ja na nic nie liczyłam, bo nie grałam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam dziś wariacki dzień, ale teraz jest spokój. Wreszcie!! Idę sprzątać Ali bałagan i zaraz do Was wracam ![]()
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-07-30 o 18:41 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
Znowu sama, no pić to mogę sama, ale pisać na wizażu nie będę!!!
#269 |
Zakorzenienie
|
Nie musisz sama ani pić, ani pisać. Jestem na obie opcje chętna
![]() PS. Ale RUM się skończył ![]() EDIT1: Sprawdziłam w zakamarkach. Mam Ballantines, Beherovkę, Tiburon, Rostovskoje Szampanskoje, Chateau Bordeaux i Warkę ![]() EDIT2: Czego nalać??
#270 |
Wtajemniczenie
|
winkO z Bordo proszę.tymczasem spadam, bo Artur coś musi pozalatwiać .PA!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.