Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-12, 14:46   #4321
Esti10
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Kciuki za wizyty dzisiejsze

Wreszcie jest czym oddychac u nas mega padalo w nocy i w poludnie takze od razu lepiej
Nad ranem byl taki grzmot ,ze zawal murowany tak walnelo jakby cos wybuchlo a przy otwartym oknie to glosnosc jeszcze wieksza takze sie dzialo
Dzis akurat pralismy naroznik takze nie ma lezenia przed tv
Wezme sie za sprzatanie w szafkach niech im bedzie sie doczekaja wreszcie

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
A ja sobie stoję w autobusie, wypinam brzuch, ale nikt mi nie ustąpi. A biegną wszyscy zająć miejsce jakby zmęczeni byli po przebiegnięciu maratonu...

A w ogóle u mnie od dwóch dni pada. Ciurkiem.
Ja to z wielkoscia mojego brzucha poki co nie licze na nic a i tak oglem nawet potem tez nie bede liczyc jesli bede sie dobrze czuc to kij im wszystkim w oko
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 14:51   #4322
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak wyglada ta zniżka do bobowózków? Dostaje się jakąś karteczkę czy co? Bo tak myślę, że może uda mi się gdzieś zdobyć na necie, może ktoś nie zużył i chce odsprzedać, chcę poszukać

Jak coś znajdziesz to ja tez chętnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 14:53   #4323
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
A ja już zwatpilam i nie wiem jaki wózek wybrać. Ogółem to nic nie robię w tym kierunku... :/
Witaj w klubie tez juz mam metlik i nie wiem co wybrac zawsze cos krzyzuje mi plany jak juz ktorys sobie wybiore
Stary 2018-06-12, 14:59   #4324
So_close
Jedi

Cytat:
Dziewczyny a jak wyglada ta zniżka do bobowózków? Dostaje się jakąś karteczkę czy co? Bo tak myślę, że może uda mi się gdzieś zdobyć na necie, może ktoś nie zużył i chce odsprzedać, chcę poszukać
Taka karteczka, jakby ulotka. To nie jest żaden kod, więc na necie raczej nie znajdziesz.

Aczkolwiek tak jak już pisałam, jeśli któraś chciałaby kupować w sklepie na allegro a nie stacjonarnie na bobowozkach, to wyjdzie Wam na to samo
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 15:11   #4325
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Uuu straszycie dziewczyny tymi upałami ja nie daje rady mam wrażenie że jest mi kilka razy bardziej gorąco niż innym:p ostatnie 2 tygodnie pracy przede mną i potem pewnie też wezmę pieska i na największe upały przeniesiemy się na wieś do rodziców bo moja psinka też ma już dość ciągle śpi na zimnych płytkach
Zjadłam 3 mini milky way i mała się rozszalała w brzuszku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Do końca czerwca?

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Ja się jakoś źle czuje. Zbiera mnie na wymioty...ehh nie wiem co jest.
Jeśli chodzi o imię to u nas jest mega problem, nic nam się nie podoba. Mąż mówi do brzucha Grzesiek, A mi się to nie podoba w ogóle. Wszystkie ładne imiona zajęte. No i już pokroiłam poszukiwania do Tymka, Tomka, Tobiasza, no i jeszcze Piotr mi się podoba, ale siostry syn ma tak na imię. Adaś U brata dopiero się urodził. No ciężko z ładnym i prostym imieniem.Jak dokupisz adaptery to można.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Ja ze znajomą z pracy kiedyś porównywałam mężczyzn o imieniu Piotr i wyszło, że każdy jakiego znamy, to gaduła i dobry sprzedawca

Cytat:
Napisane przez Zgaga_ Pokaż wiadomość
Starszy 17 lat 😊 młodszy 12 lat. Nie ukrywam że trzecia ciąża była duuuuzym zaskoczeniem 😂😂😂
Ja miałam 17, gdy mój brat się urodził. Rodzynek i 3 siostry bracia pomogą przy opiece, mała będzie miała jak w raju

Cytat:
Napisane przez Jasiel Pokaż wiadomość
Melduje się po połówkowych
Będę mamą małej Lucynki, możesz mnie dopisać catarynca?

Maleństwo 418g, nogi na głowie, rączka w buzi ale wszystko w normie

Termin porodu potwierdzony na 20.10
Ostatnie prenatalne na 10.08
Dopisane

Cytat:
Napisane przez NiebieskiPudelek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny chcialabym sie do was dolaczyc termin 23 pazdziernika, dziewczynka. Pierwsza ciaza

Hejka dopisałam

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Może kup krople na czyszczenie ucha bo może Ci się zapchało jakoś.
Ja kupiłam akustone i gdy byłam z zapaleniem ucha u laryngologa, to powiedziała, że gucio dają... nie polecam, jeszcze bardziej podrażniło i mogło wywołać swędzenie (taki pierwszy objaw przed zapaleniem ucha).

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty dzisiejsze

Wreszcie jest czym oddychac u nas mega padalo w nocy i w poludnie takze od razu lepiej
Nad ranem byl taki grzmot ,ze zawal murowany tak walnelo jakby cos wybuchlo a przy otwartym oknie to glosnosc jeszcze wieksza takze sie dzialo

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Ja to z wielkoscia mojego brzucha poki co nie licze na nic a i tak oglem nawet potem tez nie bede liczyc jesli bede sie dobrze czuc to kij im wszystkim w oko
Tak jak i ja i tak jeżdżę samochodem, ale nawet w Rossmannie nikt mnie do kasy nie woła. ALE gdy wracaliśmy z Grecji i wysiedliśmy z samolotu, a następnie wsiedliśmy do tego busika małego, który odwozi po odbiór bagaży, to mi ustąpiła dziewczynka fakt, założyłam obcisłą kieckę i trochę pojadłam, ale to były 2 minuty podróży

--
U mnie energia powróciła na maksa już. W weekend po urlopie jeszcze truskawki zbierałam, a wieczorem dżem robiłam pierwszy raz w życiu (jak na razie 9 słoików). A wczoraj ubiłam truskawy i je zamroziłam na zimę

--
Co do spisu wózków ok, ale ja nie zawsze Was czytam na bieżąco, jeszcze pracuję i wolałabym wiadomości prywatne wtedy. Inaczej nie ogarnę.
Stary 2018-06-12, 15:20   #4326
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Taka karteczka, jakby ulotka. To nie jest żaden kod, więc na necie raczej nie znajdziesz.

Aczkolwiek tak jak już pisałam, jeśli któraś chciałaby kupować w sklepie na allegro a nie stacjonarnie na bobowozkach, to wyjdzie Wam na to samo

Na Allegro patrzę balios s jest w takiej samej cenie jak stacjonarnie ?

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 15:25   #4327
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Też to znam. Dobrze, że nie muszę jeździć komunikacją miejską. W sklepie też nikt nie przepuści. Żeby nie było, ja zawsze puszczam przodem kobiety w ciąży lub ludzi, którzy mają tylko dwa/trzy produkty, a ja cały koszyk.

Dobre podejście! Trzeba walczyć o swoje. Tylko ja nie lubię takich sytuacji...

Ojjj bardzo współczuję. Zwłaszcza, że były takie upały.
Wlasnie ja tez nie lubie takich sytuacji mimo,ze no wciazy sie nalezy ale jak u mnie to jeszcze nie widac bebna to juz wogolen mi glupio

i tak mysle jutro ide na glukoze u mnie jest od 8 do 10 czyli rozumiem ze ja i tak musze o 8 wejsc bez kolejki bo musze do 10 sie z tym wyrobic co nie?
Tam to ludzie stoja juz od 7 kolejke sobie rezerwuja ale po co mam jechac skoro i tak wiem,ze musze wejsc bo to takie badanie i nie ma innej opcji . Juz widze to oburzenie jak bede tam wchodzic i mnie obsluza polowa ludzi nie bedzie wiedziec czemu i pewnie bedzie darcie kopar
Stary 2018-06-12, 15:33   #4328
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie ja tez nie lubie takich sytuacji mimo,ze no wciazy sie nalezy ale jak u mnie to jeszcze nie widac bebna to juz wogolen mi glupio

i tak mysle jutro ide na glukoze u mnie jest od 8 do 10 czyli rozumiem ze ja i tak musze o 8 wejsc bez kolejki bo musze do 10 sie z tym wyrobic co nie?

Tam to ludzie stoja juz od 7 kolejke sobie rezerwuja ale po co mam jechac skoro i tak wiem,ze musze wejsc bo to takie badanie i nie ma innej opcji . Juz widze to oburzenie jak bede tam wchodzic i mnie obsluza polowa ludzi nie bedzie wiedziec czemu i pewnie bedzie darcie kopar

Właśnie ja tez jestem ciekawa jak to jest bo np moje lab jest otwarte od 7:30-9:00.... no i co wtedy? Będę musiała chyba przedzwonic do przychodni się dowiedzieć to samo czy można smakową pic żebym nie musiała latać 2 razy ;/

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 15:35   #4329
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Na Allegro patrzę balios s jest w takiej samej cenie jak stacjonarnie ?

No tak, tylko na allegro masz tą cenę z adapterem, a promocja jest generalnie na 3w1. Z fotelikiem już na bobowózkach jest drożej.
Stary 2018-06-12, 15:37   #4330
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, tylko na allegro masz tą cenę z adapterem, a promocja jest generalnie na 3w1. Z fotelikiem już na bobowózkach jest drożej.

Z jakim adapterem ? Do fotelika ? A mnie akurat on w ogóle nie potrzebny .... ;D

Kurczę niby to tylko 190 zł jest różnicy (jak liczyłam zniżkę 10% na 2w1 - bo mówiłaś ze niby da się ugrać )

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 15:47   #4331
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Do końca czerwca?

Ja ze znajomą z pracy kiedyś porównywałam mężczyzn o imieniu Piotr i wyszło, że każdy jakiego znamy, to gaduła i dobry sprzedawca

Ja miałam 17, gdy mój brat się urodził. Rodzynek i 3 siostry bracia pomogą przy opiece, mała będzie miała jak w raju

Dopisane

Hejka dopisałam

Ja kupiłam akustone i gdy byłam z zapaleniem ucha u laryngologa, to powiedziała, że gucio dają... nie polecam, jeszcze bardziej podrażniło i mogło wywołać swędzenie (taki pierwszy objaw przed zapaleniem ucha).

Tak jak i ja i tak jeżdżę samochodem, ale nawet w Rossmannie nikt mnie do kasy nie woła. ALE gdy wracaliśmy z Grecji i wysiedliśmy z samolotu, a następnie wsiedliśmy do tego busika małego, który odwozi po odbiór bagaży, to mi ustąpiła dziewczynka fakt, założyłam obcisłą kieckę i trochę pojadłam, ale to były 2 minuty podróży

--
U mnie energia powróciła na maksa już. W weekend po urlopie jeszcze truskawki zbierałam, a wieczorem dżem robiłam pierwszy raz w życiu (jak na razie 9 słoików). A wczoraj ubiłam truskawy i je zamroziłam na zimę

--
Co do spisu wózków ok, ale ja nie zawsze Was czytam na bieżąco, jeszcze pracuję i wolałabym wiadomości prywatne wtedy. Inaczej nie ogarnę.
Ubiłam truskawy ? Ale o co chodzi ? Jutro się chyba wybiorę na pole pozbierać . W tym roku taki wysyp u nas .

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 15:49   #4332
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie kupujecie laktator? Jak czytalam na ten temat to zdania sa podzielone.. Sama mam metlik w glowie..

Ja planuje kupic ale patrze na uzywany z aventu duzo ofert niektore jeszcze na gwarancji bo ktos chwile uzywal i juz nie potrzebuje
Ja mysle,zelepiej miec niz nie miec czasem sie gdzies wyjdzie dziecko zostanie z tata niby np ma sie obudzic za iles tam na karmienie a jak sie okaze ze wczesniej glodne to tata podgrzeje i problem z glowy
Poza tym tam jest od razu butelka wiec bede miec na jakis czas bo raczej na poczatek jedna jest wystarczajaca
Stary 2018-06-12, 15:50   #4333
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Jak coś znajdziesz to ja tez chętnie

Nic nie ma, dupa Przejrzałam otchłanie internetu Jedynie w Toruniu w sklepie będzie promocja 14 czerwca, ciekawe czy on-line też. Sklep SMYKOLAND.

Cytat:

A jakbym powiedziała, że byłam, ale że zgubiłam ulotkę? Przeszło by? Czy nie bardzo?

Cytat:
Cytat:
Z jakim adapterem ? Do fotelika ? A mnie akurat on w ogóle nie potrzebny .... ;D

Kurczę niby to tylko 190 zł jest różnicy (jak liczyłam zniżkę 10% na 2w1 - bo mówiłaś ze niby da się ugrać )

Adaptery to fajna sprawa, bo można fotelik wpiąć zamiast gondoli do stelaża np. jak jedziesz na zakupy autem, to nie potrzeba brać wtedy gondoli

Na allegro widziałam za 2000 zł z adapterami gratis (gdzie same adaptery są za 150 zł) i jest, że gwarancja dwa lata door to door - czyli, że nie trzeba przez sklep?

W bobowózkach u mnie nie ma door to door wcale, tyle przez sklep.

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-06-12 o 15:52
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 15:59   #4334
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ja tez jestem ciekawa jak to jest bo np moje lab jest otwarte od 7:30-9:00.... no i co wtedy? Będę musiała chyba przedzwonic do przychodni się dowiedzieć to samo czy można smakową pic żebym nie musiała latać 2 razy ;/

Tez mialam dzwonic i pytac ale stwierdzilam,ze udam glupia i ide z cytrynowa jakby nigdy nic . Jak cos powiedza to powiem,ze nie mam innej a czytalam,ze taka mozna wiec czemu nie mozna ? Jak sie beda pluc to moze mi dadza od siebie i tyle ale licze,ze moze przepuszcza z taka jesli nie mozna ale oby mozna i zebym nie musiala sie dochodzic i robic z siebie debila

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Nic nie ma, dupa Przejrzałam otchłanie internetu Jedynie w Toruniu w sklepie będzie promocja 14 czerwca, ciekawe czy on-line też. Sklep SMYKOLAND.

A jakbym powiedziała, że byłam, ale że zgubiłam ulotkę? Przeszło by? Czy nie bardzo?

Adaptery to fajna sprawa, bo można fotelik wpiąć zamiast gondoli do stelaża np. jak jedziesz na zakupy autem, to nie potrzeba brać wtedy gondoli

Na allegro widziałam za 2000 zł z adapterami gratis (gdzie same adaptery są za 150 zł) i jest, że gwarancja dwa lata door to door - czyli, że nie trzeba przez sklep?

Dokladnie tez chce adapter bo duzo wygodniej fotelik wpiac do sklepu a nie uzerac sie z gondola
Gondole bede miec glownie tu na spacery do lasu i nad jezioro a sklep szybko fotelik raz dwa i po sprawie sam stelaz w bagazniku i spoko
Stary 2018-06-12, 15:59   #4335
So_close
Jedi

Xxboo, no tak mi facet powiedział, że da radę się dogadać Jak pójdziesz i powiesz, że chcesz kupić, ale tylko w wersji 2w1 bo inaczej to kupisz przez internet w innym sklepie to wątpie żeby Ci odmówili. Co im szkodzi? :P

Lykki, no zależy, pewnie są osoby które czują się lepiej kupując stacjonarnie w konkretnym, firmowym sklepie. Ale jakby ktoś był zainteresowany kupowaniem na allegro, to porównałam jak to wygląda w przypadku baliosa konkretnie
Stary 2018-06-12, 16:00   #4336
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie fajnie ale my auta nie mamy

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 16:02   #4337
lykki
Zadomowienie

Cytat:

To zaoszczedzisz na adapterach 150 zł!!

Cytat:
Xxboo, no tak mi facet powiedział, że da radę się dogadać Jak pójdziesz i powiesz, że chcesz kupić, ale tylko w wersji 2w1 bo inaczej to kupisz przez internet w innym sklepie to wątpie żeby Ci odmówili. Co im szkodzi? :P

Lykki, no zależy, pewnie są osoby które czują się lepiej kupując stacjonarnie w konkretnym, firmowym sklepie. Ale jakby ktoś był zainteresowany kupowaniem na allegro, to porównałam jak to wygląda w przypadku baliosa konkretnie
No właśnie ja mogę na allegro, byle by było taniej Zastanawiam się tylko czy jak zamówię ze sklepu, ktory jest 600 km dalej to jeżeli jest gwarancja door to door na dwa lata to czy wtedy nie będę musiała w razie co reklamować przez sklep ?
Stary 2018-06-12, 16:08   #4338
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam właśnie o znieczuleniu zzo i jestem
Mega ciekawa czy będę mogła mieć ze względu na tatuaż kończy się akurat w pasie (jest wzdłuż kregoslupa). Opinie są mega podzielone jedni mówią ze to jest przeciwwskazanie a inni ze mit ..... mam nadzieje ze mój akurat kończy się w takim miejscu ze wbicie jest niżej .....

Ja to sie nawet nie nastawiam na znieczulenie Szwagierka dwa razy rodzila i dwa razy bylo juz za pozno zeby podac takze wychodze z zalozenia ze bedzie co ma byc a moze byc roznie

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

A nie planujecie kupic skoro twoj ma robic prawko ? Czy jednak nie robi?
Stary 2018-06-12, 16:18   #4339
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Hahaha no ja bym nie spilowala na bank przecież trwało by to 5 lat ;D
Ale ja pewnie teraz do porodu ściągnę i położę tylko przezroczyste coś, pewnie hybrydę bo inaczej połamią mi się wszystkie paznokcie. Tylko nie wiem kiedy potem się wyrwę żeby je zrobić ..... chociaż to tylko 1,5h wiec tragedi nie będzie.
Ja właśnie będę na pewno pytać mojego lekarza jak to jest bo jeśli nie mogę mieć to będę miała a jak nie to przezroczysta
Haha ja tez bym nie dała rady spiłować
A po porodzie korzystałam z kosmetyczki, która przyjeżdżała do domu. Mała początkowo była tylko na cycu, wiec nie było opcji, żeby wyrwać się z domu bez niej. Teraz tez pewnie kilka razy przyjedzie do mnie dziewczyna do domu. To bardzo fajna opcja. Zorientuj się, może u Ciebie tez ktoś taki sie znajdzie.

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czytam, że sporo z Was nosi hybrydy w ciąży. Ja przed ciążą też nosiłam długi czas, ale zrezygnowałam, bo nasłuchałam się, że nie można ściągać ich acetonem. Jak Wy robicie? Aceton czy frezarka?
Frezarka

Cytat:
Hybryd nie ściąga się frezarka !!!!!!! To jest zbyt cienka warstwa można sobie uszkodzić płytkę paznokcia a tym samym macierz ;P tylko aceton
Moje paznokcie akurat po acetonie były w bardzo złej kondycji. Były bardzo przesuszone. Nie odpowiadało mi takie ściąganie hybrydy.

Cytat:
Ale to chyba nie same hybrydy tylko jak ktoś ma położony no hybrydę a pod to żel budujący to wtedy tak bo żel chroni płytkę ale nie wiem jak można ściągać sam lakier frezarka ..... zgroza
No tak, pod hybrydą mam położoną warstwę żelu.

Cytat:

Ja tez odżyłam i zabrałam się za sprzątanie.
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 16:19   #4340
NiebieskiPudelek
Raczkowanie

Cytat:
Ja planuje kupic ale patrze na uzywany z aventu duzo ofert niektore jeszcze na gwarancji bo ktos chwile uzywal i juz nie potrzebuje
Ja mysle,zelepiej miec niz nie miec czasem sie gdzies wyjdzie dziecko zostanie z tata niby np ma sie obudzic za iles tam na karmienie a jak sie okaze ze wczesniej glodne to tata podgrzeje i problem z glowy
Poza tym tam jest od razu butelka wiec bede miec na jakis czas bo raczej na poczatek jedna jest wystarczajaca
Ale myslisz o takim recznym czy jednak elektrycznym?

Stary 2018-06-12, 16:24   #4341
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
my tak mieliśmy z Hanią i Emilką
a to Ty masz tez Emilke ?
To tak jak ja bede miec bardzo mi sie podoba Nie znam zadnej osobiscie wogole mam wrazenie ze malo jest Emilek ale moze sie myle
Lubie imiona ktore mozna sobie zdrobnic
Rok temu juz miala byc Emilka nie udalo sie ale tym razem bedzie

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Ale myslisz o takim recznym czy jednak elektrycznym?

Wiesz co czytalam,ze niby elektryczny lepszy ze niektorym to rece odpadaja od tych recznych od tego pompowania
Widzialam fajna oferte kobitka sprzedawala taki i taki bo miala oba plus pelno dodatkow do tego zestawu woreczki itd wiec jak sie trafi jakis fajny zestaw 2 w 1 to moze zaszaleje i kupie taki a jak nie to moze elektryczny predzej co bede sobie rece meczyc np po calym ciezkim dniu tak to siade na kanapie przed tv i niech sie sciaga
Stary 2018-06-12, 16:24   #4342
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mialam dzwonic i pytac ale stwierdzilam,ze udam glupia i ide z cytrynowa jakby nigdy nic . Jak cos powiedza to powiem,ze nie mam innej a czytalam,ze taka mozna wiec czemu nie mozna ? Jak sie beda pluc to moze mi dadza od siebie i tyle ale licze,ze moze przepuszcza z taka jesli nie mozna ale oby mozna i zebym nie musiala sie dochodzic i robic z siebie debila

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Dokladnie tez chce adapter bo duzo wygodniej fotelik wpiac do sklepu a nie uzerac sie z gondola
Gondole bede miec glownie tu na spacery do lasu i nad jezioro a sklep szybko fotelik raz dwa i po sprawie sam stelaz w bagazniku i spoko
Mi wcisnęły swoją, mówię że mam taką kupiona a Pani z uśmiechem ale my mamy zwykła za 5zl można u nas kupić ehh

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 16:34   #4343
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Haha ja tez bym nie dała rady spiłować
A po porodzie korzystałam z kosmetyczki, która przyjeżdżała do domu. Mała początkowo była tylko na cycu, wiec nie było opcji, żeby wyrwać się z domu bez niej. Teraz tez pewnie kilka razy przyjedzie do mnie dziewczyna do domu. To bardzo fajna opcja. Zorientuj się, może u Ciebie tez ktoś taki sie znajdzie.

Frezarka

Moje paznokcie akurat po acetonie były w bardzo złej kondycji. Były bardzo przesuszone. Nie odpowiadało mi takie ściąganie hybrydy.

No tak, pod hybrydą mam położoną warstwę żelu.

Ja tez odżyłam i zabrałam się za sprzątanie.
No to super,ze dzis lepsze samopoczucie
U mnie juz slonce a mialo byc tak fajnie chociaz licze ze nie bedzie znowu duszno poki co wiatrak wylaczony i jest ok wiec ogolem musi byc duzo lepiej na dworze
Ja tu nadrabialam te gaduly i jeszcze nie zaczelam sprzatac
ale juz chyba koncze wreszcie nadrabianie takze zaraz sie zabieram za to co nieuniknione

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Mi wcisnęły swoją, mówię że mam taką kupiona a Pani z uśmiechem ale my mamy zwykła za 5zl można u nas kupić ehh

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Wiesz co jesli sie upra ze nie moge cytrynowej i beda miec swoja to ok trudno sila ich nie zmusze zeby sie zgodzily na cytrynke a szkoda
I jak nie bede musiala gdzies latac po aptekach o 8 rano to luz niech daja swoja
Obym tego nie zwrocila bo u mnie rano roznie bywa a juz na czczo takie cos to moze byc nie za fajnie
O moze to je przekona powiem,ze jeszcze rano zwracam i nie chce zeby badanie poszlo na marne i moze po tej cytrynce nie bedzie tak zle kto wie moze sie uda
No ale poki co licze,ze u mnie akurat mozna cytrynowa i koniec
Stary 2018-06-12, 16:43   #4344
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Witaj w klubie tez juz mam metlik i nie wiem co wybrac zawsze cos krzyzuje mi plany jak juz ktorys sobie wybiore
Ja tez mam straszny problem z wozkiem. Kazdy ktòry mi sie spodoba w opiniach ma jakas wade wielka, albo jest za ciezki... najbardziej podobaja mi sie cybexy priam ale chcialabym wydac max 4 tys za 3w1 a te priam to masakra ceny zawsze podobają mi sie nie osiągalne rzeczy

Edytowane przez Apola88
Czas edycji: 2018-06-12 o 16:52
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 16:50   #4345
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jak dawali to po prostu ulotka z pieczątką.

Cytat:
Teraz mam opcję umòwienia się na godzinę, ale poprzednio 2 razy po prostu podchodziłam do początku kolejki i mòwiłam, że mam takie badanie, ktòre wymaga pierwszeństwa i zawsze też laborantka sama mòwiła, że pani z glukozą ma wejść pierwsza...

Co do laktatora, to warto mieć bo na początku często są zastoje, a potem kryzysy laktacyjne i wtedy jedną z metod jest odciaganie po karmieniu.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 16:51   #4346
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Ubiłam truskawy ? Ale o co chodzi ? Jutro się chyba wybiorę na pole pozbierać . W tym roku taki wysyp u nas .

A no delikatnie zblendowałam, ale nie na paćkę, żeby jakieś tam kawałki się trafiały + cukier. Do pojemników przelałam i schowałam do zamrażalnika. Będzie na zimę jak mi się zachce makaronu z truskawkami

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-12, 16:52   #4347
So_close
Jedi

Cytat:
To zaoszczedzisz na adapterach 150 zł!!
No właśnie ja mogę na allegro, byle by było taniej Zastanawiam się tylko czy jak zamówię ze sklepu, ktory jest 600 km dalej to jeżeli jest gwarancja door to door na dwa lata to czy wtedy nie będę musiała w razie co reklamować przez sklep ?
Wiesz co, no ja Wam to podałam w ramach ciekawostki, jakby któraś tej zniżki nie miała
Jak wychodzi na to samo, to ja osobiście wolę kupić w stacjonarnym, firmowym i znanym sklepie, bo będę spokojniejsza w razie załatwiania właśnie jakiejś reklamacji itp.
Stary 2018-06-12, 17:02   #4348
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Ja tez mam straszny problem z wozkiem. Kazdy ktiry mi sie spodoba w opiniach ma jakas wade wielka, albo jest za ciezki... najbardziej podobaja mi sie cybexy priam ale chciala bym wydac max 4 tys za 3w1 a te priam to masakra ceny zawsze podobają mi sie nie osiągalne rzeczy

Powiem ci tak ostatnio byl w planach anex sport ale no nie sklada sie spacerowki razem tylko osobno a moj pierwszy typ Maxi cosi nova sie tak sklada tylko nie mozna inncyh fotelikow wpinac niz maxi cosi a chcialam ten kiddy evoluna i- size i mojemu tez sie spodobal .
Ostatnio mu pokazalm ten maxi cos pebble to zaczal krecic nosem ze tamten kiddy lepszy i wtedy wozek maxi cosi jednak odpada i badz tu madra jak nie urok to sraczka ze tak powiem ciagle cos

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Teraz mam opcję umòwienia się na godzinę, ale poprzednio 2 razy po prostu podchodziłam do początku kolejki i mòwiłam, że mam takie badanie, ktòre wymaga pierwszeństwa i zawsze też laborantka sama mòwiła, że pani z glukozą ma wejść pierwsza...

Co do laktatora, to warto mieć bo na początku często są zastoje, a potem kryzysy laktacyjne i wtedy jedną z metod jest odciaganie po karmieniu.
No u mnie jest zamykany pokoj takze musze wejsc z kim i zapytac czy teraz mam wejsc bo mam to badanie i juz sobie wyobrazam te piorunu z oczu ludzi stojacych za mna a szczegolnie starszych pan ktore nigdzie sie nie spiesza ale no pogadac se musza

O tak wlasnie jak czytalam opinie o tych laktaorach to duzo panie pisaly o tym,ze na poczatek im zycie ratuja bo mialy takie zastoje jak piszesz i po tam jak zaczely odciagac to sie wszystko rozkrecalo takze no w sumie lepiej to miec od samego poczatku bo nigdy nie wiemy jak bedzie u nas czy od razu poleci czy nie itd
Stary 2018-06-12, 17:02   #4349
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Powiem ci tak ostatnio byl w planach anex sport ale no nie sklada sie spacerowki razem tylko osobno a moj pierwszy typ Maxi cosi nova sie tak sklada tylko nie mozna inncyh fotelikow wpinac niz maxi cosi a chcialam ten kiddy evoluna i- size i mojemu tez sie spodobal .
Ostatnio mu pokazalm ten maxi cos pebble to zaczal krecic nosem ze tamten kiddy lepszy i wtedy wozek maxi cosi jednak odpada i badz tu madra jak nie urok to sraczka ze tak powiem ciagle cos
No dokladnie.u mnie podobnie. A jeszcze teraz czytalam o anex sport ze ta amortyzacja za miekka i przy ciezkim dziecku później sie psuje i drga wòzek. Lepsze opinie ma anex cross chyba jest troche mniejszy ake nie wiem jak sklada sie spacerowka... o tych joolz tez czytam.codziennie mam inne typy ale w kazdy cos nie tak..
Albo jakas funkcja albo cena albo gabaryty za duze

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 17:04   #4350
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

ok, dzięki

Cytat:
Wiesz co, no ja Wam to podałam w ramach ciekawostki, jakby któraś tej zniżki nie miała
Jak wychodzi na to samo, to ja osobiście wolę kupić w stacjonarnym, firmowym i znanym sklepie, bo będę spokojniejsza w razie załatwiania właśnie jakiejś reklamacji itp.
ok, rozumiem

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Ja tez mam straszny problem z wozkiem. Kazdy ktòry mi sie spodoba w opiniach ma jakas wade wielka, albo jest za ciezki... najbardziej podobaja mi sie cybexy priam ale chcialabym wydac max 4 tys za 3w1 a te priam to masakra ceny zawsze podobają mi sie nie osiągalne rzeczy

A nie chcesz z cybexów zamiast priama baliosa S? Jest lżejszy i ma amortyzację, spacerówka składa się z siedziskiem i tańszy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości