|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
ja osobiście na 56 kupiłam pojedyncze sztuki więcej już na 62 bo to tak na prawdę zależy od długości. Mój dzieć na razie wielkościowo idzie zgodnie z terminami ja sama miałam 57cm długości mąż coś pod 60cm. Znajoma nakupiła ubranek od 50 zwyz a urodziła synka 61 także od raz wskoczył w ubranka 62 w szpitalu dlatego bliżej porodu ewentualnie uznałam że dokupie coś mniejszego gdyby coś się zmieniło Jeśli chodzi o samo nacięcie to raczej takie powierzchowne rzeczy nacinają w prawą stronę ilustrowała na tarczy zegara i wskazówkach uświadamiała panom obwód główki dziecka jaki musi przejść przez pochwę odnosząc się do statystycznego obwodu członka w wzwodzie mina będących na sali panów bezcenna ogólnie brakło jej chyba na ten temat trochę czasu bo miało być jeszcze zagadnienie przygotowania krocza do porodu oraz jak wykonywać masaż tamtejszego rejonu ale przez tą papierologie i babkę od komórek macierzystych nie dopowiedziała. Może coś powie na kolejnych zajęciach na te pozostałe dwa zagadnienia. Generalnie często podkreślała że wszystko zależy tak na prawdę od porodówki na jakiej będziemy i ilości kobiet rodzących jednocześnie zaraz odniosła się właśnie do znieczulenia że nie zawsze zdążą podać na czas też.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Co do poronienia, to u mnie się to stało w czasie, kiedy przyjaciòłka była w 9 miesiącu i widziałam jej rozdarcie co może a czego nie powinna przy mnie mòwić itd.
Mnie z kolei teksty typu "nie teraz to następnym razem" albo "macie dwòjkę to najważniejsze" wkurzały najbardziej. Długo miałam zazdrość w oczach jak patrzyłam na kobiety w zaawansowanej ciąży. Na szczęście udało się zajść w obecną i jej szczęśliwe rozwiązanie myślę, że zamknie ten etap. Kupiłam dzisiaj kolejne rzeczy z wyprawki - pieluszki i wkładki laktacyjne. Akurat była promocja w Rossmanie
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się sugerowałam dziećmi z otoczenia mojego. 62 noszą 3-4 miesięczne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ciuszkòw to ja mam od 50, jakieś pojedyńcze 46, dalej na 56 itd.
Mòj synek urodził się niby 58 a w 56 pływał, bo był chudziutki (urodzony w 38 tc) i pierwsze 2 tygodnie nosił 50. Còra miała 51 i 2700 g (36 tc) więc nosiła pierwsze 2 miesiące 46 i 50. Teraz raczej nie mam co liczyć na poròd w terminie więc te 46/50 możliwe, że znòw będą na początek. Muszę w sumie popatrzeć jeszcze w lumpku za tymi najmniejszymi, najwyżej còra mi je przejmie dla lalek ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- A co do nacięcia to miałam obydwa razy i chyba lepiej tak niż niekontrolowanie popękać samo nacięcie ani nie bolało ani potem mnie nie męczyło, teraz jest niewyczuwalne.
|
#4386 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i są teraz, no, w średnim stanie ale zamierzam wrócić do hybryd, bo to gwarancja schludnych dłoni niezależnie od okoliczności.Cytat:
Najgorsze jest to, że jak się tak już źle czuję, to nie mam siły walczyć o swoje prawa, staram się więc po prostu być dzielna i jakoś wytrzymać. Wczoraj w Rossmannie to samo, sznurek klientów, ja na końcu, na szczęście dobrze się czułam. Cytat:
I ja też mam tak jak pisze zielona hortensja - ktoś mówi "będzie dobrze" ale czasami to wręcz wkurza, bo przecież nikt nam nie może tego zagwarantować! Potem na szczęście często okazuje się, że rzeczywiście jest dobrze i ten ktoś mówi "widzisz, mówiłam/em że nie ma co się martwić". Jakby wcześniej rzeczywiście miał naukową wiedzę, że jest ok. Cytat:
- raczej obecnie krocze się chroni i położna stara się tak przeprowadzić poród, żeby nie pękło (może kazać wstrzymać parcie, żeby dziecko za szybko nie wyszło itp, jeśli widzi, że krocze krwawi i jest słabe), taki poród z ochroną krocza zwykle trwa dłużej, bo musi być czas żeby się tkanki rozciągnęły, - dla położnej jest osiągnięciem jak się uda ochronić, więc podobno większość się stara rodzącej to zapewnić ,- są sytuacje, gdzie trudno jest ochronić i położna ocenia wtedy stan tkanek i jeśli jest źle, to doradza nacięcie, bo pęknięcie jest niekontrolowane i może postąpić do zwieracza odbytu, co później długo się goi, - jeśli jest źle, a rodząca wyraźnie sobie nie życzy nacięcia - to jest to respektowane, - warto dbać o dobry stan pochwy w ciąży, bo infekcje osłabiają tkanki i później takie krocze jest bardziej podatne na pęknięcia/konieczność nacięcia, bo się nie rozciąga, więc wszelkie infekcje trzeba od razu zgłaszać lekarzowi i leczyć. I to chyba tyle ![]() Edit: widzę, że Suqub napisała, że u niej w szpitalu zawsze nacinają... Moje informacje dotyczą szpitali Wrocław + okolice, może w innych większych miastach jest podobnie ![]() Jestem po wizycie, miałam koszmarny dojazd do miasta z jakimś szalonym kierowcą autobusu, który się rozpędzał przed światłami, robiło się czerwone światło i nagle hamował... Już byłam bliska korzystania z worka, ale na szczęście obyło się bez, tyle że później właśnie czekało mnie to stanie w rejestracji, jak już cała byłam zielona. Nie żeby ktoś się tym przejął w kolejce... No ale najważniejsze, że wszystko ok z dzidzią, najbardziej martwiłam się, że może coś mi się otwiera (przez to, że ostatnio zdarzały mi się bóle podbrzusza), ale szyjka długa, jestem więc już spokojna
Edytowane przez mwmwm91 Czas edycji: 2018-06-12 o 20:44 |
||||
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam i niestety widzę, że temat poronienia nie tylko mi nie jest obcy, co okropnie smuci. Dla mnie najważniejsza niesprawiedliwość, to fakt, że my bardzo chcemy, cieszymy się, a inne olewaja temat i masowo rodzą zdrowe dzieci.
Nie powiem jej, że będzie dobrze, bo ona sama musi do tego dojść, ja sama jestem idealnym przykładem, że pierwsza ciąża zakończona płaczem i żalem, to był przypadek. Mam nadzieję, że postara się chociaż spojrzeć na to z tej strony
"Zrób sobie przysługę i naucz się odchodzić. Ponieważ prawdą jest, że na każdą osobę, która Cię nie docenia, przypada jeszcze więcej ludzi, którzy tylko czekają, by Cię pokochać, tylko lepiej. Edytowane przez enami Czas edycji: 2018-06-12 o 22:18 |
|
|
|
#4388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i stwierdziłam że chyba nie ma sensu bo pewnie coś dostaniemy od rodziny a jakby było mało to przecież w każdej chwili można dokupić. A nie ma sensu nakupić dużo rzeczy których dzidzia może wcale nie ubrać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
gdzie kupowalas takie maluszki?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
bambusiek, na jakie pieluchy była promocja w Rossmanie?
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ich fun&fit w rozmiarze 1. Z moją zniżką płaciłam jakoś 9 zł/30 szt. Muszę pokorzystać ze znizki, bo mam 10% do końca miesiąca. Chyba, że się uda, żeby mi ją przedlużyli na kolejne dziecko
|
|
#4392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kilka body mniejszych niż 50
Ja mam mało rzeczy 62 ale coś się znajdzie i body i pajace także jak trzeba będzie to nie ma problemu a najwyżej się dokupi. Ja miałam przy urodzeniu 52 cm a TZ 53, wiec byśmy się utopili w 62 ![]() Trzy znajome ktore urodziły niedawno używają tylko 56 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
W rozmiarze 50 mam jednego pajacyka i dwa kaftaniki kupiła moja mama. Więcej w tym rozmiarze ani mniejszych raczej nie będziemy kupować, bo i ja i TŻ jesteśmy wysocy, więc mały też najmniejszy nie będzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4395 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Apola88 Czas edycji: 2018-06-12 o 21:51 |
||
|
|
|
#4396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie mnie szwagierka tez mowila zeby brac naciecie bo nic nie czuc ja sie tak balam i mowie masakra to naciecie a ona wlasnie mowila ze nie .Gorzej popekac takze ja jak cos to tez tylko naciecie ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Super,ze wizyta pozytywna ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
|
#4397 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Esti10;84124786]Tez mialam dzwonic i pytac ale stwierdzilam,ze udam glupia i ide z cytrynowa jakby nigdy nic . Jak cos powiedza to powiem,ze nie mam innej a czytalam,ze taka mozna wiec czemu nie mozna ? Jak sie beda pluc to moze mi dadza od siebie i tyle ale licze,ze moze przepuszcza z taka jesli nie mozna ale oby mozna i zebym nie musiala sie dochodzic i robic z siebie debila
[COLOR="Silver"]Esti10 mozna cytrynowa. Mnie moja lekarka sama mowila ze to w żaden sposób nie wpływa na jakość badania i mowila ze do zwykłej nawet sok z cytryny mozna dodać jak coś. A pytałam wlasnie czy może być tak że mi zabronia i każą pić ta zwykłą i powiedziala ze nie mogą tak zrobić. Także bez obaw. Szczerze to jak by mi problem robił ktos ze mam mieć zwykłą glukoze to bym sie klocila. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4398 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Angela_B;84133916]
Cytat:
Tylko dziewczyny pisaly niektore ,ze jednak nie mogly takze no jak widac roznie bywa niestety
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Esti10;84134111]
Cytat:
także nie trzeba się spieszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Angela_B;84134756]
Cytat:
a Ty jestes z moich okolic czy jak ?
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4407 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Esti10;84134996]Mieszkamy w jednym mieście
aaa w Intermedzie mialam laparoskopie robiona w zeszłym roku. Bardzo fajne miejsce i mega mili ludzie przynajmniej w szpitalu na piętrze. Nie wiem jak przychodnia. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- [QUOTE=Angela_B;84135141] Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
A slyszalyście o jakiejś maści na rozwarcie? Moja kolezanka kupila jakas maść i dzieki niej niby ani naciecia ani nie pekla.a laska serio chuda jak patyk i dziecko 3700. Nie mam z nia kontaktu ostatnio i glupio mi pisac i pytac co to byl za specyfik. Slyszalyscie o czyms takim?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Angela_B;84135141][QUOTE=Esti10;84134996]Mieszkamy w jednym mieście
aaa w Intermedzie mialam laparoskopie robiona w zeszłym roku. Bardzo fajne miejsce i mega mili ludzie przynajmniej w szpitalu na piętrze. Nie wiem jak przychodnia. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Tak w Kato na Bonifratow A Ty gdzie ?
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Ja nie wiem czy pójdę do szkoły rodzenia bo nie chcę sama a z godzinami pracy męża raczej razem się nie wybierzemy 
ja osobiście na 56 kupiłam pojedyncze sztuki więcej już na 62 bo to tak na prawdę zależy od długości. Mój dzieć na razie wielkościowo idzie zgodnie z terminami ja sama miałam 57cm długości mąż coś pod 60cm. Znajoma nakupiła ubranek od 50 zwyz a urodziła synka 61 także od raz wskoczył w ubranka 62 w szpitalu
dlatego bliżej porodu ewentualnie uznałam że dokupie coś mniejszego gdyby coś się zmieniło
uświadamiała panom obwód główki dziecka jaki musi przejść przez pochwę odnosząc się do statystycznego obwodu członka w wzwodzie mina będących na sali panów bezcenna
ogólnie brakło jej chyba na ten temat trochę czasu bo miało być jeszcze zagadnienie przygotowania krocza do porodu oraz jak wykonywać masaż tamtejszego rejonu ale przez tą papierologie i babkę od komórek macierzystych nie dopowiedziała. Może coś powie na kolejnych zajęciach na te pozostałe dwa zagadnienia. Generalnie często podkreślała że wszystko zależy tak na prawdę od porodówki na jakiej będziemy i ilości kobiet rodzących jednocześnie zaraz odniosła się właśnie do znieczulenia że nie zawsze zdążą podać na czas też.

samo nacięcie ani nie bolało ani potem mnie nie męczyło, teraz jest niewyczuwalne.

i stwierdziłam że chyba nie ma sensu bo pewnie coś dostaniemy od rodziny a jakby było mało to przecież w każdej chwili można dokupić. A nie ma sensu nakupić dużo rzeczy których dzidzia może wcale nie ubrać.

mam nadzieje ze bedzie w lepszym humorze niz ostatnio. Poprzednim razem jak bylismy razem to obrocila sie do nas plecami i pokazala gdzie nas ma