|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
2 pierścionki , który wybrać?
witam was serdecznie
mam dylemat, wybrałem 2 pierścionki , całkowice różne od siebie , ale obydwa mi się podobają. Chciałbym podjąć do kilku dni decyzję. Pierwszy: (opis skopiowany ze strony Savicki) "Pierścionek zaręczynowy z 9 diamentami o szlifie brylantowym wysokiej czystości SI/H, o łącznej masie 0,30 ct (centralny 0,27 ct oraz 8 bocznych o masie 0,004 ct). Wykonany z 14-karatowego żółtego oraz białego złota (próba 0,585)." boczne kamienie, dobrze się prezentuję, trochę mniej klasyczny niż ten drugi, według mnie może się bardzo spodobać lub nie trafić w gust do końca, bardziej kontrowersyjny niż ten drugi.... Drugi: (opis skopiowany ze strony Aclari ) Parametry brylantu 0,31ct; SI/H Ilość kamieniBrylant: 1KruszecŻółte złoto, próba 585mniej kontrowersyjny według mnie , bardziej klasyczny, delikatny , subtelny ... pierwszy 400 zł droższy , okolice 3 tysięcy obydwa mętlik w głowie, a dziewczyna zna się na modzie, prowadziła butik modowy, zna się na wystroju wnętrz ... prosze o pomoc |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2 pierścionki , który wybrać?
ja bym wybrała 2, ale to ty powinieneś wiedzieć co chciałaby dostać wybranka
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym wybrała pierwszy. Decyzja zapadnie po zliczeniu głosów?
![]() Może lepiej spytaj o radę kogoś kto zna Twoja dziewczyne. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Też mi się wydaje, że pierwszy. Przyglądałeś się jaką biżuterię Twoja dziewczyna nosi na codzień? Ja na początku nie zwracałem na to uwagi a potem się okazało, że moja dziewczyna (już narzeczona
) nosi głównie srebro/białe złoto. Wybrałem klasyczny pierścionek, podobny do tego pierwszego ale w białym złocie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
decyzja nie zapadnie po zliczeniu głosów
ale jeżeli 9 na 10 osób wybierze jeden model , to przy wyrównanych szansach wybiorę model który polecają Wizażystki ![]() dziewczyna nosi biżuterię złotą, ale widzę że często ma dodatki z białego złota, obydwa są ze złota żółtego a jeden ma dodatek z białego. Jeżeli o mnie chodzi to póki co opowiadam się za tym z bocznymi kamieniami , to do mnie przemawia bo jest klasyczny, subtelny a jednak te małe kamyczki czynią go ciut bardziej oryginalnym ... |
|
|
|
|
#6 |
|
grumpythas
|
W tym pierwszym nie bardzo mi się podoba korona z białego złota i to, że wydaje się być bardzo "wysoki i odstający" - nie wiem czy nie będzie haczył. Możliwe jednak, że zarówno białe złoto jak i wysokość na żywo wygląda lepiej. Choć z boku wygląda ciekawiej niż ten drugi.
I albo jestem ślepa, albo nie widzę w tym pierwszym żadnych bocznych kamieni
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
A wybiera raczej bardzo minimalistyczne te dodatki, czy finezyjne? Jeśli nosi oba kolory, to dwukolorowe złoto to fajny pomysł. Może rozejrzyj się jeszcze za jakimś modelem z koroną z białego złota, ale bez tych bocznych brylantów? Wtedy będzie trochę "inaczej" dzięki zróżnicowaniu kolorów złota, a nadal klasycznie
- więc bezpieczniej. Osobiście wolę zdecydowanie klasykę bez dodatkowych upiększeń i uważam, że brylant broni się sam i najpiękniejsze są pierścionki, które całą uwagę pozwalają skupić na tym jednym kamieniu. Więc poszłabym raczej większy kamień centralny, ale to bardzo subiektywna opinia, bo tak wygląda mój zaręczynowy, w którym jestem zakochana Wszystko zależy od tego, czy Twoja dziewczyna lubi takie "nowostki" i szuka ciekawych połączeń, czy jest raczej minimalistką w ubiorze i dodatkach. Ale jeśli mam głosować, głosuję na 2 ! Powodzenia w wyborze!
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
według mnie są one dość subtelne , widziałem wielokamieniowe pierścionki i mi się nie podobały , ale tu są nie rzucające się w oczy , zresztą główny kamień to 0,27 ct a pozostałe 8 kamyczków ma łącznie 0,3ct , więc ten główny znacząco dominuje... tak jest wysoki, teraz zwróciłem na to uwagę, ale może to przysłużyć się temu że ten brylant się będzie bardziej eksponowac i przy okazji te bocznej .... nosi raczej subtelne i eleganckie rzeczy , chodź i dżinsy ubierze... jak bym miał ją porównać bardziej czy bardziej Księżna Diana czy Jeniffer Lopez to bym ją do Diany porównał ... ostatnie jej zakupy z biżuterii to z Lilou pozłacane serduszku na szarym rzemyku oraz kolczyki te wkładane kropki (czy jak to się nazywa )jeszcze jedna opcja, nie wiem czy dobrze myślę, przeczytałem że pierścionek można zwrócić bezkosztowo jeśli nie był noszony , grawerowany .... ostatecznie by można było oddać, chociaż wątpie że tak się stanie,.. bez względu na to jaki wybiorę to pokażę jej ten drugi i podpytam który by wolała, dam też znać jaki wybór i jaka jej reakcja była na ten drugi
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym zamiast tych małych brylantów wolała 1 większy. wiadomo, im większy tym wyższa cena, ale w tym wypadku te małe to pic na wodę - no chyba ze na ręku są widoczne, bo bez zbliżenia na zdjęciu nigdy bum nie distrzegla
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ja też polecam Ci postawić na wariant z jednym kamieniem
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam ten 2 z Aclari i nieskromnie powiem, że jest to najpiękniejszy pierścionek jaki widziałam, na żywo jeszcze piękniejszy
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie nr 2 to taki klasyczny, bardzo bezpieczny wybór. Osobiście nie podobają mi się takie, bo są zbyt oklepane, co nie znaczy, że są brzydkie. Dużo bardziej podoba mi się sposób "mocowania" kamienia w pierścionku nr 1, choć sama korona jest nieco za wysoka i faktycznie może haczyć...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie nr 2, jest przepiękny
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
osobiście byłem ciut bardziej za pierścionkiem nr 1 , wasze opinie sprawiły że coraz bardziej przekonuję się do nr 2 , tym bardziej że oglądałem go na żywo....
właściwie w Aclari oglądałem dwa i jeżeli bym postawił na tą firmę to mam dylemat jeszcze czy wybrać taki z 6 "zaczepami" na główce diamentu czy z 4 , przesyłam foty w załączniku i jeszcze takie dwa z koroną z białego złota , co przeczuwam jest w typie mojej wybranki : xxx Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2018-05-16 o 11:03 |
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Biorąc pod uwagę Twój opis dziewczyny i przeczucie dot. elementu białego złota, wzięłabym ten z białą koroną i brylantem 0,32ct. Jest piękny!! A brylant c. 0,30ct to jest według mnie absolutne optimum na dość drobną dłoń. U mnie, powiem nieskromnie, wygląda pięknie
) Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz - sprawdź w pierścionku nr 1, jeśli go nadal rozważasz, czy na pewno ten główny kamień to brylant, czy tylko te boczne, a główny to np. biały szafir albo inny biały nie-brylant. Sprawdź też próbę złota, czy jest min. 585. Bo zdarzają się firmy, które wprowadzają klienta w błąd pisząc, że to pierścionek z brylantami, podczas gdy okazuje się, że te malutkie to brylanty, a kamienie centralne to inne. To tak tylko gwoli czujności, bo właśnie wczoraj się dowiedziałam o takich akcjach. Powodzenia!
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
... ja to już prawie doktorat robię ze studiowania tych pierścionków... choć ewolucja w wyborze pierścionka posuwa się coraz dalej , obecnie jestem za wariantami z linku z koroną z białego złota, bez kamieni bocznych , są tu 2 pierścionki do wybotu z 0,32 ct i 0,25 ct, różnica w cenie między jednym a drugim wynosi 900zł ...
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie jedynym wymogiem co do pierścionka zaręczynowego było to, żeby nie był odstający
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
Haha o nie, przepraszam, jeśli tak to odebrałeś! Ja dopiero się o czymś takim dowiedziałam #debil, więc wolałam się podzielić niż nie podzielić, zwłaszcza, że imponująca jest Twoja strategia poszukiwań. Też jestem za tym wyborem, a jeśli chodzi o wielkość kamienia - to już zadecyduj, na co pozwala Ci budżet. A najlepiej jeszcze raz przejdź się do salonu i je obejrzyj, nic nie da Ci lepszego obrazu niż zobaczenie obu na raz
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Te z aclari są piękne
mnie się bardziej podoba ten z 6 zaczepami. Sama mam pierścionek tej firmy i polecam zarówno firmę jak i biżuterię. ![]() Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#20 |
|
Daniel Tarka
|
Bierz nr 2 i do dzieła!
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
I na jaki pierścionek w końcu padł wybór?
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
chwilowo decyzja odroczona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

Powodzenia w wyborze!