yasminelle - wątek zbiorczy! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą:
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej 13 7,88%
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej 48 29,09%
były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło 31 18,79%
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej 6 3,64%
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej 13 7,88%
nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło 54 32,73%
Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-25, 11:41   #4561
martha330
Zakorzenienie

Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa1 Pokaż wiadomość
Witam, dostałam normalnie miesiączke , tylko że mój okres jest dziwnego brązowego koloru , co wy o tym śadzicie.?
poczekaj az sie rozkreci dziwny kolor? nie sadze,moze potrzeba czasu,by sie wszysko ociscilo

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 13:35   #4562
someonespecial
Przyczajenie

Czesc dziewczyny, POMÓŻCIE... mam problem ponieważ, zapomniałam zażyc tabletki dokładnie 6 z 3 opakowania yasminelle ( to był poniedziałek) nie doczytałam ulotki i tabletke przyjełam w czwartek, ale w srode kochałam się ze swoim chłopakiem i on przypadkiem skonczył w srodku a kochalismy sie bez zabezpieczenia. Oczywiście szybko pojechalismy załatwić postinor-duo,dzisiaj wzięłam jedną tabletke a drugą po 12h mam wziąć i teraz nie wiem czy mam przerwać branie tabletek czy dzis mogę wziąć yasminelle normalnie, ponieważ przerwa między yasminell a postinorem to 4,5 h.
someonespecial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 13:38   #4563
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez someonespecial Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, POMÓŻCIE... mam problem ponieważ, zapomniałam zażyc tabletki dokładnie 6 z 3 opakowania yasminelle ( to był poniedziałek) nie doczytałam ulotki i tabletke przyjełam w czwartek, ale w srode kochałam się ze swoim chłopakiem i on przypadkiem skonczył w srodku a kochalismy sie bez zabezpieczenia. Oczywiście szybko pojechalismy załatwić postinor-duo,dzisiaj wzięłam jedną tabletke a drugą po 12h mam wziąć i teraz nie wiem czy mam przerwać branie tabletek czy dzis mogę wziąć yasminelle normalnie, ponieważ przerwa między yasminell a postinorem to 4,5 h.
bierzesz dalej normalnie yasminelle, mimo brania postinoru.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 13:41   #4564
someonespecial
Przyczajenie

Jezu , dziękuje własnie nie wiedziałam jak to zrobić , bo myslałam , że to może być zbyt duża dawka hormonów w tak krótkim czasie, dziekuje!!

A jeszcze mam jedno pytanie.. po postinorze do 7 dni moze wystąpić krwawienie i czy wtedy tez brać yasminelle, czy przerwać i kiedy krwawienie ustąpi zacząć nowy blister?

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-25 o 15:40 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
someonespecial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 16:52   #4565
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

wydaje mi się, że powinnaś brać normalnie
Stary 2008-07-25, 20:14   #4566
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez someonespecial Pokaż wiadomość
A jeszcze mam jedno pytanie.. po postinorze do 7 dni moze wystąpić krwawienie i czy wtedy tez brać yasminelle, czy przerwać i kiedy krwawienie ustąpi zacząć nowy blister?
brac normalnie dalej, jak kazde inne opakowanie

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 23:22   #4567
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dziewczyny, ja też zapytam- biorę Yasminelle od kwietnia, a teraz z racji, że mam przetrenowane kolano, lekarz mi zapisał Arthryl i Nimesil... wie ktoś, czy mogą wystąpić jakieś skutki uboczne lub coś? Zapomniałam spytać lekarza, czy mogę to brać wszystko razem (tzn nie wszystkie trzy lekarstwa na raz )

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-26, 16:32   #4568
Ciaciola
Raczkowanie

GG do Ciaciola

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też zapytam- biorę Yasminelle od kwietnia, a teraz z racji, że mam przetrenowane kolano, lekarz mi zapisał Arthryl i Nimesil... wie ktoś, czy mogą wystąpić jakieś skutki uboczne lub coś? Zapomniałam spytać lekarza, czy mogę to brać wszystko razem (tzn nie wszystkie trzy lekarstwa na raz )

Możesz Arthyyl to glukozaminka, a Nimesil działa przecibólowoNie wchodza w reakcje, sama też brałam
Ciaciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-26, 19:12   #4569
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dzięki wielkie Ciaciolo
arthryl ok, regeneracja stawów, ale ten nimesil jakoś budził moje duże wątpliwości

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-27, 14:28   #4570
sysecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
A ja mam właśnie straszne bóle, ktorych nie miałam przed braniem tabletek. Ktoś jeszce tak ma ?
Ja tak mam. Tzn. może nie są jakieś okropne bóle, ale wcześniej nie miałam żadnych a teraz boli.
Stary 2008-07-27, 15:33   #4571
201610241259
Konto usunięte

sysecka, mam tak samo. I nie wiem czy to normalne, czy powinno się tak dziać. Brałąm wcześniej regulon i novynette i bylo to samo.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 13:00   #4572
kkaarroollaa
Raczkowanie

Lensky wczoraj dostałam okres w trakcie 7-dniowej przerwy po pierwszym opakowaniu yasminelle. Bóle miałam dużo większe niż przed braniem tabsów, nawet po dwóch ibupromach max odczówałam ból, tyle że był wtedy znośny. Dziś drugi dzień okresu i wziełam ibuprom rano i jest ok, nic mnie nie boli zobaczymy po 3-4 miesiącach może bóle miną, może mój organizm właśnie tak reaguje na tabletki a ile Ty już swoje bierzesz?
kkaarroollaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 15:40   #4573
Wiktoria0
Raczkowanie

Ja miałam tak po Logest,czyli są źle dopasowane według mnie powinnaś zmienić.Po Yasminelle boli mnie mocno głowa i dostałam jakiegoś ślinotoku podobnego jak kobity maja w ciąży, więc je odstawiłam. Teraz biorę cilest jest delkatny i nie mam po ich żadnych skutków ubocznych.
Wiktoria0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 19:24   #4574
kkaarroollaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiktoria0 Pokaż wiadomość
Ja miałam tak po Logest,czyli są źle dopasowane według mnie powinnaś zmienić.Po Yasminelle boli mnie mocno głowa i dostałam jakiegoś ślinotoku podobnego jak kobity maja w ciąży, więc je odstawiłam. Teraz biorę cilest jest delkatny i nie mam po ich żadnych skutków ubocznych.
Wzięłam dopiero pierwsze opakowanie, wiec jak wybiorę pozostałe dwa i nic się nie zmieni to pogadam z moją ginekolog, miałam raz kiedyś takie silne bóle, kilka miesięcy przed braniem tabletek, może i tym razem to było takie jednorazowe zastanawiam się czy na nasilenie bóli miesiączkowych nie miało wpływu to, ze jechałam 13 godzin autobusem po całonocne imprezie... no coż pozostaje mi czekać, bo jeśli to się powtórzy będę musiała zmienić bo nie chce sie męczyć- powinno być odwrotnie- mniejsze bóle
kkaarroollaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:05   #4575
gizix
Raczkowanie

GG do gizix

Hey biore drugie opakowanie yasminelle i musze ogólnie stwierdzić, że jak na tabletki antykoncepcyjne są wporządku. przedtem stosowałam syndi35 i Harmonet. Jednakm źle na mnie działały. a co do yasminelle.
Dziewczyny miałyście tak, że wystąpił wam okres w czasie brania tabletek??
Wzięłam 1 opakowanie, obyło się bez skutków ubocznbych, no chyba 2 dni miałam leciutkie plamienie...po 1 opakowaniu nie zrobiłam porzerwy, i brałam dalej yasminnelle.I mi wystąpił okres, w dniu w którym zawsze miałam dziwne. A powiedźcie mi dziewczynki jescze jak to jest z tą dokładnością brania tabletek...? hmm bo niektórzy uważają że powinno się być dokładnym co do minuty..a jeśli się spóźni z wzięciem tabletki o godzinke to co stanie sie coś xD np zamiast wziąść o 9 wezme o 10 xD
PLUSY:
- poprawa cery
- mniej obfite miesiączki
- mniejszy apetyt
MInusy
- poiększenie piersi
- długie plamienia
- opryszczka, gdy się tylko troszke zmarznie, od razu atakuja mnie zimna na ustach po tych tabletkach
gizix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:09   #4576
magdala-888
Przyczajenie

dziewczyny, czy znacie jakas apteke w WARSZAWIE gdzie yasminelle mozna kupic "w miare" tanio? znalazlam za 41zl najnizej poki co, no a standardowo za 45 i wyzej spotykalam...wiecie cos dziewczynki?
magdala-888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:47   #4577
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez magdala-888 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy znacie jakas apteke w WARSZAWIE gdzie yasminelle mozna kupic "w miare" tanio? znalazlam za 41zl najnizej poki co, no a standardowo za 45 i wyzej spotykalam...wiecie cos dziewczynki?
wpisz w wyszukiwarke yasminelle apteka górczewska albo grójecka już nie pamiętam i tam podobno za 35zł była

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:07   #4578
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

Cytat:
Napisane przez gizix Pokaż wiadomość
A powiedźcie mi dziewczynki jescze jak to jest z tą dokładnością brania tabletek...? hmm bo niektórzy uważają że powinno się być dokładnym co do minuty..a jeśli się spóźni z wzięciem tabletki o godzinke to co stanie sie coś xD np zamiast wziąść o 9 wezme o 10 xD
masz 12 godzin żeby wziać tabletkę, nie trzeba być dokładnym co do minuty. przecież nie zawsze masz możliwość żeby o danej porze pigułkę przyjąć.
Stary 2008-07-30, 15:26   #4579
Ciaciola
Raczkowanie

GG do Ciaciola

"Okresik" dostałam na całe szczęscie akuracik kiedy wyjeżdamy będzie mi się kończył, a nad morzem szkoda się meczyć

Co do cen Yasminelle przypominam strone www.☠☠☠☠☠☠☠

Do zobaczyska po powrocie
Ciaciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 22:25   #4580
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki, powiedzcie mi jak jest u Was z humorkiem przy braniu Yasminelle? Bo ja cholerka odkąd je biorę to chodzę zła jak osa, ciągle wkurzona i strzelam w kółko fochy... Nawet sama na siebie sie o to wkurzam bo na prawdę złoszczę się bez powodu....Myślałam o tym, żeby spróbować brać jakiś preparat wit z grupy B... a jak nie pomoże tp chyba zmienię tabletki.... Co Wy o tym myślicie? (witaminy te są podobno zalecane przy braniu tabsów)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 08:38   #4581
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki, powiedzcie mi jak jest u Was z humorkiem przy braniu Yasminelle? Bo ja cholerka odkąd je biorę to chodzę zła jak osa, ciągle wkurzona i strzelam w kółko fochy... Nawet sama na siebie sie o to wkurzam bo na prawdę złoszczę się bez powodu....Myślałam o tym, żeby spróbować brać jakiś preparat wit z grupy B... a jak nie pomoże tp chyba zmienię tabletki.... Co Wy o tym myślicie? (witaminy te są podobno zalecane przy braniu tabsów)
U mnie są straszne wahania nastrojów.. strasznie szybko się denerwuje, zaraz płacze-co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało... Ale da sie to znieść
Co do witaminek to ja od wczoraj łykam magnez w tabl. i od jakiegoś miesiąca jeszcze żelazo-bo się anemi dorobiłam

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 08:50   #4582
amerie17
Zadomowienie

Dzień Dobry wszystkim. Mam małe pytanie i byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Otóż obecnie biorę pierwsze opakowanie Yasminelle. Wczoraj o 21 wzięłam 13 z rzędu tabletkę, ale wystąpiła u mnie biegunka a w ulotce jest napisane że=>istnieje ryzyko, że nie wchłonęła się całkowicie dlatego do 12 godzin należy wziąć tabletkę z zapasowego blistra, ( nie do końca rozumiem skąd niby wziać tą tabletke tzn. co oznacza sformułowanie z zapasowego blistra- czy to ma być nowe opakowanie? które tylko do tego posłuży?)tak więć po 8 rano wzięłam tabletkę, która była przeznaczona na ostatni dzień i tydzień brania tabletek i stąd moje pytanie, czy stanie się coś jeżeli nie zostanie ona przyjęta w ostatnim dniu( ponieważ teraz ją przyjęłam, więć z tego powodu nie będę mieć tabletki na ostatni dzień). Czy muszę kupić dodatkowo opakowanie. które posłuży tylko do tego by być zapasowym i uzupełnić tą jedną tabletkę?
amerie17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 09:03   #4583
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez amerie17 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry wszystkim. Mam małe pytanie i byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Otóż obecnie biorę pierwsze opakowanie Yasminelle. Wczoraj o 21 wzięłam 13 z rzędu tabletkę, ale wystąpiła u mnie biegunka a w ulotce jest napisane że=>istnieje ryzyko, że nie wchłonęła się całkowicie dlatego do 12 godzin należy wziąć tabletkę z zapasowego blistra, ( nie do końca rozumiem skąd niby wziać tą tabletke tzn. co oznacza sformułowanie z zapasowego blistra- czy to ma być nowe opakowanie? które tylko do tego posłuży?)tak więć po 8 rano wzięłam tabletkę, która była przeznaczona na ostatni dzień i tydzień brania tabletek i stąd moje pytanie, czy stanie się coś jeżeli nie zostanie ona przyjęta w ostatnim dniu( ponieważ teraz ją przyjęłam, więć z tego powodu nie będę mieć tabletki na ostatni dzień). Czy muszę kupić dodatkowo opakowanie. które posłuży tylko do tego by być zapasowym i uzupełnić tą jedną tabletkę?
Nie jestem pewna,więc jeśli coś zle rozumuje,to dziewczyny mnie poprawią ale z tego co się orientuję, to tabl.ktora wzielaś a ktora miala byc na ost.dzien musi byc przyjęta,tzn musisz po prostu dokupic nowe opakowanie i dokonczyc obecny blister plus wziaść 1 tabl.z nowego (musi byc zachowany cykl 21-dniowy).
Zawsze dobrze mieć właśnie takie zapasowe opakowanie w razie takich wypadkow

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 10:50   #4584
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna,więc jeśli coś zle rozumuje,to dziewczyny mnie poprawią ale z tego co się orientuję, to tabl.ktora wzielaś a ktora miala byc na ost.dzien musi byc przyjęta,tzn musisz po prostu dokupic nowe opakowanie i dokonczyc obecny blister plus wziaść 1 tabl.z nowego (musi byc zachowany cykl 21-dniowy).
Zawsze dobrze mieć właśnie takie zapasowe opakowanie w razie takich wypadkow
Owszem, mylisz się.
Ulotkę się czytało? Ze zrozumieniem? (pytanie retoryczne, gdyby tak było, nie pojawiłby się taki post).
Skoro pominięcie tabletki w 3 tygodniu brania powoduje konieczność wykorzystania dwóch opcji "wyjścia z sytuacji" przerwania brania i robienie przerwy 7 dniowej bądź przyjmowanie i łączenie opakowań, skąd pomysł, że musi być przyjęte 21 tabletek żeby być zabezpieczonym?
Bzdura.

Pierwsza sprawa- to należy zrozumieć czym jest biegunka. Jeden luźny stolec o tym nie świadczy.
Druga- żeby być zabezpieczoną trzeba przyjąć przynajmniej 17 tabletek z blistra, nie ma konieczności dokupowania "zapasowego opak." tylko po to aby dobić do tych magicznych 21.
Skoro wykorzystałaś dodatkową tabletkę, to po prostu skończysz o 1 dzień wcześniej i tyle. Później normalnie 7 dniowa przerwa.
Będziesz zaczynała opakowania od tej pory innego dnia niż dotychczas, tyle ze zmian.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 11:05   #4585
rozwielitka
Zakorzenienie

po miesiącu brania yasminelle schudłam 2 kg, mimo że moja aktywność fizyczna się zmiejszyła i częściej zdarzają mi się grzeszki typu mała nestea czy czekoladka.
Podejrzewam, że to ubytek wody z organizmu (działanie Drospirenonumu) a jeśli tak to czy to coś niepokojącego?
rozwielitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 13:43   #4586
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
no i kupiłam sobie witaminki B. Myślę, że chyba lepiej będe je brac rano (tabletki anty łykam wieczorem) bo skoro tabsy utrudniają wchłanianie witamin to taki odstęp godzinowy będzie ok...

Cytat:
Napisane przez rozwielitka Pokaż wiadomość
po miesiącu brania yasminelle schudłam 2 kg, mimo że moja aktywność fizyczna się zmiejszyła i częściej zdarzają mi się grzeszki typu mała nestea czy czekoladka.
Podejrzewam, że to ubytek wody z organizmu (działanie Drospirenonumu) a jeśli tak to czy to coś niepokojącego?

po prostu duzo pij....Ja biorąc Yasminelle ciągle biegam siusiu- działają na mnie moczopędnie.... Nie sądzę, zeby to groźne dla zdrowia było...

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-25 o 15:38 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 18:09   #4587
martha330
Zakorzenienie

Raczej nie bedzie to szkodliwe. Na kazda z nas po prostu dziaja inaczej. U mnie raczej ewidentnie zatrzymuja wode organizmie. u Ciebie moze ja wlasnie wyplukuja stad spadek wagi!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 11:44   #4588
amerie17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Owszem, mylisz się.
Ulotkę się czytało? Ze zrozumieniem? (pytanie retoryczne, gdyby tak było, nie pojawiłby się taki post).
Skoro pominięcie tabletki w 3 tygodniu brania powoduje konieczność wykorzystania dwóch opcji "wyjścia z sytuacji" przerwania brania i robienie przerwy 7 dniowej bądź przyjmowanie i łączenie opakowań, skąd pomysł, że musi być przyjęte 21 tabletek żeby być zabezpieczonym?
Bzdura.

Pierwsza sprawa- to należy zrozumieć czym jest biegunka. Jeden luźny stolec o tym nie świadczy.
Druga- żeby być zabezpieczoną trzeba przyjąć przynajmniej 17 tabletek z blistra, nie ma konieczności dokupowania "zapasowego opak." tylko po to aby dobić do tych magicznych 21.
Skoro wykorzystałaś dodatkową tabletkę, to po prostu skończysz o 1 dzień wcześniej i tyle. Później normalnie 7 dniowa przerwa.
Będziesz zaczynała opakowania od tej pory innego dnia niż dotychczas, tyle ze zmian.
Bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedź pozdrawiam
amerie17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 12:21   #4589
olusiabrodnica
Raczkowanie

Exclamation Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!

hej dziewczyny mam pytanko słyszałam gdzieś że po jakimś czasie stosowania yasminelle (chyba po roku) w przypadku odstawienia tabletek ochrona przed ciążą zostaje jesczez na jakies pare miesięcy,czy ktróraś z was wie coś o tym dokladnie?miałam ostatnio bradzo przykre starcie z mamą o tabletki zabroniła mi je brac ale ja niechce wpaść.dodam że tabletki biore 6 miesiecy.mama ywierdzi że niepotrzebnie się truje...pomóżcie
Stary 2008-08-02, 12:29   #4590
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olusiabrodnica Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam pytanko słyszałam gdzieś że po jakimś czasie stosowania yasminelle (chyba po roku) w przypadku odstawienia tabletek ochrona przed ciążą zostaje jesczez na jakies pare miesięcy,czy ktróraś z was wie coś o tym dokladnie?miałam ostatnio bradzo przykre starcie z mamą o tabletki zabroniła mi je brac ale ja niechce wpaść.dodam że tabletki biore 6 miesiecy.mama ywierdzi że niepotrzebnie się truje...pomóżcie
oczywiście, że to nieprawda!
zabezpieczenie masz tylko do ostatniej zażytej tabletki (w przypadku gdy odstawiasz)
następnie wszystkie stosunki są niezabezpieczone, baaa, nawet ginekolodzy twierdzą, że przez pierwsze miesiące po odstawieniu bardzo łatwo zajść w ciążę mnogą!

dobrze dobrane tabletki nie trują trzeba tylko pamiętać o badaniach, a wszystko będzie ok

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości