|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Slub w Maju 2008
ja odzywam sie dopiero teraz ale to chyba szok po tym pieknym dniu, ktory przelecial jak chwila
Wklejam kilka fotek z pleneru
|
|
|
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze kilka
|
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
iwusek, piękne zdjęcia
ja wciąż czekam na swoje
|
|
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
iwusek zdjęcia poprostu BOSKEEEEEEE! Ja swoje miałam po niecałych 2 tygodniach. Ale się chowają. Mieszkam w "prowincji" i jedyny fotograf robi zjęcia tylko w studio na "malowanym" tle ble. Ale ciesze się, że są- jakie by nie były uwieczniły najważniejszy dzień w moim życiu i będą pamiątką do końca
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie majowe małżonki
jestem od niedawna na forum, ale dopisuję się jako majowa
|
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dopiero co złożyłam wniosek o nowy dowód
|
|
|
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
PS IWUSEK, teraz dopiero zauważyłam zdjęcia. Pięknie!!
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
ja nawet już odebrałam
miesiąc się czeka - i dopiero zaczyna się kołomyja ze zmianami we wszystkich bankach, ZUSie, skarbowym, prawo jazdy, paszport, OFE i dużo dużo więcej
|
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Przy odbiorze dowodu zawiadamiają US więc jedno z głowy
na szczescie konto w banku mam tylko jedne, tylko paszport wymieniłam niecały rok temu ((
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
katka84, nie wiem czy to zależy od miasta, ale u mnie akurat trzeba samemu składać NIP-3 do US. ja wymieniałam dowód - bo miałam jeszcze stary - i prawko - bo straciło ważność - w ubiegłym roku
truheart - z tego samego powodu zajęło mi to tyle czasu
|
|
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Ja dowód już odebrałam, w US zgłosiłam zmiane danych, prawa jazdy nie mam wiec zmieniac nie musze, za granice nie jezdze jak narazie wiec paszportu tez narazie nie wymieniam, w OFE musze zgłosic, ale z tym nie spiesze sie narazie, bo jestem na bezrobociu i predko do pracy nie pojde, bo dzidzius w przyszlym roku na świat przyjdzie, wiec trzeba bedzie się nim zając jakis czas, no a teraz to napewno nigdzie do pracy z rosnącym brzuszkiem mnie nie przyjmie, a tak to chyba wszedzie pozmienialam swoje dane.
A tak wogole to jutro idę do lekarza wlasnie, 11 tydzien ciąży się zaczyna ostatnio usg pani doktor mi robila i widziałam tą malutką fasolkę i serduszko zaczynało mu juz bic, jutro kartę ciąży wkoncu zakladam i teraz tylko czekac na tez wspaniały dzien. Ciesze sie ze tak szybko nam sie udalo, oby tylko z dzidziusiem bylo wszytko wporzadku. Mamy z mężem konflikt serorogiczny, ja mam ujemną grupę krwi, on dodatnią ale podobno to już zaden problem, po porodzie szczepionke dostane i bedzie wszystko dobrze, wiec tym się juz nie martwie.Pozdrowionka dla Was wszystkich i innych dziewczyn ktore w maju poczeły swojego maluszka (po ślubie zaraz oczywiście )
|
|
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
ja dzisiaj właśnie wróciłam z urzędu i złożyłam wniosek o dowód, zmianę prawa jazdy i paszport. Jak odbiorę te dokumenty to sie zajmę bankami, NIPami itp. Ulkaj Ja to nawet słyszałam, że nawet jak rodzice mają konflikt to można jeszcze zadziałać jak dziecko jest w brzuchu (jakoś krew sie przetacza, czy jakoś tak), także w dzisiejszych czasach to juz nie problem, gratulacje i dużo zdrówka życzę |
|
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Tiffi dzieki, a co do tego konfliktu to teraz przetaczanie krwi nie jest potrzebne,jest szczepionka ktora działa na tej samej zasadzie, buziaczki
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś idę cyknąć fotki do dokumentów- pamiętacie może ile potrzeba zdjęć do dowodu i prawa jazdy? po dwa na wniosek czy 3
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do prawa jazdy: jedna Obydwie z lewego profilu, bez nakrycia głowy z odsłoniętym uchem. Do paszportu dwie (kolorowe) |
|
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
co u was? mamy 3 miesiące stażu
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
ja za 4 dni będę miała 4 miesiące
![]() wszystko powoli się układa, uczymy się życia ze sobą (przed ślubem nie mieskzaliśmy razem) i tak powoluku powolutku zaczyna do mnie docierać, co zrobiłam
|
|
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
My też nie mieszkaliśmy razem ale jesteśmy tyle ze sobą że niewiele mogło mnie zaskoczyc
może 3 m-ce to niewiele ale nie mam powodu żeby narzekac. Najbardziej tylko denerwuja mnie pytania znajomych " i jak tam życie malzenskie" " i jak to byc żoną" .... no bo co mam powiedziec?
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
A my rozpoczynamy lada dzień remont nowego mieszkanka. Dzis w końcu odbiorę nowy dowód
|
|
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
U nas za 2 dni bedzie 4 miesiące. Powoli przyzwyczajamy sie do wspolnego mieszkania, zrobilismy remont, troche roboty przy nim bylo, w sumie to wszystko od postaw robilismy, zaczynając od calej instalacji, kurzyło sie niemilosiernie, ale wole juz tego nie wspominac
Teraz oczekujemy na naszego, pierwszego dzidziusia, dzisiaj zaczął się 17 tydz. ciąży, czyli udalo się nam zaraz po slubie Tzn nie tak zaraz bo w poniedzialek po slubie dostałam okres, wiec tydz. trzebabyło odczekac No i tak wyszło że teraz jestem już w czwartym miesiącu ciąży (termin na luty) i strasznie nie możemy sie juz doczekać na naszego dzidziusia A tak poza tym to wszystko jest w jak najlepszym porządku Pozdrowionka dla wszystkich majowych panien mlodych
|
|
|
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, widzę że po tym wspaniałym dniu proza życia u każdego i tak juz prawie 4 miesiące, ale przyznajcie jest super.
Gratuluje dzięwczynom, które spodziewają się dzidziusia Ja sama z zazdrością czytałam posty, że któraś z was zaraz po ślubie zaszła w ciąże, a potem okazało się że sama nosze w sobie malutkie życie Teraz takie cudne oczekiwanie... no i przygotowania - u nas też remont - łazienka, przedpokój, wymiana okien i drzwi, masakra, ale na szczęście wyprowadzimy się do teściów na ten czas.Pozdrawiam wszytkie majówki, piszcie co u was
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Nenah gratulacje!
Tylko mnie nie stresuj więcej takimi wiaodmościami,bo jak Ci zabraknie czasu to będe musiała szukać nowej wizażystki |
|
|
|
|
#805 |
|
Rozeznanie
|
Hehe spokojnie - do twojego ślubu to już urodze i zdążę odchować
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
bobasa na plecy, tfu w nosidełko i do pracy rodacy
|
|
|
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
. My też mieszkaliśmy razem przed ślubem także niby wiele się nie zmieniło.. a jednak . Na początku było ciężkawo bo no co tu dużo mówić, też jestem w stanie błogosławionym, i mężowi nieźle się obrywało (ahhh te hormony ). Teraz jest już dobrze w miarę . Pozdrawiam wszystkie majówki
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Nenah, hooba-gratulacje
|
|
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
hoho - to widzę że trzeba się przenieść na wątek ciążowy
![]() Na kiedy macie terminy?? Ja na poczatek marca 2009
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Truheart dziękuje
.Nenah ja mam na 20 luty termin .
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

Wklejam kilka fotek z pleneru

. Na początku było ciężkawo bo no co tu dużo mówić, też jestem w stanie błogosławionym, i mężowi nieźle się obrywało (ahhh te hormony
). Teraz jest już dobrze w miarę