|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część V
Coś ode mnie, moze komś sie spodoba
![]() Człowiek żyje póki marzy, gdy przestaje marzyć to znak, że umiera... Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy. ![]() ..Wiedziała, że musi być silna, ale siła to niestety zbyt mało, by utrzymać szczęście.. Miłość jest czekaniem na sen, na świt, na koniec świata... Gdy nie mialam nic do stracenia, otrzymalam wszystko. Gdy przestalam byc tym, kim niegdys bylam, odnalazlam siebie. lepsza pieszczota bez miłości niż miłość bez pieszczoty ![]() ![]() ![]() ..Bierz przykład z najjaśniejszej z gwiazd, by stać się nią za milion lat.../
|
#3452 | |
|
xoxo
|
Cytat:
boskie.!!! kradnę ![]() więcej, więcej ;* ________________ Fala zmysłow nas ogarnia..rewolucja sexualna <69
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
~~ Żyj krzyknęła nadzieja...bez Ciebie nie potrafię -odparło cicho życie. ~~ ...ciche radości... małe tęsknoty... wielkie nadzieje... ~~ Była to jedna z tych nocy, w których nie ma nadziei na świt... ~~ Nigdy nie pozbawiaj nikogo nadziei, może to wszystko, co mu pozostało. ~~ Nadzieja jest jak dusza człowieka - kto jej nie ma nie żyje. ~~ A niebo znów na głowę spada mi. I nadziei coraz mniej na słońce... ~~ Apetyt połączony z przekonaniem, że się go zaspokoi, nazywa się nadzieją. ~~ Cóż jedną matką jaką znasz jest nadzieja... Głupią matkę masz... ~~ Czym byłoby życie bez nadziei? Iskrą odrywającą się od rozpalonego węgla i gasnącą natychmiast. ~~ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie gaś nigdy światła nadziei. ~~ Nadzieja uczyni realnym krok w chmurach. ~~ Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję. ~~ Nadzieja, choćby słaba, jest lepsza od rozpaczy. ~~ Najsmutniejsze są oczy, w których zgasła nadzieja.... ~~ Nadzieja to istota mojego życia usłanego cierniami smutnych myśli ~~ Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć! ~~ Jestem jak nadzieja ........ Tak łatwo mnie stracić........ ~~ Jednak jest nadzieja, jest nadzieja na lepsze dni... ~~ Kończy się moja wiara, nadzieja i rozum. |
|
|
|
#3454 | |
|
xoxo
|
Cytat:
oczywiście, że poogę bo mam sporo takich wierszy ![]() Moje serce... Chcesz?? To bierz... proszę bardzo... Jesteś pewien?? Tylko ostrożnie... to ze szkła... Pragniesz tego?? Musisz uważać na wszystko co robisz... Kochasz?? Tylko nie upuść, potłucze się.. A więc dobrze, ale nie stłucz... Zrazisz?? Już go nie skleisz. Co mam zrobić z odrzuconą miłością?? Włożyć w paczkę, wysłać Panu Bogu?? Rzucić mu w twarz i krzyknąć ze złością?? Chyba już nie ma innego sposobu.. Czasem mam wszystkiego dość Życia, siebie samej Wtedy zadaje pytanie Po co żyć?? Mam ochotę się poddać, Lecz dochodzę do wniosku Że wszystko będzie dobrze, a nawet lepiej Zaczynam wszystko od nowa Zaczynam kochać życie Wtedy mam uśmiech na twarzy... I choćby pogasły wszystkie światła nie pozwól zasnąć nadziei, bo gdzieś na dnie tej ciemności jest płomień, którego nie zgasi żaden wiatr. Otwieraj oczy szeroko, zaglądaj głębiej niż sięga cień, otwieraj uszy na szepty, których nie słyszy mrok. NIGDY nie mów „Kocham Cię” Jeśli naprawdę ci nie zależy NIGDY nie mów o uczuciach Jeśli one naprawdę nie istnieją NIGDY nie bierz mnie za rękę Jeśli masz złamać mi serce NIGDY nie mów że cos będzie Jeśli nie masz zamiaru nawet zacząć NIGDY nie patrz w moje oczy Jeśli wszystko co robisz jest kłamstwem NIGDY nie mów Witaj Jeśli naprawdę myślisz „Żegnaj” Jeśli naprawdę myślisz nie „Na zawsze” Wtedy mów ”Postaram się” Nigdy nie mów zawsze Bo ZAWSZE sprawia że płaczę... Dlaczego wszystko prostsze nie może być? Dlaczego wspomnień nie da wymazać się? Dlaczego nie można dotknąć gwiazd I wolnym od problemów poczuć się? Dziękuje Ci za nieodwzajemnioną miłość, za szklankę słonych łez, za szczyptę marzeń.... Dziękuje Ci za nocny mrok, za zimne powitania, za słowa bez drogi przy blasku księżyca, za dotyk ostu... Dziękuje Ci za cierpliwość i dumę, i za to, że mnie nauczyłeś, że miłość jest tylko dla głupców.... A miało być tak pięknie Miało nie wiać w oczy `Nam` I ociekać szczęściem Miało być sto lat sto lat ! Miało być tak pięknie Miał się `Nam` nie kurczyć świat Ale przede wszystkim Miało być sto lat sto lat ! `` Kiedy ci smutno Kiedy ci się dzieje źle Pamiętaj, że jest w oddali ktoś Kto pamięta wciąż Cię. Uśmiechnij się wiec Pomyśl o mnie. Wtedy od razu zrobi ci się wesoło Więc żyj tym co ci dzień przyniesie Myśl o tych którzy cię naprawdę kochają Takim jakim jesteś!! Czasem jest tak ze chciałabym Zamknąć oczy i już nigdy ich nie otworzyć Ale wtedy pojawia się ONA By mi w tym przeszkodzić To właśnie ona podtrzymuje mnie na duchu Kiedy nic się nie udaje I pozwala wierzyć ze jutro będzie lepiej Chociaż wszystko już przegrałam A gdyby jej zabrakło?? Pewnie nie było by mnie teraz w tym miejscu Bo już dawno zamknęłaby oczy Ale powstrzymuje mnie ONA –Nadzieja.
|
|
#3455 |
|
xoxo
|
CD.
nie dotykaj, nie patrz... ale nie odchodź, nie zostawiaj... Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych ale i za te, które w innych budzi... Jeśli ktoś nie kocha Cię tak, jakbyś tego chciał... nie oznacza to... że nie kocha Cię on z całego serca i ponad życie... Nie rezygnuj z tego co kochasz, Nie trać z oczu tego co ważne, Zaryzykuj chociaż raz, Bo gdy staniesz w miejscu przestaniesz istnieć, Nie popełniaj pochopnych decyzji, Spójrz w przeszłość poukładaj myśli, Zaryzykuj chociaż raz, Nie zważając już na przeszkody Dlaczego kłamałeś..?? I tak nic z siebie nie dałeś... A dziewczynie serce z bólu pękło..., Wtedy jak już miała niewyczuwalne tętno. Teraz mówisz, że kochałeś... Powiedz... dlaczego ją wtedy okłamałeś...? ...Odeszłam niespodziewanie, bez pożegnania -nie mówiąc "do widzenia"... bo...po co? Zmieniając Ci życie, odeszłam... bez żalu do Ciebie... Odeszłam chodź kochałam... i kochać nigdy nie przestałam... Odeszłam chodź nie chciałam... odeszłam, bo musiałam Przepraszam, że dopiero teraz, dopiero teraz zrozumiałam. Sama tracę resztki sił i nie stoi przy mnie nikt.... Najgorsza jest pamięć, Wie o każdym twoim spojrzeniu i dotyku Wie o tym dniu i tamtej nocy Zachowała wszystkie twoje słowa I odgrzewa je co wieczór Bo ona ciągle wierzy że wrócisz... Naiwna... Czy widzisz to, co ja? Nie, chyba nie Widzę nicość i staram się, żeby ta nicość coś znaczyła Chociaż bardzo się staram nicość pozostaje nicością i nic nie znaczy Jestem teraz gdzie indziej Otaczają mnie ludzie i niebo. Widzę ludzi i błękit nieba ale nic się nie zmieniło Wszystko jest takie jak przedtem nadal jestem samotna Czy widzisz to, co ja? -Czego szukasz? -Księcia z bajki. -Ojej a to chyba trudne, no nie? -Może...Ja nie jestem wymagająca. Może mieć stare jeansy i niemodny już rower, tylko... -Tylko co...?? -No kurcze, niech mnie zabierze jak najdalej i niech mnie inspiruje. -To wystarczy...?? -To aż nadmiar. Jak.... Jak żyć... By życie nie raniło? Jak kochać.... By miłość nie stała się tragedią? Jak biec.... By biegnąć omijać cierpienie? Jakim obdarzyc zaufaniem... by ufnośc nie zdradziła? Jak płakać... By łzy nie stały się przekleństwem? Co zrobic by wreście być szczęśliwą??? By poczuć sie kochaną... Znależć raj i już w nim pozostać... "Bo jaki ty jesteś, mój świecie? Niby wszystko takie proste, wszystko ma swoje określone miejsce. Tylko, że ja nic z tego nie rozumiem, albo rozumiem, kiedy jest za późno." Spacerując w ciche dni, brudną ulicą Podejdź do mnie - źle ubranej. I spójrz w me oczy - całe szare. I poczuj moje serce - zimne. Dotknij mojej dłoni - krzywej. I pokochaj mnie - nieiDealną nie rozsypiesz się. nie rozpadniesz na kawałki. może człowiek jest labiryntem, ale nie układanką z klocków. może jest najsłabszą trzciną, ale wszystko potrafi przetrwać. i podnosi się po każdym upadku. bo człowiek nie jest przypadkiem, pomyłką, ale darem i zawsze jest miejsce specjalnie dla niego. Ty jesteś darem i skarbem. bez Ciebie ten świat byłby inny. BuDzĘ sIę ZnOwU jAk Co DzIeŃ rAnO, pAtRzĘ pRzEz OkNo JeStEM oPęTaNa. PoDcHoDzĘ dO sZyBy, SiAdAm Na KaNaPiE, rOzMyŚlAm O sWoIm ŻyCiU cHoĆ zEgAr GłOśNo ChRaPiE i SiEdZę W sAmOtNoŚcI, sAmA pRzErAżOnA pOrZuCoNa W sWeJ mIłOśCi, ChYbA zArAz SkOnAm... WsTaJe PoWoLi BiOrĘ CoŚ dO rĘkI, oDgRyWaM kIlKa RoLi, PoKaZuJe WdZiĘkI mIjAjĄ mInUtY, gOdZiNy, DnI, mIeSiĄcE. w NoCy ŚwIeCi KsIęŻyC, a W dZiEń Na WaRtE sŁoŃcE. MAM NADZIEJĘ ŻE COŚ Z TEGO WYBIERZESZ
|
#3456 |
|
xoxo
|
CD
Kochałam... Dopóki Ty nie pojawiłeś sie z inna, siedziałam wtedy... sama. Ty... szedłeś z nią... Przechodziłeś koło mnie i nawet nie odwróciłeś się by powiedzieć zwykłe "Cześć" rzuciłeś obojętny wyraz... dałeś mi do zrozumienia "mam inna... kocham ja" szliście przytuleni... a Ja? co Ja miałam robić? łzy leciały strumieniem. zaczęłam płakać... beczeć jak dziecko! Dlaczego Ona, a nie Ja? "zakochał się..." - pomyślałam... skończyło się... wszystko, ale nie moje uczucie do Niego... zostałam sama... ze wspomnieniami... z marzeniami... jakby to było, gdybyś... był teraz ze mną...? -feel the love.! / poczuj miłość - no way.. /nie ma mowy - why.? / dlaczego - love causes pain. /miłość sprawia ból - it also causes happiness. /ale też szczęście - not this time, /nie tym razem not for me... /nie dla mnie pośród szarych budynków miasta. pośród szarych dni, odrobinę koloru daję Ci ;** do każdego przychodzą dobre jak i złe chwile... zaakceptuj to. nie oczekuj nic nad to. Tamten był całkiem inny - nudził mnie Całował moje stopy, dawał krew Rzucałam w niego błotem on smakował je i cóż Mówił, że jest całkiem słodkie . Już czas się rozstać . Spełniać swoje marzenia. Odejść daleko . Bez obracania się w przeszłość. Już czas wszystko zmienić . Przestać tęsknic za tym. Co było . Co już się skończyło . Trzeba przetrzeć ostatnią łzę . Pożegnać smutek. I zostawić go za sobą . Teraz jest inna rzeczywistość . I czasami zabraknie miejsca na UCZUCIA Kiedy jakieś drzwi do szczęścia się zamykają, otwierają się inne. Ale my zostajemy przed zamkniętymi I wpatrujemy się w nie tak mocno, Że nie zauważamy otwartego obok okna. Pada deszcz a ja stoję... i czekam... na co? Pada mocniej i mocnej, deszcz zacina mi po twarzy, jestem cała mokra, czuje jak powoli woda zaczyna nalewać mi się do butów Pada deszcz a ja idę... Idę przed siebie, tak o! Bez celu. Patrzę na wszystkich ludzi, którzy uciekają... Przed czym? Czego oni się boja? Chowają się w bramach, pod drzewami, na przystankach; a ja idę po prostu idę. Z włosów ciekną mi krople wody, po policzkach płyną łzy z butów wylewa się woda, jest mi zimno, ale idę dalej... Szukam? Czego? Sensu życia? Istnienia? Ogarnia mnie pustka. Jestem sama i tak niech już pozostanie... szukam miłości, osoby, która mnie zrozumie, która będzie przy mnie w złych i dobrych chwilach mego życia, która mnie pocieszy, która BEDZIE... Może kiedyś znajdę cel tej wędrówki po deszczu, na razie nie szukam, nie ma siły, czasu ani ochoty!
|
#3457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() biore wsZystkie thx
|
|
#3458 |
|
Przyczajenie
|
a coś o tym że po moim powrocie z wakacji, moja przyjaciółka mnie olewa? ponieważ zaprzyjaźniła się z inną dziewczyną? coś takiego żeby nie było wprost.
z góry dzięki ![]() żeby nei było off: ` tam gdzie nie był jeszcze nikt, poszukać paru lepszych chwil bo Nie warto żyć tylko dla siebie, wiem to dobrze ) szczęście wchłaniam z powietrzem. ((;
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Domiiniisiia
AjaLubieSwojeOczy kee dziekuje ![]() w powietrzu od emocji za gęsto.. tak żyje
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ty rozumiałeś mnie
Tylko ty kochałeś mnie naprawde Tylko ty doceniałeś mnie Tylko ty próbowałeś być ze mna w każdy dzien Tylko ty tuliłeś mnie od snu Tylko ty byłeś ze mna nie wazne gdzie Tylko ty sprawiałeś ze na mojej twarzy widniał usmiech Tylko ty byles moim przyjacielem Tylko ty byłeś ze mna do konca naszych dni tylko tyodszedles ode mnie Tylko ty zostawiles mnie Tylko ty zraniłeś mnie tak mocno Tylko ty tak oszukiwałeś mnie Tylko ty nie pamiętałeś jak Cie potrzebowałam Tylko ty i nikt inny byłeś przeznaczony mi... "Ludzie mówią, że nie można żyć bez miłości ja z miłości umieram... Ludzie mówią, że bez miłości nie istniałby świat mój świat przez miłość zawalił się w mgnianiu oka... Ludzie mówią, że miłość jest rajem dla mnie środkiem piekła... Ludzie mówią, że miłość jest lekarstwem na wszystko Ja potrzebuję lekarstwa na MIŁOŚĆ" - Spotkałam dzisiaj Miłość.. - I co Ci powiedziała? - Przepraszała.. Że nie zawsze trwa do końca.. - Płakała? - Płakała.. Bo często rani.. - Krzyczała? - Krzyczała.. Że nie zawsze jest piękna.. - Śmiała się? - Śmiała.. Bo umie z siebie kpić.. - Żałowała czegoś? - Żałowała.. Że ludzie nie zawsze traktują ją poważnie.. - Była zła? - Złościła się.. Że czasem w nią wątpimy.. - Cieszyła się? - Cieszyła się.. Że jej tak często szukamy.. - Co Ci jeszcze powiedziała? - Powiedziała.. Że nie jest dla mnie.. Co to jest miłość? Niewiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na niewiem ile... Gdzie mieszka miłość? Niewiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać w śpiewie A czasem w echu... Co to jest miłość? Powiedz... Albo nic nie mów Ja chcę Cie mieć przy sobie I niewiem czemu... "Spotkali się w przydrożnej karczmie Usiedli w rogu, na skraju istnienia Spletli swoje dłonie i oszołomieni sobą Znaleźli się nagle poza czasem Ona przytuliła się do niego nieśmiało, delikatnie On spojrzał jej w oczy I otworzył w sobie przestrzenie wolności Ona, przestraszona, zamknęła w sobie wyobrażenie cierpienia Nie przeczuwając tego co jej ofiarował To co było proste stało się jeszcze prostsze To co nie było nie było jeszcze bardziej Ona na pożegnanie podarowała mu pocałunek On na pożegnanie nadał jej imię Aby została z nim na zawsze..." poznal chlopak dziewczyne, a ona mu zaufala chodzili na spacery mowili o swojej milosci, a on w sercu drwil z jej naiwnosci. Potem odszedl bez slowa i juz inna calowal. Bylo jeszcze wiele innych lecz z kazda bylo mu zle. Gdy zrozumial swoj blad chcial wrocic znow, lecz jej juz nie bylo odeszla a na marmurowej plycie przeczytal ze... miala tylko 17 lat. "Poprzez uśmiech do mnie przyjdziesz przygryzłszy wargi gdy już spłoniesz w zielonym ogniu książek moje ręce przytulą cię okrytego kurzem dróg których nie przeszedłeś ciemne tajemnice istnień wypijesz z moich ust Nie masz wpływu na długosć swojego życia, ale masz wpływ na jego szerokość i głębokość. Nie msz wpływu na rysy swojej twarzy, ale masz wpływ na jej wyraz. Mie masz wpływu na szanse innych ludzi, ale możesz chwytać swoje szanse.... Zatem po co martwić się o rzeczy, na które nie masz wpływu? Zajmij sie tymi,które zalezą od Ciebie.... Przecież wiesz Nadejdzie taki dzień Otworzę drzwi na oścież I wyjdę I gwiazdy będą na mnie patrzeć ciekawie I spojrzysz i Ty I nie powiesz nic I uśmiechniesz się smutno A ja odwrócę się I spojrzę na Ciebie Tak jak Ty Wiesz, ja też zapłaczę w sercu I stanę na barierce I złożę me łzy księżycowi I rozłożę swe skrzydła I polecę |
|
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
'Spotkałam dziś miłość... - I co Ci powiedziała? - Przepraszała, że nie zawsze trwa do końca. - Płakała? - Płakała, bo często rani. - Krzyczała? - Krzyczała, że nie zawsze jest piękna. - Śmiała się? - Śmieła się, bo umie z Siebie kpić. - Żałowała czegoś? - Żałowała, że ludzie nie zawsze traktują ją poważnie... - Była zła? - Złościłą się, że czasami w nią wątpimy. - Cieszyła się? - Cieszyła się, że tak często jej szukamy. -Co Ci jeszcze powiedziała? - Powiedziała, że nie jest dla mnie...'' jak narazie tlyko tyle....
|
|
#3462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale obiektywnie patrząc, twój optymistyczny odbiór jest zbyt subiektywny. Z tego może wynikać tylko jedno, że Ty i Ja to eksplozja uczuć i smaku. Więc jesli mnie nie kochasz a chcesz być kochanym to kup sobie psa!" Na podstawie artykułu 11 par. 8 kodeksu miłosnego, skazuję cie na dożywotnie umieszczenie w moim sercu. Wyrok jest prawomocny i nie możesz wnieść apelacji ![]() Zazdroszczę wszystkim dłoniom, które dotykają twoich dłoni na powitanie na pożegnanie przy wydawaniu reszty w sklepie. Zazdroszczę wszystkim twoim ubraniom, tego,że mogą Cię otulać i ogrzewać. Zazdroszczę sztućcom i naczyniom kuchennym z których jjesz i pijesz codziennie. Zazdroszczę lustrom i wystawom sklepowym a nawet kałużom w których widać twoje odbicie a mogłoby świecić w moich oczach co dzień co noc. Dotknąłeś delikatnie dłoni ... ukradkiem? Zniewoliłeś spojrzeniem ... przypadkiem? Zostawiłeś na skroni oddech gorący ...niechcący? Zamknęłam oczy. Przeszyły słodkie dreszcze. Odchodzisz? Zostań, proszę. Chcę jeszcze... Być może prawdą jest, że los, zamykając przed nami jedne drzwi, otwiera drugie, lecz jakże nieznośny jest ów moment przeciągu. Zawsze wiedziałam że bez ciebie nic się nie da że nie potrafię przeżyć kolejnego dnia a dzisiaj popatrz nawet śpiewam chociaż przy stole zawsze stawiam krzesła dwa Sama wśród fotografii kwiatów ukochanych książek sama zaciskam w dłoni maluteńką tajemnicę jeśli rozmawiam to z zegarem i księżycem na swoim zamku wiesz, znalazłam swoje miejsce ciepłe bezpieczne i kochane to schron z twych ramion dzis sobie to uświadomiłam budząc sie w twym objeciu nad ranem I nie czuć smaku rozczarowania, które pojawia się zawsze wtedy, gdy znowu komuś ufam. Nauczyć się wierzyć w drugiego człowieka i nie bać się, że znowu mnie zawiedzie. Spotkać kogoś, kto będzie liczył się z tą dziwną dziewczyną zakorzenioną we mnie i nie odejdzie po kilku dniach z przekonaniem, iż to nie to. Kogoś, kto nie rozczaruje po raz kolejny. Kto będzie próbował zrozumieć i nauczy mnie świata na swój sposób. Spotkać. I nie zawieźć się. Kochać - znaczy tworzyć, rzeżbić miłość w barwach jutrzenki. Kochać - znaczy być, chcieć być tylko po to aby być z nim. Kochać - znaczy miłować, miłować nad wszystko co skończone i nieskończone. Kochać - znaczy poprostu kochać. Przyjdź do mnie. Jak ciepły dzień. Obejmij. Tylko tego jest mi brak. Tak do wiosny trzymaj mnie. W każdy dzień w każdą noc. Już mi dobrze bez Ciebie i nie czekam na znak. Lecz gdy deszcz puka w szybe, czegoś jednak mi brak.. Już mi dobrze bez Ciebie, dni wydają się jasne. TYlko czasem wieczorem na coś czekam nim zasne.. Już mi dobrze bez Ciebie, już zaczynam w to wierzyć. Tylko czego tak trudno każdy dzień samej przeżyć? Na ciemnej ulicy, mych niespełnionych marzeń Patrzyłam Na obraz twej twarzy Nie wiedząc, że Cie nie ma Powiał wiatr Zabierając ze sobą Resztki mej nadziei Rozniecił płomień Wiecznej tesknoty i żalu Myśle - powrócisz, lecz straciłam nadzieje. Na lepsze jutro, na powrót do Ciebie. Na garstkę szczęścia, małą pieszczotę, na szczery uśmiech i na ochotę. Ochote do życia, czyż nie mam racji?! Nie jeden człowiek dostał wariacji. Bo przy sercu, sercu samotnym nie ma nikogo i jest się obcym. Obcym dla siebie, dla swego ciała. Kiedyś byliśmy, razem przy sobie a teraz moge tylko myśleć o Tobie. Nie mam wyboru przecież odszedłeś, zraniłeś, a może chcesz czegos jeszcze? gdy się urodziłeś padało, ale to nie był deszcz, to było niebo, bo straciło swoją najwspanialszą gwiazde. Gdy kogoś kochasz, jestes jak stworzyciel świata. NA cokolwiek spojrzysz, nabiera to kształtu, wypełnia się barwą, światłem. Powietrze przytula się do Ciebi. choćby byl mróz, a ty masz w sobie tyle radości, że mozesz ją rozdawać wokoło bo w Tobie się nie mieści.
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie coś o rowerowaniu
![]() ? Takie z humorem Bardzo, bardzo prosze ![]() * czasem czuję się jak biegnący za marchewką osioł * chcę poczuć jak smakuje pewność * odejdź, wracaj, dotykaj słowem! * Ja daję to co mam, On to wie, więc kocham ten stan
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec przyjaźni bywa równie zagadkowy, co jej początek (...). Po prostu ma miejsce. Chcę, by mój świat był twoim, a twój moim. Na tym polega przyjaźń ![]() Przyjaźń nie szmata, nie można nią pomiatać. Dzisiaj przyjaciel, jutro jego imię dla mnie martwe... Jest, jak jest. Nie jak powinno być... Nikt tak nie zdradzi kobiety, jak jej najlepsza przyjaciółka. nic tak nie zatruwa powietrza jak rozkładająca się przyjaźń. czy dla Ciebie przestałam już istniec? koniec. to słowo które bardzo boli. Przyjaźń nigdy nie umiera, jest wieczna a jak umrze to nie była to przyjaźń. Może powinnaś z nią porozmawiac? Jeśli Cię olewa i nie chce z Tobą rozmawiac, to co to za przyjaciółka? Ale może jeszcze nie wszystko stracone, przyjaciół z dnia na dzień się nie zdobywa. Jeśli naprawdę jest przyjaciółką, to powinna byc z Tobą szczera. Powodzenia (;
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Witam pononie
Wiem, że nie ten temat, ale jedna z Nas prosiła o przykładowe nicki na fotkę.. :0 No wiecie o co chodzi.. Może i mi mogłybyście pomóc?;> Tylko ja chciałabym takie prowokacyjne, np. sexlady [niestety zajetę] Mile widziane po polsku i po ang.. Dziękuję z góry, przepraszam, że zaśmiecam ![]() Opisy: Nie dokazuj niunia nie dokazuj.. Czy wystarczy słowo, które obarczy podejrzenia, że to nie farmazon..?! Jedo dłonie sprawiają, że mam dreszcze.. Jego jezyk sprawia, że jęczę.. chodz tu i pokaż,że chcesz mnie poznać
|
#3467 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rozmawiałam z nią.. Ona mówi ze mnie nie olewa, ale teraz jej nowa kolezanka wyjezdza wiec ona bedzie do mnie pisalaa... Tylko ja nie chce byc ta trzecia Dziękuje slicznie za opisy, Biore wszystkie * ) Pozdrawiam również
|
|
|
#3468 | |
|
xoxo
|
Cytat:
mnie też sie przydały opisy podkradłam parę ;*____________________- a co jesli `Nasze` jutro będzie zupełnie inne ?
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma za co. ![]() rOzunia Plotkaraaa Michalinka89 oranzadkawproszku xxxJuanaxxx DarlingForeverYours Dziękuje Wam z całego serduszka. Boskie są, zabieram wszyskie!
|
|
|
#3470 |
|
Raczkowanie
|
dzięękuję bardzoo ;***
Przecież jesteś tak naiwna i głupia.. bo dzielna z Ciebie dziewczynka. Północny Poznań, dziwko ! serce! rozumiesz? to jest to co Ci oddałam. Daj se spokój chłopaku, odpierdalasz komedie. Dość Już .. Moja Kolej .. Teraz Ja Zeszmacę Twoje Serce .. I to tylko moja wina , Że KOCHAŁAM S.K.U.R.W.Y.S.Y.N.A [!][!] Będziesz trzymała Go za rękę. [ Ale to ja pierwsza tuliłam Jego dłoń. ] Będziesz z Nim szła przez miasto. [ Ale ludzie będą moją postać pamiętać. ] Będziesz całowała Jego usta. [ Ale to ze mną dzielił więcej swoich pocałunków. ] Będzie mu smutno, będziesz go pocieszać. [ Ale On będzie pamiętał, jak ja to robiłam .. ] Przedstawi Cię swojej rodzinie. [ Ale oni będą pamiętać moment, gdy mnie poznali. ] Czasem będzie do Ciebie telefonować. [ Ale to do Mnie dzwonił co noc. ] Może kupi ci różę z okazji imienin... [ Ale Ja byłam obdarowana bukietami kwiatów bez okazji. ] Zostaniesz u Niego na noc. [ Ale oni będą widzieć, jakbym ja leżała. ] Będziesz całowała Jego ciało. [ Ale On wspomni, gdy ja to robiłam. ] Będziesz Go bardzo mocno kochać! [ Ale to ja pierwsza mu serce i dusze oddałam. ] Będziesz próbowała zrobić coś oryginalnego. [ Ale to Ja zawsze miałam oryginalne pomysły... ] Będzie patrzył w Twoje oczy. [ Ale zauważy w nich mój kolor niebieski! ] Będzie czuł Twój zapach. [ Ale podświadomie poczuje moje perfumy. ] Będziesz go przedstawiać swoim bliskim.. [ Ale On nie będzie bał się, tak jak ze mną za pierwszym razem. ] Będziesz z Nim spędzać dużo czasu. [ Ale jeszcze więcej ja z Nim spędzałam. ] Nie wymażesz mnie z Jego wspomnień.A gdy będzie kiedyś płakał,przybiegniesz do Niego, ale On się odwróci, nie pytaj dlaczego, bo klęcząc pod MOIMI drzwiami będzie żebrać o MOJĄ Miłość ... ;(((
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam dziewczyny, że nie daję odpowiedzi na Wasze prośby ostatnio, ale nie mam czasu. ;\ Jak tylko jakoś rozluźni mi się codzienny grafik, to będę starała się pomóc. ^.^ Niebo do wynajęcia. Świeżo malowane. Umeblowane. Tylko przeraźliwie puste... Kochaj się ze mną, ale duszą. Ciałem to każdy potrafi. Do Ciebie chcę! Ty łap mnie! Łap! <3 Po czerwonym winie w dłoniach Twoich się rozpłynę. Chcę scałować wszystkie Twoje łzy, chcę zabrać Twój ból, chcę czuć to, co czujesz Ty! ; * Jesteś coraz bliżej, jesteś tuż o krok. . . : ) Chcę być tam gdzie Ty, tam, gdzie niebo lekko dotyka wody. <3 Obejmę Cię tak mocno, ile tylko mam sił,żeby pokazać Ci, że możesz zaufać mi. Tak bardzo chcę dotknąć Cię! : *
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cuuuuuuuudowne! KOCHAM!
|
|
#3473 | |
|
xoxo
|
Cytat:
![]() ![]() cuuuudo !!!!!!!!!!!!!!!!!! Domiiniisiia nie ma za co ![]() _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ bo tak na prawdę nigdy nie byłam Twoja, a Ty nigdy nie byłes Mój. pogódz się z tym.! tylko ja potrafię palić za sobą nawet betonowe mosty...
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikogo tak nie kochałam Choć mogłam nie raz Nikomu serca nie dałam Choć miałam wiele szans O jednym tylko myślę Ty jesteś właśnie nim O Tobie tylko marzę Choć widzę Cię przez łzy I kiedy Cię zobaczę Serce zaczyna mi mocniej bić Bo Ciebie tylko kocham I z Tobą pragnę żyć. Patrz w Słońce nic Ci nie będzie...mówiłeś Patrzyłam, nic mi nie było... Biegnij po lodzie,dobiegniesz ...mówiłeś Biegłam nic mi nie było... Krój pomidora najostrzejszym nożem, pokroisz... mówiłeś Kroiłam i nic mi nie było... Zostaniesz dzisiaj sama, nic Ci nie będzie ... mówiłeś Zostałam...i wszystko było... Spróbuj nie bój się przecież Ciebie to nic nie będzie bolało No chodź na co czekasz przecież wiem że i tak to zrobisz Pomyśl Chwile chociaż przecież moje serce rzucone o ścianę nic już nie będzie czuło Próbowała... Chciała... Marzyła... Nie udało się Straciła... Życie toczy się dalej, a wraz z nim- ona Pusta w środku, Zakłamana. Taka sama, a jednak inna, Dziwna... Nic nie mówi, milczy. Myśli o życiu i przeszłości. Wspomina... Nie chce mówić o przyszłości i o tym, co będzie. Żyje teraźniejszością i tym, co jest. Cierpi, ale wie, że to minie. Nie boi się śmierci, lecz bólu. Wierzy, że po drugiej stronie czeka ją lepsze życie. Wierzy, że spotka ją szczęście. Wierzy, że odzyska nadzieję... Jeśli odejdziesz ode mnie nie zacznę pić nie przestanę palić nie będę płakać nie zmienię się zupełnie może częściej będę siedziała w domu może tylko słońce nie będzie świeciło tak jasno Jeżeli odejdziesz ode mnie nie będę pisała wierszy może tylko ten jeden na pożegnanie gdybyś tylko chciał zjawiałby się wyraz na mojej twarzy czasem gdybyś tylko chciał włosy które znam od kilkunastu lat zaczęłyby zapuszczać się coraz dalej nie potrafię znieść wielkiego chłodu usiądź obok mnie przy ścianie czekam na twój głos na ciepłe brzmienie usiądź obok mnie rozmową ogrzej zziębnięte ciało nie potrafię znieść wielkiego chłodu usiądź obok mnie zbyt długo marznę SZCZĘŚCIE I RADOŚĆ Z ŻYCIA Czy na dobry początek mogę prosić do walca? podejmiemy tam wątek i zabawy i tańca. W żart zmienimy ból głowy śmiechem troski pokryją, zawirują rozmowy i radości odżyją. Kiedy tak krok za krokiem popłyniemy w nieznane, za wyroczni wyrokiem spłynie szczęście skrywane. Od tej pory to tańca słusznie walcem zwanego, wywalimy kuksańca odrzucając precz złego. I gdy ranek nastanie a z nim słońce szeroko, staniesz szczęściem i wstaniesz kłaniając się głęboko wszystkim cudom natury w zadziwieniu niewinna, że świat nie jest ponury i że ty jesteś inna. Więcej nie znalazłam
.Może się przydadzą
„She´s Miss California, hottest thing in West LA. House down by the water, sails her yacht across the bay. Drives a Marinello, Hollywood´s her favorite scene. Loves to be surrounded with superstars that know her name..” |
|
|
|
|
#3475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Oj, bardzo się przydadzą.
Dziękuje.
|
|
#3477 |
|
Przyczajenie
|
Ten, kto potrafi poskromić swoje serce, potrafi podbić cały świat
Bóg ukrył piekło w samym sercu raju. A skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. "Do you lock yourself in your room?That no one hears you screaming..." ''Zagubieni w swoich snach, w pustych domach pośród krat...'' Mój pierwszy post, ale muszę się przyznać, że podkradałam regularnie, bo macie cudowne opisy i nie mogłam się powstrzymać, tyle nakradłam, że aż mi wstyd
|
#3478 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Plotkaraaa jesteś wielka!!!! ![]() |
|
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
Poznałam Cię i od razu zapragnełam
Być z Tobą, być twym aniołem Ty i tylko Ty byłeś światełkiem wskazującym mi drogę Byłeś kimś o którym zapomnieć nie mogę Czy kiedyś spojrzę mu w oczy Bez cienia emocji? Miłość bywa ślepa Lecz gdy oczy otwiera Szara prawda dociera ![]()
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

)