|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Ok to mnie trochę uspokoiłas ale dzis juz tego nie zauważam było to tylko lekko przez 2 dni, juz nie mogę sie doczekac wtorku zeby dowiedziec sie co i jak bo czasem mam takie rozne mysli, juz nic nie ma albo pusty pecherzyk albo cos tam jeszcze, tak to jest jak sie siedzi 4 tydzien w domu to sie schizuje tymbardziej ze to dopiero poczatek, ale jestem dobrej mysli bo zadnych powodow wsumie do zmartwien nie mam objawy jakby tez troche ustąpiły, wczoraj pol dnia mnie mdliło robiłam kilka podchodów już do wc ale w ostatecznosci przechodzilo az przeszło całkowicie a dzis wogole ... |
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziweczyny mozecie sie dopisac do listy tylko według niej podajcie wszystkie dane i hop siu i bedziecie z nami
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja tez witam wszystkie nowe mamusie, GRATULACJE i pozdrowienia!!!! |
|
|
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Wy tu sobie gadu gadu, narzekacie na upały i myślicie o lodach a ja całe 5 dni spędziłam w szpitalu
To był dla mnie powójny szok bo nie dość że pierwszy raz wogóle w życiu leżałam w szpitalu to lekarze na podstawie moich opowieści o tej plamce z plamienia (Wam napisałam w pt ze miałam krwawienie - ale ja wtedy szykowałam się do szpitala i głupotę walnęłam to było brązowe plamienie) stwierdził że może być martwa ciąża. położyli mnie w pt i powiedzieli że usg zrobia w poniedziałek, w niedzielę wygadali się że usg w naszym szpitalu robi się raz w tgodniu we środy zdębiałam - wyszło mi 5 dni czekać na durne usg, tym bardziej ze byłam umówiona prywatnie na wtorek na usg. No nic jak już przeleżałam tyle to pomyślałam że dożyję do środy. Dzisiaj miałam usg - wszystko w jak najlepszym porządeczku - lekarka stwierdziła ciażę pojedynczą żywą 7 tyg i 3 dni a wielkość: jest tak na bazgrane że albo 13,5mm albo 19,5mm ale bardziej na ten wiek pasuje 13,5mm, oraz wyczuwalne tętno jestem przeszczęśliwa dosłam luteinę i nospe i zwolnienie na kilka dni Dziwię się bardzo że lekarze tak łatwo mówią najgorsze diagnozy, żadnego pocieszenia nic, tylko jak na obchodzie mówiłam że nie tyle boli mnie brzuch tylko czuję że go mam to lekarz z dziwną miną patrzył na mnie - jakby to znaczyło coś naprawdę złego. Coś patrzę że się za mną za bardzo nie stęskniłyście bo ja za Wami bardzo
|
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesze sie ze wszystko jest ok wypoczywaj i dbaj o siebie![]() u mnie 25dc, testowanie za tydz jak @ nie przylezie, temp ok 37,1- 37,2 st, lekko bolace piersi, brzuch medzi jak przed @, jak cos zjem czuje sie rozepchana jakbym zjadla ciezarowke, i podczas wycierania na papierze bardzo lekko brazawy sluz, zastanawiam sie czy to moga byc objawy ciazy czy raczej @. mdlosci i sennosci raczej nie stwierdzono;/ poziewam sobie w ciagu dni troszke, ale bez przesady
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
No ewccik, historia mrozaca krew w zylach, na szczescie z pozytywnym zakonczeniem! Fajno ze z fasolka wszystko ok, pozdrawiam!
PS. po czym wnosisz ze nie tesknimy? |
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcik nie pitol ty nam tu!!!!
Ewcik BARDZO SIE CIESZE żE JUZ JESTES I POTWIERDZASZ SOWJA CIąZE!!!!!! PS Alkamor kurcze mam prosbe jak mam wkleic taki opis dzidzi jak ty masz z tym łodem bo aj próbowałam ale za długi link i nie chciało sie wkleic zrób mi co???
|
|
#580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może musi być jakiś dramat żeby później w pełni cieszyć się z drobnych ciążowych radości jak mdłości, bóle i rozstępy
|
||
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wy też macie takie silne mdłości jak ja? Rano ich nie mam a w południe są tak silne, że nawet nie mogę się napić bo mnie zaraz mdli. Znacie jakieś sposoby na te przykre dolegliwości?
|
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nieźle cię wyrolowali tym UG ale ważne, że wszystko skończyło sie pomyślnie ![]() Ja narazie żadnego pulsowania pęcherzyka ale widziałam go, że tam sobie w moim brzuszku siedzi ![]() Dzisiaj lecimy na wakacje i wracamy 8 lipca. Trzymajcie kciuki, żeby nic się nam nie przydarzyło i żeby fasolinek/fasolinka przetrwała podróż! |
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Ewccik szkoda, że się tyle strachu najadłaś i musiałaś siedzieć w szpitalu, ale cieszę się że wszystko jednak ok. Dbaj o małą fasolkę
Tarasia ja trzymam kciuki, nic się Twojemu dzidziusiowi nie stanie, nie ma innej opcji tylko bądź ostrożna A ja dziś idę do lekarza, sprawdzi moje wyniki badań i założy kartę ciąży no zobaczymyPewnie jak pójdę do przychodni o 12.00 to wrócę jak ostatnio o 15.00 hehe ale czego nie zrobi się dla fasolki
|
#584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie na mdłości pomaga: -rzucie migdałów, mnie pomagalo w pierszej ciąży, -herbatka imbirowa, -jedzenie często w małych ilościach, Jak mi się coś jeszcze przypomni to napisze. Anvi dzięki za wsparcie, to łączymy się duchowo w poniedziałek |
|
|
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() właśnie wczoraj odebrałam moje badania krwi na Beta-HCG i wyszło że jestem w 4 tygodniu ciąży ) . To moja druga ciąża (Staś ma 4 lata) w przyszłym tygodniu idę na pierwszą wizytę . Pozdrawiam
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Ewccik, cieszę się bardzo, że wszystko się dobrze skończyło
![]() Byłam dzisiaj rano na becie, po południu wszystko się wyjaśni ![]() Jutro idę do lekarza, już nie mogę się doczekać, mam nadzieję że coś zobaczę A wczoraj się dowiedziałam że kuzynka mojego M jest w ciąży, i jeżeli moja ciąża też się potwierdzi będziemy razem i praktycznie w takim samie czasie ![]() Powiedzcie mi dziewczynki, czy wiecie co to może być... W nocy śpię na boczku i tak delikatnie na brzuszku, w trakcie snu jak chcę się przewrócić na wprost albo na drugi bok to w momencie poderwania łapie mnie przeraźliwy skurcz w brzuchu. Martwię się co to może być, nigdy tak nie miałam
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cisza od rana
![]() ja wróciłam od lekarza o 15.00. Mam założoną kartę ciąży, za dwa tygodnie idę na "porządne" USG jak to określił lekarz i wtedy zobaczę fasolkę i jej bijące serduszko i nawet będę wiedziała jaka jest duża
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo chcialam do was dolaczyc i naprawde wierzylam ze mi sie to uda, no ale niestety nie udalo sie i raczej sie nie uda. Nie jestem w ciazy i nie bede w najblizszym czasie. Zblizaja sie moje dni plodne i wyjezdzm do polski sama, bez meza wiec nie ma mowy o fasolce.
No nic, moze uda mi sie zalapac na majowo-czerwcowe. Pozdrawiam znajome Zanke i Alkamor. Buzki. Pa |
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Wczoraj odebrałam wyniki bety - 7151,90. Co Wy na to?? Który to może być tydzień?Idę dzisiaj do lekarza, już nie mogę się doczekać. Buziaki
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio myślałam o Tobie bo dawno nie zaglądałaś na wizaż, ale dobrze że się odezwałaś. No to teraz trzymam kciuki, żebyś mogła założyć wątek o mamusiach majowo czerwcowych. Będziesz miała troszkę młodszego dzidziusia, ale wiem że się uda Pozdrawiam
|
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Cały wczorajszy dzień próbowałam dodzwonić się do mojego gina i nic tylko sekretarka się odzywała chyba pojechał na urlop, spróbuje jeszcze dzisiaj. Tymczasem miłego dnia
|
#593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
agatha_c oj przepraszam nie przywitałam Cię jeszcze
Witam w wątku i gratuluję dwóch kreseczek. Ja dziś ostatni dzień L4 w poniedziałek do pracy a tak mi dobrze w domu było, tyle że cały tydzień coś załatwiałam i mało czasu miałam dla siebie.Jak pisałam za dwa tyg. USG a za trzy kolejna wizyta to może wtedy znowu poproszę o tygodniowe zwolnienie to sobie odpocznę. A w pracy powiem, że ciężkiej pracy wykonywać mi nie wolno i już, co mam się uczyć nowych rzeczy jak i tak mnie wywala w październiku. ![]() Życzę miłego dnia
|
#595 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaczynam mieć też podobne oznaki ciążowe jak przy pierwszej tzn okropna senność. Mam trochę problem z moim Stasiem zawsze go wyciągałam z kąpieli, brałam na ręce a teraz przestałam. Tłumacze mu że jest już dużym chłopcem (prawie 4 lata) no i w ogóle ... hmmm nie jest zadowolony Cytat:
|
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie odzywalam sie bo nie bylo mnie w domku i nie mialam dostepu do internetu. Dzisiaj niestety znowu wyjezdzam i nie bedzie mnie jakis czas ale jak wroce to sie odezwe. Moze jeszcze nic straconego . Poczynilismy dzisiaj z mezsiem male staranka i jesli jego chlopaki beda wystarczajaco silne i przetrwaja maksymalna ilosc godzin czyli te 72 to moze moze cos z tego wyjdzie. Tak bardzo bym chciala. A jak nie w tym miesiacu to w nastepnym musi sie udac. Nie widze inaczej.Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie i kradne fluidki |
|
|
|
|
#597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
urzędować
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor ale masz już ślicznego dzidziusia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

To był dla mnie powójny szok bo nie dość że pierwszy raz wogóle w życiu leżałam w szpitalu to lekarze na podstawie moich opowieści o tej plamce z plamienia (Wam napisałam w pt ze miałam krwawienie - ale ja wtedy szykowałam się do szpitala i głupotę walnęłam to było brązowe plamienie) stwierdził że może być martwa ciąża.
zdębiałam - wyszło mi 5 dni czekać na durne usg, tym bardziej ze byłam umówiona prywatnie na wtorek na usg. No nic jak już przeleżałam tyle to pomyślałam że dożyję do środy.
bo ja za Wami bardzo 

no zobaczymy