|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
izuniak, ale uśmiechnięta biedroneczka!!!
![]() ![]() a pracownika pomocniczego nie wykorzystywałam. na prawdę. to było tak: Mówię mu:-jutro masz wolne, więc widzimy się w czwartek. -nie, ja jutro też przyjdę. - ?? powaliło Cię? wolne masz! -a co ja mam w domu robić? no i przychodził każdego dnia, na własne życzenie. a jego najmądrzejsze rozumowanie na ta sytuację brzmiało tak: jak on przychodzi zamiast o 16:00 o 18:00, to pracuje tylko 50% swojego ustalonego w harmonogramie czasu. Ja natomiast , mając w rozpisce 8 godzin dziennie, wychodząc o 18:00 zyskuje tylko 25% , ... i według niego to niesprawiedliwe , więc będzie przychodził codziennie. mądry chłopak. ![]() juleczko, Mati z pewnością zrobi dobre wrażenie na nowej niani. ![]() ![]() Kurcze, to ja już sama nie wiem, co z tym siusiokiem zrobić. ![]() Czekam na kolejne relacje mamusiek małych samczyków. |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do siusiaka to ja tak samo - nie ruszam mimo iż odsunąć się nie da nie panikuję.do 2 roku życia powinno się unormować, myślę, po lekturze wielu artykułów, że takim naciąganiem można zrobić wiele krzywdy (potem zrosty i blizny zostają na całe życie) a poza tym wolę innego ![]()
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
izuniak, ale kucharzysz
![]() ![]() ![]() Lea, kurde, żeby więcej było takich pracowników jak ten twój pomocnik ![]() ![]() A jeśli chodzi o siusiaczka Maksa to ja myślę, że najlepiej jakby go pediatra zobaczył i wtedy powie ci najlepiej co robić ![]() barwa - dzięki ![]() Mam nadzieję, że Mati nie nawali ![]() ![]() Acha, a ja mam pytanko z innej beczki do was. Czy wasze dzieci zawsze stawiają prawidłowo stopy przy wstawaniu? Bo Mati często podwija paluszki pod spód i tak jakby na nich wstawał i dopiero jak jest w pionie to je odwija... Nie wiem teraz czy to wada mu się znów ujawnia czy to normalne ![]()
#304 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() juleczko, szczerze powiedziawszy, nie zwróciłam uwagi na to, jak Maks wstaje. ale obczaję sprawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
Acha, a ja mam pytanko z innej beczki do was. Czy wasze dzieci zawsze stawiają prawidłowo stopy przy wstawaniu? Bo Mati często podwija paluszki pod spód i tak jakby na nich wstawał i dopiero jak jest w pionie to je odwija... Nie wiem teraz czy to wada mu się znów ujawnia czy to normalne
![]() Tymek ma podobnie, ja się nie marwię, bo skoro ostatecznie potrafi ładnie stanąć to chyba nic złego. poza tym od jakiegoś tygonia coraz rzedziej tak staje. Lea - jeśłi krew się nie lała to możesz być spokojna, nic się nie stało
#306 |
Zadomowienie
|
Lea, ja generalnie myślę tak jak nasza pediatra : że jeśli wszystko jest ok od początku to po co ruszać ...? Co innego, jeśli jest coś nie tak i trzeba odciągać, żeby ułatwić maluszkowi siusianie ...
A z tym wstawaniem - to oczywiście na bosaka .
#307 |
Zadomowienie
|
Moja Olivcia jest taka biedna dzisiaj
![]() ![]() ![]() No i znowu powiem (wiem, że się powtarzam), że to anioł. Wychodzą jej po 4 zęby jednocześnie, a ona ani razu nie zapłacze, tylko te smutne i zmęczone oczka ![]() Oj ale ciężko nam się spotkać w te wakacje dziewczyny ![]() ![]() juleczko ja jakaś tępa chyba jestem ale nie zrozumiałam jak te stópki Mati stawia przy wstawaniu
#308 |
Raczkowanie
|
lea u nas sytuacja z Ptaszkiem
![]() Ja to juz sama nie wiem co robic, bo jak sie czyta to rózne są opinie. Juz na\wet miałam schize ze 2 tygodnie o tym siusiaczku, ale teraz przemyslałam i nie rusza wcale. POczekamy zobaczymy moze wszytsko bedzie dobrze, a po co tak na zapas medzyc malucha. izuniak lea zdjecia piekniutkie minia ucałuj mocno swoją dzielna dziewczynkę ![]() ![]()
29.06.2007 nareszcie mamy Mateuszka ![]() Edytowane przez Madzia:)) Czas edycji: 2008-07-31 o 15:14 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
witajcie kochane. ja tylko na chwilke bo czasu mam malutko. czytuje was ale pisac nie nadazam. jutro jedziemy nad morze
![]() wiec zegnam sie na te 2 tygodnie ![]() papatki ![]()
#310 |
Zakorzenienie
|
No to chętni na spotkanie narazie :
kropka, lea, izuniak, minisia ![]() katia a ty mam nadzieję też masz ochotę ![]() No to co dziewczyny spotykamy się ![]() minia kurczę szkoda, że ci nie pasi ![]() I buziole dla Olivki na ten smutny dzień ![]() olunek udanego wypoczynku ![]() ![]() Co do tego siusiaka to slyszaam, ze do 2 r.ż nie ruszać ![]() Xantia przeczytałam ten artykuł i chyba sobie kupię tą książkę, ale historia smutna...
![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2008-07-31 o 18:36 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
Wieczorne sprawozdanie z OLSztyna
![]() Werka w wyjątkowo dobrym humorze. Drzemki powalające o 11.30- 20min. o 16.00 godzina i ja wybudziłam. Mądra jest jak diabli, na serio. NAśladuje mnie we wszystkim/ bierze chusteczki higieniczne i myje pdołogę, gdy ja się czeszę ona tez, skarpetki i buciki ubiera na nóżki reszta- bez wyjątku-na głowę, powtarza wszsytko co jest w stanie powtórzyć, przykłada telefon do ucha i mówi halo, ach i w ogóle- ile roczne dziecko już potrafi... Co do płytki ang. to są fajne krótkie piosenki z odgłosami deszczu, wiatru, samochodu, pociągu, naśladujące zwierzątka, itp. lea- zdjęciaki Maksa supeerowe izuniak- Emcia jest boska, taka modelka mała: Werka dzisiaj małosolne mojej roboty wcinała i fasolkę szparagową, a co tam... juleczko- co do wstawania nie pomogę, ze zrozumiałych względów ![]() olunek- udanego wypoczynku miniu- znowu buziak dla Oliveńki ![]()
#312 |
Rozeznanie
|
Witajcie wieczorkiem
![]() Dziękujemy za wszystkie miłe sło0wa na temat moje modelki i jej pozowania do fotek ![]() Xantia, no faktycznie smutna historia i czuję się rozdarta pomiędzy skrajnymi odczuciami ![]() Izuniak, super fotki a za ogóry w przyszłym tygodniu się biorę i też hurtem ![]() Olunek to w takim razie słonecznej pogody i udanego wypoczynku ![]() Iwka u nas podobnie z papugowaniem, ostatnio musiałam na kolanach wymyć panele to oliwcia złapała jakiegoś ciucha z fotela i robiła to samo co ja. Mało nie padłam ze śmiechu ![]() ![]() Miniu dla Olivki na poprawę zdrówka i humorku ![]() Lea fotki Maksa boskie ![]() ![]() ![]() Idę myć łaziekę bo nie mogę już patrzeć na ten bałagan ![]() ![]()
#313 |
Rozeznanie
|
a co tu znó tak cicho? idę zająć się mężulem, a co, niech ma jeden wieczór dobroci łakoci
![]() ![]() ![]() ![]()
#314 |
Wtajemniczenie
|
barwa widzę Cię...jeszcze nie poszłaś
![]()
#315 |
Zakorzenienie
|
oooooo, jaki szpieg z krainy deszczowców! Karrrrrrramba
![]()
#316 |
Wtajemniczenie
|
tajemniczy Don Pedro, czy cuś...
#317 |
Zakorzenienie
|
A my bylismy na spacerku i na piwku ze znajomymi i dzieciakami
![]() W sobote znów idziemy z nimi, mają 2 letniego synka i jest bardzo fajny - non stop Hani daje buziaczki - śmiejemy się, że może w przyszłości zostaniemy rodziną ![]()
#318 |
Wtajemniczenie
|
minisiu A MAKS???, a nie Maks dla Olivki chyba- zapomniało mi się
![]()
#319 |
Zakorzenienie
|
iwka Maks dla Hani oczywiście
![]() ![]() Napiszę wam dzisiejszą konwersację z moim dzieckiem: ja - powiedz mama ona - mama ja - powiedz tata ona - tata ja - powiedz baba ona - baba ja - powiedz kawa ona - jafa ja - powiedz Hania ona - Nana ja - powiedz tata ona - mama ![]()
#320 |
Wtajemniczenie
|
Lea, nas ten problem dotyczy podwójnie - nasza p dr u obu chłopców zdiagnozowała stulejkę i kazała odciągać napletek w kąpiel. TŻ to robił przez jakiś msc-dwa jak byli malutcy. ale jednak potem zaczęliśmy zgłębiać temat i stwierdziliśmy, że jednak lepiej zostawić siusiaki bez interwencji (no chyba, że byłby problem z oddawaniem moczu
![]() ![]() Juleczka, mam nadzieję, że niania się Wam spodobała, ale szczerze mówiąc wg mnie najważniejsze, czy spodobała się Matiemu ![]()
#321 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
No powiem Wam, że niania spodobała się i nam i chyba Matiemu też ![]() ![]() ![]() Generalnie bardzo sympatyczna kobieta, taka swojska babka, wdowa koło 70-tki, mieszka sama, cały czas podkreśla że kocha dzieci - no okaże się w praniu jak to będzie, mam nadzieję, że ok. Niestety dostałam też wczoraj złą wiadomość: zmarł mój wujek (brat taty). Miał wylew (50-latek) ale znaleźli go dopiero po kilku godzinach i niestety jego mózg już nie pracował i musieli odłączyć go od aparatury ![]() Mieliśmy jechać w sobotę na wikingów, a mamy pogrzeb ![]() olunek, pięknej pogody i udanego wypoczynku ![]()
#322 |
Zakorzenienie
|
Heja!!
Juleczko, 70-letnia niania? Pytałaś ją, czy nie choruje na jakieś poważne, przewlekłe choroby? Dobrze, że wrażenie ok, no i że Mati ją polubił, ale czy ona da radę fizycznie? Jestem lekko wkurzona z dwóch powodów. Po pierwsze pożyczyłam znajomej dla jej dziecka kombinezon na zimę (był dla Ali za duży) i bardzo ją prosiłam i to wielokrotnie, żeby mi go najpóźniej do wczoraj przyniosła. Oczywiście się nie doczekałam ![]() Po drugie coraz bliżej chrzcin a ja nie mam jeszcze dla Ali szatki, świecy, butów i kapelusza. Nie wspomnę o sobie ![]() ![]() No dzień mam dziś na marudzenie na maxa. Mam nadzieję, że mi wybaczycie ![]()
#323 |
Zadomowienie
|
Xantia
![]() ![]() A co do tej niani to ona jest babka w sile wieku ![]() ![]() ![]()
#324 |
Rozeznanie
|
No to witam się z rańca
![]() Xantia ![]() Juleczko super, że niania przypadła Wam do gustu i oczywiście Matiemu. Minisiu Hania będzie mogła przebierać w chłopakach jak w ulęgałkach ![]() Jam mam od rana doła, TŻ pojechał ale przed wyjściem udało nam się pokłócić. Echhh nie lubię jak rozstajemy się w złości, niby buziaczki na dowidzenia były ale jakieś takie...Moja babcia mówiła zawsze, że nie należy wychodzić w gniewie z domu ![]() Zadzwonie do niego bo bede miala dzien do d..y. edit Aelitka a co tam u Ciebie i Zosi?
#325 |
Zakorzenienie
|
Ewa rozstanie w złości będzie miłość po powrocie
![]() ![]() Pola nadal źle wczoraj dzień był już ok obyło sie bez czopków, ale na wieczór gorzej a w nocy masakra ![]() Juleczko Pola na początku jak stawała też podwijała u jednej nóżki paluszki pod siebie jakby nie miała kontroli ale cały czas lata na bosaka i się unormowało ![]() Super że niania ma doświadczenie będzie dobrze a jak Matiemu sie spodobała to bardzoooo ważne ![]() minisia ![]() Olunek wypoczynku superrrr ![]()
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
Pati np chociaż tyle dobrego z tego będzie
![]() ![]() A z tymi węzłami to u nas też dosyć często powiększone ale bez gorączki itp. Pediatra nam powiedziała, że to z alergii ale i tak zrobię małej badanie krwi ![]()
#327 |
Zakorzenienie
|
dokładnie dla spokoju kuźwa też nie pomyślałam ostatnio jej pobierali TYle krwi mogłam poprosić o zlecenie na morfologię
![]() ![]() ![]()
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
I ja witam,
noc to miałam do bani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() xantia ja szatkę, świecę, wszystko załatwiłam na allegro, przyszło expressem i było śliczne. Nie chało mi się po sklepach latać ![]() juleczko trzymam kciukasy, żeby niania miała wieeelkie serducho patrilla ucałuj mocno Polunię ![]() ![]() A jak tak czytam o tych wszystkich siusiakach, to jeszcze bardziej sie cieszę, że mam dziewczynkę. Ja bym się nie odważyła na żadne majstrowanie ![]()
#329 |
Rozeznanie
|
Miniu czy chodzi ci o takie jakby gulki z tyłu główki powyżej szyjki??
edit dzisiaj jest 4 rocznica śmierci mojej mamy ![]()
#330 |
Zakorzenienie
|
miniu takie zgrubienia z tyłu szyjki to jeden z objawów trzydniówki
![]() U nas było tak samo - ciężka noc, gorączka, pojękiwanie przez sen o zasypianiu nie mówiąc, po 3 dniach wysypka i pierwsze co jak poszliśmy do pediatry to pomacała szyjkę z tyłu i potwierdziła trzydniówkę ![]() eve ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.