|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: GANG spod topiku dla starajacych sie
Cytat:
Domi a mozesz mi powiedziec co ile myjesz wlosy? Bo moje przetluszczaja sie u nasady i musze je myc co drugi dzien. Dlatego mam ich dosc i nie mam ochoty o nie dbac. Dobija mnie to wiec ograniczylam sie do szmponu do wlosow blond i odzywki wygladzajacej ktora nakladam na same konce. Uzywalam juz specjalistycznych szamponow ale tylko wysuszaly moje wlosy i to tak ze szarpalam je przy rozczesywaniu. Zrezygnowalam wiec i pogodzilam sie z faktem ze musze je czesto myc. |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Panetene u mnie odpadaja, ze Schwatzkopu to tylko ta Schauma jedna ![]() a my niedlugo z Tz idziemy gdzies na trawke posiedziec i wypic piwko ![]() Syla39 ja też myje co dwa dni. Bardzo mi sie przetłuszczaja, zwlaszcza ostatnio, ale jednak żal mi byłoby ich myc codziennie, bo niestety, codzienne mycie nie jest dobre dla włosów. Na Twoim miejscu nie uzywałabym i nie kupowała nawet tych specjalistycznych szamponów i odzywek. To jest tylko szkoda dla włosów i wyrzucenie peniędzy w błoto. Jednak kosmetyki z niższej pólki i domowe odzywki rzadza. A Tobie na suche końcówki polecałabym własnie olejek rycynowy. Jesteś jeszcze w Polsce ??? |
|
|
|
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie w tej chwili nie jestem, ale lece jutro na jakis tydzien-poltora wiec jesli masz dla mnie jakies zakupowe porady to z chceia skorzystam. Olejek napewno zakupie bo czytalam ze jest dobry na rzesy wiec zawsze sie przyda. Moze polecisz jakis dobry szmpon?
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesto wlosy sie przetluszczaja wlasnie od tego bo odrzywki potrzebuja tylko konce ewentualnie nasza polowa wloskoe nigdy cale to tale co ja wiem
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce sklepie fryzjerskim lub na allegro kup sobie maske Kallos latte ![]() Jesli chodzi o szampony to ciężko mi Ci cokolwiek doradzić. W każdym razie zrezygnuj z tych drogich specjalistycznych
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NIe wmasowywuje odzywki w cale wlosy. Nakladam ja od polowy tak zeby bron boze nie dotknela skory mojej glowy bo to tylko pogarsza sprawe. |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
ale nam sie wlosowo zrobilo
![]() Ja padam na gebe uprzatnelam to co narozpieprzalam ,mielismy burze krotka ale po niej jest jeszcze wieksza duchota niz wczesniej normalnie roztapiam sie ![]() Jeszcze musze posciel zmienic ale mi sie nie chce ............... chmm musze to zrobic bo juz sciagnelam glupia ![]() Spadam do jutra kochane moje pewnie znowu najwczesniej z Was wstane Pocieszam sie z i u was to sie niedlugo skonczy |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
coś czuję, że skorzystam z Waszych rad co do pielęgnacji włosów
Ja zawsze chciałam mieć czarne kręcone włosy ale niestety mam proste blond. No ale mam w sumie ładne włosy kwestia raczej genów (odnoszę takie wrażenie że chyba już o tym Wam pisałam, wybaczcie, to przez upały szwankuję mi pamięć )Kathi, ja przychodzę a Ty odchodzisz Ja nie stosuję żadnej specjalnej diety, nie jem słodyczy, jem rozsądnie i ruszam się (z tym ostatnio gorzej ale wsiadam na rowerek stacjonarny codziennie, bo przydałoby się zgubić kilka cm w bioderkach ).Olivka, temp wygląda obiecująco, ile ja bym dała, żeby Ci się udało, ściskam mocno kciuki Gabi, jak Twoje zmagania z pokusą wypicia Coli? wygrywasz Ty czy Cola?Domi, masz cudowne, prześliczne włosy!!!!!!!
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie chata wolna
rodzice wyjechali wroca w sobote.Kumpela miala na winko wpasc ale poszla na Malte na jakis kabaret.Ale jutro wpadnie
|
|
|
|
#2111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten olejek rycynowy to mam splukiwac czy wmasowywac w koncowki i pozostawic??? Jak to popijasz pokrzywe??? Czy to jest do kupienia w aptece czy jak??? Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2008-08-01 o 00:38 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, serio ma padać w Poznaniu? Byłoby super, bo ja nie przepadam za upałami, wolę burze i deszczyk
mama pożyczyła dziś książkę Isabel Allende więc mam co czytać do poduszki więc zmykam
|
#2113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propos ksiazek. Uwielbiam czytac ksiazki Harlana Cobena-thilery, kryminaly. Wiecie co moj maz powiedzial ze zrobilby gdybysmy wygrali te 37 mln ktore byly do wygrania ostatnio? Ze kupilby mi biblioteke . Kocham go za to.Wypilam 2 lampki wina i tak mnie zakrecilo ze nie jestem w stanie pisac wiec jesli beda jakies bledy to wybaczcie. Pozdrawiam i caluje. |
|
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Straszne pustki wieczorkiem na tym forum. Upilam sie z mezusiem dzisiaj ale to ze szczescia ze jestesmy razem i z nieszczesicia ze rozstajemy sie na jakis czas. Wylatuje do polski a on zostaje. No nic, jakos damy rade.
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie pisze, bo my 5 piw wypilismy i kolega jescze dał whisky wiec se chlupnelismy, boje sie, że wyląduje w ubikacji na wymiotkach
|
|
|
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wypilam 2 lampki wina i pije 3 drinka. Bardzo lubie whisky, nie mam po nim kaca. Czasami dobrze zwrocic wszystko wczesniej zeby na drugi dzien czuc sie lepiej wiec nie krepuj sie tylko do ubikacji i poszla.... Poprosze tylko o odpowiedz a propos olejku rycynowego.... |
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś nadal 37 z tym że rano zamiast mierzyć 5 minut to mierzyłam 10, myślicie że może to mieć jakiś wpływ? Usnęło mi się![]() Kurcze martwi mnie tylko to że przed chwilą mnie bolał brzuch jak na @. Ale wydaje mi się że jakbym miała dziś dostać to by temp spadła tak było w tamtym miesiącu. A propos ku... ma. jestem brunetką czy tam szatynką w każdym razie włoski brąz nie mogę się do siebie przyzwyczaić
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Olivka dobra oznaka ze tempi nie spadla ale trzeba bylo powtorzyc pomiar po przebudzeniu tak na wszelki wypadek
Trzymam kciuki mocno zacisniete Dawaj ftke szbko szybko :9 |
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ale kurcze nie miałam już czasu. Musiałam wstawać do pracy. Mam nadzieję że ta tempka jest nie zafałszowana. Miałam robić test w niedzielę ale chyba zrobię jutro rano bo mamy mieć jutro wieczór gości i szykuje się imprezka, no a ja nie wiem czy mogę pić
W sumie jutro 32 dc.
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Ok jak się małpa nie zjawi i jak test wyjdzie pozytywnie
Napiszę gdzieś tak pewnie ok 11 bo moja szwagierka mniej więcej ok 10tej no i zanim opuści pokój trochę minie ale jak tylko będę mogła napiszę i oby to były dobre wieści.Oczywiście rano zmierzę najpierw tempkę czy jest sens test robić. |
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!
![]() Fajnie zdjęcia Kathi! Olivka trzymam kciuki! ![]() Mamusie gangowe (Gabi, Madziwnia, Tola- hm, ktoś jeszcze???) - dzielnie sobie radzicie! Oby tak dalej! ![]() Blondynki z Poznania i Syla - przecież fajnie mieć włoski blond, już koniec narzekania - fakt, że włoski blond najczęściej cieńsze, ale ponoć wcale nie ma ich mniej niż innych! No i fakt - wypielęgnowane byłyby ładniejsze (tak jak Domi - extra się błyszczą Domi!), ale w sumie ja tam nie narzekam - może mam tak jak Aliszcze? Oby! ![]() Właśnie poczytałam zaległości - fajnie "se" piszecie! Ale bym tak chciała! A ja wciąż w biegu - "wygładzałam" pracę, jeszcze zakończenie muszę napisać - ale dziś w nocy jedziemy nad morze, więc to już potem! Oja - tacy jesteśmy urobieni, zmęczeni, niewyspani, że ten urlopik nam się super przyda! Urlop to dobra wieść, ale mam też niedobrą, no i sorry, ale może się pożalę ciut? |
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne to forum jest na wieści dobre i niedobre. Od tego tu jesteśmy żeby gadać o wszystkim i się pocieszać
więc dawaj
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zacznę od "bo" - bo wiecie, pisałam Wam o tych problemikach z zap. pęcherza u mnie, objawy nasilają się po... przytulankch - - no i w końcu wyczytałm, że facet powinien się przebadać! więc mój kochany mężuś dobrowolnie udał się do urologa, ten zlecił badanka - no i w czwartek już były (w urodziny mojego M), no i wyszła... chlamydia! Straszne cholerstwo! Czytałam i się załamywałam coraz bardziej - nie możemy się nawet prytulać teraz, leczy się antybiotykami, pochodzi nie wiadomo skąd (można z wc publicznych, z basenu - o, z basenu to mój mężuś już raz zakaźną różę przywlókł , no a sprzyja ołabienie organizmu - a On tylko prcuje i przeżywa jeszcze tę robotę - pracoholik no ) - - -a najgorsze, że pewnie i ja to mam , no i to mógł być powód tego poronienia w maju! ![]() Byłam wczoraj u gin - dała antybiotyk dla M, a mi kazała badania zrobić od razu na mykoplazmę i ueroplasmę, bo ponoć często razem to idzie... - tylko nie robią tego dzisiaj, a my w nocy jedziemy więc dopiero po powrocie lub nad morzem gdzie zrobię... Tak więc Dziewczynki - super macie, że możecie spontanicznie z mężusiami, tż swoimi być! Ja nie mogę I najgorsze, że po tym co się zdarzyło w maju, ja już seryjnie poczułam, że chcę baby!!! A tu nawet wciąż zacząć spontanicznie przytulć się nie mogę!!!! Ojej ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Aha! I w związku z powyższym mam apel do Was
- jeśli tylko możecie zróbcie sobie te badania!!! Moja ginka wczoraj rzekła, że po tym co mi się przydarzyło w maju i tak by mi poleciłą te badania! Te bakterio-pasożyty powodują, że albo nie można zajść, albo można poronić, albo może to być pozamaciczna ciąża , albo jak ktoś juz jest w ciąży to mogą ok. 32 tyg. wody odejść, a to zdaje się za wcześnie ![]() Gangowiczki w ciąży to na pewno będą badane (tak piszą w necie - że w 1 i 3 trymestrze robi się na to badania, żeby było ok)! Ginka pocieszałą mnie, że to się wyleczy - oby!!!!!! Ponoć strasznie "modne" ostatnio te dziadostwa - nawet już coś się mówi o zarażniu drogą kropelkową, ale jeszcze to badają chyba - w necie pisało, że ponad 40% par to może mieć lub ma! ![]() Tak więc dziewczynki - albo wymazik, albo krew (a już zwłaszcza te co poroniły!!! - Syla, Mischoko, jak już się dziś po polsku ożeni - powodzenia Mischoko!!!), no i uważać na te baseny pierońskie, wc publiczne, no i rączki myć non stop, owocki, wszystko - no już sama nie wiem co jeszcze!!!Po prostu - tak też ginka wczoraj mi mówiła, że to ważne żeby takie badania zrobić! Aha - to czesto nie daje objawów!!!, a czasami właśnie takie z pcherzem, plnieniami przed @ czy w środku cyklu! Ja myślę, że nie macie tego - ale chyba nie zaszkodzi sie przebadać i mieć pewność i luza, nie????
|
|
|
|
#2126 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Olivko trzymam nadal a zobaczysz @ nie przyjdzie mam takie przeczucie..Cytat:
A mnie znowu boli brzuch na dole nie wiem, może powinnam zadzwonić do gina i spytać sie co jest grane martwię się..
|
||
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki!
Kathi! ja też wczoraj przyszalałam... Po 8 godzinach pracy jeszcze zakupy po drodze, potem 3 godziny w kuchni, w międzyczasie jeszcze do sklepu (skleroza!), potem pranie i prasowanie! O 21:00 padłam na ryj. Dosłownie. Nie mogłam ręką ani nogą ruszyć... Jane! Kochana! Nie martw się! Dobrze, że wiecie przynajmniej co się dzieje i zaczynacie się leczyć. To najważniejsze! A jak już się wyleczycie, to wszystko będzie ok, zobaczysz! Buziaki!
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Jane2008 ja nie czytałam nigdy na temat tej choroby ale co nieco słyszałam, jesteście teraz pod opieką gina więc będzie dobrze. Ja chyba bym nad morzem zrobiła te badanka. Ja miałam badanka na grzybicę i wiecie jak się sprawa ma na razie czekam na @ ale wiem że jakby się udało to mój gin robi takie badanka na samym początku ciąży bo szwagierka do niego chodziła i je miała, a jak m nie da skierowania to sama zrobię. Ja to jestem taki skurczybyk
![]() Jane w każdym razie dzięki za apel myślę że każdej z nas da do myślenia. Nie wiedziałam że na chlamydię można z krwi zrobić. |
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To mnie teraz zaskoczylas z ta chlamydia. Lece w poniedzialek i robie badanie. A to z krwi sie robi bo olivka cos takiego pisala....O rany dziewczyny, ale sie wczoraj upilam. Jak pomysle ze przede mna 100km na lotnisko i lot samolotem to slabo mi. Glowa mi peka, lece do apteczki po etopirynke i pod prycznic. Moze jakos do siebie dojde. Olivka trzymam za ciebie kciuki. Szkoda tylko ze znowu dowiem sie wszystkiego po czasie. Od poludnia brak dostepu do netu. No nic trudno, poczekam. Oby to byly dobre wiesci. Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2008-08-01 o 09:29 Powód: dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

że chyba już o tym Wam pisałam, wybaczcie, to przez upały szwankuję mi pamięć
)
ale wsiadam na rowerek stacjonarny codziennie, bo przydałoby się zgubić kilka cm w bioderkach