Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-19, 20:13   #4381
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
W sumie kokon wydaje mi się bardziej przydatny niż rożek, można położyć dziecko na kanapie, i używać też do kładzenia na brzuszku.
Jak dziecko śpi z rodzicami to też może się przydać, żeby miało wydzielony kojec.
Ale ten kokon to ma spełniać chyba trochę inne funkcje niż rożek, rożek do otulania, okrycia i do noszenia wygodny, a kokon w sumie to taki mini kojec. Tylko na jak długo taki kokon się przyda miesiac, dwa? Póki dziecko nie zacznie się więcej poruszać, obracać. Na kanapę można zrolowac koc z jednej strony żeby dziecko zabezpieczyć, wyjdzie na to samo. A u rodziców w łóżku dziecko śpi przeważnie na środku więc nie spadnie a kokon zabiera tylko dodatkowe miejsce na łóżku. Choć w sumie gdybym miała dużo kasy i ogromny dom też bym chętnie kupiła taki bajer ale niestety nie mam na to ani miejsca ani $.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-06-19, 20:14   #4382
AndziaHa
Zadomowienie

Limonka nie mam pomysłu, sama bym nie wiedziała co zabrać... Jakbym musiała leżec w szpitalu to moje cukry bylyby dramatyczne - jak sie ruszam po kazdym posiłku (czyli 6ciu, nie licząc nocnego) to są ok. A jak tylko śmiem poleniuchować to są za wysokie. Ale może orzechy, wafle ryżowe albo jakieś inne, chleb wasa, herbatniki...

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 20:18   #4383
Panterka1313
Zadomowienie

Dzięki poszukam takiej. Na pierwsze dni na pewno zostajemy we troje u mamy żeby załatwić sprawy urzędowe i nie jeździć 60km w jedna stronę. W tej szafce mam zasłonę tylko na czas układania wsadzilam ja na parapet. Na torbie mam listę czego brakuje w torbie. A na półce wisi lista co trzeba do niej kupić z rosman wraz nazwami firm żeby "tata" tylko pani kartkę dał wrazie w

jakby co tfu tfu to z czystym sumieniem mogę rodzić .

Musze teraz odkopać swoje łóżko do spania a jutro będę myśleć gdzie schowam swoje rzeczy jak dziecku dziś półkę oddałam

Stary 2018-06-19, 20:20   #4384
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Yoona dotrzymam ci towarzystwa na odległość. Znów mi wyszło lipne ktg i dostałam skierowanie do szpitala na obserwację
o kurdę... zdrówka dla Was!

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Czy tylko moje dziecko nie będzie miało kokona? 3 lata temu nawet nie istniały teraz widzę są bardzo na topie. A mi się wydaje całkiem zbędny, wolę kupić leżaczek rozkładany na płasko który będzie służyć dłużej niż kokon.

Ja nie mam ani leżaczków, ani bujaczków narazie... będę mieć kosz, rożek (szpital wymaga :P) i kokon - który tak naprawdę fundneła mi moja chrzestna. Sama bym nie dała tyle kasy, za mój zapłaciła 170 zł. Ale dla mnie to fajna alternatywa żeby w ciągu dnia sobie w nim leżała

Jakoś dziś opadłam z mocy chyba przez ten skwar... leże w łóżku od godziny i mam ochotę zjeść jakiegoś owoca ale nie mam nic tż po piwku bo mecz więc chyba muszę wstrzymać się do jutra
angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 20:22   #4385
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
U mamy na razie tyle mam 50-62. Tż dowiezie mi półkę po delegacji to będę mogła do pielęgnacji rzeczy kupić żeby tutaj były na stanie.
Jest może wanna dmuchana czy coś podobnego? Do mamy by mi się przydała dmuchana bo ta co jest na razie u niej w domu nie pojechała jeszcze do nas z racji że miałam w niej ubrania z sh do prania.
A na fotkach są jeansy, grube spodnie, długie bluzki, sukienki, długie body, cienkie spodnie/leginsy, krótkie bluzki i body, czapeczki, butki, w woreczku skarpety i z chigienicznych podpaski, podkłady porodowe i do przewijania oraz woreczki na pieluchy. Chyba kawałek łóżeczka się załapał...
Torby nie pokaże bo nie kompletna ale kilka ubranek do niej już wybrałam z tego co było u mamy a na wyjście ze szpitala od siebie z domu będę coś wybierać bo tam mam cienkie kombinezony itp Załącznik 7571116Załącznik 7571121

Panterka, to planujesz mieszkać jakoś na 2 domy? Na weekend na wieś a w tygodniu u mamy? Dobrze rozumiem?
Myślę ,że składana wanienka jest lepsza niż dmuchana, tak jak twierdzą dziewczyny.
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 20:26   #4386
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Ale ten kokon to ma spełniać chyba trochę inne funkcje niż rożek, rożek do otulania, okrycia i do noszenia wygodny, a kokon w sumie to taki mini kojec. Tylko na jak długo taki kokon się przyda miesiac, dwa? Póki dziecko nie zacznie się więcej poruszać, obracać. Na kanapę można zrolowac koc z jednej strony żeby dziecko zabezpieczyć, wyjdzie na to samo. A u rodziców w łóżku dziecko śpi przeważnie na środku więc nie spadnie a kokon zabiera tylko dodatkowe miejsce na łóżku. Choć w sumie gdybym miała dużo kasy i ogromny dom też bym chętnie kupiła taki bajer ale niestety nie mam na to ani miejsca ani $.

Wiem jaka jest różnica między rożkiem a kokonem Wyszedł mi tutaj skrót myślowy, zestawiłam razem dwie rzeczy, których nie mam i jakbym miała wybierać na co wydać kasę, to raczej na kokon. U nas przed pierwsze 2 tygodnie mała spała z nami, ale nie czułam się komfortowo gdy była między nami bez niczego, zaimprowizowałam kokon z cebuszki, sprawdziło się.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 20:32   #4387
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem jaka jest różnica między rożkiem a kokonem Wyszedł mi tutaj skrót myślowy, zestawiłam razem dwie rzeczy, których nie mam i jakbym miała wybierać na co wydać kasę, to raczej na kokon. U nas przed pierwsze 2 tygodnie mała spała z nami, ale nie czułam się komfortowo gdy była między nami bez niczego, zaimprowizowałam kokon z cebuszki, sprawdziło się.
A no ok wg mnie rożek też nie jest konieczny ale dostałam więc skorzystam kilka razy, a w szpitalu też wymagają, choć wg mnie latem to kompletnie bez sensu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-19, 20:38   #4388
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
A no ok wg mnie rożek też nie jest konieczny ale dostałam więc skorzystam kilka razy, a w szpitalu też wymagają, choć wg mnie latem to kompletnie bez sensu.

U mnie całe szczęście nie wymagają. Kilka moich koleżanek chwaliło, ale przy pierwszych dzieciach, które akurat urodziły się małe, pewniej się czuły trzymając je w rożku. W sumie jako kocyk/mata też się nada
Stary 2018-06-19, 20:39   #4389
zielinka_87
Zakorzenienie

Mój mały od początku spał w łóżeczku i chyba pierwsze 2 miesiące w rożku więc dla mnie jest niezbędny. Ze 3 nocki z nami w łóżku na początku spędził ale w pewnym momencie byłam tak zmęczona że bałam się że spadnie mi z łóżka a jak kp to spał raz w środku raz od brzegu. No i nie bałam się że ja go przygniote tylko że mąż to zrobi. Raz odłożyłam do łóżeczka i tak zostało. Tylko nad ranem brałam do siebie. A chce mieć rożek na zmianę bo kiedyś ten jeden muszę przeprac

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 21:15   #4390
Panterka1313
Zadomowienie

AISHA pierwsze dni we troje u mamy póki nie załatwimy urzędów. Miesiąc czasu Tż ma być w domu wiec wtedy będziemy mieszkać na wsi po tym miesiącu wolnego nie wiem jak dalej będzie. Na pewno na czas jazd doszkalających i egzaminów będę spać u mamy.

Stary 2018-06-19, 21:18   #4391
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
W czasach mojej córki jako noworodzia kokonów nie było, ale ona była taka malutka, że jak ją kładłam do pustego łożeczka to miałam wrażenie, że czegoś brakuje. Teraz kokon kupuje od koleżanki z groszę do wypełnienia tej przestrzeni. Dziecko w brzuchu jest mocno ściśnięte, później też potrzebuje ścisku. Zobacze jak to się będzie sprawować.Ja przed porodem też ruchy czułam dobrze jak leżałam na patologii, ale co z tego jak na ktg co skurcz przepowiadacz to córce leciało tętno. Tego niestety bez ktg się nie stwierdzi, a jest bardzo niebezpieczne. Dlatego teraz wole latać na to ktg regularnie niż myśleć czy coś się nie dzieje.

Kupiłam dziś w sh praktycznie nową mate niemowlęcom z pałąkami w muminki. Starszej tak się podoba (fanka muminków), że zastanawiam się która ostatecznie będzie na niej leżeć

Możesz wysłać mi fotkę. Mój mąż oszaleje

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-19, 21:25   #4392
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Powinnaś poprostu ograniczyć ćwiczenia i spacery bo moze Ci szyjka puścić 2,6 nie ma tragedi ale szyjka w jeden dzień potrafi sie skrócić znacznie. Trzeba wiec sie oszczędzać ..

Tak zrobie. A praca? Robie po 2 klientki dziennie, przedluzam rzesy, 3 godziny siedzenia. W pt i sob robie po 2 fryzurki i makijaze, tu stoje.

Nie chce wyladowac w szpitalu.

Dziewczyny dziekuje za podpowiedzi apropos kolderki. Czyli niemowlaczki spia w spiworkach?

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 21:26   #4393
acidka
Zakorzenienie

dziewczyny.Nie było mnie cały dzień i tyyyle nadrabiania

Napiszę tylko, że jestem padnięta, bo nie posłałam dziś córki do żłobka - spędziłyśmy razem cały dzień (poza moją wizytą u dentysty, kiedy podrzuciłam ją mojej babci) i podziwiam mamy, które na co dzień ogarniają dzieci bez niczyjej pomocy Ja jestem wypompowana.

U dentysty byłam pięć minut, zęby zdrowe, nawet kamienia mi nie ściągnęła, bo powiedziała, że nie ma. Wpisała w kartę ciąży, że jest ok

Z gorszych rzeczy - poślizgnęłam się na takim piesku na kołeczkach i upadłam na brzuch w domu To znaczy trochę się zaasekurowałam, ale mam takie uczucie, jakbym nie wiem? naderwała jakiś mięsień? Mała się rusza, nie boli w większości pozycji, ale jednak. Przestraszyłam się

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczynki macie jakieś sprawdzone przepisy na sałatkę z makaronem?
Makaron ryżowy, albo jakiś inny drobny plus ogórek w kosteczkę plus kukurydza i majonez Ja nie jem mięsa, ale czasem dla gości jeszcze kroję do niej szynkę konserwową w kostkę.
Gratuluję zakupów

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Dzień dobry umówiłam się dzisiaj na kwalifikacje do cc w szpitalu, w którym chce rodzić. Mam na 16.07 - takie konsultacje są w 36 tygodniu. Zaczęłam to mocno czuć, bo to już tuż tuż. A od kwalifikacji do rozwiązania to niepełny miesiąc będzie, albo i pół i normalnie mam stracha bardzo szybko teraz leci mi czas. A ja teraz zluzowałam i robie wszystko tylko nie zajmuje się rzeczami dziecięcymi Nic nie poprane, nie poukładane, ale łóżeczko zamówiłam, dziś ma być kurier
Przypomnij, jakie masz wskazania do cięcia?

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Hej!
Melduje ze odlaczyli mnie dzis od pompy,zrobili ostatni zastrzyk na.pluca,beda obserwowac jak na samych doustnych.
Najgorsze ze bylam pod prysznicem,yroche pochodxilsm i juz czuje ze brzuch sie stawia,boje sie wiec ze to nie jednorazowy incydent i mnie uziemia do kona
szybko Cię odłączyli - oby nie działo się nic niepokojącego!

Cytat:
Dziewczyny zabieracie ze sobą wszędzie lub na większe wyjazdy kartę ciąży? Bo ja do tej pory nie brałam, ale chyba zaczne.
Ja w poprzedniej ciąży nigdzie prawie nie nosiłam, w tej zwykle mam w torebce. Jakoś bezpieczniej się czuję.

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanko, jakie i gdzie kupujecie kolderki i poduszki?
Temat był już poruszany i w większości nie kupujemy Ja przy starszej córce kołdry zaczęłam używać koło roku, poduszki koło dwóch latek, więc spokojnie możesz się wstrzymać z zakupem!

Cytat:
Napisane przez Bitamina Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj po wizycie - mała uparcie w poprzek, mój gin kazał się nie przejmować, że jeszcze czas (33+2), no ale jeśli w ciągu 2 tygodni nic się nie zmieni to będę musiała odwiedzić szpital i zaplanować cesarę :/ Stella zapisałabyś mi wizytę na 02.07 kolejną? Będę wdzięczna.

Dla rozluźnienia teksty mojego tż z wczorajszej szkoły rodzenia:

Ja: Paweł, a Ty byś chciał przeciąć pępowinę?
Paweł: Nie, ale mogę zjeść łożysko.

Położna: Fajnym patentem jest wspólna kąpiel z dzieckiem.
Paweł: Ale ja się przecież nie zmieszczę do niemowlęcej wanienki.

Trzymam kciuki za fikołka jednak! Znam osobiście dwie historie obrotu już w 9 miesiącu, więc jest jeszcze czas!

Cytat:
Wszystko oki, maly ma niecale 1800, 33 tydzien leci zdrowe serduszko, nerki, rusza sie szyjka 2,6 cm, kazal mnie spacerowac
No i git!

Cytat:
Yoona dotrzymam ci towarzystwa na odległość. Znów mi wyszło lipne ktg i dostałam skierowanie do szpitala na obserwację Na dwóch ktg młoda spała, a na usg tak się wierciła, że ciężko było ją zmierzyć. Zaraz was będę nadrabiać, bo siedzę dopiero pół godziny a już mam dość.
Ojej To dawaj znać, jak będziesz już wiedzieć, co się dzieje.

Cytat:
Czy tylko moje dziecko nie będzie miało kokona? 3 lata temu nawet nie istniały teraz widzę są bardzo na topie. A mi się wydaje całkiem zbędny, wolę kupić leżaczek rozkładany na płasko który będzie służyć dłużej niż kokon.
Ja, tak jak sporo nas tutaj, też nie U mnie rolę kokona przy córce spełniała czasem poduszka do karmienia ta duża, np. jak mała leżała na kanapie

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 21:27   #4394
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Tak zrobie. A praca? Robie po 2 klientki dziennie, przedluzam rzesy, 3 godziny siedzenia. W pt i sob robie po 2 fryzurki i makijaze, tu stoje.

Dziewczyny dziekuje za podpowiedzi apropos kolderki. Czyli niemowlaczki spia w spiworkach?

Praca mysle w rozsadnej ilości jak teraz nie powinna zaszkodzić o ile nie dolozysz do tego właśnie duzej aktywności fizycznej. Co do spiworkow są takie dla dzieci właśnie do spania.

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 21:30   #4395
acidka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja poszłam na L4, bo szyjka mi się skracała - wg lekarza właśnie od siedzącej pracy. To był 30 tydzień.

Ja śpiworka nie miałam. Mała spała w otulaczu albo pod cienkim kocykiem. Ale śpiworki też dziewczyny polecają

mama 2015 i 2018
Stary 2018-06-19, 21:35   #4396
I ona
Zakorzenienie

acidka współczuje, obserwuj się teraz, bo uoadek to zawsze upadek. Ja mam wskazania neurologiczne - torbiele pajęczynówki
Ja nie kupuje kokonów. Kupiłam rożek i to też dlatego, że szpital wymaga.
Widzę, że jednak karty nosicie. To ja też już będe dla własnego komfortu psychicznego.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 21:41   #4397
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
acidka współczuje, obserwuj się teraz, bo uoadek to zawsze upadek. Ja mam wskazania neurologiczne - torbiele pajęczynówki
Ja nie kupuje kokonów. Kupiłam rożek i to też dlatego, że szpital wymaga.
Widzę, że jednak karty nosicie. To ja też już będe dla własnego komfortu psychicznego.
Dzięki za troskę

Ojej, poważnie brzmią te torbiele. Czyli pewnie konsultacja to formalność i na przełomie lipca i sierpnia będziesz tulić małego

mama 2015 i 2018
Stary 2018-06-19, 21:49   #4398
Panterka1313
Zadomowienie

Ja mam rożek bo szpital wymaga i żeby Tż się nie bał brać, bo 3 dzieci swojej siostry to długo się bał brać i wziął dopiero jak były starsze a właściwie ktoś mu podał hehe i się na mnie ze zdumieniem patrzył jak jej 2 dziecko wzięłam bez żadnego roźka bodajrze 6-9tyg od urodzenia. Śpiwór jeden letni na pewno mam a reszta nie wiem jakiej grubości są bo dawno w dużą szafę Julki nie miałam potrzeby zaglądać jak byłam w domu.

Stary 2018-06-19, 21:50   #4399
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Mhm, to są takie na szelkach - teraz w H&M całkiem sporo na wyprzedaży. Rozmiary się dobiera jak ciuchy (ja nie mam takiego najmniejszego, chyba nie ma sensu, dopiero 62/68).

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0176550016.html
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-19, 22:58   #4400
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Mhm, to są takie na szelkach - teraz w H&M całkiem sporo na wyprzedaży. Rozmiary się dobiera jak ciuchy (ja nie mam takiego najmniejszego, chyba nie ma sensu, dopiero 62/68).

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0176550016.html
Ja mam taki rozek, kokon, spiworek i bujaczek. Jesli niemowlak spi w spiworku to z 2 jeszcze kupie i chce jeszcze jeden rozek, do prania na zmiane.

Ja myslalam, ze w rozku bede go sobie nosic, w spiworku bedzie spal,bo tam moze nozkami manewrowac sobie, w kokonie bede go kladla na drzemke, czy by sobie lezal na dole czy u gory w domu.
Bujaczek bede miala na dole, ma 2 mozliwosci kolysania, wibracje i melodyjki. Chce to na drzemki i tak by bylo mu przyjemnie.

Kokon mam do 8 miesiaca zycia. FB_IMG_1529445036474.jpgFB_IMG_1529445055771.jpgFB_IMG_1529445064768.jpgFB_IMG_1529445070988.jpgFB_IMG_1529445076140.jpg

Stary 2018-06-19, 23:03   #4401
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Ja poszłam na L4, bo szyjka mi się skracała - wg lekarza właśnie od siedzącej pracy. To był 30 tydzień.

Ja śpiworka nie miałam. Mała spała w otulaczu albo pod cienkim kocykiem. Ale śpiworki też dziewczyny polecają
Ja ograniczylam prace do 3 godz dziennie. Nie chce z tego zrezygnowac, chce miec swoje pieniadze jeszcze, kilka gadzetow kupic, nie chce tzeta wszystkim obciazac.

Poza tym jestem uzalezniona troche od pracy.

Stary 2018-06-19, 23:08   #4402
Fiolla
Raczkowanie

U nas sprawdziła się huśtawka (mieliśmy akurat fischer price butterfly), z tym że niewskazane jest, żeby dziecko bujało się dłużej niż pół godziny na raz, używaliśmy chyba z 2 miesiące i sprzedałam. Kupiłam fotelik bujaczek baby bjorn i to był strzał w 10. Do dzisiaj jest w użyciu, teraz jako bujane krzesełko.
Stary 2018-06-19, 23:27   #4403
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
U nas sprawdziła się huśtawka (mieliśmy akurat fischer price butterfly), z tym że niewskazane jest, żeby dziecko bujało się dłużej niż pół godziny na raz, używaliśmy chyba z 2 miesiące i sprzedałam. Kupiłam fotelik bujaczek baby bjorn i to był strzał w 10. Do dzisiaj jest w użyciu, teraz jako bujane krzesełko.
Ja bym chyba nie wytrzymala sama dluzej niz pol godz, kolo 10 min moze, zeby go uspic. Zobaczymy jak sie sprawdzi

Stary 2018-06-20, 05:02   #4404
sylwia1906
Zadomowienie

Ja już nie śpię. W szpitalu pobudka 5.30 i co chwilę coś chcą:p W nocy co dwie godziny sprawdzanie tętna, zawału można dostać jak ktoś wbija o 3 i stoi nad wami

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Cytat:
Ja mam taki rozek, kokon, spiworek i bujaczek. Jesli niemowlak spi w spiworku to z 2 jeszcze kupie i chce jeszcze jeden rozek, do prania na zmiane.

Ja myslalam, ze w rozku bede go sobie nosic, w spiworku bedzie spal,bo tam moze nozkami manewrowac sobie, w kokonie bede go kladla na drzemke, czy by sobie lezal na dole czy u gory w domu.
Bujaczek bede miala na dole, ma 2 mozliwosci kolysania, wibracje i melodyjki. Chce to na drzemki i tak by bylo mu przyjemnie.

Kokon mam do 8 miesiaca zycia. Załącznik 7571371Załącznik 7571376Załącznik 7571381Załącznik 7571386Załącznik 7571391

Śliczne rzeczy! Rożek najbardziej w moim typie śpiworek mam taki sam tylko z różowymi dodatkami.

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 06:09   #4405
Panterka1313
Zadomowienie

Śniły mi się gofry i nowy przepis do nich miałam iść spać dalej ale przez ten sen juz nie usunę i wyciągam mikser

Stary 2018-06-20, 06:14   #4406
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Ja już nie śpię. W szpitalu pobudka 5.30 i co chwilę coś chcą:p W nocy co dwie godziny sprawdzanie tętna, zawału można dostać jak ktoś wbija o 3 i stoi nad wami

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Śliczne rzeczy! Rożek najbardziej w moim typie śpiworek mam taki sam tylko z różowymi dodatkami.

Jak ja byłam w szpitalu na poczatku ciazy to szokiem bylo dla mnie jak wpadly przed 6 zmierzyć ciśnienie itd i zdziwione że mam 90/60 taka rozespana.

Przez ta cukrzyce sie w ogole nie wysypiam

Stary 2018-06-20, 06:18   #4407
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Jak ja byłam w szpitalu na poczatku ciazy to szokiem bylo dla mnie jak wpadly przed 6 zmierzyć ciśnienie itd i zdziwione że mam 90/60 taka rozespana.

Przez ta cukrzyce sie w ogole nie wysypiam

90/60 to ja mam w środku dnia, na pełnych obrotach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-20, 06:18   #4408
malaa89
Raczkowanie

U nas tez sprawdzilo sie woombie, wlasciwie prawie cały czas na początku go mieliśmy w tym.
Co do ciuchów jeszcze uwielbiam sklep next, jakosciowo byłam bardzo zadowolona, wiec polecam.
https://www.next.pl/pl

Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app
malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 06:23   #4409
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

Hahaha o mamo! To ja mam takie książkowe 120/80, chyba że u gina po usg i emocjach to 130/70 haha

Stary 2018-06-20, 06:24   #4410
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

Mam podobnie

Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app
malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości