Miesiąc miodowy i podróż poślubna :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-21, 11:59   #91
Sovilo
Zakorzenienie

Dot.: Podróż poślubna:-)

Czy takie daleki wycieczki wyszły Wam drogo? Mi się wydaje, że na to idzie masy kasy, ale miałyście super
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 12:00   #92
Sovilo
Zakorzenienie

Aaaa... czy Wasze podróże były organizowane przez biuro podróży?
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 12:08   #93
agn77
Przyczajenie

Ja pojechałam z biurem podróży, więc nie było tanio niestety, ale ogólnie w Skandynawii można sobie samemu radzić. Mają doskonałą bazę turystyczną. Można na przykład wynając przyczepę kampingową itp.
Wycieczka z biurem am swoje zalety. Wszystko jest zaplanowane, o nic nie trzeba się martwić, program jest dość intensywny, super hotele, w których można fajnie odpocząć wieczorem. Ja jestem dość wygodna, więc jak tam jechałąm pierwszy raz, to wolałam z biurem ale teraz już bym się nie bała tam jechać samemu..

Pozdrawiam,
Agniecha
agn77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 12:29   #94
nusia127
Raczkowanie

My do wesela mamy jeszcze troche czasu, wiec na podróż juz ciułamy grosik do grosika i sprawdzamy proponowane wycieczki i hotele (bo jakoś nie bardzo ufamy w zdjecia i obietnice Pań z biur podróży) . A co do cen to sa naprawdę różne - zależy od biura.
Stary 2005-10-21, 12:56   #95
petunia
Przyczajenie

u nas jak na razie podróż poślubna jest jedyną pewną rzeczą :P Chcemy jechać do Portugalii, do Lizbony... hmmm... nie mogę się doczekać.
petunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 12:57   #96
agn77
Przyczajenie

Zasadniczo najlepiej jest wydać trochę więcej ale jechać ze sprawdzonym biurem, co oczywiście nie zwalnia nas z obowiązku dokładnego sprawdzenia szczegółów przed wyjazdem. Najlepiej znaleźć kogoś, kto był z danym biurem w danym miejscu i powie, czy warto...
agn77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 14:26   #97
Tysiak7
Wtajemniczenie

Na początku owszem planowaliśmy wyjazd zagranice, ale zamężna już koleżanka wybiła mi ten pomysł z głowy skoro to ma być tydzień "miesiąca miodowego " to spędza sie go w łóżku a nie na zwiedzaniu ....w posłuchałam sie jej rady . Po co potem żałować że było się w jakimś pięknym mieście i nie miało czasu go zwiedzić i zostaliśmy w kraju , pojechalismy po weselu na tydzien nad morze i rzeczywiscie większosć czasu spedzilismy w pokoju, w łóżku popijajać szampana.
zresztą byłam tak przemęczona ta gonitwą przed weselną i załatwianem wszystkiego że było mi to jak najbardziej na rękę....
a pieniążki na podróz były z czepka
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 14:32   #98
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusia127
My do wesela mamy jeszcze troche czasu, wiec na podróż juz ciułamy grosik do grosika i sprawdzamy proponowane wycieczki i hotele (bo jakoś nie bardzo ufamy w zdjecia i obietnice Pań z biur podróży) . A co do cen to sa naprawdę różne - zależy od biura.
Nie wszystkie panie z biur podróży sa niekompetentne Są też takie godne zaufania - wystarczy wiedzieć czego się chce...
My byliśmy w Tunezji.
Stary 2005-10-21, 14:51   #99
nusia127
Raczkowanie

Nie chodzi Mi o niekompetecje w/w Pań a o wybór miejsca ktore spełni nasze oczekiwania (a wiadomo jak jest w sprzedaży , poprostu trzeba byc ostrożnym). Dlatego też bardziej cenię zdanie i ocenę osoby która była w danym hotelu niż Pani/Pana który daną ofertę sprzedaje. Takie jest moje zdanie a "biznes jest biznes", a dla Nas nie tyle koszt ale dobre wspomnienia z podróży poślubnej są bardzo wazne.
Pozdrawiam
Stary 2005-10-21, 15:13   #100
Dżelka
Raczkowanie

Tez bardzo bym chciała gdzies pojechac z moim przyszłym mężem nawet wiem gdzie, mój wybranek bardzo chciałby zwiedzic Paryż, to jego marzenie

jestem ciekawa tylko ile taka wycieczka moze kosztowac, niedluga doslownie kilka dni (3-4) zeby moj luby mogl zobaczyc chociaz wieze

mysle ze transportem własnym wiecej ciekawych krajobrazów mozna zobaczyc no i jeszcze w drodze ciekawe miasteczka zwiedzic

pozdrawiam
Angelika

PS. Moze któraś z Was poda mi oriantacyjna cene
Stary 2005-10-21, 15:14   #101
dziunia3105
Raczkowanie

Ja podróż poślubną mam za sobą, ale planowaliśmy ją pół roku wcześniej.Nie był to wyjazd za granicę, ale nad nasze polskie morze. Pogoda była cudowna, no i zakwaterowanie też mieszkanko z widokiem na morze. Pojechaliśmy zaraz we wtorek po ślubie, co uważam za świetny pomysł, podróż poślubna moim zdaniem powinna być zaraz po ślubie. Jeżeli chodzi o koszt, to płaciliśmy razem, w końcu byliśmy już małżeństwem, wspólne życie wspólna kasa
dziunia3105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 19:38   #102
olkao
Raczkowanie

my nie bylimsy nigdzie , ale to z przemeczenia przede wszystkim postanowilismy zostac w domu, w ciagu ostatnch 10 mcy bylam w portugalii, czechach, austrii i w niemczech(pol roku) wrocilam na mc przed slubem i wierzcie mi nigdzie ale to nigdzie nie zamierzalam po slubie wyjezdzac, marzylam o przytulnym cieplym wspolnym domku. podroz poslubna zrobimy sobie zima jak pojedziemy w dolomity na narty no bo przeciez nikt nie okreslal ze podroz poslubna musi byc tuz po slubie
olkao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 22:07   #103
malenkaa20
Raczkowanie

Smile Dot.: Podróż poślubna:-)

A my sie wybieramy na Teneryfeale to bedzie troche spozniona podroz poslubna bo narazie rosnie mi brzuszek i szczerze mowiac boje sie dalekich podrozy z dzidzia pod serduszkiem

agatka
malenkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-22, 09:47   #104
petunia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7
Na początku owszem planowaliśmy wyjazd zagranice, ale zamężna już koleżanka wybiła mi ten pomysł z głowy skoro to ma być tydzień "miesiąca miodowego " to spędza sie go w łóżku a nie na zwiedzaniu ....w posłuchałam sie jej rady . Po co potem żałować że było się w jakimś pięknym mieście i nie miało czasu go zwiedzić i zostaliśmy w kraju , pojechalismy po weselu na tydzien nad morze i rzeczywiscie większosć czasu spedzilismy w pokoju, w łóżku popijajać szampana.
zresztą byłam tak przemęczona ta gonitwą przed weselną i załatwianem wszystkiego że było mi to jak najbardziej na rękę....
a pieniążki na podróz były z czepka
uważam, że podróż poślubna jest tak pięknym i niepowtarzalnym przeżyciem, że powinna odbyć się w niesamowitym i magicznym miejscu. Faktem jest to, że spędza się ją w łóżku, ale to nie znaczy, że w byle jakim... nie mówię o wyjeździe na Hawaje, czy w podobne miejsca, ale tam, gdzie będziecie czuć się wyjątkowo, do miejsca, które później nieodzownie kojarzyć Wam się będzie z pierwszymi dniami Waszego wspólnego życia... jak juz pisałam my planujemy jechać do Portugalii. I już nie mogę się tego doczekać, tej całej otoczki i bajkowości, spacerów po plaży a przede wszystkim bycia tylko we dwoje
Stary 2005-10-23, 22:00   #105
Misiaczek20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez petunia
uważam, że podróż poślubna jest tak pięknym i niepowtarzalnym przeżyciem, że powinna odbyć się w niesamowitym i magicznym miejscu. Faktem jest to, że spędza się ją w łóżku, ale to nie znaczy, że w byle jakim... nie mówię o wyjeździe na Hawaje, czy w podobne miejsca, ale tam, gdzie będziecie czuć się wyjątkowo, do miejsca, które później nieodzownie kojarzyć Wam się będzie z pierwszymi dniami Waszego wspólnego życia... jak juz pisałam my planujemy jechać do Portugalii. I już nie mogę się tego doczekać, tej całej otoczki i bajkowości, spacerów po plaży a przede wszystkim bycia tylko we dwoje
Dokladnie zgadzam sie z toba My spedzimy sylwestra w paryzu w cudownym miescie pojedziemy sami samolocikiem i wszystko tam organizujemy sami to miasto zawsze bylo naszym amrzeniem i spedzimy je w wyjatkowej atmosferze bo noworocznej a co do slubu i podrozy to tak niezapomniane przezycie ze nie nalezy z tego rezygnowac Ja juz nie moge sie tego wszytskiego doczekac

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 09:21   #106
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez petunia
uważam, że podróż poślubna jest tak pięknym i niepowtarzalnym przeżyciem, że powinna odbyć się w niesamowitym i magicznym miejscu. my planujemy jechać do Portugalii. I już nie mogę się tego doczekać, tej całej otoczki i bajkowości,...
Petuniu wszystko zależy kto co rozumie jako bajkowe my byliśmy w Jastrzębiej Górze i byliśmy zachyceni i dla mnie było to bajkowe miejsce. Może jestem inna ale mnie zagranica nie do końca pociaga, zwiedziłam trochę Europy- byłam w Paryżu ( i dla mnie jest obsukrna przereklamowana a Wieża Eiffla jak dla mnie przypomnia kupę złomu na środku miasta - przepraszam jeśli kogoś tym obraże ale ja odniosłam takie wrażenie, dopóki nie zobaczyłam to myślałam jak każdy a raczej słuchał jak wszyscy twierdzą że to takie romantyczne miejsce zastanawiam sie gdzie????) byłam też Wenecji, Nicei, Barcelonie i jeszcze kilku miastach Europy (no o tych mam trochę lepsze zdanie).
ale to czy będę sie czuć romatycznie w całe nie świadczy bycie 2000 km od domu. Może jeśli ktoś nie był nigdy zagranicą to taki wyjazd jest spełnieniem marzeń i rzeczywiście będzie pamietał Portugalie czy Paryż do końca życia. Dla mnie otoczkę bajkową tworzy raczej nie miejsce tylko osoba i okazja z jakiej jest sie w tym miejscu. Nie zrozum mnie źle nie neguję wyjazdów zagranicznych - ile ludzi tyle charakterów dlatego magiczne miejsce dla każdego z nas oznacza coś innego A jeśli chodzi o mnie to z pewnością będzie mi łatwiej zrobić powtórke miesiąca miodowego nawet co roku a nasze morze jest równie piękne i bajkowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg morze.JPG (61,8 KB, 40 załadowań)
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2010-10-27 o 19:37
Stary 2005-10-24, 09:29   #107
olkao
Raczkowanie

ja się zgadzam natomiast z Tysiakiem, osobiscie w zyciu nie pojechalabym w podróz poślubną do Paryża, byłam w nim 4 razy i ani razu mnie nie zachwycil choc znam go prawie od podszewki, po prostu kazdy lubi co innego i nie ma sie co tu nad tym rozwodzic, co lepsze, bo chyba nie po to ten wątek powstał żeby się tu teraz licytowac.
olkao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 09:48   #108
Tysiak7
Wtajemniczenie

dokładnie nie chodzi za ile?, jak daleko? ale o to że na to podróż poślubna wybieram różne miejsca jedni w kraju, inni zagranicą i każdego z nas ta podróz bedzie cieszyc z jednego podstawowego powodu - RAZEM!!!! pewnie jakby od jechała od domu z 3 km rozbiła namiot to też by było niesamowicie i romantycznie hihihi...
zanim padną głosy oburzenia powtarzam że krytykuje czyjś pomysł na podróz poślubną - każdego co inne cieszy i to że ktoś wyjeżdza zagranice jego wybór tylko w całe nie znaczy że jeśli nie wydałam na podróż kwoty z z trzema 000 i nie było to 2000 km od domu to nie było w niesamowite i magiczne miejsce.
W i N -córeczki mamusi
Stary 2005-10-24, 10:08   #109
Misiaczek20
Raczkowanie

Powiem wam tak ja duza czesc swego zycia spedzilam wlasnie poza granicami naszego kraju kocham Polske i uwielbiam polskie krajobrazy i kocham gory w ktorych spedzimy z kolei cale dwa tygodnie po nowym roku W Paryzu juz bylismy i spedzalismy tam juz kiedys sylwestra bedac jednoczesnie na slubie znajomych i wierzcie lub nie ale w taki dzien jaj sylwester i swietowanie nowego roku paryz jest tak samo cudowny jak Krakow tego dnia dlatego sie tam wybieramy Ja przez 6 lat mieszkalam w USA, przez kilka lat mieszkalam w Hiszpanii, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Szwecji i Włoszech i jedno co wam powiem kazde miejsce jest wyjatkowe i wiadomo ze w Polsce jest cala amsa takich miejsc my kochamy gory to nasz drugi dom a co do Paryza owszem czasem bywa kiczowaty ale jak sie wie gdzie chodzic by nie powielac schematow z przewodnikow a chodzic wlasnymi drogami to mozna tam odkryc wiele pieknych i cudownych miejsc i wlasnie w takich miejscach my bedziemy Owszem Tysiak ma racje romantyzm tworza osoby ale my tezammy racje mowiac ze podroz poslubna ma byc niezapomnainym przezyciem a przeciez Polske mozna zwiadzac i kochac i podrozowac w piekne jej rejony przed i poslubie dlaczego nie moc pojechac w jakies piekne miejsce poza granicami naszego kraju?? Ja sie juz ciesze na ten sylwester i na ta podroz i ja ja sobie z moim narzeczinym sama planuje wiec nie bedzie takich standardowych miejsc jak w folderach biur podrozy beda ansze ukochane zakatki
ale sie rozpisalam wybaczcie mi to ale musialam wyrazic swoje zdanie

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 13:03   #110
Naja84
Rozeznanie

kochane jestem od 2 dni mężatką i wybieramy sie w podróz do Egiptu ... wsumie muszę troszke na nią poczekać ale mam nadzieje , ze nie będę żałować ...
PozdrawiaM
Naja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 14:26   #111
Tysiak7
Wtajemniczenie

gratuluje i samych pięknych chwil
W i N -córeczki mamusi
Stary 2005-10-24, 15:39   #112
Dżelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7
Petuniu wszystko zależy kto co rozumie jako bajkowe my byliśmy w Jastrzębiej Górze i byliśmy zachyceni i dla mnie było to bajkowe miejsce. Może jestem inna ale mnie zagranica nie do końca pociaga, zwiedziłam trochę Europy- byłam w Paryżu ( i dla mnie jest obsukrna przereklamowana a Wieża Eiffla jak dla mnie przypomnia kupę złomu na środku miasta - przepraszam jeśli kogoś tym obraże ale ja odniosłam takie wrażenie, dopóki nie zobaczyłam to myślałam jak każdy a raczej słuchał jak wszyscy twierdzą że to takie romantyczne miejsce zastanawiam sie gdzie????) byłam też Wenecji, Nicei, Barcelonie i jeszcze kilku miastach Europy (no o tych mam trochę lepsze zdanie).
ale to czy będę sie czuć romatycznie w całe nie świadczy bycie 2000 km od domu. Może jeśli ktoś nie był nigdy zagranicą to taki wyjazd jest spełnieniem marzeń i rzeczywiście będzie pamietał Portugalie czy Paryż do końca życia. Dla mnie otoczkę bajkową tworzy raczej nie miejsce tylko osoba i okazja z jakiej jest sie w tym miejscu. Nie zrozum mnie źle nie neguję wyjazdów zagranicznych - ile ludzi tyle charakterów dlatego magiczne miejsce dla każdego z nas oznacza coś innego A jeśli chodzi o mnie to z pewnością będzie mi łatwiej zrobić powtórke miesiąca miodowego nawet co roku a nasze morze jest równie piękne i bajkowe

dokładnie co osoba to inny pomysl na podroz poslubna
mnie osobiscie morze nie podnieca bo w kazdej chwili moge nad nim byc no i bywamy tam bardzo czesto, a w wakacje kilka razy w tygodniu
wolimy raczej góry

pozdrawiam
Angelika
Stary 2005-10-24, 17:46   #113
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dżelka
dokładnie co osoba to inny pomysl na podroz poslubna
my wolimy raczej góry
mnie też kusiły góry ale moje słonko chcialo morze i jakoś tak ustępiłam (z reguły tego nie robię ) nie miało dla mnie to jakiejś wielkiej róznicy byle RAZEM. ja własciwie okazuje się że polskie góry mało znam i raczej te niskie, a np Zakopanego jeszcze nie widziałam....szczytem jest to że widzialm połowę stolic Europy a nie byłam w Warszawie (dla mnie zobaczyć Warszawe oznacza widzieć Pałac Kultury i Nauki - a jego jeszcze na żywca nie widziałam)
W i N -córeczki mamusi
Stary 2005-10-25, 10:20   #114
petunia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7
ale ja dokładnie to napisałam Chodzi mi o to, żeby jechać tam, gdzie czujecie się dobrze (i zupełnie nie odradzam zostania w kraju). Pisałam to do osoby, która chciała jechać za granicę ,ale ktoś jej odradził, bo "i tak cały czas spędzą w łóżku"... niech podróż poślubna będzie przepiękna na maxa, niech daleko przekroczy nasze oczekiwania co do niej samej... nie bójmy się marzyć i spełnieć tych marzeń i nie pozwalajmy się sprowadzać na ziemię ludziom, którzy mówią, że to wszystko jest nie praktyczne... bo nie jest, ale przecież nie o pragmatyzm tu chodzi :P
Stary 2005-10-25, 13:13   #115
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez petunia
Pisałam to do osoby, która chciała jechać za granicę ,ale ktoś jej odradził, bo "i tak cały czas spędzą w łóżku"... niech podróż poślubna będzie przepiękna na maxa, niech daleko przekroczy nasze oczekiwania co do niej samej... nie bójmy się marzyć i spełnieć tych marzeń i nie pozwalajmy się sprowadzać na ziemię ludziom, którzy mówią, że to wszystko jest nie praktyczne... bo nie jest, ale przecież nie o pragmatyzm tu chodzi :P
to ja pisałam tak doradzała mi koleżanka zresztą jak pisałam wcześniej byłam tak przemęczona przygotowaniami do ślubu że chcialam poprostu poleżeć nie ważne gdzie ... a teraz planujemy dopiero jakiś inny czynny wypoczynek
zreszta o czym ta depata - było pięknie i twój wyjazd do Portugali też pewnie będzie piękny i...kropka
Pozdrawiam
W i N -córeczki mamusi
Stary 2005-10-25, 13:33   #116
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

My planujemy udać się po weselu do biura podróży i wybrać coś na co akurat będziemy mieli ochotę , oboje już mamy zaklepane 2 tyg urlopu tylko nie jestem pewna czy to mi się nie zbiegnie z obroną pracy inżynierskiej, ale postaram sie to załatwić wcześniej
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-09, 21:00   #117
cz.mamba
Raczkowanie

My po ślubie wybraliśmy się na krótki miesiąc miodowy. Z racji tego, że oboje pracujemy to były tylko 4 dni. Ale za to jakie!!! Wybraliśmy hotel w Gdyni Rumii. Hotel Faltom. Totalny relaks: basen, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, siłownia, zjeżdżalnie. Do tego pyszne śniadania i kolacje w hotelowej resturacji. Polecam wszystkim, którzy nie mają długiego urlopu.
Stary 2005-11-09, 23:02   #118
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

a my nie mieliśmy podróży, po prostu woleliśmy te pienądze przeznaczyć na remont mieszkania co nie oznacza że nie spędziliśmy miło tygodnia w sypialnii ,,, teraz po 3 latach uważam że to był dobry pomysł i chyba szybko się nie powtórzy (choć tak bym chciała) a wyjechać od tej pory to juz zdążyliśmy wiele razy
agatha_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-09, 23:03   #119
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

Cytat:
Napisane przez rybkad
My planujemy udać się po weselu do biura podróży i wybrać coś na co akurat będziemy mieli ochotę , oboje już mamy zaklepane 2 tyg urlou
Radze jednak udac się wcześniej bo może się okazac że nie będzie wolnych terminów, albo wyjazdów w tym czasie.
agatha_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-09, 16:28   #120
Mrowkasz
Raczkowanie

Gdzie na podróż poślubną?

Napiszcie mi proszę gdzie planujecie swoją podróż? lub gdzie ją odbyłyście. Może jakieś przydatne adresy. Prosze o rade
Mrowkasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości