|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podróż poślubna:-)
Czy takie daleki wycieczki wyszły Wam drogo? Mi się wydaje, że na to idzie masy kasy, ale miałyście super
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... czy Wasze podróże były organizowane przez biuro podróży?
|
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Ja pojechałam z biurem podróży, więc nie było tanio niestety, ale ogólnie w Skandynawii można sobie samemu radzić. Mają doskonałą bazę turystyczną. Można na przykład wynając przyczepę kampingową itp.
Wycieczka z biurem am swoje zalety. Wszystko jest zaplanowane, o nic nie trzeba się martwić, program jest dość intensywny, super hotele, w których można fajnie odpocząć wieczorem. Ja jestem dość wygodna, więc jak tam jechałąm pierwszy raz, to wolałam z biurem ale teraz już bym się nie bała tam jechać samemu.. Pozdrawiam, Agniecha |
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
My do wesela mamy jeszcze troche czasu, wiec na podróż juz ciułamy grosik do grosika i sprawdzamy proponowane wycieczki i hotele (bo jakoś nie bardzo ufamy w zdjecia i obietnice Pań z biur podróży) . A co do cen to sa naprawdę różne - zależy od biura.
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
u nas jak na razie podróż poślubna jest jedyną pewną rzeczą :P Chcemy jechać do Portugalii, do Lizbony... hmmm... nie mogę się doczekać.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Zasadniczo najlepiej jest wydać trochę więcej ale jechać ze sprawdzonym biurem, co oczywiście nie zwalnia nas z obowiązku dokładnego sprawdzenia szczegółów przed wyjazdem. Najlepiej znaleźć kogoś, kto był z danym biurem w danym miejscu i powie, czy warto...
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
Na początku owszem planowaliśmy wyjazd zagranice, ale zamężna już koleżanka wybiła mi ten pomysł z głowy skoro to ma być tydzień "miesiąca miodowego " to spędza sie go w łóżku a nie na zwiedzaniu ....w posłuchałam sie jej rady
. Po co potem żałować że było się w jakimś pięknym mieście i nie miało czasu go zwiedzić i zostaliśmy w kraju i rzeczywiscie większosć czasu spedzilismy w pokoju, w łóżku popijajać szampana. zresztą byłam tak przemęczona ta gonitwą przed weselną i załatwianem wszystkiego że było mi to jak najbardziej na rękę.... a pieniążki na podróz były z czepka
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są też takie godne zaufania - wystarczy wiedzieć czego się chce...My byliśmy w Tunezji.
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi Mi o niekompetecje w/w Pań a o wybór miejsca ktore spełni nasze oczekiwania (a wiadomo jak jest w sprzedaży
, poprostu trzeba byc ostrożnym). Dlatego też bardziej cenię zdanie i ocenę osoby która była w danym hotelu niż Pani/Pana który daną ofertę sprzedaje. Takie jest moje zdanie a "biznes jest biznes", a dla Nas nie tyle koszt ale dobre wspomnienia z podróży poślubnej są bardzo wazne.Pozdrawiam
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Tez bardzo bym chciała gdzies pojechac z moim przyszłym mężem
nawet wiem gdzie, mój wybranek bardzo chciałby zwiedzic Paryż, to jego marzenie![]() jestem ciekawa tylko ile taka wycieczka moze kosztowac, niedluga doslownie kilka dni (3-4) zeby moj luby mogl zobaczyc chociaz wieze mysle ze transportem własnym wiecej ciekawych krajobrazów mozna zobaczyc no i jeszcze w drodze ciekawe miasteczka zwiedzic![]() pozdrawiam Angelika PS. Moze któraś z Was poda mi oriantacyjna cene
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Ja podróż poślubną mam za sobą, ale planowaliśmy ją pół roku wcześniej.Nie był to wyjazd za granicę, ale nad nasze polskie morze. Pogoda była cudowna, no i zakwaterowanie też mieszkanko z widokiem na morze. Pojechaliśmy zaraz we wtorek po ślubie, co uważam za świetny pomysł, podróż poślubna moim zdaniem powinna być zaraz po ślubie. Jeżeli chodzi o koszt, to płaciliśmy razem, w końcu byliśmy już małżeństwem, wspólne życie wspólna kasa
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
my nie bylimsy nigdzie , ale to z przemeczenia przede wszystkim postanowilismy zostac w domu, w ciagu ostatnch 10 mcy bylam w portugalii, czechach, austrii i w niemczech(pol roku) wrocilam na mc przed slubem i wierzcie mi nigdzie ale to nigdzie nie zamierzalam po slubie wyjezdzac, marzylam o przytulnym cieplym wspolnym domku. podroz poslubna zrobimy sobie zima jak pojedziemy w dolomity na narty
no bo przeciez nikt nie okreslal ze podroz poslubna musi byc tuz po slubie
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
A my sie wybieramy na Teneryfe
ale to bedzie troche spozniona podroz poslubna bo narazie rosnie mi brzuszek i szczerze mowiac boje sie dalekich podrozy z dzidzia pod serduszkiem
|
|
|
#104 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My spedzimy sylwestra w paryzu w cudownym miescie pojedziemy sami samolocikiem i wszystko tam organizujemy sami to miasto zawsze bylo naszym amrzeniem i spedzimy je w wyjatkowej atmosferze bo noworocznej a co do slubu i podrozy to tak niezapomniane przezycie ze nie nalezy z tego rezygnowac Ja juz nie moge sie tego wszytskiego doczekac
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to czy będę sie czuć romatycznie w całe nie świadczy bycie 2000 km od domu. Może jeśli ktoś nie był nigdy zagranicą to taki wyjazd jest spełnieniem marzeń i rzeczywiście będzie pamietał Portugalie czy Paryż do końca życia. Dla mnie otoczkę bajkową tworzy raczej nie miejsce tylko osoba i okazja z jakiej jest sie w tym miejscu. Nie zrozum mnie źle nie neguję wyjazdów zagranicznych - ile ludzi tyle charakterów dlatego magiczne miejsce dla każdego z nas oznacza coś innego A jeśli chodzi o mnie to z pewnością będzie mi łatwiej zrobić powtórke miesiąca miodowego nawet co roku a nasze morze jest równie piękne i bajkowe
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2010-10-27 o 19:37 |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
ja się zgadzam natomiast z Tysiakiem, osobiscie w zyciu nie pojechalabym w podróz poślubną do Paryża, byłam w nim 4 razy i ani razu mnie nie zachwycil choc znam go prawie od podszewki, po prostu kazdy lubi co innego i nie ma sie co tu nad tym rozwodzic, co lepsze, bo chyba nie po to ten wątek powstał żeby się tu teraz licytowac.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie nie chodzi za ile?, jak daleko? ale o to że na to podróż poślubna wybieram różne miejsca jedni w kraju, inni zagranicą i każdego z nas ta podróz bedzie cieszyc z jednego podstawowego powodu - RAZEM!!!! pewnie jakby od jechała od domu z 3 km rozbiła namiot to też by było niesamowicie i romantycznie hihihi...
zanim padną głosy oburzenia powtarzam że krytykuje czyjś pomysł na podróz poślubną - każdego co inne cieszy i to że ktoś wyjeżdza zagranice jego wybór tylko w całe nie znaczy że jeśli nie wydałam na podróż kwoty z z trzema 000 i nie było to 2000 km od domu to nie było w niesamowite i magiczne miejsce.
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Powiem wam tak ja duza czesc swego zycia spedzilam wlasnie poza granicami naszego kraju kocham Polske i uwielbiam polskie krajobrazy i kocham gory w ktorych spedzimy z kolei cale dwa tygodnie po nowym roku
W Paryzu juz bylismy i spedzalismy tam juz kiedys sylwestra bedac jednoczesnie na slubie znajomych i wierzcie lub nie ale w taki dzien jaj sylwester i swietowanie nowego roku paryz jest tak samo cudowny jak Krakow tego dnia dlatego sie tam wybieramy Ja przez 6 lat mieszkalam w USA, przez kilka lat mieszkalam w Hiszpanii, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Szwecji i Włoszech i jedno co wam powiem kazde miejsce jest wyjatkowe i wiadomo ze w Polsce jest cala amsa takich miejsc my kochamy gory to nasz drugi dom a co do Paryza owszem czasem bywa kiczowaty ale jak sie wie gdzie chodzic by nie powielac schematow z przewodnikow a chodzic wlasnymi drogami to mozna tam odkryc wiele pieknych i cudownych miejsc i wlasnie w takich miejscach my bedziemy Owszem Tysiak ma racje romantyzm tworza osoby ale my tezammy racje mowiac ze podroz poslubna ma byc niezapomnainym przezyciem a przeciez Polske mozna zwiadzac i kochac i podrozowac w piekne jej rejony przed i poslubie dlaczego nie moc pojechac w jakies piekne miejsce poza granicami naszego kraju?? Ja sie juz ciesze na ten sylwester i na ta podroz i ja ja sobie z moim narzeczinym sama planuje wiec nie bedzie takich standardowych miejsc jak w folderach biur podrozy beda ansze ukochane zakatki ale sie rozpisalam wybaczcie mi to ale musialam wyrazic swoje zdanie
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
kochane jestem od 2 dni mężatką i wybieramy sie w podróz do Egiptu ... wsumie muszę troszke na nią poczekać ale mam nadzieje , ze nie będę żałować ... PozdrawiaM
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje i samych pięknych chwil
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie co osoba to inny pomysl na podroz poslubna ![]() mnie osobiscie morze nie podnieca bo w kazdej chwili moge nad nim byc no i bywamy tam bardzo czesto, a w wakacje kilka razy w tygodniu wolimy raczej góry ![]() pozdrawiam Angelika
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) nie miało dla mnie to jakiejś wielkiej róznicy byle RAZEM. ja własciwie okazuje się że polskie góry mało znam i raczej te niskie, a np Zakopanego jeszcze nie widziałam....szczytem jest to że widzialm połowę stolic Europy a nie byłam w Warszawie (dla mnie zobaczyć Warszawe oznacza widzieć Pałac Kultury i Nauki - a jego jeszcze na żywca nie widziałam)
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, żeby jechać tam, gdzie czujecie się dobrze (i zupełnie nie odradzam zostania w kraju). Pisałam to do osoby, która chciała jechać za granicę ,ale ktoś jej odradził, bo "i tak cały czas spędzą w łóżku"... niech podróż poślubna będzie przepiękna na maxa, niech daleko przekroczy nasze oczekiwania co do niej samej... nie bójmy się marzyć i spełnieć tych marzeń i nie pozwalajmy się sprowadzać na ziemię ludziom, którzy mówią, że to wszystko jest nie praktyczne... bo nie jest, ale przecież nie o pragmatyzm tu chodzi :P
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak doradzała mi koleżanka zresztą jak pisałam wcześniej byłam tak przemęczona przygotowaniami do ślubu że chcialam poprostu poleżeć nie ważne gdzie ... a teraz planujemy dopiero jakiś inny czynny wypoczynek zreszta o czym ta depata - było pięknie i twój wyjazd do Portugali też pewnie będzie piękny i...kropka Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
My planujemy udać się po weselu do biura podróży i wybrać coś na co akurat będziemy mieli ochotę
, oboje już mamy zaklepane 2 tyg urlopu tylko nie jestem pewna czy to mi się nie zbiegnie z obroną pracy inżynierskiej, ale postaram sie to załatwić wcześniej
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
My po ślubie wybraliśmy się na krótki miesiąc miodowy. Z racji tego, że oboje pracujemy to były tylko 4 dni. Ale za to jakie!!! Wybraliśmy hotel w Gdyni Rumii. Hotel Faltom. Totalny relaks: basen, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, siłownia, zjeżdżalnie. Do tego pyszne śniadania i kolacje w hotelowej resturacji. Polecam wszystkim, którzy nie mają długiego urlopu.
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
a my nie mieliśmy podróży, po prostu woleliśmy te pienądze przeznaczyć na remont mieszkania co nie oznacza że nie spędziliśmy miło tygodnia w sypialnii
,,, teraz po 3 latach uważam że to był dobry pomysł i chyba szybko się nie powtórzy (choć tak bym chciała) a wyjechać od tej pory to juz zdążyliśmy wiele razy
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie na podróż poślubną?
Napiszcie mi proszę gdzie planujecie swoją podróż? lub gdzie ją odbyłyście. Może jakieś przydatne adresy. Prosze o rade
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

. Po co potem żałować że było się w jakimś pięknym mieście i nie miało czasu go zwiedzić
i zostaliśmy w kraju

Są też takie godne zaufania - wystarczy wiedzieć czego się chce...
, poprostu trzeba byc ostrożnym). Dlatego też bardziej cenię zdanie i ocenę osoby która była w danym hotelu niż Pani/Pana który daną ofertę sprzedaje. Takie jest moje zdanie a "biznes jest biznes", a dla Nas nie tyle koszt ale dobre wspomnienia z podróży poślubnej są bardzo wazne.