|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Choroby układu pokarmowego
Witam
jakiś czas temu lekarze zdiagnozowali u mnie zespół jelita drażliwego refluks żoładka , nieszczelnosc wpustu czy któraś z pań miała może coś takiego lub podobnego ? jakieś sposoby na uśmierzenie bólu ? no i jaka dieta lekarze mi nie mówią co mam jesć aby nie bolało ... od dłuzszego czasu nie toleruje mięsa a kiedys nie mogłam sobie wyobrazic bez niego posiłku często mnie wzdyma robi mi sie 'ciążowy' brzuszek kiedy jem ...jest to uciązliwe i bolesne kiedy ide do lekarza ten mi mówi ze tak juz będe miała i jjuz ... prosze o pomoc może któraś dostała dietę na takie dolegliwości ?? POMOCY dodam że bardzo bym chciała przytyc a przez moje dolegliwości nie mogę ponieważ jeżeli zjem coś co mi nie odpowie to wymiotuję lub dostaje ostrej biegunki mom 170cm i 48 kg ...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Choroby układu pokarmowego
Bardzo ciężko będzie przytyć będąc na diecie. Powinnaś na pewno odstawić mięso jeśli się tak czujesz i jeść dużo warzyw, najlepiej obiady gotowane na parze, kasze, na śniadanie owsianki.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

jakiś czas temu lekarze zdiagnozowali u mnie zespół jelita drażliwego refluks żoładka , nieszczelnosc wpustu czy któraś z pań miała może coś takiego lub podobnego ? jakieś sposoby na uśmierzenie bólu ? no i jaka dieta lekarze mi nie mówią co mam jesć aby nie bolało ... od dłuzszego czasu nie toleruje mięsa a kiedys nie mogłam sobie wyobrazic bez niego posiłku często mnie wzdyma robi mi sie 'ciążowy' brzuszek kiedy jem ...jest to uciązliwe i bolesne kiedy ide do lekarza ten mi mówi ze tak juz będe miała i jjuz ... prosze o pomoc może któraś dostała dietę na takie dolegliwości ?? POMOCY
dodam że bardzo bym chciała przytyc a przez moje dolegliwości nie mogę ponieważ jeżeli zjem coś co mi nie odpowie to wymiotuję lub dostaje ostrej biegunki mom 170cm i 48 kg ...