|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Skwar nieziemski... obiadu nawet nie chce sie jesc. Zrobilam mielone kalafiorowe, kopytka i mizerie. Mizerie pierwsza zjedlismy
teraz leze z nogami do gory i mokrym recznikiem na stopach, bo moje sloniopontony są przerażające.. Blanka taki lekarz to skarb! Anima ja jezdze ale tulko na krotkie dystansy. Adapter do pasow oddalam juz, bo przez moj wystajacy brzuch i tak trudno mi sie go juz zapinalo. No i mam malusko miejsca miedzy brzuchem a kierownica. Wiec na jakies zakupy to ok, ale do duzego miasta 30km dalej to juz nie pojade... O skurczach w trakcie jazdy nie pomyslalam. Ale mam nadzieje ze u mnie bedzie to tak stopniowo narastac a nie jak grom z jasnego nieba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniama, podeślij trochę tego deszczu! U nas ciemno, ale duszno - pogoda mówi, że dziś jest 30 a jutro a być 18 stopni Ja jeżdżę samochodem i wolę skurcz albo odejście wód właśnie w aucie niż w autobusie czy jak idę na piechotę. Tak bardziej kameralnie
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy z pszczołami też jest takie zatrzęsienie gadżetów jak z kotami czy jednak musicie się naszukać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście aż tak dużo nie ma, bo poszlibyśmy z torbami.ale prawie z każdego wyjazdu coś przywozimy. A zabawek tez już kilka widziałam wiec się kupi w przyszłości jakieś grzechotki itp. Deszcz przeszedł, trwał może 10 min, ciut chłodniej jest, ale bez szału. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze że zawsze coś w pszczółki wypatrzysz ![]() a jeszcze mi się przypomniała koleżanka ze studiów, która była meega zafiksowana na krowy chyba sporo takich freaków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania jak Ci zazdroszczę
u nas skwar, 31 w cieniu, ale tak jak piszecie od jutra ochłodzenie
|
|
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez ma byc od jutra ochlodzenie. I zbiera sie na burze. Wiec jest nadzieja na ochlodzenie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mąż pracuje od rana do 19-20 A nie chce bo po pracy wykorzystywać bo biedny cały dzień na budowie W pierwszej ciąży ostatni raz sama autem jechałam w piątek, urodziłam w poniedziałek ![]() Idzie burza w moja stronę, jak przyjemnie na dworze u mnie od rana 35 stopni więc nawet trochę wiatru cieszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez jezdze autem, ale krotkie dystanse, po miescie np.
Do nas cos ta burza nie moze dojść Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jeżdzę autem i zapinam sie cały czas używając adapter. Po za tym mam automat to lajtowo sie jeździ i tez tylko jeżdzę po swoim mieście i do rodzicow to tak do 10 km od miejsca zamieszkania i tak. W razie jakby cos sie działo mogę zawsze zjechać w najbliższe miejsce i mnie ściągną, ale watpię zeby takie skurcze od razu były ostre. Poki sie czuje na siłach i mieszczę za kierownica to bede jeździć.
Blanka taki ginekolog jak Twój to skarb i to na NFZ super naprawdę U mnie tez chmury szły szły i niedoszły dalej duchota, ale niby ochłodzenie bedzie jeszcze wieczorem, oby. Kropka, ale mi smak na kopytka zrobiłaś! Jutro musze chyba sobie zrobić 😀 |
|
|
|
#2981 |
|
Rozeznanie
|
U mnie troche popadalo i zrobilo sie chlodno, strasznie wieje i jest moze z 15 stopni w tym wietrze. Ale wole jak jest tak chlodniej. Moglabym teraz rodzic
![]() Moja babcia ostatnio rozmawiala z L i on stwierdzil ze nie chce rozwodu bo nie stac go na alimenty :/ no coz to sie chlopak zdziwi, bo jak bede miec troche wiecej gotowki po porodzie i ide do prawnika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja taki chłodek tez by mnie zadowolił . A co do postawy L to współczuje bardzo, czyli decyzja o rozwodzie podjęta, duzo siły Ci życzę.
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie krąży, ale nie chce popadać
chyba mnie ominie :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2986 |
|
Rozeznanie
|
No tragedia z nim. Nie wiem po co decydowal sie na 3 dziecko i dlaczego chcial ze mna byc skoro mialam okazje byc z kims innym.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się, raczej taki skurcz Cię nie zwali z nóg. Wsiadłabyś do auta z bólem głowy czy zęba? Pewnie byś wsiadła jakbyś musiała, więc raczej takie pierwsze skurcze gorsze nie będą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeżdzę i nawet sie nie zastanawiałam nad skurczem... musze jeździć bo inaczej z głodu byśmy pomarli. Tz pracuje na koncu swiata nie ma ani jednego sklepu po drodze. Poza tym wyjezdza o 6 wraca o 20-21. Gdybym nie ja jeździła na zakupy to lodówka ciagle byłaby pusta. Bo u mnie najbliższy sklep to 10 km
![]() ![]() . Tz mowi ze trzeba tesciowa podszkolić na moim aucie do jeżdżenia po lewej stronie jezdni, prawostronnym autem. Bo tesciowa juz za tydzien do mnie przyjeżdża. Mówiłam Wam??? Juz sie nie mogła doczekac . Chcieliśmy jej bilet kupic na 7 lipca a ona zapytała czy moze przyjechać tydzien wczesniej... tak wiec w piątek bede miała towarzystwo cały czas w domu. Patrycja cos sie ewidentnie nie dobraliscie. L to jest jeszcze dziecko ktore nie wyrosło z zabawy. Mam nadzieje ze uda Ci sie znalesc jakies rozwiazanie żebyś nie miała tak ciezko! |
|
|
|
#2990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obiadki i ogarniete dzieci pasują,gorzej tylko z wkladem własnym :-/ Ja jeżdżę autem do rodziców to mi troche Młodą ogarniaja jak nie mam sily. A zakupy czesto zamawiam przez neta jak męża nie ma,albo nie ma jak iść. Jak jest powyzej jakiejs kwoty to dostawa za darmo. Polecam bardzo przy malym dziecku. Buuuu,dziś zauważyłam 3 rozstępy na środku brzucha po lewej stronie :-( a w poprzedniej ciazy mnie ominely... Ostatnio sie niczym nie smarowalam to mam teraz efekty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinko, fajnie, że bedziesz miala towarzystwo ! Tesciowa to fajna babka ? Dzisiaj tez wstawisz nam hakies pyszne zdjęcia ?
![]() Patrycja echhhhh bardzo Ci współczuję, zycze dużo siły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) albo do drugiego do lekarza i po drodze mieszka moja siostra. Pod ręką mam też super sąsiadkę i brata ciotecznego, którzy są dla mnie dostępni 24 h na dobę.Cytat:
U mbie zerwał się mega wiatr i w ciągu dwóch godzin z 34 stopni spadło do 14. Popadało tylko troszkę ale nadal się chmurzy więc jest nadzieja na jakiś deszczyk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jak się cieszysz to zawsze do kogoś można się odezwać przez cały dzień i czas szybciej leci. Gorzej jak nie za bardzo z nią żyjesz to same w domu cały dzień to może być męczące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina jeśli teściowa to spoko babka,to fajnie,że przyjeżdża,dotrzyma Ci towarzystwa. A jak sąsiedzi?Fajni jacyś (oprócz tej kobitki, o której pisałaś)?
Patrycja mam nadzieję,że będziesz się trzymała swojego postanowienia i zostawisz go! Summer a po co Ci zleca crp??Mi nie kazał ani w tej ciąży,ani w poprzedniej? Kropko u mnie też okropnie duszno,ale jakoś mnie to nie powstrzymuje od jedzenia,jakaś masakra straszna,nie poznaje się Radena przyszło zamówienie z next,wszystko ok,ciuszki ładne,ekspresowe dostarczenie,pewnie się później jeszcze skuszę na jakieś zakupy. Ja w końcu pospałam ,ale taka duchota,normalnie nie ma czym oddychać,może dobrze,że idzie to ochłodzenie,coś pospaceruje,bo dzisiaj mąż mi zabronił wyjść. Co do auta,to ja jeżdżę jako pasażer,mam te nakładki na pasy,ale po tej wtorkowej akcji ,trochę obawiam się dalszych tras. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Summer macie jakąś fajną miejscówkę w Bieszczadach??Do jakiej miejscowości jeździcie? Kotku piękne te rzeczy! Blanka skusiłaś się na basen? Patrycja co do leków,to lepiej wziąć. Ja już po prysznicu,czuję się dużo lepiej,pazurki pomalowałam
|
|
|
|
#2995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pewnie będę jeździła do końca Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem,czy widziałyście: https://mamaginekolog.pl/zrobic-aby-zaczac-rodzic/
|
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaż zdjęcia zamówienia z next My poszliśmy na spacer na szczęście wokół osiedla bo w pewnym momencie tak się rozszalal wiatr że biegiem wracaliśmy do domu, a teraz leje ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-06-21 o 20:00 |
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Teściowa mi przyniosła wyniki posiewu i mam tego gbs i jeszcze jedną bakterię
chociaż w sumie się spodziewałam, ale mimo wszystko... Jestem ciekawa, czy dostanę ten antybiotyk w trakcie porodu, nie chciałabym żeby Dzidzio się zaraził... Jednocześnie stopień czystości pochwy mam na poziomie II przez kilka leukocytów, czy to się w żaden sposób nie wiąże z tym gbs-em? Zgłupiałam już
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos jak wyschna ,to wrzucę zdjęcia.
eeeee nieciekawy ten artykuł U nas nadal duchota... Radena u Was coś padało? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

teraz leze z nogami do gory i mokrym recznikiem na stopach, bo moje sloniopontony są przerażające.. 

a czy z pszczołami też jest takie zatrzęsienie gadżetów jak z kotami czy jednak musicie się naszukać? 

chyba sporo takich freaków 
u nas skwar, 31 w cieniu, ale tak jak piszecie od jutra ochłodzenie 

W pierwszej ciąży ostatni raz sama autem jechałam w piątek, urodziłam w poniedziałek 

chyba mnie ominie :/

Nie martw się, raczej taki skurcz Cię nie zwali z nóg. Wsiadłabyś do auta z bólem głowy czy zęba? Pewnie byś wsiadła jakbyś musiała, więc raczej takie pierwsze skurcze gorsze nie będą 

bo jak się cieszysz to zawsze do kogoś można się odezwać przez cały dzień i czas szybciej leci. Gorzej jak nie za bardzo z nią żyjesz to same w domu cały dzień to może być męczące.