|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Radena z tego co się wypowiadała to ogólnie, że w ciąży nie powinno się dmuchać balonów nie rozdzielała na m-ce . Nie ryzykowałabym ogólnie stosowania tej metody na przyspieszenie porodu.
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Radena mnie zestresowały pytania typu:czy się już denerwujesz/stresujesz ,to Ty jeszcze chodzisz itd itp
Camelitos fajny ten z ikei,szkoda,że ikea oddalona o 2,5 h jazdy. Zua ja jestem za Chorwacją. |
|
|
|
#3033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nam też będzie ciężko wrócić do antykoncepcji :/ tabletki odpadają, prezerwatywy też niewygodne |
||
|
|
|
#3034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa wymyśliła, żebym przyjechała po nią w sobotę (50 km w jedną stronę czyli razem około 1,5 godz w samochodzie), żebym nie siedziała sama 3 godz w domu, bo ona się będzie martwić
Nie no, w samochodzie samej za kółkiem tyle czasu bezpieczniej niż w domu gdzie mam kogoś ze znajomych pod ręką.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas się zaczyna ,ale wieje....
Emma dziękuję za odzew,muszę coś takiego praktycznego kupić. |
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pola a to chodzi Ci o ten materiał tylko czy cała poduszkę??? Ja taka poduszkę mam na przewijak w domu i na to dokupilam takie bambusowe ochraniacze wlasnie cos jak ta niebieska mata co jest widoczna na zdjeciu. Ja mysle ze oni piszą tylko o tej macie niebieskiej??? |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do szału mnie tym doprowadza. Czasem mam ochotę jej odpowiedzieć, że właśnie urodziłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina chodzi mi o coś takiego http://wyprawkadladzieci.pl/torebki-...rie-la-millou/
Madziara chyba teściowa oszalała Emma my to prezerwatywy Madziara powiedz,że urodziłaś ,ale Heńka (chyba,że Heńka nie masz ,to przepraszam Dziewczyny jak tam Wasze Heńki??Mój słabo,bo wykańczam go czopkami Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-21 o 21:55 |
|
|
|
#3040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapiszę jakby ktoś ze znajomych się pytał Cytat:
pewnie zacznie się bliżej terminu
|
||
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziara ale masz blyskotliwa teściową
pewnie chce dobrze, ale no hmmmm, nie tędy droga ![]() Ale Chorwacja rozgromila Argentyne - rewelacyjny mecz, warto bylo obejrzeć ![]() Moj mąż wlasnie poszedl z sąsiadem do sklepu po..... marchewkę haha bo sasiad wlasnie wstawił rosół, wtf ?! XD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
eeee u nas tylko strasznie wieje (jak na razie tyle)
Emma mi to niektórzy mówią,abym ich na bieżąco informowała. Może łatwiej posta na fb puszczę |
|
|
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Zua po marchewkę mówisz,a to na pewno do rosołu,
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Nienawidzę czekać na pytania :
Rodzisz już? JESTEM zadowolona, że nikt nie wie, jaka płeć nie pytają o imię i jeszcze muszę powiedzieć, żeby nie pytali kiedy, bo nie będę odbierać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wkurzają Was pytania:jak się czujecie?? |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to ty nie wiedziałaś że rosół gotowany w nocy jest najlepszy fajnego masz tego chłopka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku idziesz na zakończenie roku?
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Tak wybieram się a ty?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na topie są pytania:
- rodzisz? - masz skurcze? - urodziłaś? - kiedy urodzisz? I oczywiście codzienny tekst teścioj, że ona się boi czy małemu albo mi nic nie będzie, no bardzo pocieszające. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór, nadrobiłam!
Poniżej przydługi post, bo miałam potrzebę poodpowiadać, można ominąć ![]() Summer gratulacje dla męża, zawsze zamiany to stres, szkoda tego urlopu trochę, ale z drugiej strony później też się przyda jak maluszek będzie mniej spał. Super, że masz kontakt z doradcą laktacyjny i plan działania, na pewno będzie dobrze Doczytałam o wizycie - ooo niezły już klocuszek z TwojegoKazia ![]() Kropka świetnie, że ściana uratowana, czekam na zdjęcia z efektem końcowym współczuję a raczej łączę sięw bólu opuchniętych stóp, ja mam teraz taki spray chłodzący i faktycznie po chwili fajnie chłodzi ![]() Pola świetnie, że będziesz miała męża w domu tyle czasu. Super, że na wizycie wszystko ok a waga Malwinki akurat ![]() Kitosa trzymam kciuki za lepsze płytki! Dorka ooohh, ale wiadomości po wizycie. Może będziesz pierwsza na wątku! ![]() Patrycja współczuję sytuacji z TŻ... To już chyba trwa od dłuższego czasu, pewnie lepiej będzie jak po porodzie ułożysz sobie życie bez niego, tak jak planujesz, nie będzie łatwo, ale i tak teraz musisz liczyć tylko na siebie. Teściową to nawet nie myśl się przejmować a alimenty koniecznie musisz ustalić ![]() Folinka trochę spóźnione, ale najlepsze życzenia urodzinowe! Trzymam kciuki, za owocne wyganianie Benia! Bursztynku kciuki za szybką i bezproblemową akcję! Może będziesz pierwsza ![]() Karolinka super, że w końcu na urlopie! Zobaczysz jak Ci szybko minie Co do koleżanki to faktycznie jakaś urocza osóbka, po co komu pisać takie rzeczyto nie wiem. .. Ja planuję od razu rok macierzyńskiego bardzo Wam się podobały te meble to ja bym wzięła te z Ikei i nie rozpakowała, a z tej kiepskiej firmy wzięła za pobraniem czy coś... Jak znów się nie wywiążą to już bym odpuściła współpracę.... Co do piesków to u Ciebie te same co u Dorotki z Krainy Oz? Mój miał nie kopać, a takie dołki robi, że go nie widać ja ogólnie kocham psy, rasy itp.Madziara ależ emocji nam dostarczyła świetnie, aż szybciej czytałam żeby dowiedzieć się czy Szymuś już z Tobą ![]() SANDAM udanej przeprowadzki. Super wieści z wizyty! Uważaj na siebie i progi! Teraz też już nie trudno równowagę stracić, dobrze że nic wam nie jest!NORKA ale niespodzianka z tą torbielą... Najważniejsze, że Malutka zdrowa u mnie albo buzia przytulona do łożyska, a dziś dodatkowo zasłonięta pępowiną i nie ma rady, buźkę obejrzymy już na żywo![]() RudyBiały dobrze, że powtarzałaś GBS, lepiej zawsze wiedzieć, ale dziwne że lekarz tak nieumiejętnie pobrał... U mnie wyszedł ujemny na szczęście... Mam nadzieję, że nie jest to fałszywy wynik, raczej pobieranie dało się poczuć Wanda pięknie ![]() Carmelitos trzymam kciuki za poprawę płytek, ale hemoglobina to masz piękną dostawka super, pokaże TŻ na wzór, tylko ile czasu mu zajmie przerobienie łóżeczka...EMMA ale wiadomości! To musisz być drobniutka, na razie synuś też kruszynka to może uda się SN. Zawsze jednak warto skonsultować i mieć skierowanie na CC, a tym typkiem z ip to wogóle się nie przejmuj ![]() U nas w końcu chłodniej, właśnie trwa burza i deszcz leje od godziny także faktycznie od jutra ochłodzenie. Jutro zakończenie roku szkolnego, także od soboty mogę spokojnie rodzić. Chociaż mam jakieś przepowiadające skurcze i wczoraj tak się kiepsko czułam to myślę, że jak objechaliśmy te 600 km to teraz do lipca doczekam.... Dziś byłam na wizycie po ostatnie zwolnienie, wszystko ok, mała ma szacowaną wagę na 3371g ale błąd pomiaru może być spory, bo główka jest nisko. Nic tylko czekać na rozwiązanie Ciekawe kto u nas pierwszy będzie na wątku, już 22 czerwca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Cambria myślałam dzisiaj o Tobie-cieszę się,że wszystko ok
|
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Mnie za to nikt nie pyta raczej jak się czuję
Mam gonić jak mały samochodzik ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

nie myslalam o tym tyle czasu, że teraz dziwnie będzie sie nad tym zastanawiać 
Nie no, w samochodzie samej za kółkiem tyle czasu bezpieczniej niż w domu gdzie mam kogoś ze znajomych pod ręką.

fajnego masz tego chłopka
Doczytałam o wizycie - ooo niezły już klocuszek z Twojego
współczuję a raczej łączę się
po co komu pisać takie rzeczy
ja ogólnie kocham psy, rasy itp.
Uważaj na siebie i progi! Teraz też już nie trudno równowagę stracić, dobrze że nic wam nie jest!
dostawka super, pokaże TŻ na wzór, tylko ile czasu mu zajmie przerobienie łóżeczka...