|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
ja bym się nie obraziła jakbym już zaczęła rodzic bo przyznam szczerze że już mi zaczyna ten brzuch przeszkadzać ale u mnie oprócz skróconej szyjki żadnych innych objawów nie ma no i czasami klucie w szyjce plus pobolewanie po bokach ale to taki ból że go prawie nie czuć no nic seksy trzeba wdrożyć jeszcze dzisiaj odbieram zamówienie z apteki to herbata pójdzie w ruch i ten olej z wiesiołka no i oczywiście spacery ![]() A i piłkę sobie od mamy przywiozę Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-06-22 o 08:56 |
|
|
|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie mam zamiaru nikogo informować wcześniej, że jedziemy rodzić
![]() nie nastawiam na poród wcześniej, niebawem miną dwa tygodnie od wizyty gdzie miałam rozwarcie i co ? nadal nic ![]() we wtorek ciąża donoszona, więc synuś dotrwał ![]() i będę musiała zapisać się na wizytę, bo gin była taka pewna, że urodzę, że nie ustaliła mi terminu
|
|
#3123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a też jej mówili że to kwestia tygodnia ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym bardzo chciała nie informować- ale to musiałabym zacząć rodzic jak będziemy na wsi. I wtedy dowiedzą się po albo mocno w trakcie, jak się zacznie w domu szczególnie w środku nocy pojedziemy to rodziców mam na dole- siła rzeczy się dowiedzą. Ale generalnie jak najmniej informuje bo są stresy, pytania itp.,.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w przyszłym tygodniu się bierzemy za wyganianie
|
|
|
#3127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przepraszam Was, ale teraz nie myślę o niczym innym ![]() Skoro seksy po czasie pomogły, a że my nie serduszkowaliśmy od eee.. yyyy... To poczekam do skończonego 38. Skończony 37, to jakoś wcześnie mi się wydaje.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-06-22 o 09:08 |
||
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
pola, ja też online mnóstwo kupuję, bo szybko, wygodnie i zwykle tanio
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3130 |
|
Rozeznanie
|
Jestem! Nie przegapie pierwszego porodu, jednak muszę dzisiaj zaglądać na bieżąco.
Bursztynku trzymamy kciuki za Ciebie! ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj zimno brrrrr a ja jeszcze musze do paczkomatu jechac bo przyszedl.prezent dla mojego męża, w poniedzialek ma urodziny
na sobote lub niedziele zrobie torta. Śnił mi sie dzis całą noc haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
O RANY, RANY, RANY!!!!!!!
ALE JESTEM PODNIECONA! Bursztynku! Trzymaj się, jesteśmy z tobą! Nasz pierwszy wątkowy dzieć!! Ja też wczoraj sobie tak poużywałam, że dziecko mi w brzuchu oszalało Polu, crp miałam robione, bo ob podniesione - crp wskazuje na jakiś czynnik zapalny w organizmie i jak nie ma żadnych podejrzeń, to nie trzeba tego robić, więc nie panikuj, że lekarz ci odmawia jakiegoś ekstra ważnego badania A w Bieszczadach wynajmujemy dom w Wilkowyi - mają fajne domy o podniesiony standardzie, położone na wzgórzu, dość daleko od cywilizacji teraz szukamy czegoś niżej i bliżej zapory, no bo jednak ciężko będzie i ze mną, i z małym ![]() Patrycja, trzymaj się dziewczyno, jesteś bardzo dzielna, a jak już podejmiesz pierwsze kroki do porzucenia L., to poczujesz taką moc i dumę, że oszalejesz! Cambria, dziękuję Kropko, z tego, co wiem, to jeśli czop jest podbarwiony krwią to poród może zacząć się w ciągu 24h, jeśli jest czysty - to nawet tydzień Od seksu się wstrzymajcie, ryzyko infekcji jest duuużo większe, lepiej nie ryzykować. A raczej - od seksu się nie powstrzymujcie, tylko od penetracji, że tak to ujmę
|
|
|
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma Ty też na kolejce
![]() ja muszę sobie seksy przypomnieć
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tort sobie odpuszczę
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Da radę... Ale nie za duży jest i ze sztucznego materiału, więc wolałam coś przyjemniejszego... Do tamtego bym pewnie nosiła jeszcze pieluszkę tetrową, żeby na nim kłaść, a to więcej zabawy jest...
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer, kiedy ruszacie w Bieszczady ?
ja pierwszy raz bede mu robic tort - tak to zawsze robi moja mama ale w tym roku postanowilam zrobic sama ![]() Folinko dziekuje za odpowiedź ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia z tortem, masz już coś na oku? Cytat:
|
||
|
|
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja - normalnie brak słów na tego Twojego chłopa. Mi sie wogóle w głowie nie mieści, że facet ojciec i mąż może mieć (przepraszam za słowo) ale tak wyje$&#e na swoją rodzinę 🤯. Po porodzie pogoń dziada bo z tego co piszesz to pożytku z niego nie masz za grosz, taki wielki dzieciuch
silna babka z Ciebie to na pewno sobie poradzisz ![]() Kropka - szykujesz się już na porodówkę? Gratki za czopa ![]() Folinko - gratulacje za ustawianie się Benia, może to już wkrótce mam tak samo z rodzeniem w urodziny męża, mi się wydaje że Młoda mu najzwyczajniej zwinie jego święto a on cały czas uparcie chciałby córkę na urodziny dla mnie jedno: przynajmniej tort by mieli wspólny (w jakies hello kitty czy inne księżniczki hahaha ). Ja swoich wizyt nie podaje bo i tak mam skleroze i przypomina mi o nich mąż a tak z ciekawości to co to za wystepy na scenie aktorstwo, taniec, śpiew hmmm?? 🤩Bursztnek - gratulacje i mocne kciuki ![]() ![]() i jeszcze termin : na dzień ojca ![]() ![]() trzymaj się i daj znać jak tam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inaczej by tak nie skakała ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie może być koniec czerwca/początek lipca ![]() haha marzenia! a wyjdą jak będą gotowi u nas też chłodno, pod kocykiem siedzę, bo mieszkanie wietrzę
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Eluś, o toto
Ale jakieś światełko w tunelu się zapaliło, że przerwa od seksów, a potem z buta może przyspieszyć poród! A raczej z czegoś innego.. ![]() Wczoraj miałam zalatany dzień, a potem spałam popołudniu ze 3 godziny, bo tylko cztery spałam w nocy. Zajrzałam przed snem na wątek i paczę liczbę postów.. Nie dość, że Plackary, Kociary, inne cuda wianki, to jeszcze Spamerki.
|
#3147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a torcik planuje taki:https://www.mojewypieki.com/przepis/...iala-truskawka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
Tysia, skoro dzisiaj jest tak chłodniej, to jest szansa, że na 99% przejdę się na pocztę i wyślę tę koszulę.
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer, Bieszczady..
Ekstra! Właśnie, ciekawe jak to będzie z nową pracą męża, kiedy urlop dostanie. Oby nie żałowali.A Wy ten domek wynajmujecie również osobom trzecim na kilka dni, itd.? ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

wiem, że moja już na pewno miałaby po śnie i martwiła biedna. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie, ale szykuję się na lipiec i to ten po 2.07
ja bym się nie obraziła jakbym już zaczęła rodzic bo przyznam szczerze że już mi zaczyna ten brzuch przeszkadzać 

od pierwszej w nocy mam skurcze co 5 minut i brzuszne i krzyżowe i to już są mocne. Ale jak na razie o 5 rano rozwarcie było na 2 palce o 8 badanie i zobaczymy czy jest jakiś postęp. Mam bardzo fajną położną taką młodziutką która zaproponowała mi poród w wodzie. Jak się coś więcej dowiem i będę w stanie to napiszę. 

trzymamy kciuki by tak zostało!

silna babka z Ciebie to na pewno sobie poradzisz 
dla mnie jedno: przynajmniej tort by mieli wspólny (w jakies hello kitty czy inne księżniczki hahaha
a tak z ciekawości to co to za wystepy na scenie aktorstwo, taniec, śpiew hmmm?? 🤩
Ale jakieś światełko w tunelu się zapaliło, że przerwa od seksów, a potem z buta może przyspieszyć poród! A raczej z czegoś innego..
Nie dość, że Plackary, Kociary, inne cuda wianki, to jeszcze Spamerki.
a torcik planuje taki: