|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ależ pyszności! Dla mnie tort to może być też sama bita śmietana i truskawki.
|
|
#3153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry! Ale noc nic nie pamietam. |
||||
|
|
|
#3154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też miałam aktywny dzień wczoraj, do 21 latałam zapominam wtedy, że coś mnie boli ![]() ale ilość postów faktycznie zaskakująca, było co czytać super! ja dziś wykorzystam chłodek na spacer, potem koleżanka wpadnie na kawkę i jeszcze może kalafiorek dziś upichcę ? ![]() choć dziś pogoda na.. PLACKI Cytat:
|
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3156 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niepotrzebnie spojrzałam na ten tort.... teraz ścieram ślinę z brzucha i okolic ![]() Cytat:
Norciu, ale to nie jest nasz dom my ten dom wynajmujemy od ludzi, którzy mają tak jakby ośrodek - tzn. nie jest to ogrodzone ani nic, raczej kilka domków rozrzuconych po wzgórzu
|
|||
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
też lubię jak jest co czytać
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noooo wyglada super, nie jest tez bardzo skomplikowany, wiec mam nadzieję, że sie uda ! Tylko te cos z truskawek - nigdy tego nie robilam i zastanawiam sie, czy probowac, czy po prostu swieze borówki wysypac na ta mase, a na gorze udekorowac truskawkami...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę bursztynek rodzi, a ja nie mam do konca spakowanej torby do szpitala, świetnie dziewczyny co bierzecie dla dzieciaczkow ? Ja nie wiem co spakowac! Pajace ? Body z krotkim, dlugim rekawem ? Polspiochy, skarpety, czapeczki ? Help !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mówisz, że ja zbyt ambitnie podchodzę do tematu chcąc robić i tak dwa? Ale i tak pomyślałam, że przynajmniej bym robiła biszkopt na raz i rozlewała może na dwie małe blaszki ![]() Ja chodziłam do szkoły baletowej, gdzie tańczy się oczywiście balet klasyczny, ale też inne style, a ten konkretny spektakl był to musical rockowy z muzyką Oddziału Zamkniętego adresowany do młodzieży (profilaktyka uzależnień) z zespołem grającym na żywo w każdym spektaklu i tam występowałam w grupie tanecznej. Bardzo fajnie to wspominam Kasia grała tam jedną z głównych ról jako nie znana jeszcze zupełnie młodziutka dziewczyna kończąca szkołę teatralną Ze dwa lata chyba był ten spektakl w programie.
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
To borówki i na wierzch truskawki i bedzie git, bo borowka z truskawka zawsze sie dogada
a teraz jeszcze borówki w promocji w biedronce, to akurat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Zua nie wiem cz6 to to samo ale robiłam kiedyś. Oś podobnego tylko z truskawek i galaretki. Zmiksowałam prawie pół kilo świeżych truskawek zagotowałam w garnku wsypałem galaretkę truskawkowa i wyszedł super mus do warstwy ciasta.
To się chyba nazywalo 3 bit truskawkowy. |
|
|
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3169 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znajomi będą w sierpniu jechać w góry i kwaterują w Zakopanem.. 230 zł za noc. ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Ja to przeważnie z mężem jestem na pobraniu, nie lubię sama z tego względu, że na czczo i przeważnie źle się czuję. Wolę, żeby był przy mnie czy w razie Wu. Dziękujęęę ![]() Cytat:
Też musi być! Ostatnio lubię sobie skubnąć KitKata z białej czekolady ![]() Tysia, ja Ci nie pomogę, bo tam gdzie rodzę, dają swoje ubranka. Dla małej mam mieć tylko na wyjście.Jak miło! ![]() Folinko, nie rodzisz?
|
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja już poprasowałam i lecę na spacer korzystać z chłodu przy okazji kupię mamie prezent na urodziny, bo chcę jej wcześniej wręczyć, potem nie będę miała do tego głowy raczej ![]() z okazji dnia ojca mam już wszystko
|
|
|
|
|
#3172 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bursztynku trzymam kciuki za szybką akcje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja uwazam ze taka mata do przewijania jest calkiem praktyczna na wyjazdy czy wypady poza dom. Cytat:
![]() Jak dla mnie jest idealna temperatura! Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nooo, Zakopane to co innego ci podli górale ceny dowalają konkretne Ja to mogę jechać gdziekolwiek w tym roku, byle były lasy i brak ludzi ![]() Uff, dopiero zjadłam śniadanie i coś mi nie tak... Boli mnie i żołądek i coś jakby jelita się buntowały.... Kurczę, nie mogę teraz rodzić, bo jutro idziemy na Asian Food Festival z food truckami i ślinię się od tygodnia na ostre żarcie! |
||
|
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooo, twoja mama też ma urodziny? W lipcu, tak? Moja ma 27 czerwca i kupiłam z spółkę , rodzeństwem hydromasażer do stóp.
|
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Dziewczyny!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra żona z Ciebie, wielkoduszna ![]() Cytat:
A to jest to samo co Czajna Food?
|
|
#3178 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, 4 palce toż to 8 cm i taki luz?! Jak tak szybko idzie to ja myślę, że finał jest bliski! Cytat:
![]() Dobrze, że dziś nie mam planów specjalnych, to siedzę i sprawdzam każdego posta Co prawda szafka z butami miała dziś dostąpić wreszcie zaszczytu, jak Lidka będzie spać, ale na dodatek w południe siatkarze grają... ![]() Mój młodszy synuś dziś na wycieczce szkolnej, to cieszę się, że to wszystko odwróci moją uwagę od martwienia się, czy mu się tam żadna krzywda nie stanie
|
|
#3179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja już nawet wiem jak by wspólne dmuchanie świeczek wyglądało : mój mąż - kawał chłopa, z brodą i w jakiejś blackmetalowej koszulce pochyla się nad różowym torcikiem i dmucha razem z Kluską z resztą myślę właśnie że hello kitty będzie idealne bo łączy w sobie kotki i różowość a żeby dwa torty robić to ja za leniwa jestem ![]() To ty taka artystyczna dusza jesteś, a sam spektakl brzmi ciekawie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie będzie wszystko, co azjatyckie, więc nie tylko japońskie i chińskie, ale też gruzińskie, indyjskie (blah) i nie wiem, co tam jeszcze. Mam zamiar nażreć się za wsze czasy, bo niebawem dieta |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

Ale jakieś światełko w tunelu się zapaliło, że przerwa od seksów, a potem z buta może przyspieszyć poród! A raczej z czegoś innego..
Nie dość, że Plackary, Kociary, inne cuda wianki, to jeszcze Spamerki. 

a torcik planuje taki:
od pierwszej w nocy mam skurcze co 5 minut i brzuszne i krzyżowe i to już są mocne. Ale jak na razie o 5 rano rozwarcie było na 2 palce o 8 badanie i zobaczymy czy jest jakiś postęp. Mam bardzo fajną położną taką młodziutką która zaproponowała mi poród w wodzie. Jak się coś więcej dowiem i będę w stanie to napiszę. 

Ekstra! Właśnie, ciekawe jak to będzie z nową pracą męża, kiedy urlop dostanie. Oby nie żałowali.

dla mnie jedno: przynajmniej tort by mieli wspólny (w jakies hello kitty czy inne księżniczki hahaha
a tak z ciekawości to co to za wystepy na scenie aktorstwo, taniec, śpiew hmmm?? 🤩
To mówisz, że ja zbyt ambitnie podchodzę do tematu chcąc robić i tak dwa? Ale i tak pomyślałam, że przynajmniej bym robiła biszkopt na raz i rozlewała może na dwie małe blaszki
Kasia grała tam jedną z głównych ról jako nie znana jeszcze zupełnie młodziutka dziewczyna kończąca szkołę teatralną 

Też musi być! Ostatnio lubię sobie skubnąć KitKata z białej czekolady

ja już nawet wiem jak by wspólne dmuchanie świeczek wyglądało : mój mąż - kawał chłopa, z brodą i w jakiejś blackmetalowej koszulce pochyla się nad różowym torcikiem i dmucha razem z Kluską
a żeby dwa torty robić to ja za leniwa jestem