Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-22, 10:31   #3181
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Folinko, to ty taka taneczna jesteś?? Nasza gwiazda!

Nooo, Zakopane to co innego ci podli górale ceny dowalają konkretne Ja to mogę jechać gdziekolwiek w tym roku, byle były lasy i brak ludzi

Uff, dopiero zjadłam śniadanie i coś mi nie tak... Boli mnie i żołądek i coś jakby jelita się buntowały.... Kurczę, nie mogę teraz rodzić, bo jutro idziemy na Asian Food Festival z food truckami i ślinię się od tygodnia na ostre żarcie!
ale pyszności, uwielbiam ostre żarcie my może też się w weekend wybierzemy do hinduskiej knajpki na obiad ( też azjatyckie klimaty ) bo wreszcie jest pogoda aby się napchać ostrym
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:33   #3182
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, Norko, Czajna - jak by nie patrzeć - leży w Azji

Generalnie będzie wszystko, co azjatyckie, więc nie tylko japońskie i chińskie, ale też gruzińskie, indyjskie (blah) i nie wiem, co tam jeszcze. Mam zamiar nażreć się za wsze czasy, bo niebawem dieta

Summer brzmi apetycznie to udanej imprezę zycze!!

Czajna leży w Azji 🤣🤣🤣.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:33   #3183
odowska
Zadomowienie

aniama6 Jesteś specjalistą, którego szukałam!!! Potrzebuję koszulki, w której dziecko wygląda, jak pszczółka. Na koniec żłobka ciocie sobie zażyczyły, żeby dzieci były przebrane jest pszczółki właśnie, a tak sobie myślę, że cały kostium, to będzie przegięcie. Nie widziałaś gdzieś przypadkiem czegoś takiego? Rozmiar 98 najchętniej.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
U mnie na topie są pytania:
- rodzisz?
- masz skurcze?
- urodziłaś?
- kiedy urodzisz?
I oczywiście codzienny tekst teścioj, że ona się boi czy małemu albo mi nic nie będzie, no bardzo pocieszające.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Masakra z takimi tekstami teściowej. Złota kobieta z Ciebie, że to wytrzymujesz.

Emma Współczuję Ci tej sytuacji na Izbie przyjęć. Ale tak szczerze Ci powiem - jedyną osobą, która dała tu ciała, to Twój lekarz! Jak się nie czuł kompetentny decydować, to powinien Ci zasugerować konsultację z ginekologiem położnikiem, a nie zwalać na ip. Gdybym przyjechała na ip, bo np. nie czułabym ruchów dziecka i musiałabym czekać, bo jakaś inna ciężarna, której nic nie dolega przyszła, żeby lekarz jej zmierzył miednicę, to byłam wściekła. Izba to nie jest miejsce na takie dywagacje, tylko od reagowania, jak coś się dzieje nagłego.

Kropeczko Gratuluję odejścia czopa!
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:34   #3184
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
W różowej czekoladzie?

Ooo, twoja mama też ma urodziny? W lipcu, tak? Moja ma 27 czerwca i kupiłam z spółkę , rodzeństwem hydromasażer do stóp.
taki widziałam u nas ostatnio przy kasie

o to Twoja mama też ma urodziny blisko TP, u mnie termin wypada na 12.07, a moja ma urodziny 13.07 chciałabym jej kupić jakąś ładną sukienkę
Stary 2018-06-22, 10:34   #3185
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Właśnie, zamiast tej żelatyny to do truskawek mozna by dodac po prostu gakaretke, i moze tez by wyszło.... ? Kurczę ale chyba zostane przy borowkach, brzmi to bezpieczniej, bo ja tez nie jestem jakims mega talentem kulinarnym :pChybabtez zrobie podobnie, wezmę po 3 rzeczy z danego rodzaju. W razie co, to mąż dowiezie reszte.

Zua, a 1 warstwa z borówkami, a 2 połowa porcji truskawek z galaretką? Ja bym tak zrobiła i nawet zjadła :P
Jedyne co to bym nie brała półśpiochów, wydaje mi się, że mogą uciskać pępuszek na początku
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:36   #3186
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
aniama6 Jesteś specjalistą, którego szukałam!!! Potrzebuję koszulki, w której dziecko wygląda, jak pszczółka. Na koniec żłobka ciocie sobie zażyczyły, żeby dzieci były przebrane jest pszczółki właśnie, a tak sobie myślę, że cały kostium, to będzie przegięcie. Nie widziałaś gdzieś przypadkiem czegoś takiego? Rozmiar 98 najchętniej.

Masakra z takimi tekstami teściowej. Złota kobieta z Ciebie, że to wytrzymujesz.

Emma Współczuję Ci tej sytuacji na Izbie przyjęć. Ale tak szczerze Ci powiem - jedyną osobą, która dała tu ciała, to Twój lekarz! Jak się nie czuł kompetentny decydować, to powinien Ci zasugerować konsultację z ginekologiem położnikiem, a nie zwalać na ip. Gdybym przyjechała na ip, bo np. nie czułabym ruchów dziecka i musiałabym czekać, bo jakaś inna ciężarna, której nic nie dolega przyszła, żeby lekarz jej zmierzył miednicę, to byłam wściekła. Izba to nie jest miejsce na takie dywagacje, tylko od reagowania, jak coś się dzieje nagłego.

Kropeczko Gratuluję odejścia czopa!
rozumiem, stąd przyjechałam jak było pusto i byłam jak najbardziej przygotowana aby każdy przypadek przepuścić nigdy w nocy czy z rana w największy tłum nie pchałabym się z moją "błahostką". Może się jakoś z lekarzem nie zrozumieliśmy, szkoda, że akurat ta polecona położna jest na urlopie, bo pewnie wtedy inaczej by się to wszystko potoczyło
Stary 2018-06-22, 10:42   #3187
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
rozumiem, stąd przyjechałam jak było pusto i byłam jak najbardziej przygotowana aby każdy przypadek przepuścić nigdy w nocy czy z rana w największy tłum nie pchałabym się z moją "błahostką". Może się jakoś z lekarzem nie zrozumieliśmy, szkoda, że akurat ta polecona położna jest na urlopie, bo pewnie wtedy inaczej by się to wszystko potoczyło
Domyślam się, że nie chciałaś takiego zatoru robić. Szkoda z tą położną. A słuchaj, te wymiary to są już takie ostatecznie niezmienne? Mi się zawsze wydawało, że na czas porodu, to się tam wszystko rozchodzi jakoś i takie miałam wrażenie, że biodra kobiety po pierwszym porodzie wyglądają jednak trochę inaczej niż wcześniej. Może jeszcze, jak przyjdzie co do czego, to wyjdą trochę inne wartości?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:45   #3188
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinko, nie rodzisz?
Nie Ale mogę powiedzieć, że wieczorem miałam szaleńczą ilość skurczy w liczbie 6

Cytat:
Folinko, to ty taka taneczna jesteś?? Nasza gwiazda!

Uff, dopiero zjadłam śniadanie i coś mi nie tak... Boli mnie i żołądek i coś jakby jelita się buntowały.... Kurczę, nie mogę teraz rodzić, bo jutro idziemy na Asian Food Festival z food truckami i ślinię się od tygodnia na ostre żarcie!
Raczej byłam! Talentu nieco brakło do robienia kariery, a też nie jest to lekki kawałek chleba, więc postawiłam na studia i założenie rodziny
Heh, to uważaj jutro dopiero, jak Ci jelita zaszaleją po ostrym, to to cc chyba szybciej będzie!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:49   #3189
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Domyślam się, że nie chciałaś takiego zatoru robić. Szkoda z tą położną. A słuchaj, te wymiary to są już takie ostatecznie niezmienne? Mi się zawsze wydawało, że na czas porodu, to się tam wszystko rozchodzi jakoś i takie miałam wrażenie, że biodra kobiety po pierwszym porodzie wyglądają jednak trochę inaczej niż wcześniej. Może jeszcze, jak przyjdzie co do czego, to wyjdą trochę inne wartości?
będą mnie mierzyć jeszcze przy rozpoczętej akcji porodowej i wtedy padnie ostateczna decyzja, stąd mam się dość szybko pojawić w szpitalu po pierwszych skurczach czy odejściu wód. Ogólnie nam się te kości rozszerzają przez całą ciążę, z tego względu pomiar następuje pod koniec ciąży, w momencie jej donoszenia. Także jakaś szansa jest, ale niewielka, aby przez te 2tyg z kawałkiem do terminu coś się jeszcze od tego 38tc zmieniło
Stary 2018-06-22, 10:52   #3190
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
z resztą myślę właśnie że hello kitty będzie idealne bo łączy w sobie kotki i różowość
Haha, o racja! Ale kalafior ze mnie
Różowość to nie moje klimaty...
Stary 2018-06-22, 11:00   #3191
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiesz, Norko, Czajna - jak by nie patrzeć - leży w Azji
Generalnie będzie wszystko, co azjatyckie, więc nie tylko japońskie i chińskie, ale też gruzińskie, indyjskie (blah) i nie wiem, co tam jeszcze. Mam zamiar nażreć się za wsze czasy, bo niebawem dieta
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Czajna leży w Azji 🤣🤣🤣.
Dziewczyny, właśnie się kapnęłam jaką gafę popelniłam, bo mi widziałam słowo 'Asian' i miałam w głowie 'Japan' A Japan a Czajna to też odrębność Ale wstyd.. Kalafior tutaj!!!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:02   #3192
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, właśnie się kapnęłam jaką gafę popelniłam, bo mi widziałam słowo 'Asian' i miałam w głowie 'Japan' A Japan a Czajna to też odrębność Ale wstyd.. Kalafior tutaj!!!
Jest nas dwie!
Stary 2018-06-22, 11:04   #3193
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Haha, o racja! Ale kalafior ze mnie
Różowość to nie moje klimaty...
W sumie moje też nie ale hello kitty mi się podoba i kiedyś sobie zrobię tatuaż w tym stylu a dla Kluski aż tak dużo różu nie mamy więc chyba nie jest źle - nie będzie księżniczkowa

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:04   #3194
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
taki widziałam u nas ostatnio przy kasie

o to Twoja mama też ma urodziny blisko TP, u mnie termin wypada na 12.07, a moja ma urodziny 13.07 chciałabym jej kupić jakąś ładną sukienkę
Emma O masz, u mnie na "zacofanym wschodzie" takich rarytasów nie sprzedają A w którym sklepie?
Cytat:
Jest nas dwie!
To samo chciałam napisać, haha Jak dobrze, że nie jestem sama! Od razu mi lepiej

Stary 2018-06-22, 11:05   #3195
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Summer zazdraszczam Czajna food, ale uwazaj z ostrymi smakami, bo potem zgaga nie z tej ziemi
Radenka dwie warstwy to tez dobry pomysł, ale pewnie z lenistwa wybiore borowki haha. Może jeszcze skonsultuje to z mężem i zrobie co wolu, w koncu to Jego święto
Kurcze ja w środę do sadu ide a nie mam sie w co ubrać chyba jutro na sh rusze popatrzeć.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:05   #3196
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
ale wiadomość ekstra! trzymamy kciuki
pierwszy wątkowy dzieciaczek <3

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

właśnie ja tak na spokojnie i tak na 90% czeka mnie cesarka to wolę, aby ten mój mały trochę przybrał, bo na razie ma ok 2600-2700g i wolę jednak lipiec
z tego co pisze bursztynek muszę zrezygnować z seksów
W sumie słuszne podejście - maluszek będzie silniejszy

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Kochane pęcherz przebity wody odeszły teraz może ruszy szybciej

czekamy na wieści i zdjęcie maluszka <3

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Daj spokój jakby moja mama wiedziała że jadę do szpitala to już by taka nerwowa atmosferę wprowadziła że szok moja mama jest na tyle wrażliwa że potrafi się rozplakac oglądając np. moja komunie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
moja mama ma dokładnie to samo nawet jak składa mi życzenia na święta to potrafi się popłakać jak to mówi 'ma oczy w mokrym miejscu'

Cytat:
Ooo rany, gdzie to się odbywa?
Mi ostre żarcie nie straszne, bo całą ciążę jem na ostro, a co!
Uwielbiam takie żarełko!

Cytat:
Nie Ale mogę powiedzieć, że wieczorem miałam szaleńczą ilość skurczy w liczbie 6
przebiję Cię - ja miałam 0

Powoli, powoli zaczynam się szykować na wesele Przez całą imprezę będę tu do Was zaglądać i wyczekiwać wieści od Bursztynka

Obawiam się tylko że przez ochłodzenie w nocy i otwarte okno - lekko się przeziębiłam Mam lekki katar póki co, ale w kościach już tak nieswojo się czuję. Piję herbatę z imbirem i cytryną - oby pomogła!
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:09   #3197
norka93
Wtajemniczenie

Kocie, patrz co znalazłam dla Ciebie wczoraj
5 Sztuk Drewniane Koraliki Garland Kot/Królik Wiszące Dekoracje Ścienne Gry Namioty Łóżko Dekoracyjne Pokój dziecięcy Boże Narodzenie Prezenty Ornament
http://s.aliexpress.com/3ai2EvyE?fromSns
To jest cena za 5 sztuk (ale to trzeba się upewnić pisząc do sprzedawcy) i chyba jest możliwość personalizacji.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Beniek.. Nie bądź taki litościwy dla Mamy

Stary 2018-06-22, 11:14   #3198
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze ja w środę do sadu ide a nie mam sie w co ubrać chyba jutro na sh rusze popatrzeć.

A jakbyś po prostu jakiś żakiet zarzuciła nie zapinając go...? Chyba, że chciałabyś jakoś bardziej profesjonalnie wyglądać...

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Powoli, powoli zaczynam się szykować na wesele Przez całą imprezę będę tu do Was zaglądać i wyczekiwać wieści od Bursztynka

Obawiam się tylko że przez ochłodzenie w nocy i otwarte okno - lekko się przeziębiłam Mam lekki katar póki co, ale w kościach już tak nieswojo się czuję. Piję herbatę z imbirem i cytryną - oby pomogła!
O tak, kuruj się od razu, to może się nie rozwinie!
Zdrówka i miłej zabawy!

Ja siedzę z Lidką w ogrodzie i nie mogę się od Was oderwać! Ale piękna pogoda dziś u mnie 21 st i słonecznie. Cieszę się, że Kajowi udała się pogoda na wycieczkę, bo ostatnio to po 17-19 st i często pochmurno było... Ale na szczęście trochę z tych Waszych upałów się tu udzieli, bo przyszły tydzień ma być słoneczny i cieplutki 25 st.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-06-22 o 11:16
Stary 2018-06-22, 11:24   #3199
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Kocie, patrz co znalazłam dla Ciebie wczoraj
5 Sztuk Drewniane Koraliki Garland Kot/Królik Wiszące Dekoracje Ścienne Gry Namioty Łóżko Dekoracyjne Pokój dziecięcy Boże Narodzenie Prezenty Ornament
http://s.aliexpress.com/3ai2EvyE?fromSns
To jest cena za 5 sztuk (ale to trzeba się upewnić pisząc do sprzedawcy) i chyba jest możliwość personalizacji.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Beniek.. Nie bądź taki litościwy dla Mamy
Norcia dziękuję że o mnie pomyślałaś rozum jeszcze walczy ale po wypłacie pewnie kupię - a co mi tam wogóle aliekspress to zuoooo tam jest tyle kociogadżetów że szok 🤯

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:25   #3200
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
ale pyszności, uwielbiam ostre żarcie my może też się w weekend wybierzemy do hinduskiej knajpki na obiad ( też azjatyckie klimaty ) bo wreszcie jest pogoda aby się napchać ostrym
No nie? Jak było prawie 30 stopni to po zjedzeniu czegoś mega ostrego można paść na serce, a teraz akurat pogoda sprzyja

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Czajna leży w Azji 🤣🤣🤣.
A, dziękuję, dziękuję....
Karolina, co tak śmieszkujesz? Czyżby Chiny zmieniły położenie na mapie świata od kiedy zaszłam w ciążę?

Cytat:

Raczej byłam! Talentu nieco brakło do robienia kariery, a też nie jest to lekki kawałek chleba, więc postawiłam na studia i założenie rodziny
Heh, to uważaj jutro dopiero, jak Ci jelita zaszaleją po ostrym, to to cc chyba szybciej będzie!
Wow, jakie zdroworozsądkowe podejście, rzadko kto, siedzą w artystycznym świecie, ma taką refleksję!
Ja nie mam nic przeciwko, bardzo mi zależy, żeby cc nie było na zimno (choć powinno być w moim przypadku ), więc muszę rozbujać Kaziora do 03.07., bo jeśli opieszałość odziedziczył po ojcu, to czarno to widzę

Cytat:
Noreczko, ty nasz kalafiorku

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
W sumie moje też nie ale hello kitty mi się podoba i kiedyś sobie zrobię tatuaż w tym stylu a dla Kluski aż tak dużo różu nie mamy więc chyba nie jest źle - nie będzie księżniczkowa

Tatuaż Hello Kitty?! Kocie, twoja kocia obsesja to już się nadaje na kozetkę

Cytat:
Summer zazdraszczam Czajna food, ale uwazaj z ostrymi smakami, bo potem zgaga nie z tej ziemi
Radenka dwie warstwy to tez dobry pomysł, ale pewnie z lenistwa wybiore borowki haha. Może jeszcze skonsultuje to z mężem i zrobie co wolu, w koncu to Jego święto

Zua, całą ciążę jadłam tak ostro, że chyba teraz mi nie zaszkodzi. Największą zgagę miałam po cebuli lub czosnku, więc całą ciążę unikałam jednego i drugiego
Zua, a to musisz być mega elegancka? Tj. Folinka pisała - zarzuć jakiś żakiet i już. Po pierwsze - jesteś w ciąży i sąd to zrozumie, po drugie - im biedniej będziesz wyglądać, tym większa racja po twojej stronie

Cytat:

moja mama ma dokładnie to samo nawet jak składa mi życzenia na święta to potrafi się popłakać jak to mówi 'ma oczy w mokrym miejscu'

Uwielbiam takie żarełko!

Ovejita, z tego co pamiętam, w Radości przy Bernardyńskiej czy jakoś tak. Wpadaj ze swoim tż-tem, to będą już dwie ciężarne siejące spustoszenie wśród food trucków Ja już nawet sobie zaplanowałam dokładnie co zjem i co zamówi dla siebie tż, żeby wcisnąć jak najwięcej

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:26   #3201
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ale się dzieje! Bursztynku trzymam mega mega mega kciuki! O boże,normalnie jakie emocje!

Mnie tez coś znów zaczyna brać. Ciekawe na jak "długo"
Przy mojej szyjce to ja już zwatpilam w te skurcze

O 4 rano obudził mnie.... Ząb wypadła mi plomba... Oszaleje...w poniedziek muszę dzwonić do dentysty...

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:33   #3202
Camelitos
Wtajemniczenie

Przysięgam że ja zaraz chyba też urodze poszłam do apteki i na zakupy - pogoda idealna, zrobiłam 5 km jestem prawie przy domu patrzę a na drodze siedzi... JEŻ!! A ja się mega mega boję jezy złapał mnie taki skurcz że serio myślalam że zacznę rodzic

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:37   #3203
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie? Jak było prawie 30 stopni to po zjedzeniu czegoś mega ostrego można paść na serce, a teraz akurat pogoda sprzyja

Karolina, co tak śmieszkujesz? Czyżby Chiny zmieniły położenie na mapie świata od kiedy zaszłam w ciążę?

Wow, jakie zdroworozsądkowe podejście, rzadko kto, siedzą w artystycznym świecie, ma taką refleksję!
Ja nie mam nic przeciwko, bardzo mi zależy, żeby cc nie było na zimno (choć powinno być w moim przypadku ), więc muszę rozbujać Kaziora do 03.07., bo jeśli opieszałość odziedziczył po ojcu, to czarno to widzę

Zua, całą ciążę jadłam tak ostro, że chyba teraz mi nie zaszkodzi. Największą zgagę miałam po cebuli lub czosnku, więc całą ciążę unikałam jednego i drugiego
Zua, a to musisz być mega elegancka? Tj. Folinka pisała - zarzuć jakiś żakiet i już. Po pierwsze - jesteś w ciąży i sąd to zrozumie, po drugie - im biedniej będziesz wyglądać, tym większa racja po twojej stronie

Ovejita, z tego co pamiętam, w Radości przy Bernardyńskiej czy jakoś tak. Wpadaj ze swoim tż-tem, to będą już dwie ciężarne siejące spustoszenie wśród food trucków Ja już nawet sobie zaplanowałam dokładnie co zjem i co zamówi dla siebie tż, żeby wcisnąć jak najwięcej
Made my day czy twój tz wie ze ma już ułożone menu na jutro?

Na pewno przyjdziemy, nie odpuszczę takiej okazji! 😁
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ale się dzieje! Bursztynku trzymam mega mega mega kciuki! O boże,normalnie jakie emocje!

Mnie tez coś znów zaczyna brać. Ciekawe na jak "długo"
Przy mojej szyjce to ja już zwatpilam w te skurcze

O 4 rano obudził mnie.... Ząb wypadła mi plomba... Oszaleje...w poniedziek muszę dzwonić do dentysty...

O rany współczuję mi tak wypadła cześć plomby w 8 msc i chodziłam kilka razy do dentysty, bo nie mogła założyć mi nowej przez krwawiące dziąsła.
Cytat:
Przysięgam że ja zaraz chyba też urodze poszłam do apteki i na zakupy - pogoda idealna, zrobiłam 5 km jestem prawie przy domu patrzę a na drodze siedzi... JEŻ!! A ja się mega mega boję jezy złapał mnie taki skurcz że serio myślalam że zacznę rodzic

Camelku czemu boisz się jeży?
Brawo za 5km
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:39   #3204
dorka24
Rozeznanie

Cytat:

nie mów, a to takie słodziaki on bardziej się Ciebie boi
często na jesieni na osiedlu spotykamy jak spacerujemy, kręcą się koło żywopłotów między liśćmi

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:39   #3205
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Camelku boisz sie jezy??? przeciez to najslodsze zwierzątka żyjące w Polsce! Przepraszam no ale one nawet agresywne nie są i nie zaczepiają jak np. Chrabąszcze majowe...

Kurka bylam na chwile w paczkomatach i tyyyyle naskrobane. Wkurzylam sie- placilam karta podarunkowa i do doplaty mialam 9zl... i co? Czytnik kart w paczkomacie jest zepsuty na daremno jechalam...

Teraz mocze stopy, zrobie sobie pedicure i czekam na wieści od Bursztynka.

Ej chcialam sobie wczoraj liczyc te moje skurcze aplikacja, ale zanim znajde telefon i go wlacze to skurcz mija zreszta to takie delikatne straszaki... ale mimo wszystko... chyba nie ogarne tych skurczy

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:41   #3206
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakbyś po prostu jakiś żakiet zarzuciła nie zapinając go...? Chyba, że chciałabyś jakoś bardziej profesjonalnie wyglądać...

O tak, kuruj się od razu, to może się nie rozwinie!
Zdrówka i miłej zabawy!

Ja siedzę z Lidką w ogrodzie i nie mogę się od Was oderwać! Ale piękna pogoda dziś u mnie 21 st i słonecznie. Cieszę się, że Kajowi udała się pogoda na wycieczkę, bo ostatnio to po 17-19 st i często pochmurno było... Ale na szczęście trochę z tych Waszych upałów się tu udzieli, bo przyszły tydzień ma być słoneczny i cieplutki 25 st.
Cytat:

Dziewczyny, żakiet to jooooo, narzuce - ale co na tyłek ? mam tylko ciazowe jeansy chcialabym wygladac mimo wszystko profesjonalnie, co by nie obrazic powagi sądu ciocia mi doradzila żeby sie ladnie ubrać.... kurde powinnam czekac na skurcze a nie zastanawiac sie co do sądu ubrać. Zaraz znowu beda łzy
Cytat:

Hahaha Cami to chyba jedna z najzabawniejszych fobi o jakich słyszałam jeżyki są przeciez takie slodziutkie
Narobilam tego gulaszu ze dzisiaj trzeci dzień bedziemy go jeść. A zrobilabym cos innego. Moze gulasz wytrzyma do jutra, a dzis zrobie makaron z szynką szwardzwaldzka w sosie z mascarpone.... hym. Tak. To jest plan.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:45   #3207
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Uwielbiam takie żarełko!

Mamy tą samą mamę? serio moja to samo przy składaniu życzeń i czasami bez powodu

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

Na pewno przyjdziemy, nie odpuszczę takiej okazji!

O rany współczuję mi tak wypadła cześć plomby w 8 msc i chodziłam kilka razy do dentysty, bo nie mogła założyć mi nowej przez krwawiące dziąsła.

Brawo za 5km
Jak byłam mniejsza i byłam pod namiotem to wychodząc na siku w nocy nadepnelam stopa na jeża... A drugi raz dawałam kotu jeść było ciemno i myślałam że palaszuje z miski chciałam go złapać i okazało się że to jeż od tego momentu panicznie się boję jezy nie umiem nad tym zapanować jak go widze to nagle mnie poty oblewaja i płakać mi się chce

Stary 2018-06-22, 11:45   #3208
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

BOISZ SIĘ JEŻY?! Przepraszam, Camelku, ale teraz to ja chyba urodzę.... ze śmiechu

Cytat:

Na pewno przyjdziemy, nie odpuszczę takiej okazji! ��

Brawo za 5km
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Camelku boisz sie jezy??? przeciez to najslodsze zwierzątka żyjące w Polsce! Przepraszam no ale one nawet agresywne nie są i nie zaczepiają jak np. Chrabąszcze majowe...

Kurka bylam na chwile w paczkomatach i tyyyyle naskrobane. Wkurzylam sie- placilam karta podarunkowa i do doplaty mialam 9zl... i co? Czytnik kart w paczkomacie jest zepsuty na daremno jechalam...

Teraz mocze stopy, zrobie sobie pedicure i czekam na wieści od Bursztynka.

Ej chcialam sobie wczoraj liczyc te moje skurcze aplikacja, ale zanim znajde telefon i go wlacze to skurcz mija zreszta to takie delikatne straszaki... ale mimo wszystko... chyba nie ogarne tych skurczy

Nope, nie ma pojęcia Jakby wiedział, to może by się nie pisał na taką imprezę

Kropko, ja raz miałam tak silne i intensywne skurcze, że telefon mi się nie wygaszał, a ja już klikałam kolejny skurcz. Może właśnie masz tak delikatne i słabe, że nie ma sensu martwić się jakąś aplikacją )

Rany, tu jest takie zatrzęsienie postów, że aż się boję iść na SR - jak wrócę, będzie milion postów i co najmniej pięcioro dzieciaczków urodzone

Doczytałam o wpadkach z jeżem i nagle mnie tknęło... Mój tż też się boi jeży, a ja zupełnie o tym zapomniałam!!! Kiedyś znalazłam takiego przy drodze w lesie i niewiele myśląc chwyciłam na ręce i biegnę do tż-ta, podniecona jak mała dziewczynka, a on z takim przerażeniem - zabierz go, proszę, zabierz go

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-06-22 o 11:47
Stary 2018-06-22, 11:46   #3209
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
BOISZ SIĘ JEŻY?! Przepraszam, Camelku, ale teraz to ja chyba urodzę.... ze śmiechu

Nope, nie ma pojęcia Jakby wiedział, to może by się nie pisał na taką imprezę

Kropko, ja raz miałam tak silne i intensywne skurcze, że telefon mi się nie wygaszał, a ja już klikałam kolejny skurcz. Może właśnie masz tak delikatne i słabe, że nie ma sensu martwić się jakąś aplikacją )

Rany, tu jest takie zatrzęsienie postów, że aż się boję iść na SR - jak wrócę, będzie milion postów i co najmniej pięcioro dzieciaczków urodzone
No każdy kto to słyszy śmieje się z mojej fobii a jaka macie ta aplikacje do mierzenia skurczy?

Stary 2018-06-22, 11:47   #3210
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
No każdy kto to słyszy śmieje się z mojej fobii a jaka macie ta aplikacje do mierzenia skurczy?

Ja mam Preglife

Wymiana KSIĄŻEK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości