|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2018, cz. XII
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Nie wiem jak wy, ale ja nie uważam żebyśmy zrobili coś niewłaściwego....dziwi mnie takie podejście ludzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#963 |
|
Żona
|
Oni nie chcieli przyjść więc wymyślili powód
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Widać szukali powodu, jakby chcieli to za takie głupoty by się nie obrazali, nie przejmuj się
|
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
Też tak myślę, że szukali powodu
ale szkoda, bo takie akcje mogą pokłócić rodzinę. Mi tam jest to obojętne, ale widziałam, że TŻ się tym przejął i jeszcze na mnie się obraził, jak padło z moich ust kilka niecenzuralnych słów w ich kierunku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#967 |
|
...
|
Sovianka ja wręcz na fb napisałam do kuzynek czy wolą pocztą, czy mam zostawić u ich rodziców i obie stwierdziły, że bez sensu, żebym wysyłała. Kuzynowi też zostawiłam u rodziców i tylko mu napisałam, że "coś na niego czeka".
Właśnie siedzę i szukam zabaw weselnych. Jakieś chcemy mieć, ale przerażają mnie te z podtekstami... Oficjalnie 1/3 gości już potwierdziła, termin mamy do końca miesiąca, a TŻ jeszcze z jednym zaproszeniem nie pojechał. . Jak ktoś nie chce przyjść to zawsze znajdzie powód. My mieliśmy jedną odmowę, początkowo były ściemy z powodem odmowy, ale pogadaliśmy i jest duża szansa, że jednak będą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra ale wymówka :/
Za 2 miesiące równe dojedziemy do Chorwacji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ależ dawno mnie tu nie było ![]() ktoś może mnie pamięta?
|
|
#970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na pocieszenie mogę dodać, że mi ciśnienie podnosi moja własna babcia, bo ciągle chodzi i wszystkim gada jak ona wróci do domu po weselu, bo to daleko. Oczywiście milion razy miała już mówione, że kierowca ją pod samą klatkę podwiezie. No i największy problem świata. Gdzie jej drugi syn ma zaparkować przed ślubem, bo kościół nie ma swojego parkingu. Dodam tylko, że to nasz kościół parafialny od zawsze ( jej również) i odkąd pamiętam samochody parkują na ogromnym parkingu po drugiej stronie ulicy : brzydal: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
18 też jeszcze ślub mamy do focenia
19 pewnie wyjedziemy rano ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się, widocznie nie mieli lepszej wymówki. My też tak rozdajemy zaproszenia. Część wysłałam za granicę, część teściowa rozwozi a niektórym zostawiamy dla reszty rodziny. Ostatnio byliśmy u mojej ciotki i zostawiliśmy dla kuzynostwa. Przeprosiliśmy ze nie możemy osobiście. ale na prawdę nie mamy czasu... Całymi dniami pracujemy, ja też pracuję w niedziele, strasznie ciężko cokolwiek zorganizować. a do ślubu 49 dni
|
|
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam jeszcze nikt nie jęczy, ale w lipcu zacznie się gonitwa, rozsadzanie do stołów, noclegi, plan slubu, plan wesela. Będzie wesoło
Ale cieszę się na te przygotowania
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć najlepsze te pierwsze czyli oglądanie sukni, zaproszeń itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Moja suknia WGL wisi bez pokrowca w jednym pokoju i tak żałuję że już jej nie ubiorę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej blisko bo jednak nie chce mi się nigdzie jrchsc dalejWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Ja czuję że czas mi za szybko ucieka, nie mam czasu nawet cieszyć się przygotowaniami bo ciągle gonitwa. Za chwilę będzie po wszystkim, trzeba będzie zapełnić czymś taką pustkę
|
|
|
#978 |
|
...
|
Ja za wybieraniem sukni nie tęsknię. Na szczęście jak widzę moją, to wiem, że to najlepszy wybór.
![]() Powoli biorę się za rozsadzanie gości, ale już mam nerwy. Nie znam rodziny TŻa i chciałam, żeby chociaż w swojej części pomógł (bo ja średnio ogarniam choćby wiek tych osób), ale nie dociera... Nawet na pytanie czy sadzamy osobno, czy mieszamy, on "nie wie". Teraz muszę ogarnąć noclegi i ile miejsc nam zostaje, bo cześć rodziny TŻa śpi gdzie indziej, cześć przy sali. Cześć miejsc dajemy mojej rodzinie. Z mojej strony zostały tylko 3 pary niepewne. Potwierdziła ciotka, której się nie spodziewałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza suknia która ujrzałam kilka lat temu e necie to była moja
musiałam za nią jechać do Krakowa ale na szczęście po kupnie miałam tylko 1 przymiarke.Umówiliśmy się wstępnie na plener na przyszły tydzień i umówiłam się z księgową którą pomoże mi założyć działalność
narzeczona fotograf dziecięcy i ślubny rozwój osobisty! Edytowane przez goplankowa Czas edycji: 2018-06-22 o 13:41 |
|
|
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby wam szybciutko interes rozkręcił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam stresa.. A tak bardzo chciałabym spełnić moje najwieksze na dzien dzisiejszy marzenie i być dobra w tym co robię i mieć kalendarz zapelniony na kilka miesięcy. Ostatnio jakoś brak mi wiary I myślę czy ma pewno to zaczynać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już kończymy rozdawać zaproszenia. Jeszcze dwa weekendowe wyjazdy, kilka mniejszych na miejscu i po wszystkim i będzie trzeba spisywać protokół, oddać sukienkę do dopasowania i (jak dla mnie jedno z gorszych zadań) ogarnąć noclegi dla gości. Tak w ogóle, zaprosiliśmy kilka dodatkowych osób, nie przewidywanych wcześniej, i musimy ich w końcu dopisać do oficjalnej listy gości. Bo jak o nich zapomnimy, a przyjdą... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka płaciła za gości noclegi. Mieliśmy domki drewniane. Małe, lozka pieteowe, prysznic jak na basenie no ale przecież dalo si4 wytrzymać tam te 2,3 noce. A 4 osoby poszły do hotelu obok
A zw jedno piętro za jedną noc płacili 280 zl. I 1000 poszedł się.. nawet więcej bo niektórzy pojechali dzień wcześniejWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#985 |
|
...
|
U nas cześć gości przyjeżdża na dłużej. Ogarnęliśmy im noclegi (bez szału, ale tanio, jak chcieli, dodatkowo to klient taty, więc jest większy rabat). Oni wiedzą, że to jest robione "po znajomości", a potrafią tam zadzwonić i wypytywać recepcjonistkę, która nic nie wie o naszej umowie... Albo ostatnio zaczęło się narzekanie, że bez wyżywienia, a z kuchnią na piętro czy coś.
Ciężko mi się pozytywnie nastrajać na jego część rodziny, jak tylko marudzenie ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
My we wtorek mieliśmy spisanie protokołu
ślub 29 września ale ksiądz wolał wcześniej to załatwić zleciało w przyjemnej atmosferze zalatwilismy na jednym spotkaniu dwa protokoły bo jak stwierdził ksiądz szkoda czasu we wtorek też miałam przymiarke sukni miałam lekki niesmak bo mi zrobili z tiulowym dołem a pierwowzór był muslinowy. W ogóle nie mój krój ale Pani oczywiście powiedziała że zmienia ten dół na muslin myślałam że skoro szyją już na mnie to rozmiar będzie w miarę bo brali wszystkie miary ale suknia w ramionach była sporo za duża i nie widziałam tego efektu mam nadzieje ze w lipcu na przymiarce już będzie tak jak powinno być ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() a ja zamówiłam dziś drugi komplet biżu a w zasadzie odkupiłam od jednej dziewczyny na grupie zobaczymy co to będzie i zaczynam zamawiać dekoracje. Miałam kupić wszystko gotowe ( wieszaki, pudełko na obrączki i pudełko na koperty) ale znalazłam fajną aukcję na allegro z rzeczami do Decoupage Wszystkie napisy, wzory.. Np. takie wieszaki które kosztują 35 zł wyjdą mnie 12 zł Lubie się bawić w takie rzeczy a nie wygląda to na nic trudnego
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My za 2 tyg mamy te magiczne 3 mce do ślubu, a ja muszę się wybrać milion km po dokumenty z kościoła W dodatku tamtejszy proboszcz jest jakimś burakiem, wcale mi się nie uśmiecha tam jechać
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty za dwa to ja za cztery czuję, że jestem w lesie z przygotowaniami u nas się zmienia proboszcz od lipca i nie wiem co teraz mam nadzieję, że termin nam zostaje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

.

najlepiej blisko bo jednak nie chce mi się nigdzie jrchsc dalej

W dodatku tamtejszy proboszcz jest jakimś burakiem, wcale mi się nie uśmiecha tam jechać
mam nadzieję, że termin nam zostaje