|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
W ramach odstresowania skończyłam robić poduszki, które zaczęłam rok temu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Elu, gratulacje
) czyli u Was to jednak rodzinne, bo jeśli dobrze pamiętam to siostra miała tak szybki poród.Kropka,po woli nauczycie się kp. Teraz najważniejsze żeby maluszek przybierał a do perfekcji dojdziecie w domu na spokojnie. Polu,ja też prałam rożek. Co do samopoczucia to zarówno psychicznie i fizycznie jest ciężko. Jak były upały to narzekałam a teraz też jest źle bo strasznie senna jestem ![]() Brzuch mnie jakoś męczy,jest coraz ciężej i znów mam jakieś przeczucia, że zaraz urodzę. Jednak myślę, że to dlatego, że zaczęły nam się porody na forum i cały czas o tym myślę ![]() A powiedzcie czy czop może odchodzić w takich naprawdę małych ilościach, np jako 1-centrymetrowe galaretowate kulki czy raczej jest to coś bardziej spektakularnego? ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Poduchy
|
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3725 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3727 | |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Blanka dopisz mi prosze wizyte 3 lipca. Wozek Cybex balios s +fotelik cybex aton m z baza ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Raczkowanie
|
Pola ja rożek wyprałam normalnie z pościelą Kluski tylko zmniejszyłam wirowanie, a rożek mam taki tani i nic się z nim nie stało. Nastrój mam całkiem dobry bo dopadłam męża na poranne przytulanki
ale fizycznie to od wczoraj zjazd - brak sił i jakaś taka niemoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Folinka jakie widoki i tereny do spacerów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3729 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - dzieki za Wasze rady - mam pytanie jeszcze wyprawkowe
![]() Bo w sumie zostaly mi zakupy apteczno - kosmetyczne i mam juz koszyk na gemini - po szpitalu klinke bo teraz nie ma kto mi odebrac. A jak sie pakujecie do porodu? w jedna torbe? czy jakas walizka? Jakie pampersy kupic na poczatek? |
|
|
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ emocje na wątku
![]() Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie go nie uprać bo jednak był w jakiś magazynach etc i ta chemia/ kurz z etapu produkcji na nim zostaje a w tym leży maluszek podobnie jak z pościelą
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rano też dopadłam męża a teraz siedzimy i oglądamy bajkę Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko piękne widoki !
Bursztynku oby tak dalej szlo z kp. Dasz rade ! Madziara ale sliczne te poduchy. Wow ! Monya ja chyba e deie yorby sie spakuje, zobacze jak z miejscem będzie - bo moze zmieszcze sie w jedną ? Pampersy to mam te za grosz z rossmana, a jak trzeba bedzie to mąż cos dokupi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Monya ja się spakowałam w jedną walizkę na kółkach,ale ja nie potrzebuję dla dziecka nic oprócz pampersów,przekąski zapakowałam w osobną reklamówkę.
Pieluszki mam rozmiar 1. Kocie, Camelitos szalejecie z rana ![]() Bursztynku |
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
A, no i zlozylam tort dla męża, wyglada dobrze ! Zobaczymy jak bedzie w smaku
Cami smacznych chwil z mężem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3735 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czop może w każdy sposób odchodzić, jak najbardziej tak jak piszesz. Od 24h do 2 tyg przed porodem - tak mówi teoria... Piękne! ![]() Gratki za wybór! Oby służył ![]() Cytat:
Pampersy po prostu nr 1 (2-5 kg). Co najmniej dwie duże paki. Moje dzieci urodzone blisko 4 kg z tego co pamiętam co najmniej po 2 paczki takich zużywały, czyli ok 200 szt.
|
|
#3736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() Pokaż foto ciasta Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku chyba takie galaretowate,ja coś takiego miałam ostatnio,odchodziło mi codziennie,ale jak widać cisza...więc sama nie wiem,co to było
Zua wrzuć zdjęcie tortu! Asiaczku też mi ciężko,trochę gorzej chodzi (bo ostatnio to zasuwałam jak królik na bateriach) i jakby ten brzuch mnie przeważa i lekko odchylam się do tyłu,też jestem senna i zmuszam się,aby coś zrobić,bo bym tylko na kanapie siedziała bądź leżała. |
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas ma się wszystko swoje. A pampersy na początek pampers premium Care 1. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos pewnie,korzystajcie.
![]() Madziara piękne. |
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w jedną, ale biorę bardzo znikoma ilość rzeczy bo wszystko mi dają. Dla dziecka biorę tylko wilgotne chusteczki. Nie pakuje tez rozdzielnie na sale porodowa bo tez nie mam co. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo u nas wymagane są tylko pampersy i paczka chusteczek nawilżających ![]() A pampersy mam firmy pampers 1 pro Care i Premium Care ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
torbę mam jedną ale osobne worki
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja się wzięłam za tarkowanie ziemniorów- w końcu i ja zrobię placki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Ja mam dwie torby: małą na porodówkę i dużą z rzeczami dla mnie po porodzie i wszystkim dla Kluski. Ale u nas wszystko trzeba sobie przytachać samemu bo szpital nic nie daje więc i tak mąż nam będzie na bieżąco uzupełniał zapasy pieluch czy podkładów. A pampersy mam z rosmana jakieś eko-bambusowe (musiałam kupić bo nie dostałam jeszcze info że sobie mogę darmowe pampersy odebrać ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooooo Kocie w końcu beda placki
![]() Dziewczyny wstawie foto tortu potem bo jeszcze przez podabiem swieze truskawki będą, a poki co to wyglada po prostu jak biała góra i tyle ![]() Teraz kończę robic fasolkę po bretońsku i wlaczylismy mecz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś dzień lenia, mąż z synkiem pojechali na przejażdżkę pociągiem A ja spałam 3h! Teraz idę ogarnąć sypialke po remoncie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a na mecze się obraziłam nie oglądam
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Kocie, nie musisz mieć maila, żeby odebrać pampersy w Rossmannie, wystarczy, że przy kasie powiesz, żeby zeskanowała apkę. Tam jej powinno wyskoczyć, że jest prezent do odbioru. A jak chcą maila to nieładnie i nieregulaminowo, bo w regulaminie akcji nic takiego nie ma
![]() Dziewczyny, czy któraś z Was w czasie ciąży zażywala antybiotyk przy przeziebieniu/grypie? Zaraziłam się katarem od męża, niestety dziś mi już wsiadło na zatoki i mam paskudny, gęsty, bakteryjny katar i się zastanawiam, czego się spodziewać jutro u lekarza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kate - ja zażywałam, bo miałam taki katar, że zaczął mi ściekać po tylnej ścianie gardła aż pojawił się brzydki kaszel. Dostałam ten standardowy dla ciężarnych, jeśli się nie mylę Duomox i wszystko przeszło jak ręką odjął we w miarę krótkim czasie. Jak jestem anty-antybiotykowa, tak wiedziałam, że czasem trzeba zadziałać. Jeśli sądzisz, że to katar bakteryjny, to lepiej nie ryzykować dalszego rozwoju infekcji, takie jest moje zdanie ![]() Bursztynku, jak się miewasz? Kropciu, co tak milczysz? Mam nadzieję, że żaden spadek formy u ciebie i nie pozwalasz sobie na żadne dołki i depresje! Eluu, farciaro ty nasza, pewnie czujesz się jak młody bóg? Jak maleństwo?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

) czyli u Was to jednak rodzinne, bo jeśli dobrze pamiętam to siostra miała tak szybki poród.

A ja zapomnialam o.upraniu pieluszek,kocyka,otulacza ,przescieradel,recznikow 
zresztą ja wszystkie chetnie oglądam 

ale fizycznie to od wczoraj zjazd - brak sił i jakaś taka niemoc