|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Bursztynku, nie daj się, jak będą chcieli wypisać, to nie patrz na konwenanse i twardo obstawaj przy swoim - że karmisz piersią i nie możesz wyjść ze szpitala.
Karolina, współczuję ci z tymi meblami... Jakoś czarno widzę ten zwrot kasy. A kontaktowałaś się z jakimś rzecznikiem praw konsumenta? Macie pewnie taką instytucję? On mógłby pomóc. Zua, jak tam nastrój przed rozprawą? To w środę, dobrze pamiętam? |
|
|
|
#3872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że tż dowozi Ci zapas dobrego jedzonka?![]() Elu, jak czytam Twoje posty - o ekspresowym porodzie, bezproblemowym połogu/ gojeniu się ran - to dochodzę do wniosku, że powinnaś być chodzącą reklamą porodów SN ![]() Szkoda tylko, że to nie zależy od nas, jak poród się potoczy ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dziękuję za rady odnośnie puchnięcia. Byłam w szoku, bo u mnie naprawdę to niespotykane . Rano na szczęście już lepiej.Tż zawiózł mnie z rana na badania (już chyba ostatnie .Trzymajcie dziś kciuki o 15.30 za moją wizytę u fizjo, żeby pomogła, bo nie jest dobrze. Zastanawiam sie też, czy iść w środę na wizytę do gin. Teoretycznie już nie kazał mi przychodzić, tylko zgłosić się na cc, ale chciałabym sprawdzić, czy na pewno maluch się nie obrócił ![]() Summer dziś odpuszcza, to kto rodzi?
|
||
|
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dziś dzień zapowiada sie u nas spokojnie, żadnych badań małej nie będzie tylko naświetlanie. Waga nadal spada dziś 2770 ale jest jeszcze w normie. Jutro się okaże jak pobiorą krew czy idziemy do domku czy nie. Lidka już coraz chętniej ssie pierś a ja widzę że mleka mam coraz więcej, jest dzieckiem aktywnym w nocy, 5 razy zrobiła kupkę ale to dobrze bo bilirubina się szybciej oczyszcza i co godzinę na cycek. A w dzień śpi jak suseł najlepiej jej się śpi na brzuszku i muszę ją wybudzać na karmienie ![]() Co mi się bardzo przydało w szpitalu to na pewno podkłady z canpola poporodowe one są dosyć cienkie i są jakby wyprofilowane na końcach ( inne niż wrzucała Radena) i dla mnie wygodne, te z Belli nie za bardzo ale zakładałam je na porodówce jak mi wody odchodziły i zaraz po porodzie. Tż dokupił mi maść z lanolina na sutki bo strasznie mnie bolą ale dziś już trochę lepiej. Laktator mam ale nie korzystam z niego jeszcze. Oczywiście podkłady te na łóżko się sprawdzają te duze dla mnie ale na tych mniejszych przebieram Lidzię. A no i też sprawdzają się u mnie kupione gotowe buteleczki z tamtum rosa. Jest ich pięć w zestawie kosztują ok 28 zł ale taka buteleczkę można na 2,3 razy zastosować. Co prawda są one przeznaczone do irygacji ale po wysunięciu końcówki można sobie fajnie krocze polewać no i nie trzeba rozpuszczać tego proszku wcześniej. Oczywiście to nie żaden mast have ale dla mnie wygoda. Z tych najważniejszych rzeczy to tyle. Zua na pewno nie przegapisz skurczy nie martw się, intuicja sama ci podpowie co masz robić. Ja dostałam od razu bardzo mocne skurcze krzyżowe które były dla mnie najgorsze i towarzyszyły do samego końca wody odeszły mi po przebiciu pęcherza przez położną. A z przekąsek do porodu to dla mnie w trakcie liczyła się tylko woda, było mi tak bardzo nie dobrze że nic nie mogłam jeść ale po porodzie zjedliśmy z tż czekoladę![]() Acha i ja w szpitalu zostaje tyle ile moje dziecko, nikt mnie wcześniej nie wypisuje ![]() Summer podjedź moze i sprawdź co się dzieje dla świętego spokoju. Karolina dobrze z tymi meblami zrobiliście, ile można czekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer o ja no no czekamy na wiescie.
Elus obys dzisiaj chociaz chwilę pospala ! Ale z Twojego pisania wynika, że jakos to wszystko idzie ! Tal sie cieszee a sniadanie mega, opuszczam kurtyne milczenia ![]() Kropko ! Cudownie, że lepiej sie czujesz ! Bardzo sie cieszee ze kp ruszylo tak szybciutko i pięknie ! I dziękuję za krótka instrukcje obsługi kobiety, ktorej odejdą wody ! Niby w pracy non stop spptykalam sie z jakimis nieprzewidzianymi akcjami, w ktorychvtrzeba bylo na spokojnie przekalkulowac kryzysowa sytuacje, ale porod to zupelnie co innego ![]() Sandam ale mialas straszaka z rana, o matko ja bym zeszla na zawał ! U mnie od rana deszcz i pochmurnie. Późno wstalam, przed 10. Pozytywna ja od jakiegos czasu na zgage stosuje naturalne leczenie tzn rumianek i siemie lniane - nie liczac tego jednorazowego epizodu z wymiotami to jestem zadowolona z efektów. Karolina ale ta firma od mebli sobie w kulki leci, masakra !!!!!! Szkoda, że funduja takie rewelacje ludziom, ktorzy czekaja na narodziny maleństwa. Przeciez to tylko niepotrzebny stres ![]() Ja jeszcze nie mam planów obiadowych, ale chyba cos z miesem mielonym. Wczorajszą fasolkę dzisiaj zawekuje. Będą sloiki awaryjne na czas połogu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę u fizjo ![]() a kiedy masz termin cc? masz się sama zgłosić tydzień przed terminem do szpitala? |
|
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer, dziekuje że pytasz. Nie chce smecic, ale czuje sie tragicznie
strasznie sie boję, że cos sie nie uda. Ogolnie jest to taka sytuacja której przed porodem żadnej nie życzę chcialabym aby juz sie wszystko wyjasnilo, a wiadomo, że istnieje ryzyko, że to sie przeciagnie. Lapie sie na tym, że siedzę, analizuje ze lzami w oczach. Tak bym chciala zeby to juz sie skończyło....Ovejita no to życzę udanej wizyty u fizjo, oby znowu pomoglo tak jak ostatnio. Bursztynku wspaniake sobie radzicie ! Sama radość czytać o takich postepach w kp, i ogolnie o dzieciatku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Zua naprawdę Cię stres spotkał przed porodem,ale pamiętaj,że co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
Karolina opisz gdzieś tą firmę,bo to skandal jest. U mnie na obiad indyk w sosie własnym,młode ziemniaczki,fasolka+rosół . Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-25 o 10:31 |
|
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
Elaa nie przejmuj się ze Cię wypiszą wcześniej! Po prostu lekarz pewnie powiedział ze z Tobą wszystko super, ale przy takich krótkich pobytach to raczej nie słyszałam żeby bez dziecka mamę wypisać. Co innego jak dziecko tygodniami leży bo np jakiś malutki wcześniak. Tak ze pewnie już niedługo razem wyjdziecie. Dziękuje za wskazówki co się przydaje.Akurat wkłady u nas dają ale znów zapomniałam o Tantum Rosa. U mnie zupełna cisza. Byłam w pracy, teraz zajechałam do centrum handlowego i jem sernik oraz sok wyciskany- taka chwila relaksu dla mnie- bo potem nie wiadomo kiedy będzie okazja na chwile sam na dam ze sobą. A dziś w planach przetwarzanie czereśni i brzoskwiń- wszystko z własnej działki.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nie analizuj, zobaczysz poczujesz ulgę po rozprawie, nawet jak będzie kolejna to będzie już łatwiej. Głowa do góry!!!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-06-25 o 10:45 |
|
|
|
|
#3880 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
pola U mnie jest się czym chwalić Moja macica budzi się powoli - wczoraj, nie liczyłam dokładnie, ale chyba ze 20 skurczy lekko miałam za cały dzień. Ale proszę żadnych insynuacji o porodzie jeszcze nie wysnuwać... To ciągle jest wszystko mniej i spokojniej niż miałam w poprzednich ciążach i czopa też brak... Ale tak myślę, może gdzieś za 2 tyg urodzę ![]() Teraz przygotowujemy się na upał dzisiejszy. Wczoraj było niby tylko 23 st, ale odczucie moje to co najmniej 30, dziś i kolejne dni mamy mieć jeszcze cieplej. Zaraz już zamykam i zasłaniam okna od południa! Cytat:
Moje nigdy tak nie miały... Ale życzę, żebyś znalazła czas na odpoczynek i drzemki!Cytat:
Życzę, aby dzień rozwijał się po Twojej myśli, tzn. żeby nic się nie rozwijało w sumie ![]() Co do Lidla czy innych... Odpowiedz sobie sama, czy wolisz najbliższy tydzień calusi przesiedzieć w domu, bo a nuż akurat coś się zacznie, czy jednak wolisz wychodzić... ![]() Cytat:
![]() Położne super, zwłaszcza jak przynosiły Kropsona do karmienia! Oby Wam szybko zleciało do wyjścia do domku! bursztynku, Wam także u zdróweczka! Cytat:
|
|
#3881 |
|
Przyczajenie
|
A kupujecie oliwkę do pielęgnacji dziecka? Ja miałam nie kupować ale po rozmowie z kuzynką stwierdziłam ze może się jednak przydać. Co myślicie?
Wiem, że temat pewno już był, wybaczcie jeżeli powtarzam, tak to jest jak się za późno dołącza do grupy takiej jak Wasza... |
|
|
|
#3882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3883 |
|
Raczkowanie
|
Elaa że mną na sali pi pierwszym porodzie leżała matka wcześniak z 34 tygodnia, leżała w szpitalu 2 tygodnie. Nikt nawet nie wspominał że ona idzie do domu,a dziecko zostaje w szpitalu. Na pocztaku maly nie byl nawet z nia na salu. Nie martw się
![]() Nie wiem czy pisałam ale odebrałam wyniki gbs i jest ujemny! Tak się cieszę, w poprzedniej ciąży miałam dodatni i synek musiał w szpitalu przez tydzień dostawać antybiotyk. Że szczęścia aż się poplakalam Od rana boli mnie tak spojenie, nie umiem chodzi, nawet odwrócenie się z jednego boku na drugi jest trudne jestem ciekawa co ortopeda mi powie w czwartek :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
K Edytowane przez nesska89 Czas edycji: 2018-06-25 o 10:54 |
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka kropli olejku że słodkich migdałów do wody do kąpieli wystarczy... W sumie z kosmetyków mam tylko ten olejek ze słodkich migdałów, mydełko naturalne i zielony linomag. Dzien dobry... Obudziłam się z taką migrena, że zaraz zwariuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie znów tak się czuje od tych przekąsek do meczu
|
|
|
|
|
#3886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, ze nie każą Ci wychodzić,oby sie Wam udało szybko razem wrócić do domku :-* Cytat:
Jednoczesnie współczuję bólu spojenia, oby orto pomógł! :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3887 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Właśnie kuzynka stwierdziła że jej się oliwka przydała na upały bo dziecku robiły się odparzenia np. pod paszkami w zgięciach kolan itp. i po oliwce był lepszy "poślizg" i mniej odparzeń. Opowiadała że raz posmarowała całe dziecko oliwką i tak się błyszczało że jej mąż się zaczął śmiać że teraz to zostało już tylko je na patelnie wrzucić bo już całe w oleju jest |
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka zatyka pory.. No nie przekonuje mnie.. Jak będę dodawać do kąpieli ten olejek z migdałów to wystarczy... A jak skóra będzie problematyczna i będzie wymagać jakies pielęgnacji to wtedy osoba która się na tym zna dobierze mi odpowiednie kosmetyki. Ogólnie to nie ma co przyzwyczajac takiej delikatnej skóry do kosmetyków itp jeśli nie ma potrzeby ale to moje zdanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Nie kupuje. Za bardzo sobie nie wyobrażam jeszcze przy upale tłuscic dziecko, ale jak uznam ze potrzebne to w godzinę da się załatwić żeby była. Tzn wysłać kogos do sklepu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Czy tam z kłącza pieciornika Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle się napisałam.. i nic z tego, jakiś błąd ..
odezwę się wieczorem jak mąż pojedzie
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-06-25 o 11:23 |
|
|
|
#3893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nie przypadkiem z pięciornika krzewiastego ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam skierowanie do szpitala na dziś
Pocieszeniem jest rozwarcie na 3 cm i skrócona szyjka.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki Kochana, moze do jutra juz bedziecie razem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś się dzieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3897 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
żeby się rozkręciło
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziara super wieści z wizyty
będzie kolejny dzidziuś |
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Wanta ja nie kupuję, mnie skóra po oliwce swędzi,mój syn dostał uczulenie po bambino i nie używam.
Folinko Madziara weź jeszcze męża na seks,to będzie 5cm!!! Neska to kamień z serca z tym gbs. Emma a może w tych chrupkach coś było?? |
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
udało mi się dziś Was nadrobić. Wczoraj po nieprzespanej nocy większość dnia drzemki były i obiad u rodziców urodzinowy, a potem oczywiście mecz. Dziś spałam pięknie całą noc, pogoda idealna słońce, ale tak przyjemnie nie za gorąco. Zua Mam tą sama oliwkę, ale też właśnie tak awaryjnie, a jak nie to wykorzystam ją smarując siebie . Ogólnie Wam powiem, że nie zdawałam sobie sprawy z korzyści dziecięcych kosmetyków. Miałam problem teraz w upały i w okolicach pachwin i między udami zaczerwienione piekące miejsca i użyłam posypki Alantan i pomogło. Pod pachą mi się zrobiło też coś dziwne czerwone miejsce, byłam u dermatologa przepisał maść, ale średnio pomagała i otworzyłam próbkę kremu z SR jakiś DERMEDIC intensywnie natłuszczający i też pięknie zeszło. Niedługo się całkiem chyba na kosmetyki dla dzieci przerzucę .madziara Kciuki trzymam! Duże szanse, że już tuż tuż maleństwo będzie z Tobą może nawet dziś się uda. Elaa Śniadanie widzę pełnowartościowe, jak nic w szpitalu. A co do wyjścia u mnie w szpitalu znajoma urodziła m-c wcześniej i razem z maleństwem cały tydzień były w szpitalu i dopiero je wypuścili razem. Nesska Super, że tym razem wynik ujemny ! Bursztynku Wspaniale, że taki wielki postęp jest w KP
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Nie mam pojęcia, ale dziwnie to zabrzmiało. Jeszcze to był ordynator.. dowiem się jak kolejni pójdą, co oni planują. Zdarzają się tu przepełnienia i boję się, że będą chcieli wypisywać
no nic, nie myślę na zapas może zaraz się dowiem. 
Mam nadzieję, że tż dowozi Ci zapas dobrego jedzonka?
. Rano na szczęście już lepiej.
.
wody odeszły mi po przebiciu pęcherza przez położną. A z przekąsek do porodu to dla mnie w trakcie liczyła się tylko woda, było mi tak bardzo nie dobrze że nic nie mogłam jeść ale po porodzie zjedliśmy z tż czekoladę
za wizytę u fizjo 

. Nie analizuj, zobaczysz poczujesz ulgę po rozprawie, nawet jak będzie kolejna to będzie już łatwiej. Głowa do góry!!!
Moje nigdy tak nie miały... Ale życzę, żebyś znalazła czas na odpoczynek i drzemki!
ale położne aniołki powiedzialy, ze na noc ogarna go ja mam sobie spokojnie pospac. No i w nocy przyniosly mi go dwa razy i jadl jak wilk! Ja tez wiecej snu zlapalam i dzisiaj mimo ze czuje sie jakby mnie 5czolgow przejechalo, to psychicznie jest o wiele lepiej.

Pocieszeniem jest rozwarcie na 3 cm i skrócona szyjka.