Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-25, 10:02   #3871
summer_overture
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Bursztynku, nie daj się, jak będą chcieli wypisać, to nie patrz na konwenanse i twardo obstawaj przy swoim - że karmisz piersią i nie możesz wyjść ze szpitala.

Karolina, współczuję ci z tymi meblami... Jakoś czarno widzę ten zwrot kasy. A kontaktowałaś się z jakimś rzecznikiem praw konsumenta? Macie pewnie taką instytucję? On mógłby pomóc.

Zua, jak tam nastrój przed rozprawą? To w środę, dobrze pamiętam?

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:10   #3872
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Pełnowartościowe śniadanko! Nie mam pojęcia, ale dziwnie to zabrzmiało. Jeszcze to był ordynator.. dowiem się jak kolejni pójdą, co oni planują. Zdarzają się tu przepełnienia i boję się, że będą chcieli wypisywać no nic, nie myślę na zapas może zaraz się dowiem.
Ale to jest argument, nie dam się wypisać!
Śniadanie w sam raz dla matki karmiącej Mam nadzieję, że tż dowozi Ci zapas dobrego jedzonka?

Elu, jak czytam Twoje posty - o ekspresowym porodzie, bezproblemowym połogu/ gojeniu się ran - to dochodzę do wniosku, że powinnaś być chodzącą reklamą porodów SN
Szkoda tylko, że to nie zależy od nas, jak poród się potoczy

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Polozyc wysoko i odpoczywać i pic duzo wody. Tak mi zalecała położna. Tylko ze u mnie to puchły wlasnie od siedzenia w pozycji siedzącej. Za to odkąd chodze i jestem aktywna to nic mi nie puchnie.

Piekny tydzien sie zapowiada. Upały i gorączka.
Jednak zostaliśmy przy tych meblach Ikeowskich... cały zeszły tydzien mielismy dyskusje z głupia firma od tego pierwszego zamówienia. Pieniędzy nadal nie zwrócili mimo ze mam od nich maila otrzymanego 13 czerwca ze zwrot został dokonany... ciagle ta sama bajka ze dostanę z ciagu kilku dni... Tz wymalował im w piątek takiego maila o sprawie sądowej i prawnikach ze zaraz właściciel wysłał dowód wpłaty ale co ciekawe bez daty wykonania... wiec zapytaliśmy kiedy zwrot był dokonany bo pieniędzy nadal nie ma na naszym koncie. Oczywiscie odpowiedzi nigdy nie otrzymaliśmy... powiedzieliśmy im ze czekamy do poniedziałku... czyli do dzis. Płaciliśmy karta kredytowa wiec Tz patrzył i podobno mozna te pieniadze otrzymać z powrotem jakos przez bank. Nie wiemy dokładnie jak ale jesli bedzie trzeba to je odbierzemy bo ta firma juz mi tyle nerwów zepsuła ze mam dosc. Cały internet wrzeszczą, jest masa artykułów ze takie przekręty robia z ludźmi ktorzy czekają na łozeczka dla dzieci. Szkoda ze ja nie poczytałam o tym zanim je zamówiłam...

Także dzis dzwonie do Ikea zeby poprosic aby przyjechali je złożyć jak najszybciej.
No i czeka mnie tez naprawa klimatyzacji w aucie. Nie działa juz od dłuższego czasu. Musze sie umówić na do mechanika.
Myślę, że to dobry wybór a ta firma to niepoważna - mam nadzieję, że szybko zwrócą Wam pieniądze

Dziewczyny, dziękuję za rady odnośnie puchnięcia. Byłam w szoku, bo u mnie naprawdę to niespotykane . Rano na szczęście już lepiej.

Tż zawiózł mnie z rana na badania (już chyba ostatnie ), zajechaliśmy też do Lidla, bo chcieliśmy kupić gofrownicę, a koniec końców wyszłam z sukienką .

Trzymajcie dziś kciuki o 15.30 za moją wizytę u fizjo, żeby pomogła, bo nie jest dobrze.

Zastanawiam sie też, czy iść w środę na wizytę do gin. Teoretycznie już nie kazał mi przychodzić, tylko zgłosić się na cc, ale chciałabym sprawdzić, czy na pewno maluch się nie obrócił

Summer dziś odpuszcza, to kto rodzi?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:13   #3873
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Dziś dzień zapowiada sie u nas spokojnie, żadnych badań małej nie będzie tylko naświetlanie. Waga nadal spada dziś 2770 ale jest jeszcze w normie. Jutro się okaże jak pobiorą krew czy idziemy do domku czy nie.
Lidka już coraz chętniej ssie pierś a ja widzę że mleka mam coraz więcej, jest dzieckiem aktywnym w nocy, 5 razy zrobiła kupkę ale to dobrze bo bilirubina się szybciej oczyszcza i co godzinę na cycek. A w dzień śpi jak suseł najlepiej jej się śpi na brzuszku i muszę ją wybudzać na karmienie

Co mi się bardzo przydało w szpitalu to na pewno podkłady z canpola poporodowe one są dosyć cienkie i są jakby wyprofilowane na końcach ( inne niż wrzucała Radena) i dla mnie wygodne, te z Belli nie za bardzo ale zakładałam je na porodówce jak mi wody odchodziły i zaraz po porodzie. Tż dokupił mi maść z lanolina na sutki bo strasznie mnie bolą ale dziś już trochę lepiej. Laktator mam ale nie korzystam z niego jeszcze. Oczywiście podkłady te na łóżko się sprawdzają te duze dla mnie ale na tych mniejszych przebieram Lidzię. A no i też sprawdzają się u mnie kupione gotowe buteleczki z tamtum rosa. Jest ich pięć w zestawie kosztują ok 28 zł ale taka buteleczkę można na 2,3 razy zastosować. Co prawda są one przeznaczone do irygacji ale po wysunięciu końcówki można sobie fajnie krocze polewać no i nie trzeba rozpuszczać tego proszku wcześniej. Oczywiście to nie żaden mast have ale dla mnie wygoda.
Z tych najważniejszych rzeczy to tyle.

Zua na pewno nie przegapisz skurczy nie martw się, intuicja sama ci podpowie co masz robić. Ja dostałam od razu bardzo mocne skurcze krzyżowe które były dla mnie najgorsze i towarzyszyły do samego końca wody odeszły mi po przebiciu pęcherza przez położną. A z przekąsek do porodu to dla mnie w trakcie liczyła się tylko woda, było mi tak bardzo nie dobrze że nic nie mogłam jeść ale po porodzie zjedliśmy z tż czekoladę

Acha i ja w szpitalu zostaje tyle ile moje dziecko, nikt mnie wcześniej nie wypisuje

Summer podjedź moze i sprawdź co się dzieje dla świętego spokoju.

Karolina dobrze z tymi meblami zrobiliście, ile można czekać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:14   #3874
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Summer o ja no no czekamy na wiescie.
Elus obys dzisiaj chociaz chwilę pospala ! Ale z Twojego pisania wynika, że jakos to wszystko idzie ! Tal sie cieszee a sniadanie mega, opuszczam kurtyne milczenia
Kropko ! Cudownie, że lepiej sie czujesz ! Bardzo sie cieszee ze kp ruszylo tak szybciutko i pięknie ! I dziękuję za krótka instrukcje obsługi kobiety, ktorej odejdą wody ! Niby w pracy non stop spptykalam sie z jakimis nieprzewidzianymi akcjami, w ktorychvtrzeba bylo na spokojnie przekalkulowac kryzysowa sytuacje, ale porod to zupelnie co innego
Sandam ale mialas straszaka z rana, o matko ja bym zeszla na zawał !
U mnie od rana deszcz i pochmurnie. Późno wstalam, przed 10.
Pozytywna ja od jakiegos czasu na zgage stosuje naturalne leczenie tzn rumianek i siemie lniane - nie liczac tego jednorazowego epizodu z wymiotami to jestem zadowolona z efektów.
Karolina ale ta firma od mebli sobie w kulki leci, masakra !!!!!! Szkoda, że funduja takie rewelacje ludziom, ktorzy czekaja na narodziny maleństwa. Przeciez to tylko niepotrzebny stres
Ja jeszcze nie mam planów obiadowych, ale chyba cos z miesem mielonym. Wczorajszą fasolkę dzisiaj zawekuje. Będą sloiki awaryjne na czas połogu.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:15   #3875
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Śniadanie w sam raz dla matki karmiącej Mam nadzieję, że tż dowozi Ci zapas dobrego jedzonka?

Elu, jak czytam Twoje posty - o ekspresowym porodzie, bezproblemowym połogu/ gojeniu się ran - to dochodzę do wniosku, że powinnaś być chodzącą reklamą porodów SN
Szkoda tylko, że to nie zależy od nas, jak poród się potoczy

Myślę, że to dobry wybór a ta firma to niepoważna - mam nadzieję, że szybko zwrócą Wam pieniądze

Dziewczyny, dziękuję za rady odnośnie puchnięcia. Byłam w szoku, bo u mnie naprawdę to niespotykane . Rano na szczęście już lepiej.

Tż zawiózł mnie z rana na badania (już chyba ostatnie ), zajechaliśmy też do Lidla, bo chcieliśmy kupić gofrownicę, a koniec końców wyszłam z sukienką .

Trzymajcie dziś kciuki o 15.30 za moją wizytę u fizjo, żeby pomogła, bo nie jest dobrze.

Zastanawiam sie też, czy iść w środę na wizytę do gin. Teoretycznie już nie kazał mi przychodzić, tylko zgłosić się na cc, ale chciałabym sprawdzić, czy na pewno maluch się nie obrócił

Summer dziś odpuszcza, to kto rodzi?
za wizytę u fizjo
a kiedy masz termin cc? masz się sama zgłosić tydzień przed terminem do szpitala?
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:26   #3876
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Summer, dziekuje że pytasz. Nie chce smecic, ale czuje sie tragicznie strasznie sie boję, że cos sie nie uda. Ogolnie jest to taka sytuacja której przed porodem żadnej nie życzę chcialabym aby juz sie wszystko wyjasnilo, a wiadomo, że istnieje ryzyko, że to sie przeciagnie. Lapie sie na tym, że siedzę, analizuje ze lzami w oczach. Tak bym chciala zeby to juz sie skończyło....
Ovejita no to życzę udanej wizyty u fizjo, oby znowu pomoglo tak jak ostatnio.
Bursztynku wspaniake sobie radzicie ! Sama radość czytać o takich postepach w kp, i ogolnie o dzieciatku

Stary 2018-06-25, 10:30   #3877
pola25
Zakorzenienie

Zua naprawdę Cię stres spotkał przed porodem,ale pamiętaj,że co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.

Karolina opisz gdzieś tą firmę,bo to skandal jest.

U mnie na obiad indyk w sosie własnym,młode ziemniaczki,fasolka+rosół .

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-06-25 o 10:31
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:41   #3878
aniama6
Zadomowienie

Elaa nie przejmuj się ze Cię wypiszą wcześniej! Po prostu lekarz pewnie powiedział ze z Tobą wszystko super, ale przy takich krótkich pobytach to raczej nie słyszałam żeby bez dziecka mamę wypisać. Co innego jak dziecko tygodniami leży bo np jakiś malutki wcześniak. Tak ze pewnie już niedługo razem wyjdziecie. Dziękuje za wskazówki co się przydaje.Akurat wkłady u nas dają ale znów zapomniałam o Tantum Rosa. U mnie zupełna cisza. Byłam w pracy, teraz zajechałam do centrum handlowego i jem sernik oraz sok wyciskany- taka chwila relaksu dla mnie- bo potem nie wiadomo kiedy będzie okazja na chwile sam na dam ze sobą. A dziś w planach przetwarzanie czereśni i brzoskwiń- wszystko z własnej działki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:44   #3879
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer, dziekuje że pytasz. Nie chce smecic, ale czuje sie tragicznie strasznie sie boję, że cos sie nie uda. Ogolnie jest to taka sytuacja której przed porodem żadnej nie życzę chcialabym aby juz sie wszystko wyjasnilo, a wiadomo, że istnieje ryzyko, że to sie przeciagnie. Lapie sie na tym, że siedzę, analizuje ze lzami w oczach. Tak bym chciala zeby to juz sie skończyło....

Doskonale Cię rozumiem, bo dobrych kilka lat temu miałam podobną sytuację z pracodawcą. Walczyłam w sądzie o kilka zaległych wypłat, odszkodowanie i świadectwo pracy. Był to dla mnie mega stres, a w ciąży jeszcze bardziej się wszystko przeżywa. Trzymam mocno za Ciebie kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli. Nie analizuj, zobaczysz poczujesz ulgę po rozprawie, nawet jak będzie kolejna to będzie już łatwiej. Głowa do góry!!!

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-06-25 o 10:45
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:48   #3880
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!

pola Jak zawsze o wszystkich myślisz!

U mnie jest się czym chwalić Moja macica budzi się powoli - wczoraj, nie liczyłam dokładnie, ale chyba ze 20 skurczy lekko miałam za cały dzień. Ale proszę żadnych insynuacji o porodzie jeszcze nie wysnuwać... To ciągle jest wszystko mniej i spokojniej niż miałam w poprzednich ciążach i czopa też brak... Ale tak myślę, może gdzieś za 2 tyg urodzę

Teraz przygotowujemy się na upał dzisiejszy. Wczoraj było niby tylko 23 st, ale odczucie moje to co najmniej 30, dziś i kolejne dni mamy mieć jeszcze cieplej. Zaraz już zamykam i zasłaniam okna od południa!

Cytat:
Tylko z czym mamy problem.. jak sądzicie? Skoro cała ciążę nie spaliśmy, to teraz też nie śpimy
Mam nadzieję, że to epizod, ale kurcze dzieci w pierwszej dobie zwykle są ospałe zmęczone, a my hmm karmimy się, przewijamy, potem chwila na rękach w łóżku beee. Ogólnie cały oddział na pewno nas słyszał, żaden inny dzieć nie płakał, tylko u nas koncert co chwilę. Mam nadzieję, że to minie.. marzę żeby przyjechał mąż, żebym mogła się zdrzemnąć ..

To nie jest regułą, że absolutnie wszystkie noworodki śpią i jedzą tylko, mówiłam Moje nigdy tak nie miały... Ale życzę, żebyś znalazła czas na odpoczynek i drzemki!

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Eluś, ja myślę (choć doświadczenia przecież nie mam...), że jeśli lekarze/położna nie widzą żadnego problemu, to ty też się nie dopatruj niczego złego. Małe po prostu ma duże płucka, dużo werwy i po takim ekspresowym porodzie nie jest po prostu zmęczone. Dla kp to nawet lepiej jak nie śpi, tylko wisi na cycu

Miałam iść rano do Lidla na piechotę, sama nie wiem czy to dobry pomysł, jest oddalony o jakieś 500 m w jedną stronę, a co jeśli w sklepie mi wody odejdą?
Bardzo ładnie napisane!
Życzę, aby dzień rozwijał się po Twojej myśli, tzn. żeby nic się nie rozwijało w sumie
Co do Lidla czy innych... Odpowiedz sobie sama, czy wolisz najbliższy tydzień calusi przesiedzieć w domu, bo a nuż akurat coś się zacznie, czy jednak wolisz wychodzić...

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dziewczyny z calego serca dziekujemy Wam za odzew tutaj i na fb. Łatwo nie było, nadal nie jestem w pelni sił. Podobno druga doba po cc jest najgorsza
KP- nie chce zapeszac ale chyba ruszyło. Kropeczek był po prostu za zmeczony i mial jeszcze wody plodowe w brzuszku i caly czas nimi ulewal. Ja sama bylam wczoraj wycienczona, malo spalam, ketonal przestal dzialac ale położne aniołki powiedzialy, ze na noc ogarna go ja mam sobie spokojnie pospac. No i w nocy przyniosly mi go dwa razy i jadl jak wilk! Ja tez wiecej snu zlapalam i dzisiaj mimo ze czuje sie jakby mnie 5czolgow przejechalo, to psychicznie jest o wiele lepiej.

Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki. Powiem Wam ze w dzien dzieje sie co chwile cos, tz przyjezdza, wiec ciezko byc tutaj aktywnym. W nocy znów odsypiam. Więc nie gniewajcie sie jak ja tutaj nie za często jestem

Pięknie sobie radzisz i dajcie wszystkie proszę spokój z tym gniewaniem się i tłumaczeniem!
Położne super, zwłaszcza jak przynosiły Kropsona do karmienia!
Oby Wam szybko zleciało do wyjścia do domku!

bursztynku, Wam także u zdróweczka!

Cytat:

Tylko zaniepokoił mnie obchód ginekologiczny, bo lekarz powiedział, że ja jutro moge iść do domu. A przecież dziecko na pewno nie.. muszę zapytać jak pójdzie kolejny obchód pediatryczny, żeby czasem nie wypisali tylko mnie a dziecko zostaje. Nie wiecie jak to jest? Stosują takie metody?

A dodam Wam śniadanko.. pycha naprawdę .. Załącznik 7575731

Eluś, po prostu Cię informują, że z Tobą wszystko dobrze! Nikt Cię dziś czy jutro nie wyrzuci, choć ogólne zwyczaje zapewne różnią się między szpitalami... Jakie oznaki wcześniactwa miałaś na myśli? Czy masz jakiekolwiek info czy przewidywania, kiedy synek będzie mógł wyjść? Jeśli on musiałby zostać np na 2 tyg, to wtedy pewnie niestety by tak było, że Ty wyjdziesz, a on nie... Ale na pewno nie dziś!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:49   #3881
wanta90
Przyczajenie

A kupujecie oliwkę do pielęgnacji dziecka? Ja miałam nie kupować ale po rozmowie z kuzynką stwierdziłam ze może się jednak przydać. Co myślicie?

Wiem, że temat pewno już był, wybaczcie jeżeli powtarzam, tak to jest jak się za późno dołącza do grupy takiej jak Wasza...
wanta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 10:50   #3882
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ovejita no to życzę udanej wizyty u fizjo, oby znowu pomoglo tak jak ostatnio.
Bursztynku wspaniake sobie radzicie ! Sama radość czytać o takich postepach w kp, i ogolnie o dzieciatku

Zua nie stresuj się tak bardzo, wszystko się na pewno dobrze ułoży. Szkoda waszego zdrowia. Wiem że sytuacja nie jest fajna ale pamiętaj że w ciąży dużo robią hormony i przez to wszystkie problemy stają się 100 razy większe. Trzymam kciuki za Ciebie.

Stary 2018-06-25, 10:50   #3883
nesska89
Raczkowanie

Elaa że mną na sali pi pierwszym porodzie leżała matka wcześniak z 34 tygodnia, leżała w szpitalu 2 tygodnie. Nikt nawet nie wspominał że ona idzie do domu,a dziecko zostaje w szpitalu. Na pocztaku maly nie byl nawet z nia na salu. Nie martw się

Nie wiem czy pisałam ale odebrałam wyniki gbs i jest ujemny! Tak się cieszę, w poprzedniej ciąży miałam dodatni i synek musiał w szpitalu przez tydzień dostawać antybiotyk. Że szczęścia aż się poplakalam

Od rana boli mnie tak spojenie, nie umiem chodzi, nawet odwrócenie się z jednego boku na drugi jest trudne jestem ciekawa co ortopeda mi powie w czwartek :/

K

Edytowane przez nesska89
Czas edycji: 2018-06-25 o 10:54
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 11:02   #3884
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanta90 Pokaż wiadomość
A kupujecie oliwkę do pielęgnacji dziecka? Ja miałam nie kupować ale po rozmowie z kuzynką stwierdziłam ze może się jednak przydać. Co myślicie?

Wiem, że temat pewno już był, wybaczcie jeżeli powtarzam, tak to jest jak się za późno dołącza do grupy takiej jak Wasza...
Nie, ja oliwki nie kupuje, sama nie stosuje i nie wyobrażam sobie smarowac tym dziecka, szczególnie w taka porę roku..

Kilka kropli olejku że słodkich migdałów do wody do kąpieli wystarczy...
W sumie z kosmetyków mam tylko ten olejek ze słodkich migdałów, mydełko naturalne i zielony linomag.

Dzien dobry...

Obudziłam się z taką migrena, że zaraz zwariuje.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 11:09   #3885
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie, ja oliwki nie kupuje, sama nie stosuje i nie wyobrażam sobie smarowac tym dziecka, szczególnie w taka porę roku..

W sumie z kosmetyków mam tylko ten olejek ze słodkich migdałów, mydełko naturalne i zielony linomag.

Dzien dobry...

też się obudziłam dzisiaj jakby skacowana pewnie znów tak się czuje od tych przekąsek do meczu
Stary 2018-06-25, 11:11   #3886
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dziś dzień zapowiada sie u nas spokojnie, żadnych badań małej nie będzie tylko naświetlanie. Waga nadal spada dziś 2770 ale jest jeszcze w normie. Jutro się okaże jak pobiorą krew czy idziemy do domku czy nie.
Lidka już coraz chętniej ssie pierś a ja widzę że mleka mam coraz więcej, jest dzieckiem aktywnym w nocy, 5 razy zrobiła kupkę ale to dobrze bo bilirubina się szybciej oczyszcza i co godzinę na cycek. A w dzień śpi jak suseł najlepiej jej się śpi na brzuszku i muszę ją wybudzać na karmienie

Co mi się bardzo przydało w szpitalu to na pewno podkłady z canpola poporodowe one są dosyć cienkie i są jakby wyprofilowane na końcach ( inne niż wrzucała Radena) i dla mnie wygodne, te z Belli nie za bardzo ale zakładałam je na porodówce jak mi wody odchodziły i zaraz po porodzie. Tż dokupił mi maść z lanolina na sutki bo strasznie mnie bolą ale dziś już trochę lepiej. Laktator mam ale nie korzystam z niego jeszcze. Oczywiście podkłady te na łóżko się sprawdzają te duze dla mnie ale na tych mniejszych przebieram Lidzię. A no i też sprawdzają się u mnie kupione gotowe buteleczki z tamtum rosa. Jest ich pięć w zestawie kosztują ok 28 zł ale taka buteleczkę można na 2,3 razy zastosować. Co prawda są one przeznaczone do irygacji ale po wysunięciu końcówki można sobie fajnie krocze polewać no i nie trzeba rozpuszczać tego proszku wcześniej. Oczywiście to nie żaden mast have ale dla mnie wygoda.
Z tych najważniejszych rzeczy to tyle.

Zua na pewno nie przegapisz skurczy nie martw się, intuicja sama ci podpowie co masz robić. Ja dostałam od razu bardzo mocne skurcze krzyżowe które były dla mnie najgorsze i towarzyszyły do samego końca wody odeszły mi po przebiciu pęcherza przez położną. A z przekąsek do porodu to dla mnie w trakcie liczyła się tylko woda, było mi tak bardzo nie dobrze że nic nie mogłam jeść ale po porodzie zjedliśmy z tż czekoladę

Acha i ja w szpitalu zostaje tyle ile moje dziecko, nikt mnie wcześniej nie wypisuje

Summer podjedź moze i sprawdź co się dzieje dla świętego spokoju.

Karolina dobrze z tymi meblami zrobiliście, ile można czekać

Też mam kupione te 5 butelek ;-)
Super, ze nie każą Ci wychodzić,oby sie Wam udało szybko razem wrócić do domku :-*
Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Elaa że mną na sali pi pierwszym porodzie leżała matka wcześniak z 34 tygodnia, leżała w szpitalu 2 tygodnie. Nikt nawet nie wspominał że ona idzie do domu,a dziecko zostaje w szpitalu. Na pocztaku maly nie byl nawet z nia na salu. Nie martw się

Nie wiem czy pisałam ale odebrałam wyniki gbs i jest ujemny! Tak się cieszę, w poprzedniej ciąży miałam dodatni i synek musiał w szpitalu przez tydzień dostawać antybiotyk. Że szczęścia aż się poplakalam

Od rana boli mnie tak spojenie, nie umiem chodzi, nawet odwrócenie się z jednego boku na drugi jest trudne jestem ciekawa co ortopeda mi powie w czwartek :/
O matko, gratuluje i zazdroszcze ujemnego gbs. Ja liczyłam,ze może będę w wodzie rodzić,a z tym gbs-em nie można. I jeszcze antybola dostanę :-/

Jednoczesnie współczuję bólu spojenia, oby orto pomógł! :-*

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 11:12   #3887
wanta90
Przyczajenie

Cytat:

Dzien dobry...

Właśnie kuzynka stwierdziła że jej się oliwka przydała na upały bo dziecku robiły się odparzenia np. pod paszkami w zgięciach kolan itp. i po oliwce był lepszy "poślizg" i mniej odparzeń.

Opowiadała że raz posmarowała całe dziecko oliwką i tak się błyszczało że jej mąż się zaczął śmiać że teraz to zostało już tylko je na patelnie wrzucić bo już całe w oleju jest
Stary 2018-06-25, 11:17   #3888
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie kuzynka stwierdziła że jej się oliwka przydała na upały bo dziecku robiły się odparzenia np. pod paszkami w zgięciach kolan itp. i po oliwce był lepszy "poślizg" i mniej odparzeń.

Opowiadała że raz posmarowała całe dziecko oliwką i tak się błyszczało że jej mąż się zaczął śmiać że teraz to zostało już tylko je na patelnie wrzucić bo już całe w oleju jest
No to już jak kto woli, ja jestem na nie.
Oliwka zatyka pory.. No nie przekonuje mnie..
Jak będę dodawać do kąpieli ten olejek z migdałów to wystarczy... A jak skóra będzie problematyczna i będzie wymagać jakies pielęgnacji to wtedy osoba która się na tym zna dobierze mi odpowiednie kosmetyki.

Ogólnie to nie ma co przyzwyczajac takiej delikatnej skóry do kosmetyków itp jeśli nie ma potrzeby ale to moje zdanie.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 11:17   #3889
aniama6
Zadomowienie

Nie kupuje. Za bardzo sobie nie wyobrażam jeszcze przy upale tłuscic dziecko, ale jak uznam ze potrzebne to w godzinę da się załatwić żeby była. Tzn wysłać kogos do sklepu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 11:20   #3890
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Dzien dobry...

Popieram,ja sie kiedyś posmarowalam chyba bambino to tak mnie wysypalo i swedzialo,ze myslalam ze padne. Ja mam plyn do kąpieli dermedic,on jest z tego co pamietam z olejem lnianym i z migdałów. W razie w zawsze moge posmarować olejem kokosowym. A jeszcze na odparzenia polecam tormentalum,czy jakos tak,maść z pieciornika kłączastego,chyba z 5 zl kosztuje

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Czy tam z kłącza pieciornika

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 11:21   #3891
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Ja też podobnie jak Blanka oliwki nie kupuje na pewno nie na lato, skóra nie oddycha. Zresztą teraz już się nie stosuje tylu kosmetyków, mam też olejek ze słodkich migdałów i zawsze oprócz stosowania do wody można nim też ciałko posmarować, na pewno jest bardziej naturalny niż te oliwki.

Stary 2018-06-25, 11:22   #3892
Elaaaa
Wtajemniczenie

Tyle się napisałam.. i nic z tego, jakiś błąd .. odezwę się wieczorem jak mąż pojedzie

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-06-25 o 11:23
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 11:35   #3893
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja kupulam oliwke z babydream, ale nie wiem czy bede jej używać, zycie zweryfukuje. Jezeli nie przyda sie Małej, to ja zuzyje do olejowania włosów, bo ma bardzo dobry skład, taki prosty, wiec na pewno sie nie zmarnuje
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Popieram,ja sie kiedyś posmarowalam chyba bambino to tak mnie wysypalo i swedzialo,ze myslalam ze padne. Ja mam plyn do kąpieli dermedic,on jest z tego co pamietam z olejem lnianym i z migdałów. W razie w zawsze moge posmarować olejem kokosowym. A jeszcze na odparzenia polecam tormentalum,czy jakos tak,maść z pieciornika kłączastego,chyba z 5 zl kosztuje

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Czy tam z kłącza pieciornika

Hahahaha Radenko Pieciornik kłączasty a nie przypadkiem z pięciornika krzewiastego ?

Stary 2018-06-25, 11:46   #3894
madziara889
Zakorzenienie

Dostałam skierowanie do szpitala na dziś Pocieszeniem jest rozwarcie na 3 cm i skrócona szyjka.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 11:55   #3895
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dostałam skierowanie do szpitala na dziś Pocieszeniem jest rozwarcie na 3 cm i skrócona szyjka.

Ohoho czyli dzisiaj jednak Ty rodzisz ?
Kciuki Kochana, moze do jutra juz bedziecie razem

Stary 2018-06-25, 11:56   #3896
dorka24
Rozeznanie

Cytat:

Kciuki za Ciebie coś się dzieje

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 12:01   #3897
wanta90
Przyczajenie

Cytat:

żeby się rozkręciło
Stary 2018-06-25, 12:03   #3898
emma90
Wtajemniczenie

Madziara super wieści z wizyty będzie kolejny dzidziuś
Stary 2018-06-25, 12:08   #3899
pola25
Zakorzenienie

Wanta ja nie kupuję, mnie skóra po oliwce swędzi,mój syn dostał uczulenie po bambino i nie używam.

Folinko

Madziara weź jeszcze męża na seks,to będzie 5cm!!!

Neska to kamień z serca z tym gbs.

Emma a może w tych chrupkach coś było??
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-25, 12:13   #3900
aaska92
Zadomowienie

Cześć udało mi się dziś Was nadrobić. Wczoraj po nieprzespanej nocy większość dnia drzemki były i obiad u rodziców urodzinowy, a potem oczywiście mecz. Dziś spałam pięknie całą noc, pogoda idealna słońce, ale tak przyjemnie nie za gorąco.

Zua Mam tą sama oliwkę, ale też właśnie tak awaryjnie, a jak nie to wykorzystam ją smarując siebie . Ogólnie Wam powiem, że nie zdawałam sobie sprawy z korzyści dziecięcych kosmetyków. Miałam problem teraz w upały i w okolicach pachwin i między udami zaczerwienione piekące miejsca i użyłam posypki Alantan i pomogło. Pod pachą mi się zrobiło też coś dziwne czerwone miejsce, byłam u dermatologa przepisał maść, ale średnio pomagała i otworzyłam próbkę kremu z SR jakiś DERMEDIC intensywnie natłuszczający i też pięknie zeszło. Niedługo się całkiem chyba na kosmetyki dla dzieci przerzucę .

madziara Kciuki trzymam! Duże szanse, że już tuż tuż maleństwo będzie z Tobą może nawet dziś się uda.

Elaa Śniadanie widzę pełnowartościowe, jak nic w szpitalu. A co do wyjścia u mnie w szpitalu znajoma urodziła m-c wcześniej i razem z maleństwem cały tydzień były w szpitalu i dopiero je wypuścili razem.

Nesska Super, że tym razem wynik ujemny !

Bursztynku Wspaniale, że taki wielki postęp jest w KP
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości