|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
kciuki
|
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madziara to czekamy na rezultaty, bo coś luzy się w kolejce zrobiły. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniama dobrze powiedziane,chyba,że Patrycja rodzi i nic nie wiemy. ![]() Albo ktoś zupełnie niespodziewany.
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiaczku kosmetyki dla dzieci są super, mają najprostszy skład i bardzo dobrze działają na dorosłych, są delikatne i nie podrazniaja. Koleżanka mi polecila tą oliwke żeby do włosów stosować, juz jedną zuzylam - mowila żeby nie kupowac żadnych olejkow do włosów ktore leżą przy szamponach i odzywkach, bo tam są jakies parafiny silikony czy coś, co tylko gorzej robi, i że taka taniutka oliwka dla dzieci jest najlepsza i mega wydajna.
Tez jestem ciekawa czy któraś do wieczora urodzi ![]() Moj mąż dzis na egzaminie, a jak wróci to chcialabym zabrac go na urodzinowy obiadek do jakiejś knajpki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3906 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi już lepiej, przeszłam się na targ po maliny i czereśnie teraz są chyba w najniższej cenie i będę się nimi objadać ![]() dla dziecka nie mam oliwki i jak na razie nie planuję go nią smarować, mimo, że ja sama korzystam z oliwki hipp od lat regularnie po każdej kąpieli świetnie działa na moją skórę. Także jak będzie taka potrzeba to dam ją dziecku. Do kąpieli kupiłam emolium, właśnie po to aby już nic dodatkowego na skórę dziecka nie nakładać---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
miłego świętowania |
||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na izbie przyjęć.
Seksy z mężem nie możliwe, bo jest jeszcze w pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Zua Taki plus ciąży, że odkryłam dobrodziejstwo właśnie tych kosmetyków jakoś wcześniej nie przyszło mi to do głowy, a przecież oczywiste, że dla takich bobasów to wszystko jest lepszej jakości z mniejszą ilością tych "ulepszaczy".
Udanego świętowania z mężem ![]() Emma O już sezon malin rozpoczęty na targu u Cb muszę się wybrać. A z czereśni to już teraz głównie robię sobie kompot do picia i jem takie ugotowane.
|
|
|
|
#3909 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny tak sobie myślę o swoim cc. Skoro mam się zgłosić w dniu cięcia chyba dobrze byłoby się oczyścić dzień przed, prawda? Bo w szpitalu to juz bedzie za późno. Polecacie jakieś czopki etc co może pomóc? |
||||
|
|
|
#3910 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie opinie, w takim razie nie kupuje oliwki
Moja siostra używa szamponów dla dzieci, często miała problem np. z łupieżem i stosowała rożne specyfiki a najbardziej pomagają jej właśnie szampony dla dzieci. |
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie by było jakby faktycznie te produkty dla dzieci można było w ciemno kupować
|
|
|
|
|
#3912 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beda Ci wywoływać? Madziara kciuki! Mam nadzieje ze szybko pójdzie! Cytat:
Hahaha meza jeszcze na minutkę 🤣 Cytat:
No wlasnie! Albo ktos rodzi juz a my tutaj plotkujemy... Cytat:
Moze byc partycja albo Blanka? Kro dzis jeszcze sie nie meldował? Cytat:
Uuu No to udanych urodzin!!! I świętowania zdanego egzaminu! A ja prasuje... ale sobie dzien wybrałam... najgorętszy dzien w roku .
|
|||||
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie się na poród nie zapowiada... Mam tylko mega migrene i już wymiekam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos nie ma,ale chyba nie byłaby taka,dała by znać.
Summer co u Ciebie? Emma ja akurat loda jadlam. Syn ma gorączkę...Super moment. Aniama jak mu dam nurofen a temperatura 37,8,ból głowy ,zimno muto źle postapie??? Mam.nadzieję,że się nie pogniewasz,że chcę wykorzystać Twoją.wiedzę i.doświadczenie Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-25 o 13:49 |
|
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłam u fryzjera niedawno wróciłam a po południu czeka mnie drylowanie wiśni![]() Ale brzuch mnie od rana boli, raz mocniej raz słabiej ale skurczy jako takich brak ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy te skurcze porodowe to musi boleć brzuch i twardnieć czy może tylko boleć w krzyżu+ twardnienie? Ja zawsze jak miałam miesiączkę to bardziej mnie kręgosłup bolał i promieniowało na noge i tak się zastanawiam czy przy porodzie też może tak być?
Czy to co czuję od jakiegoś tygodnia to są oznaki zbliżającego się porodu czy normalna rzecz w ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-06-25 o 14:03 |
|
|
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ovejita, myślę, że dzien przed jakas dieta lekkostrawna, a następnego dnia juz na czczo jak to przed operacją i powinno wystarczyć. |
|
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Camelitos
aby się coś z tego rozkręciło jutro o której masz wizytę? Dorka nie znam się, ale moja mama miała właśnie takie bóle zwiastujące poród. Chyba tylko u mnie nadal cisza, żadnych skurczy ani bóli okresowych.. |
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos jesteś i jak fryzura??
Dorka szczerze to nie wiem,raz rodziłam i zaczęło się od odejścia wód ,a miałam lekkie pobolewania ,jak na okres ,a bóli dostałam dopiero od oksytocyny za ok 5-6h. Emma ja miałam więcej twardnień,jak magnez brałam Jednak ma 38,7 Czy ktoś się zna na przelicznikach nurofenu,bo już zapomniałam,co i jak -on waży 30 kg jest na granicy ,bo do 30 kg daję się 5 ml a od 30 do 40kg 7,5 ml????
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-25 o 14:13 |
|
|
|
#3921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję że to zwiastun. A Ty masz jeszcze czas, masz późniejszy termin![]() A wogóle to mała znów mi chyba majstrowała przy szyjce bo wieczorem podskakiwałam na łóżku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka my tak miałyśmy szybko rodzić,tyle twardnień,a nawet rozwarcia nie mamy
|
|
|
|
#3925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tfu tfu, oby nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jak mi coś znika, jak się opisałam, to też mnie skręca...Cytat:
Czy poród się zbliża, to niestety żadna Ci tu nie powie, ale mam na myśli, że zdarza się, że w czasie porodu boli tylko w krzyżach. Cytat:
![]() Na buteleczce powinna być tabelka! A czy mniejszą czy większą dawkę, gdy jest na granicy, to sama najlepiej zdecydujesz znając jego reakcje na leki. To tak samo jakbyś Ty się zastanawiała czy wziąć 1 czy 2 apapy... Ja zaliczyłam godzinny spacer z Lidką i chyba resztę dnia zrobię tą kanapową, co miałam mieć Nie ruszam się już dziś raczej z domu na ten gorąc. Jak nam przyjdzie cień do ogrodu po południu, to dopiero na kocyku posiedzimy pewnie ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- kate, jak się czujesz? Byłaś u lekarza?
|
|
#3928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to u mnie takie straszaki się pojawiają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech już coś się dzieje ![]() Dorka tak, ja czekam na lipiec tylko się zastanawiam, że większość z Was coś już tam czuje, a u mnie szyjki prawie nie ma i rozwarcie na palec, a nic nie czuję |
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku bóle dołem brzucha?jak na okres?
Folinko dałam mu 5,5 ml,mam nadzieję,że zadziała. Dorko oby nie. Miał być dzisiaj spacer,a będzie spacer wokół domu. Dawid płakał ,bo dzisiaj miał trening piłki i karate. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Pocieszeniem jest rozwarcie na 3 cm i skrócona szyjka.
kciuki

teraz są chyba w najniższej cenie 

Moja macica budzi się powoli - wczoraj, nie liczyłam dokładnie, ale chyba ze 20 skurczy lekko miałam za cały dzień. Ale proszę żadnych insynuacji o porodzie jeszcze nie wysnuwać... To ciągle jest wszystko mniej i spokojniej niż miałam w poprzednich ciążach i czopa też brak... Ale tak myślę, może gdzieś za 2 tyg urodzę
fajnie by było jakby faktycznie te produkty dla dzieci można było w ciemno kupować

.
Czy ktoś się zna na przelicznikach nurofenu,bo już zapomniałam,co i jak -on waży 30 kg jest na granicy ,bo do 30 kg daję się 5 ml a od 30 do 40kg 7,5 ml????
mam nadzieję że to zwiastun. A Ty masz jeszcze czas, masz późniejszy termin