|
|
#2641 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Ja tez mialam plan fitnessowania- za duzo bylo na głowie wiec fitnesowania nie bylo- tylko solarium.
ja mam włosy zniszczone farbowaniem, jakichś tam normalnych balsamów po myciu uzywalam, bez zadnego specjalnego odżywiania- chociaż polecam WAX- odzywke dostepna w aptece ok 25zł opakowanie. Bardzo dobra dla zniszczonych włosów farbowaniem, trwałą i dla osób po hemioterapi. naklada sie ja na włosy i na to czepek i ręcznik- żeby było cieplo. i mozna w tym siedziec ile sie chce. Ja jak w domu jestem to tak robie i czasem nawety poł dnia z tym na włosach chodze. włosy potem sa extra. polecam. Powiem ci, że Fryzjerzy to maja takie specyfiki, że nałożą ci lakiery, nabłyszczacze itp i bedziesz miala na ślub włosy jak z reklamy
|
|
|
|
#2642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz kupiłam sobie spray regeneracyjny na noc Pantene, produkt roku "Twojego Stylu", zobaczymy czy jest taki super. |
|
|
|
|
#2643 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli szukacie fotografa, to mogę Wam polecić mojego kolegę, który jest fotografem. Robił mi zdjęcia ślubne i wyszły naprawdę pięknie. Przede mną jeszcze sesja w plenerze. Nazywa się Adam Burek, nie ma swojej strony internetowej wiec nie ma co szukać po stronach
Robi zdjęcia w Lublinie i w Warszawie. Jakby ktoś był zainteresowany, to mogę dado niego nr kom na priv. Mnie te fotki zachwycają, ujecie chwili i barwy. |
|
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do formalności to po prostu idź do kancelarii, jeśli przyjmowałaś księdza z wizytą duszpasterską i wiedział ąe mieszkasz tu, to powinien Cie zapisać w dokumencie (karcie), i nie ma różnicy gdzie jesteś zameldowana... tak mi się wydaje... tylko jak widać co parafia to inne zwyczaje, czy inaczej jaki proboszcz takie zwyczaje... lepiej udać się do kancelarii. nie jestem w stanie pojąć jakim prawem można nie uznawać nauk prowadzonych przez małżeństwa które mają wydane pozwolenia od Biskupa??? normalnie ręce opadają! mam kilka znajomych takich małżeństw, zaraz do nich napisze, i się dopytam.
|
|
#2646 |
|
Przyczajenie
|
zaraz wrzuce, tylko wybiore i pozmniejszam
|
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
Chey ja już widziałam zdjęcia z Waszego ślubu i wesela i muszę powiedzieć że wyglądałaś prześlicznie
Zresztą widać, że wszystko było dopięte na ostatni guzik
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
|
#2649 |
|
Przyczajenie
|
Miira, niestety nie wszystko było dopięte
w pt przed weselem o 4 w nocy uczyliśmy się tańczyć na pierwszy taniec. przed ślubem i weselem spaliśmy 2h. Było kilka rzeczy o których zapomniałam powiedzieć druhnie i innym ważnym osobom.Wklejam tu kilka fotek z cywilnego. zaraz wrzucę z ogrodu
|
|
|
|
#2650 |
|
Przyczajenie
|
ups, zapomnialam załadować
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
już raz pisałam na n-k , powtórzę sie więc ślicznie!! serdeczne gratulacje!!
|
|
#2652 |
|
BAN stały
|
Musiałem napisać bo nie wytrzymałem. Dobre zespoły grają około 70 - do 80 imprez rocznie często całonocnych a na drugi i czasem trzeci dzień znowu całą noc niech ktoras z tutejszych panienek sprobuje wytrzymyac dwie noce po 15 godzin lub więcej i drzec przy tym gardło do zapijaczonych i czasami wrednych gości weselnych. Tak tak to w ciągu roku nieprzespane dwa miesiące. Panowie to wytrzymują ale kobiety i wokalistki dopiero we wtorek lub w srodę po takim sobotnim weselu dochodzą do siebie. Na te nerwy i taki wysilek fizyczny i tą orke na weselu to na trzy czy cztery osoby do podzialu 2800 to grosze. Takze proszę pamietac ze zespoły muzyczne grają nie tylko na waszym weselu ale 8 miesięcy w roku wszystkie soboty i czasem niedziele gdzie jest to rowniez czas wypoczynku i dzien wolny od pracy. I dlatego tyle to kosztuje.
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chey! Piękne zdjęcia. Wyglądałaś prześlicznie!
|
|
#2654 |
|
Przyczajenie
|
Ja jeszcze w sprawie formalności kościelnych - gdzie mają być zapowiedzi? - ślubu nie bierzemy ani u mnie, ani u mojego TŻ tylko w przemalowniczym kościółku na wiosce. Te zpowiedzi - czy tylko w 1 kościółku i w którym?
A i jeszcz pytanie - gdzie można w Lublinie kupić stroiki na tort. Wymarzyłam sobie łabędzie. Wiem że firma Korpiek na Zemborzyckiej ma duży wybór - ale tych moich łabędzi nie ma! Gdzie jeszcze mogę szukac? |
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stroików może poszukaj na Wodopojnej.
|
|
#2656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobacz w cukierniach, jak robią torty weselne to muszą mieć figurki przykład : http://www.cukierniazbyszek.pl/figurki.html
|
|
#2658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
az cos mnie trafilo jak przeczytalam ta wypowiedz Podgrubione zdanie raczej jest grubianskim podejsciem i zero profesjonalizmu w wykonywanej pracy.... ehhhhh....
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Chey-jaka piękna kobieta z Ciebie
Wyglądaliście cudnie,zdjęcia rewelacyjne-GRATULUJĘ Aż miło popatrzeć... ![]() A co do cen zespołów,to ja uważam,że to zalezy od wielu czynników... Jeżeli granie po weselach jest jedynym źródłem dochodów,to wiadomo,że cena nie bierze się znikąd.Dodatkowo na cenę składają się instrumenty,liczba osób w zespole i to czy grają na żywo.Teraz coraz więcej zespolów "gra" z playback'u,więc w tym wypadku chyba nie jest to ąz taki wysiłek,zwłaszcza,że tańczenie przez cała noc też jest męczące,a jednak w poniedziałek trzebaiśc do pracy...Poza tym nigdy nie zapłaciłabym słonych pieniędzy grajkom,których jedenymi instrumentami są syntezator i tamburyno
Edytowane przez katia0117 Czas edycji: 2008-08-01 o 17:03 |
|
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne i cudowne ![]() a co to za bajkowe miejsce Waszego slubowania?? |
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Chey,wyglądałaś rewelacyjnie
Zdjęcia też świetne
|
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
CHEY moglabys mi powiedziec gdzie zamawialas swoje kwiaty i ile kosztowal bukiet??
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda?
|
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, piekne zdjecia, piekni Mlodzi i piekny klimat
pozdrawiam Was cieplo
|
|
#2665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikt z zespołu nie będzie musiał drzeć gardła na zapijaczonych gości (mam nadzieję, że takich nie będzie), do tego repertuar sami sobie już teraz też wybieramy przygotowując utwory dla różnych gości, które chcielibyśmy żeby były zagrane... Nikt nam np z zespołu nie powie, że czegoś nie umie zagrać i zaśpiewać co ja bym np chciała.. I dj się nie zmęczy.. Coś mi się wydaje że post napisany powyżej napisany jest przez kogoś z jakiegoś zespołu, kto nie może przeboleć niezbyr dobrych opinii co do pracy niektórych zespołów... A wydawało mi się, że to forum dla panien młodych dzielących się własnymi opiniami...
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Rozeznanie
|
Jestem właśnie po degustacji ciast z Leonowa - pyszne... Zamówiliśmy już i jest spokój. Dla zainteresowanych - pani z ciastkarni poleciła zamówić 25 dkg/osobę. Gościńce - 40 dkg na rodzinę. Torty robią bardzo ładne - zamówiłam z żywymi kwiatami - początkowo miały być róże, ale jak zobaczyłam prześliczne margaretki, zmieniłam zdanie
Smaki do wyboru - liczą sobie za tort 26zł/kg, a ciasta 13,50 - 14,50 zł/kg (z wyjątkiem sernika wiedeńskiego, który jest troszkę droższy) - to tak jakby ktos potrzebował porównać cenyChey-wyglądałaś ślicznie!!! |
|
|
|
#2667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi!
Mam jeszcze pytanie - zespół RITMO ze Świdnika ? Ktoś coś może o nich powiedzieć. Bardzo mi zależy na jakichkolwiek informacjach na ich temat. |
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
To czego obawiałam się najbardziej mi się sprawdzi a mianowicie na dzień ślubu wypada mi okres, w sukni ślubnej latać po łaziekach, szok
przeczytałam już cały wątek o metodach opóźniania okresu ale nic tam sensownego nie ma, dziewczyny radzicie mi iść do lekarza po jakieś tabletki na opóźnienie czy daj sobie spokój i liczyć na to że pod wpływem stresu sam się opóżni ale się zdołowałam
|
#2670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli znasz swój organizm to na tydzień przed ślubem powinnaś wiedzieć czy cię tego dnia dopadnie, zawsze zostaje kilka dni na wizytę u gina a tak czy inaczej i tak w sukni ślubnej po toaletach będziesz biegać, choćby na siusiu chociaż czytałam gdzieś, że co niektóre dziewczyny zdejmowały sukienkę przed wejściem do toalety
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

w pt przed weselem o 4 w nocy uczyliśmy się tańczyć na pierwszy taniec. przed ślubem i weselem spaliśmy 2h. Było kilka rzeczy o których zapomniałam powiedzieć druhnie i innym ważnym osobom.

Nikt z zespołu nie będzie musiał drzeć gardła na zapijaczonych gości (mam nadzieję, że takich nie będzie), do tego repertuar sami sobie już teraz też wybieramy przygotowując utwory dla różnych gości, które chcielibyśmy żeby były zagrane... Nikt nam np z zespołu nie powie, że czegoś nie umie zagrać i zaśpiewać co ja bym np chciała.. I dj się nie zmęczy.. Coś mi się wydaje że post napisany powyżej napisany jest przez kogoś z jakiegoś zespołu, kto nie może przeboleć niezbyr dobrych opinii co do pracy niektórych zespołów... A wydawało mi się, że to forum dla panien młodych dzielących się własnymi opiniami...