|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
O kurcze, dobra Krytia nie trzeba, dziękuję , zjadałm teraz te dwie kromki z masłem i dorzuciłam jeszcze zołtko do 1 białka i pare ogorków(podobno po ogórkach się koszmary snią )-mmam nadzieje ze jest juz ponad 1000, a jutro sobie to odbiję troszkę
|
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie aż tyle raczej a wiesz ogórki przyspieszją metabolizm podobno
|
|
#4533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
E tam to tylko lekka R a jeszcze dziś troche cwiczyłam to wiesz...a pozatym i tak napewno nie dobiłam do mojego zapotrzebowania ![]() O to dobrze ze je zjadłam hihihi, jutro powiem czy miałam jakiegos koszmara
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
Dajmy na to U ,(pewnie i tak będzie P )
![]() I.Kromka chleba graham z polędwicą drobiową,żółtym dziurastym serem, pomidor, łyżka sałatki rybnej Neptun, jajko na twardo,pomidor, zupa ziemniaczana Moc Warzyw Knorr'a ;P-400 II.Danio Intenso z ziarenami, 2 mini rogaliki 7Days ze Spunante, baton Maxi King,kawa ze śmietanką,kawałek wafelka kakaowego słodzonego fruktozą-650 III. hyh znowu GreenWay się kłania IV.Magnum Almond, ok.15g orzechów nerkowca- 360 V.Serek wiejski lekki,z ketchupem, wkrojonym kiszonym ogórkiem,pomidorem,kukury dzą oraz niemałą ilością czerwonej fasolki , jakieś 30g chipsów Naturals paprykowych- 390 |
|
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4537 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj zjadłam R
Sniadanie ok. 9.30: jedna ciemna bułka z ziarnami z jajecznicą na oliwie ( 2 jajka) Obiad ( ok. 12.30): wyjątkowo 5 małych racuchów podwieczorek : jabłko (wiem )kolacja: jedna ciemna bułka, plaster szynki z pomidorem i ogorkiem. Za mało pewnie. Fatalnie się dzisiaj czuję.
|
#4538 |
|
Zadomowienie
|
U
![]() sn; homo nat z fitella pomaanczowa i mixem branow, zdrowego blonnika i otrebow granulowych, banan 2sn; drozdzowka z dzemem , krowka , jablko ob; makaron razowy rurki z sosem pomidorowym z tuncyzkiem i kukurydza , ogorki kiszone po; obwarzanek z jogurtem anturalnym i ketchupem ko; kostka chudego twarogu 250 g z ketchupem i 3 kromki chleba tostowego z ogorkiem zielonym
|
#4539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mniammm ![]() Krytia-powiem powiem heheheh ![]() Ok ja idę spac juz-dobranoc
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, ale nic już nie mówię ![]() Dobrej nocki
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
P ;]
Śniadanie: Owsianka - pół szklanki płatków, szklanka mleka, Jogobella z muesli śliwkowo-daktylowa, banan, jabłko, sporo winogron, rodzynki, orzechy, Granola II śniadanie: Trzy gałki lodów z Grycana w wafelku - kokosowe, malaga, biała czekolada ![]() III śniadanie: Wieśniak z pomidorem, granulowaną cebulką i innymi przyprawami zagryziony grahamką Kiść winogron Obiad: Zupa pomidorowa - zabielana i z makaronem Kawał panierowanej i smażonej pangi Brązowy ryż - ok. pół torebki Surówka z jabłka i dwóch marchewek Deser: Miseczka borówek z bitą śmietaną Kawa z mlekiem Podwieczorek: Dwa tosty francuskie z twarożkiem i nektarynką Lila Stars Maxis, ok. pół paczki ![]() Kolacja: Lasagne warzywna Przekąska: Jabłko i reszta tych Lila Starsów ;]
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
W: albo dobre przejedzenie...
Iśn- kajzerka z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem, 4 rzodkiewki,koperek, herbata + 1 lyżeczka cukru, kisiel o smaku coliIIśn- pączek z kremem o smaku adwokata(taki podłużny, bardzo duży), kakao, jabłko O:zupa ogonowa (z ziemniakami i śmietaną oc), ziemniaki smażone na masełku z jajkiem sadzonym, mizeria po obiedzie był rożek o smaku orzechowym z czekoladą, koleżanka wyciągnęła mnie na frytki, które miałyśmy kiedyś robić same tak więc:Frytki plus duuuużo ketchupu, kilka gryzów zapiekanki... P: serek wiejski z pomidorem, kromka razowca K: 175 gr filetów śledziowych w sosie pomidorowym (z puszki) z 1/2bułki, 1/2 bułki z masłem, polędwicą sopocką i pomidorem godz 23:15 PACZKA DELICJI ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#4543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ocho to rzeczywiscie te delicje nie potrzebne-ale wiesz jednorazowy wyskok to się nic nie stanie napewno
|
|
#4544 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hmmm...fajnie, że o tym wspominasz. Powiedz mi dokładnie o co chodzi z tym zakwaszaniem organizmu, czym to się objawia i jaki to ma wpływ na organizm. Ja układając swój jadłospis staram się, żeby w każdym daniu było około 30g białka co łącznie daje ok 120g / dzień |
|
|
|
|
#4545 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
smacznego
jest jeszcze lepsze Cytat:
Czyzbys Ty zaczynała jesc jak ptaszek ,albo i mniej? Poprawa ma byc widoczna i to juz!. A ten ...moze odetniesz sobie wlasnie cos od zapotrzebowania ,co ?![]() I czemu brałas hormony jesli mozna wiedziec? Cytat:
Do 16 ,wliczajac do bilansu mozna jesc A na obiad był omlet a w jajkach jest bialko takze nie ejst powiedziane ze musi byc mieso. Cytat:
![]() A ten omlet brzmi pysznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tez tyle twarogu jadam . Po co sie rozdrabniac^^
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby mi lepiej smakowało![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dziękuje za ocenke a omlecik pycha
|
|
#4547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to w kazdym posiłku tak muszę miec to białko-bo mi się znowu nie chce isc do sklepu Do owsianki na rano nie mam białka ani tyle![]() ![]() a potem to tam jajka są, makreli trochę, no nie wiem, no to muszę czy nie musze isc po prowiant? ![]()
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Tarantulek :
Ja tez nie mialam wagi ,ale przeciez w Internecie jest wiele tabel a jak bedziesz miala problem to napisz na watku "Ile to ma kalorii" to ja CI moge powiedziec, albo zwazyc cos![]() Ile wychodzi Ci cale zapotrzebowanie ? Schabowy tez jest dobry. A przeciez mozesz go ugotowac, ugrilowac Watrobka to samo![]() Pamietaj o bialku ,chociaz to zalezy jaka taktyke przyjmujesz. Ja naprawde schudlam na samych weglach. ALe moze chociaz zeby w kazdym posilku bylo symbolicznie zalezy od CiebieMakrela jest dobra, nawet zdrowe tłuszcze ma , jajka tez. ALe pasowałby jakis twarog,homo ![]() Wpisz jadlospis na dzisiaj^^ Krytia : Fajnie ze chorobsko przechodzi I fajnie ze omlet smakował
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Zapraszam tutaj-> http://www.lepszezdrowie.info/zakwas...__ciche_ni.htmi do tego dodaję 2 skany z mojej książeczki
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
R
sniadanie : musli + morele+ jogurt grecki( 180g) + miód kawa 2 śniadanie: arbuz obiad: sałatka : sałata lodowa,opoledwica z indyka pomidor, oliwki, papryka, mozzarella, oliwa z oliwek, podwieczorek: lody z mc donald kolacja: bułka ziarnista z szynka, serem zółtym i pomidorem ja jestem zielona jezeli chodzi o jadłospisy..... |
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra wpisze juz moj jadłospis i co jeszcze planuje ![]() R: S wsianka-(poł szklanki płatków)na wodzie i tak z 3 łyzki mleka-2% bo juz się skonczyło ) i takie mniejsze poł twarogu półtłustego(cały twarog250 g) i do tego 2 jabłka papierówki![]() S:lod włoski-sredni O:no i tu własnie nie wiem-bo kupiłam pełnoziarnisty makaron-te swiderki z lubelli, (odliczyłam ich 50-to mi wyszła taka mała filizanka-ugotowałam i nie wiem czy to nie zamało tych makaronów?Chociaz najadłam się bardzo tym obiadem)plus puszka tunczyka wsw i 2 duze pomidorki i 1 ogórek ![]() Planuje: P:makrela z puszki-(moze tak z poł puszki) i pomidor i ogorek i kalarepka K: poł twarogu chudego i pomidor, kalarepka Jak za mało to mi mów to bede myslec co gdzie dołozyć Bo wiesz ja mam taka tendencję do ograniczania się na R,a nie chcę się znów doprowadzić do jedzenia ponizej 1000 kcal
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4554 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki! Zabieram się za czytanie
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj sobie dogadzam :P
niby U ![]() sn; homo z fitella pomaranczowa, bananem i branami 2sn; 3 galki loda: biszkoptowa, rafaello i karmelowa , big corny orzechowy, jablko ob; zrobilam sobie jednego duzego i grubego nalesnika azowego i posmarowalam homo nauralnym wymeiszanym z fitella bananowa i bananem , polane sosem z kaka i slodziku:P a na deser kromka razowca z tuncyzkiem i ketchupem bomi za slodko bylo :P po; danio wnailiowy zborowkami , 2 same pomidorki ko; pewnie bedziepizza i szampan ruski bokolezankama przyjsc :P comi to bardziej jak P wyszlo :P ale chodizlam 5 godiznpo sklepach wiec mzoe cos sie spalilo
|
#4556 |
|
Raczkowanie
|
R.! Pisze tu przykladowy `rozkład` [czy taki jest dobry/?, bo za bardzo sie nie znam]
Sniadanie: jabłko, bulka pelnoziarnista z serkiem wiejskim, lub szynką Śniadanie2:brzoskwinia, kawałek sera zoltego Obiad: Jakieś miesko;], surówka, jabłko. Podwieczorek: Kawałek sera zółtego, 1/2 grejfruta Kolacja: 2-3 godziny przed snem, Jablko, 5-7 łyzek serku wiejskiego. I jak ? Bo naprawde się na tym nie znam. Za slowa krytyki bede wdzieczna!;] A czy jajecznica tez jest pelna w bialko ?;> |
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee chyba zle policzylas Nie lubisz twarogu? Z jakiej firmy kupujesz? Ja bym nie jadła czegos na sile na Twoim miejscu ![]() Nie jesz NNKT.nie dobrze . I tu nadal jest chyba za malo tych kalorii. Moze bedziesz jadła 1500 i jakeis cwiczonka do tego ,co? A i nie jesz pieczywa? |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) a powinno wyjść dobrze
|
|
#4560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zle?No własnie tez się dziwiłam czemu tak mało Ale liczyłam 3 razy!Tu liczyłam oo:http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205.html i tak wzrost 165-no w sumie to 164 i poł waga-dokładnie nie wiem ale jakoś tak około 57, 56, 55-róznie mi wskazuje![]() Twaróg lubię nawet ale bardziej lubie do owsianki serek wiejski.Kupuje ten na zdj. Skacze na skakance -około 20 min w jeden dzien a w drugi cwiczenia 8minute ![]() Pieczywo jem czasem Tak własnie bym chciała jakies 1500 jesc.. A makrela to mało nnkt?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

, zjadałm teraz te dwie kromki z masłem i dorzuciłam jeszcze zołtko do 1 białka i pare ogorków(podobno po ogórkach się koszmary snią

ale nie aż tyle raczej

)