|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Dzień dobry!
Cytat:
Super ze będziesz mieć szansę na poród SN! Masz rację - warunki idealne i aż szkoda kłaść się pod nóż. Zresztą masz nasze magiczne ✊ i musi być dobrze ![]() Cytat:
. Pogoda mocno zdradliwa, wiec nic dziwnego że coś się przypałętało . Na gardło dobry jest imbir. ☺Cytat:
Wczoraj znajoma moich rodziców (pielęgniarka) powiedziała ze w sprawie protestów i sytuacji w spsk4 najlepiej skontaktować się z lekarzem prowadzącym bo doszły do niej słuchy ze odsyłają...także pewnie lekarz weźmie mnie za nadgorliwca, ale pojadę dziś na wizytę. Szczególnie ze mój lekarz nie pracuje na położnictwie. Cytat:
zua, powodzenia dzisiaj! Trzymamy mocno kciuki! Wiem ze dla Ciebie to duży stres, ale pamiętaj ze ty nie zrobiłaś nic złego! nawet jak że stresu coś zapomnisz to nic się nie stanie. Wypij sobie melisy przed rozprawą, weź kilka głębokich wdechow i pomysł ze juz dziś ok 15.00 będziesz mieć to już za sobą
|
||||
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
Zua trzymam mocno kciuki za rozprawe i za Twój spokój wewnetrzny! Wszystko będzie dobrze!
Pozytywna daj koniecznie znać jak bedziesz po ktg. Macica może ćwiczyć nawet do kilku tygodni przed porodem. Nie stresuj sie Kochana! Anima ja wlasnie jestem w trakcid czytania najszczesliwsze niemowlę w okolicy. Nie zgadzam sie ze wszystkim, ale założenia ma calkiem fajne. Patrycja daj koniecznie znać co u Was! Martwimy się! Mały przybrał wczoraj miedzy poludniem a wieczorem 15gram Dziewczyny zaczął mi sie nawal. Wszelkie rady mile widziane. Mały ma czasem problem z przystawieniem do takej pelnej piersi.. wiec zastanawiam sie nad recznym laktatorem, żeby przynajmniej odciągnąć początek, żeby Mały miał latwiej. Jakies rady? A no i temat pewnie walkowany, ale szukam sprawdzonego laktatora. Mysle ze może być reczny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko przypuszczam, że nic nie wyjdzie Bo najbardziej ładują po południu /wieczorem Ale fakt faktem, mało kiedy odpoczywam i to chyba skutek...Cytat:
![]() Obyście dziś wyszli ![]() Co do nawalu: Skoro Maleństwo ma problem chwycić przepełnione piersi to pasowałoby, pierwsze "mleczko trochę odciągnąć, żeby nie było takiego ciśnienia. Ja mam laktator avent ręczny już od pierwszego dziecka. U mnie daje radę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Zua powodzenia
![]() Kropko brawo za przyrost a jakbyś może stymulowała brodawkę i ten pierwszy strzał mleka upuszczała w tetrę? Dopiero potem dostawiała? Czy chodzi Ci o większe opróżnienie piersi przed podaniem? Miałam laktator ręczny avent, ale gdybym teraz miała kupować to jedynie automat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) albo zimnych kompresów żelowych. Poprawcie mnie, jeśli piszę jak potłuczona. ![]() Ja zamierzam karmić piersią, więc będę kupowała laktator ręczny, nie chcę przywyknąć do butelek.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-06-27 o 06:39 |
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko u mnie bardziej problem z małym, który ciągle przysypia i nie wyciąga wszystiego, a może to nawał? Jej nie wiem. Ale wyobraźcie sobie, że ten gad mały jak, ściągłam w nocy do butelki to na śpiocha zjadł wszystko, jakby był urodzony z butelki pić, a przecież to z cycem powinien by za pan brat. Myślę czy dziś nie kupić kompresów żelowych, a z rana zlałam piersi zimna woda, posmarowałam lanolina i dam im trochę poodychać pod kołdrą dopóki nie zaczną się obchody. I szczerze Kochane, z mojej perspektywy obecnie - nie wyobrażam sobie ściągania ręcznym laktatorem. Przy chronicznym zmęczeniu, trzeciej nieprzespanej nocy musiałabym jeszcze użyć do tego siły, w środku nocy.. o nie... Ja mam ten komfort, że mam laktator elektryczny od siostry, ale jest zbawienny minuta pięć i mam 20-30ml ![]() Może masz oddział kogoś pożyczyć? Albo jakaś używkę na olx? Oczywiście to tylko moje zdanie, wiem, że wiele z Was chwali ręczny laktator, ja jestem może jednak leń ![]() My też prosimy o kciuki, żeby waga nie spadła już i wynik bilirubiny. Może jutro udało by się iść do domku, bo już wszystkie badania za nami, teraz tylko waga i żółtaczka. Ale walczyłam cała noc o każdą minutę przy cycu, liczę, że będzie efekt! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Folinka zdrówka życzę dla wszystkich członków rodziny ![]() Patrycja czekamy na wieści, oby wszystko dobrze. Zua jesteśmy z tobą duchowo nastaw się zadaniowo że musisz iść, powiedzieć co trzeba i będzie koniec i ulga ![]() Ja laktator mam ręczny z aventu, jak na razie przy nawale użyłam go tylko 2 razy. Może nie będzie potrzeby więcej, ale gdyby tak to dał radę. Ogólnie gratuluję wam dziewczyny udanych wizyt i rosnących maluszków. Karolina cieszę się że dzidzia nadrabia wagą, super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Elaaa i kropka trzymam kciuki za wyjście do domciu u mnie przy dobrych wiatrach może uda się jutro ale się nie nastawiam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ależ żaden z Ciebie leń! Nie dziwię się Tobie Kochana, że zwyczajnie nie masz sił, zwłaszcza po 3ciej nieprzespanej nocy. Jak ktoś chce i może sobie pozwolić, to jak najbardziej elektryczny. Popatrzyłam na ceny laktatora ręcznego z Aventu, ale troszkę mnie zaskoczyły (ponad 120 zł ???) i prędzej kupię polecany elektryczny z Alie. ![]() Kciuki mocno zaciśnięte!! ![]() Będzie efekt! Najważniejsze to nie poddawać się Jakbyś miała chwilę zwątpienia, to zapraszam - zasadzimy jakiegoś kopniaczka, żeby się odwidziało. Eluś, a jak z twoim samopoczuciem? Jesteś zmęczona i rozdrażniona tym wszystkim czy raczej ze spokojem znosisz to wszystko?
|
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, że z ręką na sercu, że nie wiem co to babyboom mąż wczoraj się śmiał i mówi - " a to Ty teraz to masz, w trzeciej dobie? - to fajnie to przechodzisz" czuje zmęczenie fakt i trochę przerażenie nocami, bo wiem, że będzie gorzej niż w dzień, ale psychicznie jestem zmotywowana i mam jakiegoś powera do walki, wiem że musi nadrobić, do 18.07 żeby był na równi ze swoim wiekiem. Także moja w tym głowa ! Ta siła przychodzi skądś, nie wiem z góry? Co do cen lakatatorow, to ja mam teraz medele swing i pamiętam, że siostra za chyba połowę kupiła ceny rynkowej na jakiejś mamuśkowej grupie. Nie mam problemu z tym, że jest używany w końcu gdzieniegdzie można wypożyczyć więc prawie to samo, wyparzyć dobrze i tak trzeba. Więc może warto rozejrzeć się z używka? Myślę, że ten czas i komfort jest tego wart ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co dopiero przy innych obowiązkach przy dziecku. Trzymam kciuki za wyjście !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, synek przebiera na wadze!! Aż się popłakałam, bo widzę że ten ból piersi, niewyspanie nie idą na marne bardzo go chwalą, że wcześniaczek, a tak sobie dobrze radzi, jak dzieci urodzone w terminie no i że mamuśka hardcore, śmiały się położne, że tylko u nas światło cała noc się pali ![]() Jeszcze czekamy na bilirubinę i może będzie jakaś decyzja! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Ela super wiesci ! To teraz tylko jak wyniki beda dobre będziecie mogli spokojnie wrócić do domu.trzynam kciuki
Ja jutro po badaniu jak bedzie ok to mnie wypuszcza
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja mam laktator ręczny aventu i sobie chwaliłam ale używałam go sporadycznie. Na nawał pomagało bardzo polewanie piersi ciepłą wodą z prysznica. Miałam obchód- jutro podejście numer dwa z wywoływaniem ale, z tego co zrozumiałam, mają zrobić wszystko, żebym jutro urodziła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4185 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzielna jesteś i maluszek też Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
jak Ewa znosi rozstanie? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest śmiertelnie obrażona na moją mamę i nawet patrzeć na nią nie chce (w poniedziałek zostawiłam ją u siostry i już nie przyjechałam, odebrała ją od niej moja mama i za to jest foch).Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakoś da radę.. No nic nie poradzisz że tak wyszło.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze powiem Ci, ze te nasze starszaki zawsze sobie lepiej radza bez nas niż się spodziewamy ;-) wiec sie nie martw o Ewcię :-* Cytat:
Dziewczyny, czy są potrzebne jakieś wyniki badań do porodu oprócz tego gbs? Bo ja dziś sie wybralam do przychodni,bo wszedzie piszą,zeby mieć wr,hbs,hiv po 32 tyg,a mi w przychodni powiedzialy,ze wystarczy,ze mialam robione 2 razy i mam wpisane w karcie ciąży. Tak faktycznie jest? Bo bym nie chciala przy porodzie,zeby mnie ktoś opierdzielil,ze przyjechalam nieprzygotowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara, przykro mi, że Ewa tak reaguje
u mnie pewnie będzie podobnie z synkiem, bo zawsze na noc byłam w domu. To teraz trzymamy kciuki żebyś jutro już urodziła! ZUa trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze w Sądzie. Pamiętaj żeby coś jeść mimo tych nerwów i jak najmniej się stresować. Będzie dobrze, to nie Ty jesteś oskarżona tylko walczysz o swoje. Ja wczoraj byłam z synkiem u alergologa pierwszy raz na NFZ. Porażka totalna... Wzięliśmy też moją siostrę na IP, bo ona też lipcówka a brzuch ją mocno bolał. Ale na razie wszystko ok, przynajmniej zrobili jej porządne USG,bo tam gdzie chodzi może sprzęt jest dobry,ale lekarz sprawia wrażenie pracującego za karę. Podobno jej malutka jest tak nisko, że w zasadzie niedługo mogę zostać ciocią ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Madzia,w sumie nie wiem po co Ci powiedzieli te info o Ewie, teraz i tak nic nie zrobisz,a tylko się martwisz. A w domu nie mówią za dużo o Tobie? Bo może ją nakręcają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, starsznie się cieszę, to taki mój malutki sukces na tej nowej drodze
![]() Madziara biedna, ale się nameczysz.. dodatkowo coreczka w domu. Trzymam mocne kciuki, żeby synuś się już tak nie ociągał! Asia to kciuki, żeby badania były ok! ![]() Radena u mnie pytali o gbs i grupę krwi tylko ![]() Zua kciuki z rozprawę w sądzie! Aaa patrzcie na smakowite śniadanko! Ostatnio ziemniaki z jabłkiem, dziś chlebuś z jabłkiem.. co oni mają z tymi jabłkami IMG_20180627_083159-780x1040.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to nieźle z Twoja siostrą,a na kiedy ma termin? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie mogę To jeszcze lepiej niz jak ja leżałam u mnie były 3 kromki chleba i 1 plasterek jakiejs mielonki. Ale z tym jablkiem to nie wiem co masz zrobić,pokroic sobie na kanapki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie mają jakieś tabelki żywnościowe i czymś muszą nadrabiać ![]() gratuluję sukcesów z kp ![]() dla wszystkich potrzebujących! mamuś za szybkie wyjście i za szybkie porody ![]() u mnie na śniadanie chałka z masłem i kawka objadam się ostatnio aż niezdrowo, a waga leci w dół
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty,badania,porody!
Zua kciuki!!!! Ja jestem poirutowana,rozdrażniona i zrzucam to na przyjazd mamy. Dzisiaj mialam ciężką noc,budzilam się,mała boleśnie szalala. |
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Elaa brawo za przyrost
Radena u mnie karta ciąży wystarczy, nawet jak wynik grupy krwi mam wpisany w kartę to położna powiedziała, że nie trzeba już potwierdzenia osobno . Czyli zabieram kartę ciąży i wynik gbs
Jestem mamą! Edytowane przez MalaGosia88 Czas edycji: 2018-06-27 o 09:23 |
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
Elaa widzę, ze u CB tez w szpitalu podstawa diety to chleb :-D najbardziej mnie przeraża ze dla cukrzyków jeszcze więcej chleba po prostu dają miedzy posiłkami. Ja juz zamieniam na swoje jedzenie jakis jogurt, owoce bo ja po dużej ilości chleba czuje sie jakoś tak ciezko
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szałWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
No powiem Wam, że na tym szpitalnym jedzeniu to bym tutaj zaraz zrzuciła ciążowe kg
![]() wszyscy jednak mocno dbają, żeby tak szybko mi to nie poszło ![]() Radena hah tak no chyba na kanapkę, do tego to było jabłko na ciepło !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

A w sumie, to oprócz bycia aktywną robisz coś z tych wywoławczych rzeczy? Czy zostawiasz sprawy swojemu biegowi?
. Pogoda mocno zdradliwa, wiec nic dziwnego że coś się przypałętało

Po prostu każda z nas analizuje, przemyśla, dlaczego tak, a nie inaczej, dzieli się spostrzeżeniami
Po to jesteśmy
Bo najbardziej ładują po południu /wieczorem 

a jakbyś może stymulowała brodawkę i ten pierwszy strzał mleka upuszczała w tetrę? Dopiero potem dostawiała? Czy chodzi Ci o większe opróżnienie piersi przed podaniem? Miałam laktator ręczny avent, ale gdybym teraz miała kupować to jedynie automat.
) albo zimnych kompresów żelowych. Poprawcie mnie, jeśli piszę jak potłuczona. 

a co dopiero przy innych obowiązkach przy dziecku. 

Jest śmiertelnie obrażona na moją mamę i nawet patrzeć na nią nie chce (w poniedziałek zostawiłam ją u siostry i już nie przyjechałam, odebrała ją od niej moja mama i za to jest foch).
u mnie były 3 kromki chleba i 1 plasterek jakiejs mielonki. Ale z tym jablkiem to nie wiem co masz zrobić,pokroic sobie na kanapki?