|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tylko co do zapachu benzyny ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam
(ale najlepiej tak dopiero za tydzień, jeśli mogę wybierać).Madziarko, kibicuję mocno Tobie i kroplówce, żeby prawidłowo rozbujała tę leniwą macicę Jak masz wpisane, że masz urodzić dzisiaj no to wieczorem będą dla Was gratulacje!Dorka, mocne kciuki! Oby Cię skurcze i bóle nie meczyły zbyt długo! Polu, jeden taki ból w krzyżu to może być na razie tylko przepowiadający, u mnie też od ponad tygodnia codziennie albo co drugi dzień taki ogromny ból w lędźwiach się pojawia, jakiego nigdy nie odczuwałam, ale tylko po razie - dwóch, więc to prawie na pewno to. Jak się będzie powtarzać to moim zdaniem już nie ma wątpliwości i kierunek: szpital Ja dziś spisuję na czysto plan porodu i układam ubranka w komodzie, a po południu przychodzi położna. Pogoda paskudna, aż się wstawać nie chciało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem,wiem Regular.
Camelku no zobaczymy. Narazie siedzę przed tv,bo jakaś oklapnieta jestem. |
|
|
|
#4415 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
u mnie pada cały czas, ponura pogoda, ale lepiej niż upał, bo znów widzę moje kostki. Za to jakiś katar męczy mnie od rana, mam nadzieję, że zaraz przejdzie, bo z przeziębieniem do porodu to kiepsko...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że też będę mieć takie pozytywne nastawienie i tyle optymizmu co Ty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie się zastanawiam, kiedy będę dzwonić do męża, że to już na szczęście ma na pierwszą zmianę, czyli o 15 jest w domu. Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki ![]() Folinka daj znać po wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#4416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie stresujące było by to że zanim on by wrócił z Krakowa to ja bym pewnie nie dała rady wytrzymać Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos to kciuki za wyniki, niech dobrze policzą te płytki
![]() Pola te nitki krwi brzmią obiecująco Ty chyba też się wyrobisz jeszcze w czerwcu ;-)Regular to zielone światło, hurra !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4418 | ||||
|
Zadomowienie
|
Faktycznie aplikacja coś świruje. Wyłączyła mi się w połowie pisania posta, dobrze że nie był długi... Przyniosłam lapka do ogrodu, żeby być z Wami na bieżąco
![]() U mnie dziś pogoda przepiękna, taka sama ma być kolejne dwa tygodnie, ale ja dziś z rana znowu coś słabawo Idę z Lidką do lekarza, ma jakąś dziwną wysypkę, to pojedziemy autem, bo średnio się czuję na siłach na spacer. Gdzie moja energia???madziara, dorka, pola, jeszcze raz kciuki!!! Niech się dzieje co ma być Sprawnie i możliwie łagodnie! Cytat:
Powodzenia! To teraz będziesz mieć mniej czy więcej czasu dla nas? ![]() Ja strasznie lubię naszą nocną lampkę, chyba z b&q. Z wyglądu taka prosta, klasyczna, podstawa w kształcie kuli i abażur, ale z funkcji rewelacyjna, ma 3 stopnie jasności i włącza się ją/przełącza jasność dotykając gdziekolwiek podstawy, nie ma w ogóle przełącznika. W nocy na śpiocha robi robotę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba jeszcze nie wysłałam ![]() Cytat:
Na razie kolejka nie jest mocno obstawiona, to śmiało ![]() Jeszcze trochę i wszystkie będziemy donoszone! ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Mój mąż dziś zaczyna zaplanowany urlop. Bardzo się cieszę, że będę mieć go już w domu cały czas, na 4 tyg od teraz! Co prawda zapisał się jeszcze na jutro i pojutrze na nadgodziny, ale to już może w razie czego odwołać.
|
|
#4419 |
|
Zadomowienie
|
Część kobietki ja tak na szybko bo łzy zalewają mi ekran telefonu
dopadł mnie baby blues tego czego się spodziewałam. A dzisiejsze wyniki nie napawają mnie optymistycznie. Niestety ale zostajemy nadal w szpitalu na pewno do soboty. Bilirubina spada ale pomału, na szczęście mala nie musi iść do inkubatora. Historia lubi się powtarzać ze starszą córką miałam to samo z tym że jej inkubator nie ominął.Dorcia, Madziara i Pola trzymam za was kciuki powodzenia. Powodzenia życzę też dzisiejszym wizytującym. Jak się ogarnę to się odezwę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku, przytulam
dobrze, że masz świadomość, że to hormony szaleją. Sobota już niedaleko.Polu, może się wszystko rozkręci. Madziara, a balonika Ci nie chcieli zakładać? U mnie nie było rozwarcia, założyli go i wszystko ruszyło,dopiero potem dali oksytocynę. Emma, folinka kciuki za wizyty. U nas kiepsko. Mąż jest chory. Dziś w nocy może 2 godziny spałam, bo przez resztę czasu Bujalam synka. On też już ma katar i lekko podwyższoną temperaturę, a mnie też chyba bierze. Do tego po nocy z Mateuszem na rękach boli mnie trochę brzuch, ale na szczęście mama przyjechała to trochę zajmie się Matim. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku, widzisz jak dzielnie Mała walczy, daje sobie radę i bez inkubatora
dziś już czwartek, do soboty blisko! jak wrócisz do domu, w swoje łóżko, stare zwyczaje to będzie lżej... dużo siły![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zapowiada się dobrze, bo mały przybrał znowu ładnie, podobno blednie też jak trzeba. Jeszcze dziś pod lampami, ale to nic. Wiem, że to dla jego dobra i lepsze to niż męczenie się z żółtaczka w domu. Kochana, sama nie wiem skąd we mnie tyle siły, wszyscy nas tu już znają i właśnie jakos tak pozytywnie oceniają. Ciągle słyszę, a Pani Y , a to ta co nie potrzebuje przeciwbóli, dokarmiania, taka siłaczka oczywiście ja wszystko odbieram jako pozytyw i wiele miłych słów usłyszałam odnośnie mojej determinacji w kp wcześniaka, zwłaszcza, że w pierwszy dzień ocenili jego odruch marnie. A tu jest, karmimy się i koksiny nawet! Może stąd mam tyle siły, może to widoczne efekty motywują? Na pewno tak będzie i z Tobą, wspomnisz moje słowa ![]() Cytat:
wiem co czujesz.. To na jakim poziomie u Was bilirubina? W ogóle nie naświetlają jej? Masz tylko karmić?Powiem Ci mi też wczoraj było ciężko jak mi go włożyli do naświetlania, popłakałam się przy położnej, ale wiem, że dzieki temu szybciej wyjdziemy i bilirubina spadnie do bezpiecznego poziomu i nie pociągnie się nam w domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4423 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinko ja do oswietlenie kupilam taka lampke chmurke w ikei, do tego maz dokupi jakas delikatna żarówkę, ogolnie chmurka jest przydymiona, więc światło nie bedzie chyba za mocne.
Cami nie odnioslam sie do Twoich plytek z tego wszystkiego. Trzymam kciuki za wzrost, oby wszystko wyszlo dobrze. Polu a moze to czop ? Nie chcesz pojechac na ip na ktg i żeby skonsultować rozwarcie ? Regular gratuluje donoszenia !!! Bursztynkuuuu trzymaj sie, ocieram łezki ! Przyszlo moje zamowienie z babyboom ! Juz prawie wszystko mam robie pranie i jak wyschnie to zamykam torbe do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynek przytulam kochana! Napewno jest Ci przykro ze jeszcze nie wychodzicie. Wierze ze chcialabys byc juz z malutka w domu. Trzymam kciuki aby malutka poczuła sie lepiej i abyście juz mogły wyjsć!
|
|
|
|
#4426 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z IP
po wizycie zostałam skierowana do Gliwic ( po znajomości), miałam KTG i mierzone jeszcze raz wymiary. Także każdy z nich mocno zmniejszony, sprzezna 16cm-16,5cm i mam się zjawić w pon na 8:00 w szpitalu. CC ustalą na wtorek lub środę o ile dotrzymam bo rozwarcie na luźny palec 2-3cm ![]() Także rodzę w przyszłym tygodniu najpóźniej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Melduje sie. Ze szpitala wyszlam we wtorek. Z krzywej ciazowej ktora jest w polowie ciazy lekarzeze w szpitalu wyslali mnie do dietetyka gdzie wyszla niby cukrzyca ciążowa. Rano na czczo cukier faktycznie za wysoki ale to pewnie przez to ze pozno kolacje ostatnio jadlam bo o 23. Ale zazwyczaj cukier po godzinie w normie po normalnym posilku. Lekarze martwili sie tez moim pulsem ale ostatecznie wypuscili mnie. Nienawidze szpitali. Tym bardziej jak ma sie juz dzieci w domu to byla wielka tesknota za nimi. Wróciłam to oni tez sie poplakali ze jestem. A jeszcze trzeba raz wrocic do szpitala. Od pobytu tam czasam troche poplamie ale to pewnie czop w malutkich kawaleczkach odchodzi. Skurczy narazie brak. Jak pomysle ze jeszcze raz musze wrocic do szpitala i chlopcow zostawic to plakac mi sie chce ale jakos to bedzie mam nadzieje. Chlopcy teraz byli u mamy mojej i moich sióstr. Stwierdzili ze wola byc u mojej mamy niz w domu z L. Bo u mojej mamy wychodza na dwor z moimi siostrami i sie nie nudza. Na razie siedzimy u mojej mamy. Nie chce mi sie wracac do domu i patrzec na L. Po porodzie i tak bede zmuszona na niego patrzec.
Wczoraj mialam gorszy dzien nachodzily mnie czarne mysli zwiazane z porodem bo jestem na heparynie, mam wysoki puls i zapalenie tarczycy. Ale mam nadzieje ze lekarze dobrze sie mna zajma i wrócę do domu cala i zdrowa do chlopcow. Az znowu sie polakalam na sama mysl o tym wszystkim koncze wam smecic.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, w Gliwicach w tym samym szpitalu w którym się urodziłam i to też przez cc niecałe 28lat temu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie niewiadomo czemu gin odradzał Gliwice, ale jak w Twoim wypadku wszystko po znajomości to inna sytuacja. Już tylko kilka dni Ci zostało w dwupaku. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze licze że sobota to ostatni termin naszego wyjścia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też wolałabym Zabrze, ale już trudno najważniejsze, że jestem w dobrych rękach i nie będą próbować SN kiedy nie ma na to szans. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mega bez sił, leżę i chyba tak zostanę do wieczora...
Ten brzuch mi chyba opadł i Bolą mnie flaki jakoś tak dziwnie... Chyba już faktycznie zero miejsca w brzuchu. Dziewczyny u których zaczyna się akcja, mega trzymam kciuki i z jednej strony zazdroszczę Będzie dobrze, chwila moment i będziecie tulic maluszki ![]() A co do kryzysów u naszych mamuś, dziewczyny to całkowicie normalne, takie zmiany w życiu nie mogą przyjść łatwo i bez rewolucji, dajcie sobie czas, na łzy, na strach czy na inne emocje... To wszystko jest potrzebne! W szpitalu jest jak jest,w domu chociaż i tak trudno bo jednak to nowa sytuacja jest dużo lepiej psychicznie.. Będzie cudownie ![]() KarolinaK czy ja wiem, czy jest tu mnie mniej. Może faktycznie, a ja tego nie zauważam.. Ale jak dobrze się czuje, to na pełnych obrotach zasuwam, czasem nie wiem kiedy znów jest wieczór i pora spać. Co do zgagi... Już faktycznie pogodził się z tym, że minie dopiero po porodzie.. Nic nie pomaga, ani Reni, ani Manti czy inne leki z apteki, ani dieta, ani migdały czy mleko. Spanie na siedząco tez juz Malo co daje.. Pozostaje mi się męczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-06-28 o 12:48 |
|
|
|
#4438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj odpoczywam... leżę z kawka i książką. Trochę odetchnelam po wczorajszym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4440 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

ale tylko co do zapachu benzyny
(ale najlepiej tak dopiero za tydzień, jeśli mogę wybierać).
u mnie pada cały czas, ponura pogoda, ale lepiej niż upał, bo znów widzę moje kostki. Za to jakiś katar męczy mnie od rana, mam nadzieję, że zaraz przejdzie, bo z przeziębieniem do porodu to kiepsko...
Mam nadzieję, że też będę mieć takie pozytywne nastawienie i tyle optymizmu co Ty 

Gratuluję Kochana!
Z tym, że od poniedziałku była akcja porodowa, to mnie totalnie rozwalilaś 
), więc będę nim się cieszyć
Póki co, to nie śpię od 6tej (norma), a on chrapie obok mnie, piła motorowa normalnie.. 

na szczęście ma na pierwszą zmianę, czyli o 15 jest w domu. Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki 

Idę z Lidką do lekarza, ma jakąś dziwną wysypkę, to pojedziemy autem, bo średnio się czuję na siłach na spacer. Gdzie moja energia???
Sprawnie i możliwie łagodnie!
dopadł mnie baby blues tego czego się spodziewałam. A dzisiejsze wyniki nie napawają mnie optymistycznie. Niestety ale zostajemy nadal w szpitalu na pewno do soboty. Bilirubina spada ale pomału, na szczęście mala nie musi iść do inkubatora. Historia lubi się powtarzać ze starszą córką miałam to samo z tym że jej inkubator nie ominął.
dobrze, że masz świadomość, że to hormony szaleją. Sobota już niedaleko.

nachodzily mnie czarne mysli zwiazane z porodem bo jestem na heparynie, mam wysoki puls i zapalenie tarczycy. Ale mam nadzieje ze lekarze dobrze sie mna zajma i wrócę do domu cala i zdrowa do chlopcow. Az znowu sie polakalam na sama mysl o tym wszystkim