|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Dorka, mega gratulacje
Cieszę się, że Cię nie nacinano. Kolejny całkiem fajny poród w naszej paczce.Odpoczywajcie sobie teraz Cami, ja też uwielbiam smak tej herbatki z liści malin. Mogłabym pić i bez ciąży i zbliżającego się porodu Ode mnie też lecą kciuki za Twoje płytki ![]() Emma, no to wkrótce czeka Cię unboxing Troszeczkę zazdroszczę znajomości terminu, gdy wszystko się zacznie, gdyby się tak dało zawsze wiedzieć z góry, że danego dnia będziemy tulić malucha ![]() Zua, o popatrz, ja też dostałam dziś paczkę z babyboom! Oglądam właśnie z wielkimi oczami, jakie to wszystko fajne Bardzo polecam reczniki bambusowe, kto się zastanawiał, mój jest mięciutki, przemiły w dotyku, czuć po fakturze, że to produkt warty swojej ceny. Wrzucam Wam fotkę mojego kociaka, w którego będziemy zawijać córkę ![]() A Ty Tysia, co tam dobrego pozamawiałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niektórzy, jak już to było chyba tutaj przez dziewczyny pisane, nawet czekają na samoistne rozpoczęcie akcji porodowej, żeby był wyrzut oksytocyny ![]() U mnie z kolei cc zaplanowana jest na 40+1, czyli dzień po terminie Na początku się tego bałam (i czasem teraz też nachodzą mnie różne myśli), ale staram się wmawiać sobie, że skoro maluszkowi wygodnie to niech i siedzi do terminu. Musi być dobrze - nie może być przecież innego scenariusza, prawda?![]() Dorka, gratulacje ![]() ![]() klask i:![]() Ale nam się worek rozwiązał! |
|
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Dorka, mega gratulacje
Cieszę się, że Cię nie nacinano. Kolejny całkiem fajny poród w naszej paczce.Odpoczywajcie sobie teraz Cami, ja też uwielbiam smak tej herbatki z liści malin. Mogłabym pić i bez ciąży i zbliżającego się porodu Ode mnie też lecą kciuki za Twoje płytki ![]() Emma, no to wkrótce czeka Cię unboxing Troszeczkę zazdroszczę znajomości terminu, gdy wszystko się zacznie, gdyby się tak dało zawsze wiedzieć z góry, że danego dnia będziemy tulić malucha ![]() Zua, o popatrz, ja też dostałam dziś paczkę z babyboom! Oglądam swłaśnie z wielkimi oczami, jakie to wszystko fajne Bardzo polecam reczniki bambusowe, kto się zastanawiał, mój jest mięciutki, przemiły w dotyku, czuć po fakturze, że to produkt warty swojej ceny. Wrzucam Wam fotkę mojego kociaka, w którego będziemy zawijać córkę ![]() A Ty Tysia, co tam dobrego pozamawiałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niektórzy, jak już to było chyba tutaj przez dziewczyny pisane, nawet czekają na samoistne rozpoczęcie akcji porodowej, żeby był wyrzut oksytocyny ![]() U mnie z kolei cc zaplanowana jest na 40+1, czyli dzień po terminie Na początku się tego bałam (i czasem teraz też nachodzą mnie różne myśli), ale staram się wmawiać sobie, że skoro maluszkowi wygodnie to niech i siedzi do terminu. Musi być dobrze - nie może być przecież innego scenariusza, prawda?![]() Dorka, gratulacje ![]() ![]() klask i:![]() Ale nam się worek rozwiązał! |
|
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Dorka, mega gratulacje
Cieszę się, że Cię nie nacinano. Kolejny całkiem fajny poród w naszej paczce.Odpoczywajcie sobie teraz Cami, ja też uwielbiam smak tej herbatki z liści malin. Mogłabym pić i bez ciąży i zbliżającego się porodu Ode mnie też lecą kciuki za Twoje płytki ![]() Emma, no to wkrótce czeka Cię unboxing Troszeczkę zazdroszczę znajomości terminu, gdy wszystko się zacznie, gdyby się tak dało zawsze wiedzieć z góry, że danego dnia będziemy tulić malucha ![]() Zua, o popatrz, ja też dostałam dziś paczkę z babyboom! Oglądam właśnie z wielkimi oczami, jakie to wszystko fajne Bardzo polecam reczniki bambusowe, kto się zastanawiał, mój jest mięciutki, przemiły w dotyku, czuć po fakturze, że to produkt warty swojej ceny. Wrzucam Wam fotkę mojego kociaka, w którego będziemy zawijać córkę ![]() A Ty Tysia, co tam dobrego pozamawiałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że tak szybko poszło. Odpoczywajcie i czekamy na foteczki.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że tak szybko poszło. Odpoczywajcie i czekamy na foteczki.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Ale forum wariuje, nabijamy posty jak na wątkach wyliczankowych
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was zauważyła spadek wagi?
Bursztynku trzymaj.się dzielnie!Jak wrocisz do domu,to humor będzie lepszy.Napewno! |
|
|
|
#4481 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() A co do wagi to ja zauważyłam znaczny spadek hihi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Regular piękne!
Ja jeszcze myślę o przescieradle do wózka. Porusze temat szczepienia:czym będziecie szczepic? ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Bursztynku Tobie napewno.Il już masz mniej laseczko? |
|
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też wariuje strasznie :/
Pola planuję szczepić tym co na początek na NFZ, a później skojarzona 5w1 lub 6w1 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
Na pewno będzie wszystko dobrze jak sobie wymarzyłam ale wiadomo, my swoje, a życie swoje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Dorka gratulacje serdeczne uściski
![]() Ja od wtorku w szpitalu no i niestety czeka mnie poród w łodzi bo raczej mnie nikt nie przyjmie z takim ciśnieniem w małym szpitalu . Nic nie wiem kiedy jak umówić cc nie wiadomo kto to zdecyduje jestem jeszcze w większej ciemnej...upie niż poprzednio..... ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Jeden z lekarzy jak zapytałam kiedy mam przyjechać to powiedział że jak wody odejdą i będą skurcze..... jak ? Pociągiem? To jakaś znieczulica i brak empatii |
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś o 14:15 urodził się Szymuś
Waży 3450 i ma 56 cm. Teraz grzecznie sysa przytulony do mamusi ![]() Później wrzucę zdjęcie na fb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4487 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#4488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nam się dzisiaj posypały maluszki! Czekam z niecierpliwością na zdjęcia na fb. ![]() Zanim ja urodzę to tu prawie wszystkie już będą miały wszystko opanowane przy maluszkach. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara super!Gratuluję!!!!Nabier aj sił!
Monya skandal! |
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe my grzecznie czekamy do naszych terminów ja to nie wiem na 100% czy mi zrobią cc 4.07 w 38+6, bo wszystko się okaże jak mnie tam rozpiszą w szpitalu w przyszłym tygodniu wolałabym znać swoją datę zabiegu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4492 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Cytat:
Cytat:
To teraz kolej na Polę, tak ?
|
|||
|
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: Spojrzałam na pierwszą stronę, myślałam, że masz termin bliżej początku lipca. Jejku, musi być jakieś wyjście z tej sytuacji Edytowane przez Radena Czas edycji: 2018-06-28 o 16:08 |
|
|
|
|
#4495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4496 |
|
Zadomowienie
|
Aaa, Blanka,dzięki, że już jestem odnaleziona
Swoją droga jak brzuch Ci opadła, to może jednak ty następna? |
|
|
|
#4497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorka gratulacje. Juz masz malutka przy sobie zazdroszcze! Szybko Ci poszło!!!Cytat:
Fajoski ręcznik! Cytat:
Madzia nareszcie ![]() ![]() . Troche ci zeszło ale teraz juz wszystko pod kontrola! U mnie kontrola z położna. Nie sprawdzała mnie dwa tygodnie bo była jakas studentka z nia i ta to robiła. Jak dzis wyszukała głowę to mowi ze maluszek jest juz znacznie na dole. No wiec to od tegoczuje ta presję na spojenie łonowym. Generalnie zaproponowało mi to samo co Folince. Czyli wszystko zalezy od konsultanta ale jesli kolejny skan pokaże normalny wzrost to moga mi zaproponować masaż szyjki w 40tygodniu i czekanie do 41 tygodniai wywołanie. Jednak musze czekac do 10 lipca na wizyte z konsultantem... bo jesli ten mi bedzie kazał wywoływać wczesniej to nie wiem czy bede miała wybór... ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Dziewczyny mam dzis 36+1 moge juz zacząc pic te liście malin??? |
|||
|
|
|
#4498 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja pozamawialam komplecik do wozeczka, łóżeczka, rożek, dwie butelki, pokrowiec na materac, przewijak, pieluchy tetrowe biale (skandal ! 3,03 za gramature 115 a myslalam że bedzie 140 i jestem zla !), i jeszcze kilka drobiazgów umylam wlasnie te malusie buteleczki i zastanawiam sie którą wziąć do szpitala tak asekuracyjnie mam avent i tt ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rodzicie te dzieciaki ja nie wiem, az Wam zazdroszcze i sama bym juz chciala hahaha. Emma wez Ty nie strasz że zaraz i Ty urodzisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4499 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! Pewnie łatwo nie było z tym wywoływaniem, ale efekt jest cudny! Bardzo się cieszę!Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, dzisiaj tak mnie brzuch boli, że szok...ale to raczej nic poważnego heh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Cieszę się, że Cię nie nacinano. Kolejny całkiem fajny poród w naszej paczce.
Troszeczkę zazdroszczę znajomości terminu, gdy wszystko się zacznie, gdyby się tak dało zawsze wiedzieć z góry, że danego dnia będziemy tulić malucha 

klask i:
super że tak szybko poszło. Odpoczywajcie i czekamy na foteczki.