|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() I wydaje mi sie ze 1500 bedzie dobra dawka. Jeszcze jak cwiczysz. To jak jesz pieczywo to jedz bo dzis nie ma ![]() Makrela ma cos tam tych zdrowych tłuszczow ale nic sie nie stanie jak dorzucisz cos ejszcze ![]() Ja w owsiance natomiast najbardziej lubie homo ![]() Hehe ![]() ![]() ![]() Teraz tez go czasem jadam. A nie masz w pobliu Biedronki? Bo tam jest taki z "zielonej łaki" baaardzo dobry ![]() Poprobuj z roznych firm , bo twarog,twarogowi nie rowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze R;
prosiłabym o ocenke ![]() S; pół grejfruta,bułka z dynia z warzywami 2 sniad poł mango,activia z otrebami siemieniem i płatkami owsianymi,krówka o;leczo p;krówka,pół bułki z dzemem wisniowym domowej roboty k.1,5 pólki z dynia plus puszka tunczyka plus jajko,krówka
#4563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Homo to jaki to jest np?Jaki Ty jesz?Ja uwielbiam wiesniak z piątnicy z takimi grudkami ![]() ![]() Własnie nie mam biedronki ![]() Dołoze chlebka do kolacji bo się boje ze mi za mało kcal wyszło.
![]() |
#4564 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4566 |
Rozeznanie
|
Sailormoon - gratulacje.
![]() Moje U/P: Śniadanie: Trzy kromki chlebka pszenno-żytniego - jedna z masłem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem, druga z pasztetem z żurawiną, trzecia z twarożkiem i szczypiorkiem Jogobella pieczone jabłko II śniadanie: Danio Intenso orzechowy z dodatkowymi orzechami Dwie morele Dwie czekoladki tiny Toblerone Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniaczkami, ofc zabielana Knedle ze śliwkami ![]() Deser: Parę kawałków czekolady Milka Silver - biała z nadzieniem jogurtowo-truskawkowym - polecam ![]() Kawa z mlekiem Podwieczorek: Budyń waniliowy wzbogacony bananem oraz orzechami Kolacja: Dwie grahamki z masłem, szynką i pomidorem Kawałek galaretki z kurczakiem, do tego sos chrzanowy
#4567 |
Zakorzenienie
|
Moje U :
Śn : płatki śniadaniowe z serkiem wiejskim i brzoskwinią O : pyzy ziemniaczane polane gulaszem,warzywa gotowane,pół pomidora P : lód Extreme wiśniowy K : 4 spore kromki razowca z czymś tam ![]() potem ćwiczenia a po ćwiczeniach jakieś 30,może 40g twarogu chudego i właśnie piję kakao ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: 3 małe kromki ciemnego chleba z plasterkiem szynki, sałaty, pomidorem oraz ogórkiem, zielona herbata obiad: kilka kawalków ziemniaczków i dwa klopsiki mielone smazone na oliwie podwieczorek: jedna mała kanapka z plasterkiem szynki, pomidorem i ogórkiem, gruszla kolacja: 6 łyżek musli z jogurtem naturalnym. Wiem, że kolacja powinna być białkowa, ale nie mogłam się powstrzymać.
#4570 |
Raczkowanie
|
Redukcja:
Ś: 12.00 Jogurt gruszkowy ten z lidla 0,1 % tłuszczu ma chyba tyle samo węglowodanów co białka (mogę go jeść??) Dodałam do niego łyżeczke siemienia lnianego i łyżeczkę otrębów pszennych.1 kromka razowca z polędwicą sopocką i pomidorem, 1/4 kromki chleba razowego z powidłami śliwkowymi. Kawa rozpuszczalna z łyżeczka cukru. O: 16.00 2 klopsiki gotowane, 1 mała marchewka gotowana, pół pomidora, 6 liści sałaty zalanych jogurtem naturalnym K: 20.30 serek wiejski 200g + pół świeżego ogórka Proszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na R jadłam tak: (7:00)Ś: Mleko lub jogurt z błonnikiem do tego wkrajałam jakiś owoc albo dodawałam maliny, borówki czy truskawki albo razowiec z twarożkiem i szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem + cz.herbata (10:00)II Ś: wieśniak z orzechami nerkowca, papryką i chuda polędwicą (13:00)O: Ryba z brązowym ryżem i sałatką (mozzarella, sałata, pomidory, oliwki, trochę oliwy, papryka) + cz.herbata (16:00)P: Tutaj zwykle kostka czekolady gorzkiej czy jakiś niskokaloryczny deser np. SB (19:00)K:Kurczak na parze z warzywami, jogurt, wieśniak czy jajecznica- coś białkowego + cz.herbata
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
W
1. Jajecznica z 2 jajek ; 2 kromki chlebka sojowego z plasterkiem pomidora ; jabłko 2. Średni talerzyk gotowanych brokułów ; filiżanka rosołu 3. 3 małe ziemniaki, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym ; jabłko 4. 3 plasterki arbuza 5. 3 kromki pieczywa chrupkiego: 1 ze szprortką w sosie pomidorowym, 2 z jajkiem na twardo; 3 plasterki arbuza ; jabłko |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Rozeznanie
|
Mało, mało białka
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy sobie życzysz oceny, wiec tylko tak napisałam malutko ![]()
#4576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4577 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na jakiesj diecie wc zesniej byłas i ile teraz tych kcal zjadasz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja homo kocham Homisio z Inter Marche ![]() A tak z ciekawosci to wiesniaki jesz lekkie czy normalne> Mam nadzieje ze dolozylas chlebek tylko taki jak na R musi byc ![]() Cytat:
Brak bialka i NNKT. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zadomowienie
|
Patt Aralka jest na Wychodzeniu i nie musi mieć czysto białkowej kolacji
#4579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To ja tez dodam co zjadłam, żeby nie było. Ja wychodzę z SB powoli, ale nadal siedzę jeszcze dzisiaj na 1 fazie, więc: R. IŚ: Jajecznica z 2 jajek z pieczarką i chudą polędwicą + cz.herbata II Ś: 2 jajka na twardo + pomidor (za ciepło było na coś więcej ![]() O: Twister: omlet z 2 jajek + przyprawy w nim zawinięte szparagi, papryka i gotowany kurczak + cz.herbata P:Wieśniak z orzechami nerkowca K:Kurczak gotowany z resztą szparag + papryka + cz.herbata
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Rozeznanie
|
[quote=Baby14;8447761]gratulacje
![]() No z tymi cwiczeniami roznie to jest-ostatnio w ogole się nie ruszałam ![]() ![]() Ja homo kocham Homisio z Inter Marche ![]() A tak z ciekawosci to wiesniaki jesz lekkie czy normalne> Mam nadzieje ze dolozylas chlebek tylko taki jak na R musi byc ![]() nie jadłam nigdy takiego serka ![]() lekkie ![]() dołozyłam razowy tylko obawiam sie ze to był pszenny ale się nazywał razowy ![]() i/quote] ![]()
#4582 |
Raczkowanie
|
Napisane przez kolorowesloncee
R.! Pisze tu przykladowy `rozkład` [czy taki jest dobry/?, bo za bardzo sie nie znam] Sniadanie: jabłko, bulka pelnoziarnista z serkiem wiejskim, lub szynką Śniadanie2:brzoskwinia, kawałek sera zoltego ser żółty na r odpada, lepiej zjeść coś miałkowego, na drugie śniadanie to co masz na pierwsze a na pierwsze np.owsiankę Obiad: Jakieś miesko;], surówka, jabłko. jakieś mięsko najlepiej białe nie tłuste nie smarzone bez panierki Podwieczorek: Kawałek sera zółtego, 1/2 grejfruta j.w na podwieczorek możesz zjeść np. serek wiejski z orzechami Kolacja: 2-3 godziny przed snem, Jablko, 5-7 łyzek serku wiejskiego. owoce do godziny 16 I jak ? Bo naprawde się na tym nie znam. Za slowa krytyki bede wdzieczna!;] A czy jajecznica tez jest pelna w bialko ?;> radzę przecczytać wątki podwieszone i uzupełnić jadłospis o NNKT, warzywa i dobre węglowodany Tu juz mój plan poprawiony. czy przez taka diete uda mi sie zrzucic zbedne kilogramy ?;> |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
ja tak szybciutko moje W:
Iśn- 1,5 grahamki z polędwicą sopocką, pomidoremi i masełkiem oczywiście, jabłko IIśn- 3 kanapki z dżemem jagodowym, kakao, nektarynka O: zupa grzybowa zabielana z ziemniakami (duuużą porcja), gotowane udko z warzywami (mieszanka warzyw) 3 pieguski i 2 jakieś inne ciastka, rożek czekoladowy p i k ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
A mi się właśnie wydaje, że u mnie było sporo białka :P Więcej niż zwykle
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
były i jajka i ryby i drób. to troche było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Raczkowanie
|
Baby14- dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() Mój wczorajszy jadłospis: Utrzymanie : ok 8-szklanka mleka 2%, 7 łyżek musli, 1 łyżka otrąb, 1 łyżeczka ziaren słonecznika, banan ( 500kcal) po 11- serek wiejski ze szczypiorkiem(150g),kromk a chleba z 2 łyżeczkami dżemu,pomidor (295kcal) 14:30- 160g makaronu (100%pszenicy durum) wymieszane z 2 jajkami i i troche posypane serem bialym (15g), sałatka z piersi kurczaka (pierś, kapusta pekińska, ogórki,ketchup) (445kcal) po 17- kiwi,marchewka (65kcal) 19:30- 100g sera bialego poltlustego,zmieszane z pomidorem,szczypiorkiem,c ebulką,odrobiną kapusty pekińskiej i łyżką ziaren słonecznika (205kcal) Może być jak na utrzymanie? Czy za mało? Coś źle śpie odkąd sie odchudzam..:/ tzn w nocy bardzo dobrze ,ale budzę sie wczesnie (7 czesem po 6 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.