|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
No nic, czeka nas trochę niepewności i niepokojów w ostatnich dniach. Juz kilkoro znajomych do mnie pisało z pytaniem co i jak robimy w związku ze strajk ami. .. jakby to się dało zaplanować. .. Proszę o kciuki o 9.00 - idę do fizjo - podejście nr 2. Niestety teraz przełomu się nie spodziewam ale żeby było choć troszkę lepiej, bo dziś w planach zakupy w Ikea
|
||
|
|
|
#4562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakieś większe zakupy w planach w Ikei? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jaki organizer na łóżeczko kupujecie (jeśli kupujecie) i jakie macie torby do wózka?
|
|
|
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://m2.ikea.com/pl/pl/p/oensklig...ialy-30199283/ Ale ostatnio widzialam u koleżanki takie coś przezroczyste ![]() https://www.fabrykawafelkow.pl/kosz/...ewijania-.html Tylko ona nie miała tego pudełka biało zielonego chyba gdzieś to dorwala na olx Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Nie śpię od 4:15, bo nagle obudził mnie mój mężu, który coś gadał z zamkniętymi oczami. Na początku zignorowałam, ale jak tak kilka razy powiedział coś niezrozumiałego, to odwróciłam się i zapytałam "majaczysz?", odparł "nie" i od tamtej pory spokój. Nie muszę pisać, że strzeliłam sobie w stopę, bo oczy automatycznie jak 5 zł. Anielka mnie przygotowuje jak nic Tańcowała sobie wtedy dobre pół godziny czy więcej. Nooo i tyle z mojego spania, bo o 6 trzeba wstać i jechać do Łukowa na KTG i wizytę.Madziara w końcu doczekałaś się Szymusia, gratuluję! Dorko, Tobie również ![]() Moc buziaczków dla Was, jesteście dzielne! Blanko, dziękuję za wczorajszy link odnośnie jodu Warto zwrócić uwagę, za jakiś czas zbadam sobie odpowiednie parametry, chociaż jak badałam z ponad rok temu, to nie stwierdzili Hashimoto, tylko niedoczynność, ale i tak będę trzymać rękę na pulsie. Tamtejszą koszulę do karmienia na ramiączkach odesłałam, a kupiłam inną od Dolce Sonno, szarą w gwiazdki, też rozmiar S i jest mniejsza oraz krótsza od tej jasnej z granatowym sercem, jeny.. Ale tyłek zakrywa Wczoraj przyszło zamówienie od BabyBoom, ale raczej skromne - przewijak, klin, podkład nieprzemakalny.. o kurczaczki! Dotarło do mnie, że nie ma moich dwóch pieluch tetrowych różowych! Piszę do nich!!
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja daj.znać!
Ovejita kciuki! Folinka super,że położna jest za Tobą. Wczoraj wieczorem miałam mocniejsze bóle jak na okres,ale tak mi się spać chciało,że usnelam.Dawno się tak nie wyspalam,jak dzisiaj. Ja w sumie już mam.wszystko gotowe,trochę mi.się nudzi,bo mama kuchnie przejela,może.męża gdzieś.wyciagne,na jakąś kawkę. |
|
|
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie nie często zdarza Wam się we 2 wychodzić Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że jak kupowałam, to były dostępne. Teraz wiem dlaczego dostałam kosmetyczkę granatową i małą pieluszkę flanelową w gratisie. A ja myślałam, że to w geście dobrej woli, haha O naiwności
|
|
#4569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie też przysłali coś innego niż zamawiałam ale kazali zostawić a brakującą rzecz doslali ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Cytat:
w sensie za te pieluszki? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinka, jak napisałaś wczoraj o mydle o zapachu czy smaku placków ziemniaczanych, to padłam i nie wstałam
![]() Tutaj akurat musi być mydło o zapachu zwykłego mydła ![]() Odowska, nie wiedziałam, że to wcale nie jest rzadkie zjawisko.. Czyli wszystko ze mną dobrze ![]() ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos tak zrobimy!
Idę chyba coś zjeść,tradycyjnie jajecznica,aby sił nabierać. |
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest Kazio na fb!
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Nie ogarniam postow, ciezko mi nadrobic.
Mamy kryzys w kp, kazio sie nie zasysa jak trzeba i boje sie, ze poleci z wagi i bedzie klops. Wczoraj prawie sie rozplakalam, ale probujemy dalej. Aniama, co do cc, to moge tylko napisac, ze wazna jest szybka pionizacja i ogolnie aktywizacja po zabiegu. U nas juz nastepnego dnia rano. Ja wylam z bolu, ale nafaszerowalam sie wszystkim, co bylo i siup. Nie ma co sie rozczulac, bo potem ciezko zajac sie maluszkiem. A trzeba!! Moj wisial na cycu juz w pierwszej godzinie i od wybudzenia nie zabrali go nawet na minute. Spal i spi u mojego boku - nie w lozeczku. Dziewcxyny, nie wiem jak to ogarne, ale kochane - rodzimy maszynowo! Jestescie wszystkie wspaniale! Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ---------- Cytat:
mąż jak wstanie się ucieszy ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Summer kciuki za laktacje!Uda się napewno!!!!!!!
|
|
|
|
#4578 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry Kochane! Doczytalam Was- trwalo to tylko godzine
ale stosunkowo wyspalam sie, Kropek lezy mi na piersi i spi więc w koncu mam czas!Summer, Dorka, Madziara- gratuluje Wam porodów! I jestem mega dumna z Was! Summer- laktacja sie rozkreci- u mnie na poczatku tez jak kot naplakal, a teraz to mam wrazenie, ze cyce mi eksploduja pionizacja nie jest latwa, mi pplozna myla nogi a z lazienki wracalam juz na wózku. Ale na nastepny dzien bylo juz zdecydowanie lepiej.Zua gratuluje rozprawy! Teraz to juz spokojnie mozesz rodzic ![]() Bursztynku, trzymam kciuki za wyniki i za wyjscie w sobote. Dokladnie wiem co to baby blues... i ten szpitalny i ten domowy... Elaa a kiedy Wy wychodzicie? Czy juz jestescie w domu? Emma, trzymam kciuki za dotrwanie do poniedzialku i najlepiej, zeby akcja rozkrecila sie zeby cc nie bylo na zimno! Zua mnie mierzyla gin a potem prxy przyjęciu na porodowke jeszcze mierzyli miednice, więc nie powinni ominac tego tematu. Patrycja- mocnw kciuki za porod. Noe odniose sie do wszystkich, bo kalafior ciazowy nadal trwa ![]() Anima ty chyba pytalas, co sie przyda do cc. No więc osttecznie przebrali mnie w ich koszule przed samym cc, tantum rrosa zalega dalej w kosmetyczce, nie nadalo się. Majteczki siateczkowe jak najbardziej, bo sa wysokie i daja przewiew ranie i nie ocieraja sie o nią. Podkladow poporodowych duzo nie potrzeba, ja zuzylam 1,5paczki bella mama alectoctylko dlatego, ze mniejszych nie mialam. W domu jestem juz na zwyklych podpaskach. Krwawienie jest silne w pierwszych ok dwoch dniach. Do karmienia koszule na ramiaczkach sa do bani. Najlepsza z napami wg mnie- moznacszybka górną nape spiąć i nikt nic nie widzi. Dziewczyny, pierwsze 1,5dnia w domu bylo traumatyczne... po cc czlowiek nie jest w 100% sprawny a ja chcialam byc. Co sie odbilo na moim zmeczeniu i emocjach. Nawal nie pomaga, Kropek ma problemy z przystawieniem do pelnej piersi. Dopiero wczoraj wieczorem jakoś zaczelam radzic sobie, ale tylko jakos. Wczoraj Maly pil po max 5 min ale co ok godzine. Ja oczywiscie schizy jak stad do Ameryki i placz co chwile. Wieczorem po kapieli tz pomogl mi z przystawieniem i jakos poszlo. I kropek spokojnie spal miedzy karmieniami w nocy. Wiec poko co tandem ja i tz podczas karmienia sprawdza sie (przynajmniej przy ostatnich 4karmieniach). Dzisiaj przyjezdza polozna, to mam nadzieje ze mnie poratuje. Niestety w szpalu mowili ze pokaza mi pozycje spod lokcia ale nie zrobili tego. A podobno to najlepsza przy karmieniu piersią i nawale. Przez nawal Kropek nie umie sie przystawic i jestem pogryziona... Wiec podsumowujac- latwo nie jest. Ale dzisiaj obudzilam sie z dobrą myślą. I musze sie tego trzymać. Pierwsze pranie za nami, bo Kropek lubi sikac, jak nie ma pieluchy na dupce Postaram sie byc na biezaca, ale nie obiecuje. Sa rzeczy ważne i ważniejsze. Najwyzej bede co 2dni nadrabiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ---------- Cytat:
radzicie sobie a to najważniejsze, super że mąż Ci pomaga ![]() Wszystko się unormuje, położna też Wam pomoże, nie martw się Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja kciukasy!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
!Cytat:
pomijam fakt, że z akcją porodową łaziłaś dwa dni! Ale Twoje podejście do macierzyństwa mimo bólu po operacji - Wow . Dużo masz w sobie sił ![]() Cytat:
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakoś się obudziłam o 6 ale chyba jeszcze się drzemne, bo co tu robić o takiej porze.. Byłam wczoraj na babskim spotkaniu u mojej mamy były ciotki których nie widziałam kilka lat, komplementów się nasłuchałam co nie miara, że mam tylko brzuch, że jestem dalej ruchliwa.. Dziwi mnie trochę, że kogo nie spotkam to pyta 'to Ty jeszcze chodzisz?!', a gdzie to pisze, że mam leżeć i czekać. Może dlatego, że ciągle gdzieś chodzę i coś robię mam tylko brzuch? Chociaż na wadze 11kg do przodu, więc sam brzuch chyba tyle nie waży.. Ale już bliżej niż dalej, bo o ile się nie mylę to dzisiaj zaczynam 9 miesiąc. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4583 |
|
Rozeznanie
|
Skurcze co ok 3 min a rozwarcie na 3 cm.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4584 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Patrycja kciuki za szybką akcję! Czekamy na wieści!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wyjdzie za 10, to wyjdzie za 15 razem. Boli jak cholera, ale cieszy niezmiernie! Ja w pierwszy dzień się popłakałam, jak mały przybrał na mojej piersi. Wiem, że to tylko efekt mojej determinacji i tego Ci życzę! Dasz radę dzielna kobietko ! Cytat:
![]() Oj mi też dużo łatwiej jak mąż jest u mnie i położy mi małego do piersi, jakoś od razu wtedy zaskakuje Haha u nas to samo z sikaniem, jak z fontanny Mój też nie potrafi się przystawić do pełnej piersi, dlatego odciagałam mu trochę i zaraz przystawiałam i super szło. Nawał już chyba za mną, bo na szczęście piersi już meiksze i nie boli tak Bardzo prosimy i kciuki za wagę małego i wyniki bilirubiny! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrycja sama się boję, że samo się nagle zacznie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oszczędzaj się może teraz troszkę, żeby już tego nie przyspieszać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plamienia są, ale już mniej i jasnoróżowe, wcześniej wyglądało to groźniej. Skurczy już nie ma, czasami tylko pobolewanie brzucha jak na okres. Muszę przepakować torbę dzisiaj to będę spokojniejsza i tak, w weekend odpoczywam, już nie ma żadnego spacerowania ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja kciuki za rozkręcenie akcji!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Szymka nic nie rusza i chrapoli w najlepsze, dwa razy w nocy się obudził, possał, a później leżał i pięknie zasnął.

. 
Anielka mnie przygotowuje jak nic
Tańcowała sobie wtedy dobre pół godziny czy więcej. Nooo i tyle z mojego spania, bo o 6 trzeba wstać i jechać do Łukowa na KTG i wizytę.
Dorko, Tobie również 
Moc buziaczków dla Was, jesteście dzielne!
Wczoraj przyszło zamówienie od BabyBoom, ale raczej skromne - przewijak, klin, podkład nieprzemakalny.. o kurczaczki! Dotarło do mnie, że nie ma moich dwóch pieluch tetrowych różowych! Piszę do nich!!

Tyle, że jak kupowałam, to były dostępne. Teraz wiem dlaczego dostałam kosmetyczkę granatową i małą pieluszkę flanelową w gratisie. A ja myślałam, że to w geście dobrej woli, haha 

Czyli wszystko ze mną dobrze 

ale stosunkowo wyspalam sie, Kropek lezy mi na piersi i spi więc w koncu mam czas!
pionizacja nie jest latwa, mi pplozna myla nogi a z lazienki wracalam juz na wózku. Ale na nastepny dzien bylo juz zdecydowanie lepiej.
Może dlatego, że ciągle gdzieś chodzę i coś robię mam tylko brzuch? Chociaż na wadze 11kg do przodu, więc sam brzuch chyba tyle nie waży.. Ale już bliżej niż dalej, bo o ile się nie mylę to dzisiaj zaczynam 9 miesiąc.