Aparaty ortodontyczne cz. XVI - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-27, 20:54   #4801
Misia452
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Mi aparat kiedyś taka ranę zrobił,że aż dwa szwy mi trzeba było założyć ,chyba nie muszę mówić jak to bolało....
Oczywiście nie mam tu na myśli szwów a samą ranę

Ja często druciki widelcem doginałam i mówiłam o tym ortodontce.
Mówiła,że pacjenci często sobie sami właśnie czymś pomagają

Miał ktoś może po zdjęciu aparatu kompozyt?
Zastanawiam się nad tym bo mimo leczenia nie podobają mi się moje zęby,są proste ale to nie to
Byłam na konsultacji u innego dentysty bo moja dentystka tak się uparła na licówki,że już jej słuchać nie mogłam,inny dentysta zaproponował mi właśnie wybielanie i kompozyt.

I powiem szczerze intensywnie o tym myślę a zdjęcia w internecie tylko mnie bardziej nakręcają,choć jest parę rzeczy,które mnie powstrzymuje.
*musiałabym specjalnie jechać do Pl
*musiałabym od nowa robić wyciski do retencji (następne koszty)

Moje zęby są mniej więcej w kształcie litery A,tzn wąskie górą a dołem się rozchodzą bądź inne w kształcie litery V to się jakoś fachowo nazywa ,mówił mi dentysta ale nie pamiętam.
Mi raz tata kombinerkami poprawiał drucik
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 21:32   #4802
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Miałaś odbudowywany ubytek czy zamykaną szparę?
Możesz napisać coś więcej na ten temat.
O licówkach już wiem,że są drogie,nie stać mnie na nie więc na pewno się nie zdecyduję.
Kompozyt niestety mocno się przebarwia z czasem, lubi też się rozszczelnić i kruszyć. No i nie jest przezroczysty, więc w sztucznym świetle, a zwłaszcza UV, może to być widać.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 22:04   #4803
eliza_komon
Raczkowanie

Ja właśnie się zastanawiam czy jest sens u mnie zakładać... delikatnie mi się nie nachodzą górne zęby z dolnymi, mam minimalną szparę między nimi. W niczym mi to nie przeszkadza, ciekawa jestem tylko jakie to są mniej więcej koszty
eliza_komon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 22:32   #4804
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Kompozyt niestety mocno się przebarwia z czasem, lubi też się rozszczelnić i kruszyć. No i nie jest przezroczysty, więc w sztucznym świetle, a zwłaszcza UV, może to być widać.
i takich opinii się właśnie bałam
strasznie mnie to kusi ale tak jak piszesz boje się właśnie przebarwień i tego,że będzie ładnie na chwilę
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 07:42   #4805
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Może chodziło mu o klej ,który został po aparacie?
Kompozyt to materiał ,który służy do wypełniania np szpar itd.
Moj orto ma odbudowane jedynki i szczerze jakby mi tego nie powiedział to życiu bym się nie skapnęła ale sam mówi, źe czasem to musiał co 2 miesiące latać i poprawiać bo się kruszyło... potem jakoś mu lekarz tak zrobił, że się trzymały ponad 2lata bez szwanku sam mi proponował odbudowę zęba ale chyba sobie daruję wybielę tylko za jakiś czas i tyle
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 12:19   #4806
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
Moj orto ma odbudowane jedynki i szczerze jakby mi tego nie powiedział to życiu bym się nie skapnęła ale sam mówi, źe czasem to musiał co 2 miesiące latać i poprawiać bo się kruszyło... potem jakoś mu lekarz tak zrobił, że się trzymały ponad 2lata bez szwanku sam mi proponował odbudowę zęba ale chyba sobie daruję wybielę tylko za jakiś czas i tyle
No właśnie wszędzie czytam i każdy mówi (pisze) ,że coś się za jakiś czas wykrusza wiesz ortodonta to sobie pójdzie do kolegi po fachu i pewnie mu jeszcze zrobi po kosztach
A ja nie będąc na miejscu w Pl to sobie mogę pomarzyć,każdy z kim rozmawiam to jeździ do dentysty do Pl bo mimo iż drogo na nasze zarobki to w porównaniu do tego ile kosztuje dentysta za granica to pikuś
Boje się,ze idąc do dentysty poniesie mnie fantazja i powiem a rób Pan a potem będzie płacz,naoglądałam się zdj w internetach a wiadomo jak to działa na wyobraźnie

Teraz nawet się zastanawiam czy jest sens wybielać zęby bo raz ,że to droga impreza (biorę tylko pod uwagę lampę w gabinecie) a dwa muszę dodatkowo 350zł dopłacić za osobne wybielanie martwego zęba także studnia bez dna
Nikt mi nie powie ile będzie widoczny efekt bo wiadomo to sprawa indywidualna a poza tym z moją tendencją odkładania się osadu i kamienia zaraz zęby będą bure a nie białe
Stary 2018-06-28, 12:29   #4807
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wszędzie czytam i każdy mówi (pisze) ,że coś się za jakiś czas wykrusza wiesz ortodonta to sobie pójdzie do kolegi po fachu i pewnie mu jeszcze zrobi po kosztach
A ja nie będąc na miejscu w Pl to sobie mogę pomarzyć,każdy z kim rozmawiam to jeździ do dentysty do Pl bo mimo iż drogo na nasze zarobki to w porównaniu do tego ile kosztuje dentysta za granica to pikuś
Boje się,ze idąc do dentysty poniesie mnie fantazja i powiem a rób Pan a potem będzie płacz,naoglądałam się zdj w internetach a wiadomo jak to działa na wyobraźnie

Teraz nawet się zastanawiam czy jest sens wybielać zęby bo raz ,że to droga impreza (biorę tylko pod uwagę lampę w gabinecie) a dwa muszę dodatkowo 350zł dopłacić za osobne wybielanie martwego zęba także studnia bez dna
Nikt mi nie powie ile będzie widoczny efekt bo wiadomo to sprawa indywidualna a poza tym z moją tendencją odkładania się osadu i kamienia zaraz zęby będą bure a nie białe
No ale jak usuniesz kamień to znowu beda białe mi sie odkłada bardzo szybko kamien ale wystarczy go sciagnac i zeby wracają do swojego białego koloru.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 17:44   #4808
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
No ale jak usuniesz kamień to znowu beda białe mi sie odkłada bardzo szybko kamien ale wystarczy go sciagnac i zeby wracają do swojego białego koloru.

Ja również mam podobnie, bo u mnie kość zęba jest biała naturalnie, natomiast jeżeli mam osad to żółknie (czasem nawet po zwyczajnym dokładnym szczotkowaniu zębów już widać jakiś efekt).

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza_komon Pokaż wiadomość
Ja właśnie się zastanawiam czy jest sens u mnie zakładać... delikatnie mi się nie nachodzą górne zęby z dolnymi, mam minimalną szparę między nimi. W niczym mi to nie przeszkadza, ciekawa jestem tylko jakie to są mniej więcej koszty
Uważam, że zawsze jest sens zakładania aparatu ortodontycznego, bo tak naprawdę może się wydawać, że masz małą wadę, a potem wychodzi na konsultacjach zupełnie co innego. Złe kontakty pomiędzy zębami to nie tylko sprawa komfortu, ale także zdrowia.
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 18:10   #4809
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość

A to jasne,że tak
Zresztą,ja w ogóle nie mam jakiś żółtych zębów,nie pale,nie pije kawy,wina -kiedyś nawet tu wklejałam swoje zdj więc można ocenić ,że nie są żółte a jak odkłada mi się osad (do kamienia staram się nie dopuścić bo w między czasie już lecę na oczyszczanie) to też jest raczej z tyłu na zębach niż z przodu i tak jak pisałam dentystka stwierdziła,że taka moja natura bo sama mówiła,że jeśli chodzi o higienę to bez zarzutów.
Myje zęby po pary razy dziennie,zostało mi to po aparacie a wybielić chciałam od tak dla siebie co by mieć jeszcze bielsze
Dentysta też mówił ,że po aparacie jak najbardziej mogę to zrobić ze względów estetycznych dla siebie i swojego komfortu psychicznego.
Swoją drogą drogi ten mój komfort psychiczny bo za jedynkę martwą mi powiedzieli 300/350zł plus reszta 900zł a wcześniej wiadomo pełne czyszczenie za 300zł i teraz tak się zastanawiam czy wyczyścić i wybielić czy druga opcja wyczyścić i kompozyt dać w szpary i tam gdzie dentysta stwierdzi,że by się przydało,hmm sama nie wiem co zrobić,nie czytam nic optymistycznego o kompozycie ale jak mówię wyobraźnia oglądając zdjęcia w internetach zrobiła swoje
Stary 2018-06-28, 19:18   #4810
Nelada
Raczkowanie

Cytat:
A to jasne,że tak
Zresztą,ja w ogóle nie mam jakiś żółtych zębów,nie pale,nie pije kawy,wina -kiedyś nawet tu wklejałam swoje zdj więc można ocenić ,że nie są żółte a jak odkłada mi się osad (do kamienia staram się nie dopuścić bo w między czasie już lecę na oczyszczanie) to też jest raczej z tyłu na zębach niż z przodu i tak jak pisałam dentystka stwierdziła,że taka moja natura bo sama mówiła,że jeśli chodzi o higienę to bez zarzutów.
Myje zęby po pary razy dziennie,zostało mi to po aparacie a wybielić chciałam od tak dla siebie co by mieć jeszcze bielsze
Dentysta też mówił ,że po aparacie jak najbardziej mogę to zrobić ze względów estetycznych dla siebie i swojego komfortu psychicznego.
Swoją drogą drogi ten mój komfort psychiczny bo za jedynkę martwą mi powiedzieli 300/350zł plus reszta 900zł a wcześniej wiadomo pełne czyszczenie za 300zł i teraz tak się zastanawiam czy wyczyścić i wybielić czy druga opcja wyczyścić i kompozyt dać w szpary i tam gdzie dentysta stwierdzi,że by się przydało,hmm sama nie wiem co zrobić,nie czytam nic optymistycznego o kompozycie ale jak mówię wyobraźnia oglądając zdjęcia w internetach zrobiła swoje
Z ciekawości zapytam - nosiłaś aparat i masz szpary, które chcesz wypełniać kompozytem?
Ja uważam, że zęby to najlepsza inwestycja. Sama nie robiłabym kompozytu, właśnie ze względu na te wszystkie opinie, ale widać, że bardzo chcesz, więc pewnie jeśli go nie zrobisz to będziesz żałować.

Ja byłam dzisiaj u dentysty, wypełniłam jeden malutki ubytek, który miałam i mogę zakładać aparat.
Nelada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 19:38   #4811
kizdaM
Wtajemniczenie

Ja miałam nadzieję, ze po ściągnięciu skończą się moje wydatki z zębami, a tu na zęby leczone kanałowo trzeba nałożyć korony...każda 1400 zł, miałam 2, ale doszedł trzeci ząb .. więc jutro muszę wydać ponad 4 k
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 20:04   #4812
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nelada Pokaż wiadomość
Z ciekawości zapytam - nosiłaś aparat i masz szpary, które chcesz wypełniać kompozytem?
Ja uważam, że zęby to najlepsza inwestycja. Sama nie robiłabym kompozytu, właśnie ze względu na te wszystkie opinie, ale widać, że bardzo chcesz, więc pewnie jeśli go nie zrobisz to będziesz żałować.

Ja byłam dzisiaj u dentysty, wypełniłam jeden malutki ubytek, który miałam i mogę zakładać aparat.
Tak,zdjęłam aparat 23 kwietnia i mam szpary między zębami ,nie jakieś mega duże,że mi jabłko czy śliwka przez nie przeleci,ale są
Zakładając aparat spodziewałam się efektu wow jak to u niektórych ale zdjęłam i owszem są proste ale tego wow mi brakuje,jak wyżej pisałam mam brzydki kształt zębów i chciałabym je poprawić,nie szarpnę się na licówki bo to duża inwestycja z tego co rozmawiałam z lekarzem,nawet dwoma,także kombinuje co innego.
Mój "nowy" dentysta to taki sensowny gość,który widać,że nie chce mnie naciągnąć na kasę jak powszednia dentystka ,która widziała tylko opcje licówek
Stary 2018-06-28, 20:26   #4813
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,zdjęłam aparat 23 kwietnia i mam szpary między zębami ,nie jakieś mega duże,że mi jabłko czy śliwka przez nie przeleci,ale są
Zakładając aparat spodziewałam się efektu wow jak to u niektórych ale zdjęłam i owszem są proste ale tego wow mi brakuje,jak wyżej pisałam mam brzydki kształt zębów i chciałabym je poprawić,nie szarpnę się na licówki bo to duża inwestycja z tego co rozmawiałam z lekarzem,nawet dwoma,także kombinuje co innego.
Mój "nowy" dentysta to taki sensowny gość,który widać,że nie chce mnie naciągnąć na kasę jak powszednia dentystka ,która widziała tylko opcje licówek
Powiedz mi jak to jest z tymi szparami miedzy zębami po zdjęciu aparatu? Bo ja jeszcze nosze, ale szparki są widoczne i nie wiem czy po też tak będzie?
Stary 2018-06-28, 20:43   #4814
ania2517
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
Ja mam minimalnie starte dwie górne jedynki i strasznie mi to przeszkadza, więc chyba poproszę o ich odbudowę, bo nie mogę na to patrzeć. Co do wybielania to zastanawiam się, czy można po zdjęciu aparatu używać pasków wybielających? To chyba nie powinno jakoś negatywnie wpłynąć na układ zębów, a pamiętam, że kiedyś mi te paski pomogły. ktoś może próbował?
ania2517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 21:04   #4815
Nelada
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem, pokazałabyś jak to wygląda? Zawsze jesteśmy bardziej krytycznie nastawieni do samych siebie.
Stary 2018-06-28, 21:49   #4816
Quadesha
Zakorzenienie

Dot.: Jaki aparat ortodontyczny?

Mam już mikroimplanty. Nic nie bolalo Gorzej po jak znieczulenie puszcza

Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 21:53   #4817
owocelki
Zakorzenienie

wczoraj zdjęłam aparat za tydzień dostanę fotki porównawcze przed i po, to wstawię
owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 22:20   #4818
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Powiedz mi jak to jest z tymi szparami miedzy zębami po zdjęciu aparatu? Bo ja jeszcze nosze, ale szparki są widoczne i nie wiem czy po też tak będzie?
Ja pod koniec nosiłam takie łańcuszki na zębach ,które miały złączyć te szpary i owszem złączyły ale nie każdy ząb ma taki sam kształt żeby się dopasować i jednak szpary są na co ortodontka już nic nie poradzi

Cytat:
Rozumiem, pokazałabyś jak to wygląda? Zawsze jesteśmy bardziej krytycznie nastawieni do samych siebie.
Kurdę,tak patrzę ,że na pw nie da się zdj wysłać,weź napisz mi może na pw swojego @ bo głupio mi tutaj tak całą twarz wklejać a takie mam zdjęcie akurat

Cytat:
Napisane przez owocelki Pokaż wiadomość
wczoraj zdjęłam aparat za tydzień dostanę fotki porównawcze przed i po, to wstawię
super,gratulujemy i czekamy na fotki
Stary 2018-06-28, 23:09   #4819
Nelada
Raczkowanie

Cytat:
Kurdę,tak patrzę ,że na pw nie da się zdj wysłać,weź napisz mi może na pw swojego @ bo głupio mi tutaj tak całą twarz wklejać a takie mam zdjęcie akurat
Wysłałam.
Dzięki, że wyślesz. Zakładam niedługo aparat, mam z grubsza proste zęby ale zgryz głęboki i tyłozgryz i przerwę między 1 a 2 i baaaaardzo nie chcę jej mieć (ani żadnych innych) po leczeniu, więc przerwy to moja obsesja.
Stary 2018-06-28, 23:13   #4820
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam.
Dzięki, że wyślesz. Zakładam niedługo aparat, mam z grubsza proste zęby ale zgryz głęboki i tyłozgryz i przerwę między 1 a 2 i baaaaardzo nie chcę jej mieć (ani żadnych innych) po leczeniu, więc przerwy to moja obsesja.
Poszedł @
Jeśli to diastema to nawet jeśli nie orto to dentysta Ci to pięknie zlikwiduje
Stary 2018-06-28, 23:34   #4821
Nelada
Raczkowanie

Cytat:
Poszedł @
Jeśli to diastema to nawet jeśli nie orto to dentysta Ci to pięknie zlikwiduje
Jejku, masz piękne zęby. Idealne! Nie wiem co chcesz wybielać ani uzupełniać kompozytem. Moim zdaniem jesteś dla siebie zbyt krytyczna. Są naprawdę idealne.
To nie diastema, to milimetrowa przerwa między lewą 1 a 2 Ale aparat będę miał zakładany głównie ze względu na wadę zgryzu. Już nie mogę się doczekać.
Stary 2018-06-28, 23:54   #4822
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, masz piękne zęby. Idealne! Nie wiem co chcesz wybielać ani uzupełniać kompozytem. Moim zdaniem jesteś dla siebie zbyt krytyczna. Są naprawdę idealne.
To nie diastema, to milimetrowa przerwa między lewą 1 a 2 Ale aparat będę miał zakładany głównie ze względu na wadę zgryzu. Już nie mogę się doczekać.
Bardzo dziękuje ale uwierz,że naprawdę nie jest idealnie
Serio.Choć wiem,że mam coś z perfekcjonistki i wszystko lubię mieć idealnie od zębów po pomalowane paznokcie ale ja jednak widzę parę rzeczy,które chciałabym poprawić
Jeśli chodzi o wybielanie to tak jak mówiłam nie jest to priorytet a trochę chyba fanaberia bo jak mówię to np przy Tż to mówi,że mi się w głowie przewraca bo ludzie żółtych zębów nie wybielają bo im to nie przeszkadza a ja chce wydać kasę w błoto ,dlatego jak mówię nie jest to jakiś mus ,że muszę to zrobić i koniec.
Póki co je chyba tylko wyczyszczę i może z dwie szparki zamknę,które mnie najbardziej wkurzają

Jeśli chodzi o Twój problem to poczytałam troszkę o tym i upewniłam się tylko w tym co wcześniej na szybko napisałam,aparat Ci to pięknie dociągnie i nie będziesz mieć żadnej szpary
Też nie mogłam się doczekać swojego zakładania ,a potem zdejmowania
Ja nosiłam półtora roku i teraz retencja szynowa ale noszenie tego to sama przyjemność,kocham to uczucie swoich gumowych zębów
Najfajniej będziesz się czuła widząc efekty leczenia a te wbrew pozorom są bardzo szybko.
Polecam Ci zaopatrzyć się w wosk,nie jest drogi a lepiej mieć w domu bo w pierwszych dniach może Ci się przydać,wyciorki (rosman-tanie i dobre),możesz też kupić małe lusterko stomatologiczne (zapłaciłam grosze w specjalistycznym sklepie) a oglądałam się z każdej strony.
Najważniejsze jednak jest dbanie o higienę bo często podczas noszenia aparatu można nabawić się próchnicy ponieważ ze względu na aparat niektóre miejsca są trudno dostępne i można je przeoczyć podczas mycie (tu może pomóż irygator ale to już większy wydatek) i w tych miejscach może zbierać się osad a z niego powstać kamień nazębny także częste mycie zębów to podstawa,mi to zostało do teraz i staram się myć po każdym posiłku,jeśli nie umyć to choć przepłukać żeby nic tam nie zalegało.
Ogólnie czas w aparacie leci od wizyty do wizyty aż lekarz mówi magiczne słowa na które czeka każda aparatka: "to co zdejmujemy"
Ja nawet nie wiem kiedy mi to zleciało
Stary 2018-06-29, 06:32   #4823
Quadesha
Zakorzenienie

Co do wad zgryzu to niestety 90 procent osób musi mieć operacje... Nawet jeśli orto zrobi kamuflaż to wada i tak po jakimś czasie wraca (naszej natury się nie oszuka żadna retencje itd.) Więc bardzo często ktoś zdejmuje aparat i po 5 latach zakłada nowy do operacji.

Powiem Wam, że za tydzień mija mi rok z dolnym aparatem :O Za 3 tygodnie zakładamy góre

Stary 2018-06-29, 06:45   #4824
asik1503
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj mija 2 lata z górą za 2 tygodnie idę umawiać się na sciąganie aparatu
Tż tak wczoraj ogląda moje zęby i mówi, że są idealnie proste jestem ciekawa jak to będzie wyglądało już bez aparatu
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-29, 10:41   #4825
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pod koniec nosiłam takie łańcuszki na zębach ,które miały złączyć te szpary i owszem złączyły ale nie każdy ząb ma taki sam kształt żeby się dopasować i jednak szpary są na co ortodontka już nic nie poradzi
Cytat:

super,gratulujemy i czekamy na fotki
Ciekawe czy ja też będe miała takie coś

U mnie w sierpniu 2 lata odkąd mam góre

Edytowane przez Misia452
Czas edycji: 2018-06-29 o 10:42
Stary 2018-06-29, 11:53   #4826
Nelada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Co do wad zgryzu to niestety 90 procent osób musi mieć operacje... Nawet jeśli orto zrobi kamuflaż to wada i tak po jakimś czasie wraca (naszej natury się nie oszuka żadna retencje itd.) Więc bardzo często ktoś zdejmuje aparat i po 5 latach zakłada nowy do operacji.

Powiem Wam, że za tydzień mija mi rok z dolnym aparatem :O Za 3 tygodnie zakładamy góre

Nie mam aż tak dużej wady, nikt nie sugerował mi operacji, ale trochę mnie przestraszyłaś. Teraz pewnie będę ciągle o tym myśleć. :P Orto powiedziała mi, że do tyłozgryzu będę mieć jakiś korektor (wiecie o co chodzi? nie mogę znaleźć żadnych informacji) a co do zgryzu głębokiego to nie uda się go w 100% idealnie zlikwidować ale zapewniła, że będzie to wyglądać dużo lepiej wizualnie i zrobi co w jej mocy.
Ale mówiąc szczerze to ten zgryz nie jest u mnie jakoś baaaardzo nieprawidłowy i nie wygląda tragicznie, zęby też nie są krzywe. Najbardziej chcę wizualnie pozbyć się szpar i ustawić wszystkie zęby równiutko. Nie musi być perfekcyjnie, na 100% idealnie bez żadnego mankamentu.

Kala713, dzięki za rady <3 Mam świra na punkcie higieny zębów, nawet bez aparatu myję zęby prawie po każdym posiłku, mam nadzieję, że pomoże mi to w utrzymaniu dobrego stanu zębów z aparatem Ale Twoje są naprawdę piękne! Jak dawno temu ściągałaś aparat?
Stary 2018-06-29, 12:41   #4827
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam aż tak dużej wady, nikt nie sugerował mi operacji, ale trochę mnie przestraszyłaś. Teraz pewnie będę ciągle o tym myśleć. Orto powiedziała mi, że do tyłozgryzu będę mieć jakiś korektor (wiecie o co chodzi? nie mogę znaleźć żadnych informacji) a co do zgryzu głębokiego to nie uda się go w 100% idealnie zlikwidować ale zapewniła, że będzie to wyglądać dużo lepiej wizualnie i zrobi co w jej mocy.
Ale mówiąc szczerze to ten zgryz nie jest u mnie jakoś baaaardzo nieprawidłowy i nie wygląda tragicznie, zęby też nie są krzywe. Najbardziej chcę wizualnie pozbyć się szpar i ustawić wszystkie zęby równiutko. Nie musi być perfekcyjnie, na 100% idealnie bez żadnego mankamentu.

Kala713, dzięki za rady <3 Mam świra na punkcie higieny zębów, nawet bez aparatu myję zęby prawie po każdym posiłku, mam nadzieję, że pomoże mi to w utrzymaniu dobrego stanu zębów z aparatem Ale Twoje są naprawdę piękne! Jak dawno temu ściągałaś aparat?
Wiesz jak nie masz jakieś wielkie wady to nie ma sensu Zawsze możesz się przejść do jakiego chirurga żeby ocenił, ale nikt nikogo nie zmusza.

Stary 2018-06-29, 13:22   #4828
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam aż tak dużej wady, nikt nie sugerował mi operacji, ale trochę mnie przestraszyłaś. Teraz pewnie będę ciągle o tym myśleć. :P Orto powiedziała mi, że do tyłozgryzu będę mieć jakiś korektor (wiecie o co chodzi? nie mogę znaleźć żadnych informacji) a co do zgryzu głębokiego to nie uda się go w 100% idealnie zlikwidować ale zapewniła, że będzie to wyglądać dużo lepiej wizualnie i zrobi co w jej mocy.

To bardzo pozytywny nawyk akurat
Ja swoje tak darłam,że aż sobie dziąsło poraniłam i teraz mnie boli bo mam mikro rankę,brawo dla mnie
Ja dopiero co 23 kwietnia zdjęłam
Stary 2018-06-29, 14:27   #4829
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Cytat:

Tylko, że ja też nie miałam bardzo krzywych zębów, a okazało się , że mam ogromną wadę i idę pod nóż także na oko nie ocenisz tak tego, trzeba zrobić zdjęcia RTG i wyciski, wówczas dopiero widać co i jak.
Wygląd zębów to nie wszystko, najważniejsze jest zdrowie, a jeżeli ząbki źle się ze sobą kontaktują, to można mieć z tego tytułu niezłe problemy, które ja akurat przerabiam czyli: bóle głowy typu migrenowego, trzaski w stawach, piski w uszach, itp., itd.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Mam pytanko: byłam dziś na kontroli, podmieniono druty i założono łańcuszek pomiędzy jedynką a dwójką, żeby zamknąć szpary. Po pół godzinie (!) zamknęła mi się szpara i zrobiła w innym miejscu , tak miało być, ale czy to możliwe, że zadziało się to, aż tak szybko? Boję się, że zęby mi się poniszczą, złamią przez to tempo.
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-29, 14:52   #4830
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anonimka1988 Pokaż wiadomość
Tylko, że ja też nie miałam bardzo krzywych zębów, a okazało się , że mam ogromną wadę i idę pod nóż także na oko nie ocenisz tak tego, trzeba zrobić zdjęcia RTG i wyciski, wówczas dopiero widać co i jak.
Wygląd zębów to nie wszystko, najważniejsze jest zdrowie, a jeżeli ząbki źle się ze sobą kontaktują, to można mieć z tego tytułu niezłe problemy, które ja akurat przerabiam czyli: bóle głowy typu migrenowego, trzaski w stawach, piski w uszach, itp., itd.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Mam pytanko: byłam dziś na kontroli, podmieniono druty i założono łańcuszek pomiędzy jedynką a dwójką, żeby zamknąć szpary. Po pół godzinie (!) zamknęła mi się szpara i zrobiła w innym miejscu , tak miało być, ale czy to możliwe, że zadziało się to, aż tak szybko? Boję się, że zęby mi się poniszczą, złamią przez to tempo.
No ja tak samo w życiu bym nie powiedziała, że czeka mnie jakaś operacja... Jednak teraz nie mogę się już doczekać heh Bóle głowy, stawów to niestety norma przy wadach zgryzu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości