Wymarzony pierścionek - część X - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-01, 22:53   #1201
Poemi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - część X

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Z Twojego pierwszego postu na ten temat wynikało raczej, że zrobiłaś to specjalnie (zwymiotowałaś), bo się zezłościłaś na mamę. Na zasadzie - nie chce mi dać, to niech ma z powrotem... Myślę, że każda z nas tak to zrozumiała.
Tym bardziej jak napisałaś potem, że wyrzucałaś jedzenie przez okno,albo wdeptywałaś w podłegę - takich rzeczy się nie robi nieświadomie, tylko ze stresu.
Dlatego, tak mi się przynajmniej wydaje, taka, a nie inna była nasza reakcja na Twój post.
Zawsze gdy mnie coś zdenerwuje to wymiotuję. No, może nie, jak stres jest umiarkowany to tylko mnie mdli (np. test z h.s. gdy przez godzinę się zastanawiałam jak powiedzieć kobiecie, że muszę wyjść bo mi niedobrze ). Jakbym miała zwymiotować specjalnie to zrobiłabym to na jej buty . Swoją drogą gdy wywalałam jedzenie przez okno to nikt się o to na mnie nie gniewał. Umowa była taka, że jem ale tylko to co chcę i nikt się nie wtrąca. To babci się obrywało ze denerwowanie mnie .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 01:17   #1202
DianaM
Zadomowienie

O Matko, już po drugiej, a ja nadal za ladą. Wrr...!!!
Stary 2008-08-02, 10:16   #1203
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam melduje sie że zyje i pozdrawiam wam kobietki a wczoraj z TZ mielismy rok do slubu i co?? ja miałam nocke i jak wrociłam do domu to TZ juz spal. tyle co sobie pogadalismy w pracy na przerwie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 11:49   #1204
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam melduje sie że zyje i pozdrawiam wam kobietki a wczoraj z TZ mielismy rok do slubu i co?? ja miałam nocke i jak wrociłam do domu to TZ juz spal. tyle co sobie pogadalismy w pracy na przerwie.
Proza życia
Dobrze Madzialenko, że u Ciebie wszystko w porządku
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 15:30   #1205
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:

Hahaha, rozumiem że mieliście świętować rocznicę "-1".
Stary 2008-08-03, 00:18   #1206
Poemi
Zakorzenienie

TŻ pojechał. Dzień pełen wrażeń. Nawet byłam przez chwilę pewna że umrę i pogodziłam się ze śmiercią. Ale mi przeszło
Stary 2008-08-03, 09:32   #1207
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

rav nie nie swietowac nie mielismy hehe poprostu bardzo lubie z nim rozmawiac przed snem i zawsze TZ na mnie czeka az wróce z pracy. wykąpie sie, kładziemy sie do łózka i jeszcze troszke rozmawiamy a wtedy pierwszy raz biedak zasnał jak na mnie czekał. w ubraniu, z laptopem na kolanach słodki widok

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 10:32   #1208
Poemi
Zakorzenienie

Chyba odchoruję wczorajszą mrożącą krew w żyłach przygodę . A TŻ cały co chwila kontrolował wygląd mojego języka i kazał mi brać jakieś tabletki, mogłam posłuchać

Edit.
Rozbolała mnie głowa... Wczoraj cudem przeżyłam, ale za to umrę na zapalenie płuc
Stary 2008-08-03, 11:04   #1209
pollynema
Zadomowienie

Dzień dobry, wpadłam Wam tylko życzyć miłej niedzieli.

Ps. Mój TŻ już wylądował w Polsce, za 3dni się zobaczymy!
Stary 2008-08-03, 11:07   #1210
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

nemus oo super za 3 dni to pewnie jus sie doczekac nie mozesz co??

Stary 2008-08-03, 11:10   #1211
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Dzień dobry, wpadłam Wam tylko życzyć miłej niedzieli.

Ps. Mój TŻ już wylądował w Polsce, za 3dni się zobaczymy!
Fajnie masz . Aj, a ja ze swoim dopiero za 10 dni się zobaczę . Po wczoraj trzyma się mnie jeszcze taki fakie fajne uczucie . Jeden z najbardziej niezapomnianych dni w życiu, mam nadzieję, że będę tym żyła przez 10 dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 11:14   #1212
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja sobie czekam na mame na skypie ma byc o 12.30 a mnie co jakis czas wywala z netu TZ ma dzis kupic jakąs antene zewnetrzna do laptopa to moze bedzie juz dobrze

wczoraj bylsimy nad morzem i był przypływ. weslzismy z TZ w krótkich spodenkach do morze i tak sobie łazimy i łazimy a tu nagle poziom wody sie podniosł i TZ mnie musiał juz na rece wziąc i zaniesc na brzeg bym sobie zamoczyła spodnie

Stary 2008-08-03, 11:18   #1213
pollynema
Zadomowienie

Oj fakt, doczekam się wreszcie.. nie widzieliśmy się już miesiąc! Niestety tylko na jeden dzień przyjedzie do mnie nad jezioro, ale zawsze to coś, no a dwa tyg później... caaały weekend razem
Stary 2008-08-03, 11:29   #1214
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie czekam na mame na skypie ma byc o 12.30 a mnie co jakis czas wywala z netu TZ ma dzis kupic jakąs antene zewnetrzna do laptopa to moze bedzie juz dobrze

wczoraj bylsimy nad morzem i był przypływ. weslzismy z TZ w krótkich spodenkach do morze i tak sobie łazimy i łazimy a tu nagle poziom wody sie podniosł i TZ mnie musiał juz na rece wziąc i zaniesc na brzeg bym sobie zamoczyła spodnie
My wczoraj wybraliśmy się nad zalew motorkiem. Ja byłam w sandałkach, rurkach i tuniko-bokserce . Z pół godziny jeździliśmy po lesie bo TŻ nie pamiętał drogi (istny motocross, gdyby nie to, że jeżdżę konno to ze 3 razy bym wyleciała). Posiedzieliśmy chwilę nad zalewem, ale zaczęło grzmieć i postanowiliśmy wrócić... Pogubiliśmy się w lesie, w końcu wyjechaliśmy na jakiś wał... Super sprawa, wąski betonowy wał, niżej jakieś kawałki betonu, a my pędzimy górą . Mineliśmy kilka industrialnych zabudowań i wyjechaliśmy na drogę, jeszcze tylko się odwróciłam żeby zobaczyć, że stoi tam tabliczka "wstęp wzbroniony, teren prawnie chroniony" . Pobłądziliśmy trochę po lesie. Zaczęło padać, TŻ kazał mi założyć kask... Padało tak, że nie wiedziałam czy to deszcz czy grad. TŻ w końcu wyjechał na jakąs trasę, ja opuściłam głowę bo nie chciałam nic widzieć (i tak widoczność była mała, nie miałam szybko w kasku)... Pogodziłam się z myślą, że albo piorun w nas strzeli, albo samochód w nas wjedzie, albo TŻ się rozwali na czymś. Ale dojechaliśmy, byłam cała mokra, resztę dnia spędziłam w ciuchach TŻ-a. TŻ miał gorzej, nie miał kasku... Super sprawa taka jazda w ulewie, ale już nigdy nie powtórzę.
Stary 2008-08-03, 12:42   #1215
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Wpadłam sie przywitac, choc nie mam z kim bo pustki dzisiaj

Poemi też nam sie kiedyś zdarzyło zmoknąc podaczas przejeżdzki na motorze, super przygoda. Ja zachowałam sie dokładnie jak Ty, wtuliłam się w Tz, zamknęłam oczy zeby nic nie widzieć, a Tz jechał na oslep
Cały wieczór spędzilismy na suszeniu się, Ja oczywiscie w Tż ciuchach A teściowa tylko donosiła nam reczniki
Ja w ogóle bardzo lubię jezdzić z Tz na motorze, Tż ma ich 3, srednio lubie jezdzić na ścigaczu, bo trochę stracha mam, choć jak z nim jadę to jeżdzi wolniej. A jak znowu jezdzi sam to już tak nie uważa, a ja się wtedy o niego boję i zabraniam mu szybkiej jazdy

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 12:46   #1216
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Natali witaj

mój TZ nie ma motoru, ale to dobrze, bo bym sie tylko o niego bała
kurcze jak mi sie dzis nudzi. pogoda fatalna wiec wyjsc nie mozna nigdzie. TZ jeszcze nie ma ech.. ide chyba jakis obiad zrobic to czas szybciej zleci

Stary 2008-08-03, 12:53   #1217
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Natali witaj

mój TZ nie ma motoru, ale to dobrze, bo bym sie tylko o niego bała
kurcze jak mi sie dzis nudzi. pogoda fatalna wiec wyjsc nie mozna nigdzie. TZ jeszcze nie ma ech.. ide chyba jakis obiad zrobic to czas szybciej zleci
moj też nie ma motoru na szczęście chciał kupować(chyba nadal chce) ale ja odwodze go od tego pomysłu bo TZ dostaje małpiego rozumu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 13:00   #1218
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
Wpadłam sie przywitac, choc nie mam z kim bo pustki dzisiaj

Poemi też nam sie kiedyś zdarzyło zmoknąc podaczas przejeżdzki na motorze, super przygoda. Ja zachowałam sie dokładnie jak Ty, wtuliłam się w Tz, zamknęłam oczy zeby nic nie widzieć, a Tz jechał na oslep
Cały wieczór spędzilismy na suszeniu się, Ja oczywiscie w Tż ciuchach A teściowa tylko donosiła nam reczniki
Ja w ogóle bardzo lubię jezdzić z Tz na motorze, Tż ma ich 3, srednio lubie jezdzić na ścigaczu, bo trochę stracha mam, choć jak z nim jadę to jeżdzi wolniej. A jak znowu jezdzi sam to już tak nie uważa, a ja się wtedy o niego boję i zabraniam mu szybkiej jazdy
Widzę, że motory to pasja Twojego TŻ-a . Mój TŻ w czasach gdy się bałam odłączał wskaźnik prędkości . Gdy jechałam pierwszy raz to nie mógł skręcać bo tak mocno się go trzymałam. Wczoraj mu powiedziałam, że na osłonie jest coś ostrego i myślałam, że sobie podrapała nogę do krwi (chodziło o prawą) na co TŻ odparł, że mogłam wziąć ją bardziej do przodu. Powiedziałam mu, że nie bo by mu wtedy przeszkadzało a on "prawa nie, tylko na lewą muszę mieć miejsce, z resztą sama wiesz bo przecież jeździsz" . Tak mi się miło zrobiło . To była taka sztuczka TŻ-a żeby mi się podlizać... Dopiero się uczę i nie mam wyczucia, albo mi gaśnie, albo zalewam silnik . TŻ nie jeździ zbyt szybko, raczej jest z gatunku tych ostrożnych. Szczególnie po tym jak jego koledze wyrwało nogę (chociaż prędkość nie miała tu znaczenia). Kolega w rezultacie umarł . Poza tym TŻ w szpitalu miał do czyniania z wielona motocyklistami po wypadku i jest ostrożny...
Stary 2008-08-03, 13:01   #1219
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mój tez by chciał miec chyba kazdy facet by chciał. ale również udaje mi sie narazie go od tego szalonego pomysłu odwodzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 13:11   #1220
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
mój tez by chciał miec chyba kazdy facet by chciał. ale również udaje mi sie narazie go od tego szalonego pomysłu odwodzić
Mój kupił tylko z przyczyn praktycznych (znaczy jego tata kupił), 2 samochody przestały im wystarczać . Chciałabym żeby kupił jeszcze jakiś lepszy. W sumie nie musi sobie, może mi

Rozmawiałam z TŻ-em przez telefon. A teraz pochlipuję. Na mózg mi padło bo inaczej nie da się tego wytłumaczyć.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-08-03 o 16:44 Powód: proszę nie pisać post pod postem!
Stary 2008-08-03, 15:59   #1221
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha. My ostatnio byliśmy w tych resortach z basenami, i jeden z nich ma basen ze sztuczną falą, ale jak widziałam z 10 takich basenów, to ten bije wszystkie na głowe. Raz na 5min basen produkuje jedną olbrzymią falę wysoką na conajmniej 3m (zdjęcia tu, tu i tutaj). I cała frajda polega na tym, że ta fala cię przykrywa, i jak cię odkryje, to jesteś jakieś 10m dalej niż stałeś . No ale mi się zaraz do nosa nalała woda, więc postanowiłam usiąść na samym końcu basenu, gdzie fala osiąga już tylko jakieś 50cm, i obserwować jak Tż ginie pod wodą co pięć minut.
Siedzę sobie, siedzę, czekam na pierwszą falę. Przyszła - i jak woda dotarła do mnie, to mnie pociąnęło 3m dalej na tyłku . To nie koniec - jak woda zrobiła pseudo-odpływ, przejechałam się na dupsztalku 3m w miejsce z którego przyjechałam . To tak odnośnie przypływów .

natali, poemi - też pojeździłabym na motorze. Ostatni raz kiedy to robiłam miałam 4 lata...

nema - to szykuj się, szykuj . Ja to pewnie siedziałabym z 10 maseczkami na twarzy

U nas dzisiaj jest piękna pogoda, mieszkanie wczoraj wysprzątaliśmy, więc dzisiaj idziemy znów na plażę, tym razem by popływać (wczoraj grillowaliśmy i spaliśmy na plaży). A później cyrk - już nie mogę się doczekać.
Stary 2008-08-03, 16:04   #1222
kaska87
Zakorzenienie

Rav a w jakim miescie jest ten park wodny?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 16:04   #1223
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Hahaha. My ostatnio byliśmy w tych resortach z basenami, i jeden z nich ma basen ze sztuczną falą, ale jak widziałam z 10 takich basenów, to ten bije wszystkie na głowe. Raz na 5min basen produkuje jedną olbrzymią falę wysoką na conajmniej 3m (zdjęcia tu, tu i tutaj). I cała frajda polega na tym, że ta fala cię przykrywa, i jak cię odkryje, to jesteś jakieś 10m dalej niż stałeś . No ale mi się zaraz do nosa nalała woda, więc postanowiłam usiąść na samym końcu basenu, gdzie fala osiąga już tylko jakieś 50cm, i obserwować jak Tż ginie pod wodą co pięć minut.
Siedzę sobie, siedzę, czekam na pierwszą falę. Przyszła - i jak woda dotarła do mnie, to mnie pociąnęło 3m dalej na tyłku . To nie koniec - jak woda zrobiła pseudo-odpływ, przejechałam się na dupsztalku 3m w miejsce z którego przyjechałam . To tak odnośnie przypływów .
Ale fajnie . Zazdroszczę Ci, woda i fale to dla mnie raj . No nie licząc tego wczorajszego zalewu, weszłam do pasa i odmówiłam współpracy, niezbyt mnie przekonują takie zbiorniki wodne .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 16:07   #1224
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha. My ostatnio byliśmy w tych resortach z basenami, i jeden z nich ma basen ze sztuczną falą, ale jak widziałam z 10 takich basenów, to ten bije wszystkie na głowe. Raz na 5min basen produkuje jedną olbrzymią falę wysoką na conajmniej 3m (zdjęcia tu, tu i tutaj). I cała frajda polega na tym, że ta fala cię przykrywa, i jak cię odkryje, to jesteś jakieś 10m dalej niż stałeś
Ja właśnie przez to mam mały uraz. Jak miałam 12lat to się prawie utopiłam na takich sztucznych falach, bo mnie wciągnęło dalej, gdzie już nie sięgałam stopami dna, a fale ciągle nadpływały nowe. [miała mnie pilnować koleżanka mamy ;/]

Cytat:
nema - to szykuj się, szykuj . Ja to pewnie siedziałabym z 10 maseczkami na twarzy
Dobry pomysł, jaką polecisz ?
Stary 2008-08-03, 16:26   #1225
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Rav a w jakim miescie jest ten park wodny?
Wisconsin Dells - jest tam z 5 dużych parków wodnych, plus kilkanaście mniejszych, plus rollercoasteary, plus kina i inne atrakcje, jak domy strachów, biały dom do góry nogami, jezioro z pokazami akrobatycznymi itp. Problem w tym, że tym roku jezioro zniknęło, i jest wielki pusty kanion zamiast jeziora .

Cytat:
Dobry pomysł, jaką polecisz ?
Czekoladę na całe ciało, i kazać mu zlizywać! A co .
Stary 2008-08-03, 16:48   #1226
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Czekoladę na całe ciało, i kazać mu zlizywać! A co .
Jako że zobaczę się z nim najpierw w ośrodku w środku lasu z mnóstwem owadów, mogłoby to nie być zbyt przyjemne Myślałam o tych maseczkach na twarz - polecisz jakąś?
Stary 2008-08-03, 16:59   #1227
Poemi
Zakorzenienie

A ja powiedziałam TŻ-owi, że jak wróci to mnie nie pozna. I nie wiem co z tym zrobić, jakoś nic nie mogę wymyślić. No chyba że umrę z odwodnienia i nie pozna mnie w trumnie. Ciągle ryczę. Nawet przy mamie płakałam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 17:25   #1228
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako że zobaczę się z nim najpierw w ośrodku w środku lasu z mnóstwem owadów, mogłoby to nie być zbyt przyjemne Myślałam o tych maseczkach na twarz - polecisz jakąś?
Takich domowej roboty niestety nie polecę... ja tylko aspirynową stosuję, ale latem jest niewskazana.

Z kupnych jest kilka fajnych, ja bardzo lubię St.Ives w saszetkach, ale wolę te do zmywania a nie peel-off, głównie jakieś odżywcze, oczyszczające, rozgrzewające. Efekt widać i czuć po jednej saszetce. Są też maseczki dwufazowe jakiejśtam firmy, że robi się jedną połówkę saszetki najpierw, a po 12 godz drugą, i to też była świetna maseczka. Myślę, że jak pójdziesz do drogerii (Rossman, SP) to coś dla siebie takiego jednorazowego znajdziesz.

Z tanich, dobrych i strasznie wydajnych polecam , i z tej samej firmy ogórkową Peel-off, ale dają rezultaty po dłuższym stosowaniu (i ja i Tż je lubimy).
Stary 2008-08-03, 18:51   #1229
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Miskowa, to chyba ostro pobalowałaś
Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Ło matyldo, to coś Ty chlała?
coś dziwnego, bo ja generalnie mam mocną głowę, piłam standardowo martini.
Wszystko ok, normalnie się spać położyłam, a jak rano wstałam, to chyba dopiero zaczęłam być pijana. Masakra, w pracy nie mogłam nawet siedzieć, bo cały czas mnie muliło i głowa mi pękała. Poszłam do szefa i spytałam, czy mogę mieć urlop od piątku zamiast od poniedziałku i się zgodził, więc koło 9 wybyłam do domu i cały dzień spędziłam w łóżku.

No i oficjalnie zaczęłam urlop...dwa tygodnie, więc pewnie będę się sporadycznie tylko pojawiać, bo od komputera też muszę odpocząć.
Wczoraj zaczęliśmy urlop mandatem, byliśmy w Niemczech po zakupy i oczywiście jechaliśmy kilka km szybciej a w dodatku mój tż zapomniał dokumentów, zapłaciliśmy w sumie niewiele, ale mamy nadzieję, że to zapowiedź udanego urlopu.
Miłego weekendu dziewczyny.

tylko czemu kurcze się pogoda pogorszyła, jak tylko mi się urlop zaczął?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 18:56   #1230
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
tylko czemu kurcze się pogoda pogorszyła, jak tylko mi się urlop zaczął?
To dlatego żebyś mogła poleniuchować trochę w łóżku. Takie leniuchowanie też jest potrzebne. I w dodatku ochrona przed palącym słońcem gwarantowana .

Na mnie wczoraj mewa narobiła na plaży . Dokładniej to na krzesło na którym trzymałam nogi, ale część mnie nie ominęła. Mówią że kupa na szczęście... zobaczymy .

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości