|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
U mnie to podejście to głównie z racji wieku i tak dużej przerwy pomiędzy dziećmi. Całkiem inaczej podchodzę to pewnych kwestii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w domku będzie pewnie jeszcze lepiej zawsze to milej już u siebie.
|
|
|
|
|
#4774 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz być naszą motywatorką! To jest naprawdę nie lada wyzwanie nie dać się nerwom, emocjom.. Normalnie gromkie :brawo: dla Ciebie Oby tak było i u mnie! Będę jedna z ostatnich, a Wasze maluszki będą miały już miesiąc.. ![]() Cytat:
Właśnie miałam o pampersy pytać, one nie są w takim razie za duże? Cytat:
Fajnie, że tak piszesz, to mnie uspokaja, wiesz? W sensie, jak widzę, że nie ma takiej rozpaczy Mam nadzieję, że tak będzie u nas wszystkich! Ciekawam co u reszty Mamuś
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Bursztynku - super że już wracacie do domu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu, tak magicznie opisujesz to wszystko co sie teraz dzieje ! W domku musi byc cudownie ! Synuś śpi w łóżeczku ?
Asiaczku i regular - duzo zdrowka życzę, żeby ten katar minął :/ tez mam problemy ze sluzowka i cala ciąże smarkam, ale nie mam nosa zatkanego tak totalnie, wiec nie ma co narzekać ![]() Bursztynki, super że wychodzicie do domku ! Co do porodów, to dzisiaj ja ide na impreze urodzinowa jak ostatnio Kropka, więc wiecie hahahaha Poki co jem sniadanko - dzisiaj skromniutko buleczka z serem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też urodzinowa ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale chociaż dajcie znać, że wody odeszły czy do szpitala jedziecie..
|
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) też nie sądziły
|
|
#4782 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
Camelitos, Zua udanych imprez
u nas dzisiaj nudy, w planach sprzątanie, pranie i robienie obiadu
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wychodzimy do domu, mały ma żółtaczkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Świetnie się Was czyta dziewczyny te z dzieciaczkami już. Jakaś taka pozytywną energię to daje. Elaa, Kropka bo Wy już w domu i widać ze sobie świetnie radzicie. Kropka kiedy planujesz coś z wielopieluch użyć? Ja wieczorem po całym dniu czułam się taka połamana, ociężała itp ze naprawdę myślałam ze w nocy się coś zacznie. Ale gdzie tam 6.30 pierwsza pobudka z pełnym pęcherzem i spałam do 8.30. I teraz oznak porodu brak. Ale to nic, postanawiam cieszyć się ostatnimi chwilami ciąży, we dwoje itp, wiec dziś żeby nie wiem co mialo być dziś musi być dobry dzień. Choć pogoda u nas koszmarna, 13 stopni, pada. To kto jeszcze się łapie na czerwiec ? Ja jakbym mogła wybierać to wole 1 lipiec, mój tz z kolei chce środę bo wtedy będzie mógł wziąć wolne w pracy. A będzie jak będzie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4787 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Następnym razem będę uważała.
Tak czy siak.. obserwuję Was ![]() Cytat:
Mąż dzisiaj znowu do 1wszej w pracy i żeby mi palma nie odbiła, przejdę się do Rossmanna niedaleko, kupię wreszcie chusteczki nawilżane, woreczki na pieluchy, itd. Takie drobiazgi.Madziara, bądź silna dla Szymka ![]() Cytat:
Wyjazdy, urlopy..
|
|
#4788 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ze nawalu nie ma. I ta waga,o matko,ja chyba 8 kilo z rok nie mogłam zrzucić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||||
|
|
|
#4789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W nocy to nic mnie nie boli- odpukać śpię jak kamień. Natomiast po całym dniu bolały mnie uda, mam na pewno jakiś ucisk na nerw- to już się zaczęło jak jeszcze chodziłam do pracy coś typu rwą kulszowa ale taka lekka, bolały mnie pachwiny. Do spania na poddasze to się dosłownie wczoraj toczyłam. A dziś nowo narodzona. Ale wczoraj miałam mega aktywny dzień, może z pół godziny leżałam z książka a tak ciagle coś. Dziś tak nie będzie bo zwyczajnie nie mam co robić już. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
U mnie cisza, spokój tzn i ze mną, i w domu tak dziwnie - chłopcy na weekend u babci, a tż był na nadgodzinach, to teraz śpi. W ogrodzie w cieniu jeszcze jest przyjemnie, ale zaraz raczej pozamykamy się z Lidusią w domu przed upałem. Po południu dopiero gdzieś ruszymy. bursztynku, gratki za wyjście madziara, będzie Szymuś leżał pod lampami? Trzymajcie się Pati, a Wy jak się czujecie? Jak Ty jako mama dziewczynki? Ja musiałam jakoś tak przestawić się na początku, tak inaczej było mówić w formie żeńskiej do maleństwa, itp O przewijaniu nie wspominając ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba dać czas naszym dzieciom ![]() Cytat:
U Ciebie upały, a u nas pochmurnie i wietrznie.. co to się porobiło? Tak w ogóle, to jak jakiś czas temu wrzuciłaś tutaj zdjęcia ze spaceru i zobaczyłam twoją rodzinkę, to było takie OCH! obnażyłaś się, a raczej ich! W sensie, że nie wiemy jak wyglądasz, itd. Wiecie, wczoraj kuzynka robiła mi pazurki i jak na hybrydy z Alie, to całkiem nieźle. Brokat na kciukach bym sobie darowała, ale testuję wytrzymałość. Oba kolory są po prostu prześliczne i niet, nie boję się. (dla ciekawskich - w łapie ściskam rogala)Mamusie, które urodziły - ile podkładów na łóżko miałyście ze sobą? Ile ich poszło? Szpital też dawał?
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Bursztynku super, że wyszliście! Nie ma to jak w domku!
Madziara trzymajcie się. Kciuki za szybkie wyjście! Patrycja gratulacje kochana! Wypoczywajcie! Dziewczyny wczoraj rano śluz z kropelkami krwi i dziś też rano. Teraz sam śluz. Leżę, nic mnie nie boli. Myślę, że szyjka się skraca i naczynka pękają. Czekać do poniedziałkowej wizyty? Norka ja się właśnie zastanawiałam, co Ty tak ściskasz Pazurki śliczne
W radości i w smutku mój dom jest w Twoich ramionach Edytowane przez kitosa Czas edycji: 2018-06-30 o 11:22 |
|
|
|
#4793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zdjęcie mi się spodobało, takie malownicze pod tymi drzewami ![]() Fajne kolorki! Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam dzisiaj paskudny sen. Czekaliśmy z mężem na osmioraczki i nawet nie wiedziałam kiedy porod się zaczął, bo noworodki zbierałam z ziemi bo ze mnie wypadły.. Sen skończył się na 3 noworodkach i już nie umiałam ich ogarnąć bo jak to tylko dwa cycki i troje dzieci? Za to marzył by mi się taki poród którego nawet nie czułam, bo czym bliżej tym bardziej się boję porodu czy dam sobie radę z tym bólem..Zgadzam się z dziewczynami, że bardzo fajnie się czyta posty już rozpakowanych mamusiek, które są w domach. Posty pełne miłości do dzieciaczków i takie optymistyczne podejście do sprawy. Mnie się wydaje, że kilka dni po porodzie nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby sobie maseczkę zrobić jak w przypadku Eli. Ale może się zdziwię..Ja mam tylko nadzieję, że w lipcu się rozpakuję, bo strasznie nie lubię sierpnia i wolałabym, żeby mały wyrobił się w lipcu ale wątpię, żeby moje życzenie było dla niego istotne. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko właśnie zaczęli go naświetlać. Pytałam pediatry to najwcześniej za dwie doby wyjdziemy, wszystko zależy od tego jak będzie reagował na naświetlania i ile czesu dziennie tam będzie leżał.
Norciu u mnie wszystko zapewnia szpital, tzn podkłady na łóżko i podkłady poporodowe. Na porodowej tym razem zużyli na mnie około 3 podkładów ale to też dlatego, że przebijali pęcherz, przy Ewce zeszło ponad 10. Dziękuję za słowa pocieszenia. Wiem, że muszę być dzielna dla moich bąków. Lepiej, że teraz wyszła ta żółtaczka niż po powrocie do domu jakby Ewka już mnie zobaczyła i cieszyła się, że wróciłam. Poza tm lepiej tu zostać niż później na dziecięcym, bo tam może się jakieś inne dziadostwo przyczepić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny, rozważałam pójście na ip. W takim razie nie idę
|
#4798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze sie nie przyzwyczailam do tej mysli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4799 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rogala ![]() Cytat:
Za wiele nie zdradziłaś, racja ![]() A jak tam twoje rozważania co do dołączenia do fb.? Jak się czujesz w ogóle? Zapowiada się na poród czy twoja pancerna szyjka ma gdzieś wszelkie masaże?Cytat:
Czy winą może być dość częste moczenie/mycie rąk? Twój sen jest przerażający! Rozpisałabym się, ale wnerwiłam się na pazura.....
|
|
#4800 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam pomyslu na obiad. Pogoda nie zachęca do wyjscia z domu.... chyba po prostu zrobie frytki, bo w sumie wieczorem na imprezie ma byc ognisko, kiełbaski, to tez nie ma co sie za bardzo objadac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Kolejna sielanka
A czytając inne wątki mamusiowe, to można było się przestraszyć, takie mamy były wykończone, itd.

A w domku będzie pewnie jeszcze lepiej zawsze to milej już u siebie.
wiem, że to w niczym nie pomoże. Daje pole manewru mężowi, nie poganiam, nie mówię rób tak czy inaczej. Sama się nie raz pomylę, czy zrobię coś nie tak, nieudolnie, ale nie przejmuje się tym. Mamy teraz nasz czas, nie chce go tracić na trzęsienie się nad tym czy robię coś dobrze czy źle, kieruje się w 100% tym co podpowiada mi intuicja i na razie chyba jest dobrze
To jest naprawdę nie lada wyzwanie nie dać się nerwom, emocjom.. Normalnie gromkie :brawo: dla Ciebie 

Właśnie miałam o pampersy pytać, one nie są w takim razie za duże?
Fajnie, że tak piszesz, to mnie uspokaja, wiesz? W sensie, jak widzę, że nie ma takiej rozpaczy 

też urodzinowa
Ale chociaż dajcie znać, że wody odeszły czy do szpitala jedziecie..
) też nie sądziły 

po nawale ani sladu
Ja musiałam jakoś tak przestawić się na początku, tak inaczej było mówić w formie żeńskiej do maleństwa, itp 
Za to marzył by mi się taki poród którego nawet nie czułam, bo czym bliżej tym bardziej się boję porodu czy dam sobie radę z tym bólem..
jeszcze sie nie przyzwyczailam do tej mysli
Jak się czujesz w ogóle? Zapowiada się na poród czy twoja pancerna szyjka ma gdzieś wszelkie masaże?
Czy winą może być dość częste moczenie/mycie rąk?